Dåpskake til søte Kevin

En søt, ung og nokså ny herremann feiret en stor dag sammen med sin familie, dåpsdagen. Lillemann Kevin måtte selvfølgelig få en kake fra sine stolte besteforeldre. Kaken er av glutenfritt sukkerbrød, med lactosefri fløtekrem og bringebærsyltetøy. Lokk og pynt er av marsipan.

 

Gratulerer med den store dagen til dere alle sammen! Klem fra meg og B.

 

          

          

          

          

 

#dåpskake #gutt #etasjekake #marsipandekor #temakake #sukkerbrød #lactosefri #glutenfri #dåpsdag #

Navnefest og kake til Lille Prinsesse Iris

God søndag dere! Her i Casa B har dagene vært innholdsrike. Vi har hatt en bitteliten påsketur, masse kos med familie og feiret at en ny prinsesse, lillegull, har fått sitt eget navn. B ble bestefar for en stund siden og jeg er helt sikker på at han har blitt rettere i ryggen, mykere i hjertet og blankere i øynene. Det er merkelig hvilken påvirkningskraft disse små menneskene har og hvordan de på umerkelig vis endrer oss voksne til en relativt tussete utgave av oss selv. Jeg er sikker på at disse små gullklumpene i livet gjør oss til bedre mennesker og bringer frem det beste i de fleste. Nyt dagen dere, her kommer et knippe bilder av den lille Prinsessens navnefestkake. Kaken er etter ønske laget av sjokoladekake, med karamellsjokoladekrem og vaniljekrem. Lokk og pynt er av marsipan og litt fondant. Håper det smaker 🙂

 

Gratulerer med dagen, lille Iris. Måtte fremtiden bli lys og full av gode opplevelser. Tusen takk til lillegull og hele familien for en koselig og minnerik dag. Klem fra bestefar og meg!

 

 

          

          

          

          

#marsipan #navnefest #prinsesse #sjokoladekake #etasjekake #heimebaka.blogg.no #kake #hverdagsliv #blogg         

Himmelske kjeks

Passe søte, knasende sprø og nydelige kjeks. Jeg digger hjemmebakte småkaker, det smaker rett og slett så utrolig bra! Disse er intet unntak. Ikke tar det så lang tid heller og jeg garanterer deg at disse fint kan serveres små og store som titter innom på besøk.

 

Heavenly crispy sweeties

 

 

Dette trenger du: 80 gr. sukker, 125 gr. smør, 1 egg, 1ts. bakepulver, 125 gr. hvetemel, 30 gr. nøtter (valnøtter, paranøtter , en blanding av ulike nøtter, eller det du måtte ønske), 60 gr. mørk Sjokolade, 80 gr. cornflakes.

 

 

Slik gjør du: Grovhakk sjokolade og nøtter. Smør og sukker røres til en hvit og luftig masse. Tilsett egget og rør godt sammen. Vend inn mel og bakepulver. Tilsett sjokoladenøtteblandingen. Knus Cornflakes til små biter (her tømmer jeg cornflakes i en brødpose og klemmer den forsiktig til små passende biter, ikke mel). Tøm over på en stor tallerken eller i en bolle.

Lag små kuler av deigen  (1 toppet teskje til små/1 god spiseskje til medium). Her kan det være lurt å bruke hansker, litt klin blir det når kulene skal formes og dyttes i cornflakes. Vend kulen i knust cornflakes slik at hele dekkes. Legges med litt avstand på et papirkledd stekebrett. Klem kulene nokså flate

Stekes på nederste rille 180*C i ca. 10-20 minutter. De skal være lyse og gylne. Avkjøl.

#sprøkjeks #kjeks #cornflakes #søtesaker #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg

Enkel, Rask og Smakfull mat

Få ingredienser, enkelt og så uendelig godt. Pannekaker er en undervurdert rett i mine øyne. Den kan serveres til frokost, lunsj, middag eller til kvelds og de kan fylles med alt. Pannekaker kan til og med serveres som nydelig dessert, med for eksempel is og lunken kirsebærsaus. I dag serveres dere pannekaker med bacon og ertesuppe her inne hos meg. Rask, enkel smakfull og mettende mat. God middag eller kvelds, vi blogges!

Pancakes, Bacon & Soup

 

Pannekakerøre

Du trenger: 6dl melk, 4dl hvetemel, 4 egg, 1ts salt, 4ss smeltet smør

Slik gjør du: Melk og mel vispes til en jevn røre, tilsett egg og salt, visp alt godt sammen. La røra svelle ca. 30 minutter. Smelt smøret og bland det inn i røra. Stek små eller store, tynne eller tykke pannekaker, fyll dem med favorittsyltetøyet, bacon, rømme, brunost eller noe annet godt og NYT!

 

Ertesuppe

Du trenger pr. pers: 1dl tørre gule erter (bruk gjerne en blanding av gule og grønne erter også), 1 gulrot, vann, buljong, salt, pepper (grovkvernet rett før servering smaker best), en skvett fløte.

Slik gjør du: legg ertene i bløt i rikelig med vann, over natten. Skyll ertene i rent vann og tøm over i kjele. Fyll opp med godt og vel dobbelt med vann (over ertene) og litt salt. Kokes ca.1,5 time, tilsett buljong. Bruk stavmikser og mos noen av ertene slik at suppen blir tykkere, tilsett litt fløte (kan droppes). Vask og skrell gulrøttene, lag lange remser med ostehøvel og kutt disse i mindre biter. Disse tilsettes suppen noen få minutter før servering, mens du smaker til med salt, pepper og eventuelt annet ønskelig krydder. Dette er den enkle utgaven av hjemmelaget ertesuppe, men den smaker nydelig sammen med pannekaker og bacon.

Suppen kan fint fryses, så lag gjerne en real porsjon og frys ned i passelige mengder. Da har du en hjemmelaget godbit i fryseren klar, om lysten på en tallerken varm og smakfull suppe melder seg.

Den aller beste ertesuppen lager du på svineknoke, men den oppskriften kommer senere.

 

#pannekaker #ertesuppe #middag #lunsj #frokost #dessert #heimebaka.blogg.no #varmmat #raskmat

Pasjonsfruktmoussè & friske bær

Det er ikke mye som slår kombinasjonen søtt og syrlig, spesielt når det kommer til moussèkaker. Denne kaken ble laget til en hyttetur og jeg kan bekrefte at det ble ikke noe med hjem. Her serveres dere pasjonsfruktmousse som rett og slett smelter på tungen og med friske bær og nylagede marengs, ble dette en godsak jeg kan anbefale til hver eneste søtmums. Den er ikke for søt og ikke for syrlig, bare akkurat passe. Kaken er rask og enkel å lage, smaker nydelig og passer til ulike varianter av frukt, bær, pureer og sauser. En annen og langt mer eksklusiv kombinasjon med pasjonsfruktmousse  finner du HER.

Passion fruit mousse

 

         

 

OPPSKRIFT

Du trenger: 1,5dl pasjonsfruktpurè, 6dl kremfløte,  180gr sukker, 6 gelatinplater, 4-6ss kokende vann

Slik gjør du: Fløte og sukker piskes til en myk krem før du blander inn pasjonsfruktpuréen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og løs opp gelatinen i det kokende vannet. Bland litt krem i gelatinen, rør sammen og hell blandingen i resten av kremen, bland forsiktig sammen. Hell så pasjonsfruktmoussen over i ønsket form (en stor eller mange små), avkjøl.

PYNT: Bringebær, jordbær, blåbær, marengs og hakket hvit sjokolade

     

         

         

#pasjonsfrukt #mousse #dessert #søtbit #himmelskmunnfull #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #matglad

An Ordinary Day…

God morgen, det er påske! Hvert eneste år lover jeg meg selv å unngå matvarehandel på de verste dagene i påskeuka og hvert eneste år brytes det. Jeg kan dessverre ikke gi noen god forklaring på hvorfor det er slik, men jeg har lagt merke til at jeg er ikke den eneste som drar innom den lokale matbutikken, på slike dager. Jeg mente egentlig at vi hadde det vi trengte og siden Byggern hadde stått i kø i 45 minutter for å betale for en melkekartong før på dagen, så forsikret jeg meg selv om at det var slettes ikke nødvendig med noe mer. På turen hjem fra jobb passerte jeg de lokale matbutikkene en etter en og det var ikke mange ledige parkeringsplasser å se. Jeg humret litt for meg selv og tenkte “at de gidder, må jo gå an å handle inn det man trenger litt før påske”. Fremdeles rolig etter middagen og fryktelig fornøyd med egen planlegging, så jeg tok en kaffe og spiste is.

Pang! Det slo ned som torden på en solskinnsdag, vi skulle jo på hyttebesøk….. Man tar ikke med seg åpnede påleggspakker, halve sjokolader og potetgullrester på besøk! Fader også, i morgen er det jo stengt, hvor lenge holder de åpent i dag da?? Adrenalinet stiger til nye høyder, pumpa går for fullt og jeg får en følelse av tynnere luft. Jeg innser at det er ingen vei utenom, jeg må på butikken.

Løfte gitt – løfte brutt. Butikkturen ble selvfølgelig gjennomført i en kaotisk boble med en panisk følelse for om noe var utsolgt, sammen med alle de andre som også hadde glemt noe. Butikken minnet om ei maurtue når de første solstrålene treffer etter en vinter i mørke. Alle skal frem og alt skal snus og vendes på. Konklusjon: Det lønner seg å handle før stortrafikken setter inn! Note to self: IKKE gjør dette igjen!

Riktig God Påske Dere, måtte dagene bli solfylte og latteren sitte løst. Nyt dagene!

 

Hytte + Påske + Snop = Sant

 

#påske #godteri #smil #familie #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #påskehandel #

Secretly In Love With Olaf

Noen ganger drømmer jeg meg tilbake til yngre år. Da det var helt greit med hemmelige forelskelser i snodige eventyrfigurer og tegneseriemenn. Det er liksom ikke helt innafor å innrømme at man er betatt av Olaf fra filmen Frost, når man er godt og vel passert 40. Selv om det bare er litt. Jeg har alltid syntes han er en fasinerende liten snømann, med utrolig mange ansiktsuttrykk og en mimikk som er beundringsverdig, selv for en tegneseriefigur. Stor var derfor gleden da heldige meg fikk lage en kake til en annen liten dame, som fylte 4 år og også liker Olaf (og Elsa & Anna). Kaken er av sjokoladekake med melkesjokoladekrem og karamellsjokoladekrem. Lokk og dekor av marsipan, toppet med spiselig bilde. Jeg må bare si det : “I have a crush on you, Olaf”.

Fortsatt god tirsdag, kaketitt og påske, vi blogges!

 

Gratulerer med 4 årsdagen, håper den ble fortryllende!

 

          

          

          

 

#marsipan #frost #olaf #spiseligbilde #bursdag #heimebaka.blogg.no #temakake #sjokoladekake

One Of Those Days…

Det er lørdag, en sånn god lørdag med følelse av at tiden står stille for en liten stund. Jeg nyter slike dager. Sto tidlig opp, laget kaffe og spiste frokost, stille kos. Så sto Byggern opp, taadaaaa og dagen får lyd. Masse lyd! Vi er litt forskjellige der, vi to. Byggern trives best med lyd fra alt som kan gi lyd, helst samtidig. Nyhetskanalen settes på som bakgrunnsstøy mens lyden(e) fra pc-en fyller pustepausene til tv-reporteren og ligger som en dårlig dubbing på reklamesendinger, nyheter og debattprogram. Kaffemaskinen slås på og brummer gjennom sin vante åpningsprosess, før den gir fra seg servering. Byggern setter seg godt til rette, sukker fornøyd og ringer en kompis. På pc-en snakkes det høylytt russisk. Dagen er i gang, det er lørdag, fri og fullstendig kaos. Jeg noterer “ørepropper” på handlelisten, smiler for meg selv og titter i skjul på mannen jeg deler dagene og livet med, ja, jeg elsker dypt og inderlig! God lørdag dere, vi blogges.


 

#hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no

Loves Spring…

Riktig god morgen! Her i Casa B går dagene sin vante gang. Jeg forsøker å holde hodet over vann og gjeninnta kontrollen og det er en liten utfordring. Det er merkelig hvordan våren virker inn og får lysten til å gjøre noe (alt) til å boble over. Hodet jobber intens med å sortere ønske om rundvask i alle rom, rydding i alle skap og lagrede kartonger, bake brød, rundstykker og kringler, prøve nye takken som har stått lagret så alt for lenge og ja, det hadde vært stas å montert sammen den nye kjøttkverna som også har stått stille siden innkjøp. Forresten så anskaffet jeg meg pallekarmer også, for lenge siden. Drømmen om et lite minigartneri til grønnsaker, urter og jordbær har ligget på ønskelisten lenge og siden jeg er av typen som må ha tingene på plass om jeg plutselig får tid til å starte, ja, så ligger både karmer, jord og fiberduk klart. Her sitter jeg da, drikker kaffe, skriver blogg og vet at i dag blir det trening og jobb, men kanskje i morgen. Deler noen bilder med dere jeg, disse får meg i godt humør og er unnskyldningen for at jeg kan sitte rolig litt til. Ha en fin dag da dere, vi blogges vel!

 

 

#hverdagsliv #blogg #tanker #vår
 

Summary Of The Week

Hei dere og riktig GOD søndag! Siden klokka ble stilt en time frem forrige søndag, har tiden begynt å gå fryktelig fort. Dagene er blitt til kveld før jeg har rukket over det som var på planen og det virker helt umulig å komme ajour. Den daglige treningsturen blir selvfølgelig prioritert og det har falt meg inn at den muligens har begynt å ta lengre tid, spesielt om været er fint. Altså, jeg har et seriøst problem med å forte meg om himmelen er blå og sola skinner fra sin beste side. Jeg kan gjerne holde høyt tempo, men turen blir umerkelig utvidet “innom”, “over” og “bortom”. Nå er kanskje ikke dette det verste som kan skje, men følelsen av alltid å henge litt etter skjemaet, gjør meg rett og slett litt stresset. Jeg har derfor høytidelig lovet meg selv, at neste ukes hovedmål skal være å puste dypt og rolig og gjeninnta kontrollen. Det kan bli både spennende og ikke så rent lite utfordrende, når man vet så inderlig godt alt som burde vært ordnet. Jeg krysser fingrene og stålsetter meg.

Forrige uke fikk dere se Sukkertantens Galleri, God & Gammeldags Sjokoladekake, Yellow Boys Who Loves Banana, Easter Preparation, Slik lager Du Ekte Marsipan, We Truly Love, Appel & Cake og Back In Time her hos meg og denne uka har vi vært innom Pasjonsfrukt & Belgisk Sjokolade, Camera For The Benefit…, Vegetables Makes The Day og Sommerfrisk Bløtkake. Jeg håper det har vært koselige dager og at det frister til nye besøk. Bildet jeg har valgt denne gangen, er av prestekrager. Nydelige og enkle blomster som rett og slett gjør meg glad. Ha det fint dere og fortsatt god søndag, vi blogges!

 

LOVE OXEYE DAISY, BECAUSE ITS MAKES ME HAPPY.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top