Vegetables Makes The Day

God morgen dere! I dag våknet jeg og var skikkelig sulten, men så utrolig matlei. På slike dager blir det yoghurt med friske bær til frokost, men det som er enda viktigere for meg, er å planlegge neste måltid. Om jeg ikke gjør det i slike perioder, havner jeg alltid opp med dårlige valg som går raskt å lage, metter akkurat der og da, men som kanskje ikke akkurat gir meg et energiboost. Etter noen års erfaring på matfronten så vet jeg at “ferdiglaget” mat i kjøleskapet er en smart løsning. Salat er fristende, selv på de mest matleie dagene og i alle fall om den er nesten ferdig. Plukk & miks konseptet brukes her i Casa B, etter hva som finnes i skuffer og skap. Jeg bruker noen minutter på å forberede en egen salatbar og lager selvfølgelig så mye at jeg har noen dager. Dette holder seg lenge, pakket hver for seg i tette bokser. Salat vaskes og deles, grønnsaker vaskes og kuttes i passelige biter, egg kokes og skrelles. Siden jeg er veldig glad i avocado, både smaksmessig og som god fettkilde, så moses alltid en avocado sammen med litt sitron, salt og pepper. Da har jeg tilbehøret jeg trenger til salaten. Så kan jeg velge om jeg vil ha kylling, skinke, reker eller annet (etter hva jeg har), hver gang jeg fyller salatskåla mi. Salat er en super lunsj, den metter godt og lenge og det går raskt når alt er ferdig kuttet på forhånd. I dag blir det salat på meg 🙂 Ha en super dag dere, vi blogges!

LAG DIN EGEN SALATBAR

A Salat Makes Your Day Crazy

#salatbar #raskmat #hverdagsliv #blogg

Camera For The Benefit…

Byggern og jeg har vært på enda en testtur med nytt kamera og jeg er mektig imponert. Nå skal det riktignok noe trening til, før alle innstillinger og bruksmåter er utprøvd og lært, men jeg gleder meg virkelig til å utforske nyanskaffelsen fremover. Jeg vil tro det kommer til å synes her inne etter hvert også, både på kakebilder og hverdagsgleder. Fotografering har alltid vært fascinerende og jeg er veldig glad i å ta bilder av alt (og ingen ting) og tar frem igjen gamle bilder gang på gang. Bilder er fantastiske minner og sier så mye, om man bare ser litt ekstra godt etter. Nå skal dagen brukes, til nytte, trening, glede og kos. Nyt dagen alle sammen og ta en ekstra titt i veikanten etter vårens første tegn på liv, hestehov.  Vi blogges!

 

 

 

 

 

 

Pasjonsfrukt & Belgisk Sjokolade

Denne kaken er søt og syrlig, den er tidkrevende å lage og inneholder gode råvarer. Kanskje ikke akkurat en hverdagskake, men du verden, om noe spesielt skal feires kan denne trygt serveres. Selve kaken består av tre deler, der mørk belgisk sjokolade briljerer sammen med en frisk eksplosjon av pasjonsfrukt blandet med italiensk marengs og nydelig hvit sjokolade, også denne av belgisk kvalitet. Sammen utgjør disse en komplett smaksopplevelse som ikke glemmes med det første. Jeg har laget denne kaken noen ganger, justert originaloppskriften og tilpasset den til egen formening og ulike formål, og med pynt/tilbehør av forskjellig karakter. Favoritten er nok med friske bær eller bærsaus og nøtter for litt ekstra crunch. Originaloppskriften finner du HER.

 

Kaken er glutenfri og inneholder sjokoladebunn, pasjonsfrukt mousse, hvit sjokolade mousse, hel kant av hvit sjokolade, bær, nøtter, frukt, & krem av hvit sjokolade og fløtekrem. En riktig luksuskake til spesielle anledninger.

 

#mousse #festkake #bryllupskake #pasjonsfrukt #sjokolade #luksuskake

God & Gammeldags Sjokoladekake

 Ja da, jeg er og blir evig bakefrelst. Jeg lar meg friste gang på gang og blir aldri lei baking, ikke kakespising heller for den saks skyld. Jeg er veldig glad i gamle oppskrifter, synes liksom det er noe eget over fortidens husmødre og kakeingredienser. Det var ikke så om å gjøre å ha kompliserte oppskrifter med ingredienslister som en telefonkatalog. Nei da, enkelt, raskt og godt skulle det være og det var hjemmebakt. Jeg skjønner jo det at jeg har blitt en smule bortskjemt opp gjennom årene, som har fått gleden av så mye hjemmelaget mat og kaker, både hjemme, hos besteforeldre og naboen. Jeg bøyer meg i støvet for generasjonen før meg og før den igjen og tenker på alt arbeidet bak, de hadde ikke god tid før heller. Uansett så serveres det i dag en god gammel perle av en sjokoladekake. Håper det smaker, vi blogges!

 

Old-fashioned chocolate cake

 

 

OPPSKRIFT SJOKOLADEKAKE

 Du trenger:

 • 150gr smør
 • 300gr sukker
 • 3 egg
 • 300gr hvetemel
 • 3ts bakepulver
 • 21/2dl melk
 • 1/2pl kokesjokolade
 • 2ss kaffe

 

FREMGANGSMÅTE

Slik gjør du:

 • rør smør og sukker hvitt og porøst
 • rør i ett og ett egg av gangen
 • tilsett det tørre vekselvis med melk
 • smelt sjokoladen i kaffe og bland i røren
 • stekes på nederste rille i smurt form (26cm) 150* ca.1 time

 

 

Oppskrift Sjokoladekrem

Du trenger:

 • 200gr Smør
 • 500gr Melis
 • 3ss Bakekakao
 • 4ts Vaniljesukker
 • 6ss Sterk Kaffe

Bland alle ingrediensene godt sammen. Justèr konsistensen med melis, til passe tykkelse. Smør glasuren over kaken, eller del kaken i to-tre deler og legg sjokoladekrem mellom hvert lag og på toppen. Nyt den som den er, eller fyll på med ferske bringebær for en ekstra smaksopplevelse.


#sjokoladekake #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #dessertkake #sjokodrøm #hverdagsliv #blogg #baking #kake

Easter Preparation….

God fredag dere, jeg er kommet i påskemodus, skikkelig påskemodus! Nå blir det riktignok mest jobb på meg i påsken, men et par dager på fjellet skal jeg gjøre mitt ytterste for å få til. Jeg elsker hyttepåske og vil selvfølgelig gjerne ha snø, sol og passe temperaturer for skiturer, grilling, vaffelsteiking på verandaen (det pleier slå godt an) og andre uteaktiviteter. For meg betyr påske masse kos sammen med de man er glad i, det er nesten som man stopper tiden et øyeblikk og bare nyter. Jeg kaller det kvalitetstid og for meg er det byggesteinen som gjør at hverdagen fungerer optimalt.

 

DE 10 BESTE TINGENE I PÅSKEN

 • Seine familiefrokoster (og alle andre måltider sammen)
 • Spekemattreff på verandaen
 • Skiturer
 • Vaffelsteiking ute
 • Kaste på stikka (med mynter eller hestesko, uteaktivitet for store og små)
 • Spilleaktiviteter inne (ludo, yatzy, mikado, hatt over hatt og mye mer)
 • Soffakos med fyr på peisen
 • Familiebingo (ja, tenk det dere. Nå spiller jeg aldri bingo ellers, men påskebingoen på radioen spilles gjerne sammen med familiens små og store)
 • Hjemmelaget marsipan (oppskrift finner du HER)
 • Appelsin i solveggen (og selvfølgelig kald, frisk og sprudlende drikke)

 

Hva med dere, hva inneholder påskefavorittlisten?

 

 

(Innlegget inneholder reklame)

Jeg liker litt late dager på fjellet og er ekstra glad i myke og comfy klær til seine måltider og innekos. Her har jeg plukket ut noe av det jeg kunne tenkt meg å ta med i bagen på hytta, i tillegg til alle store, myke og varme uteklær. Åh, jeg gleder meg altså så mye til bilen er parkert utenfor hytteveggen og den lille påskeferien kan nytes!

 

 

Desigual LUSAN Leggings grå / Vans YOSHIMI Leggings sort / Urban Classics Hoodie grey / Witty Knitters CHELSEA Cardigan sølv / Buffalo 2 PACK Pyjamasbukse pink/green / Triumph TRENDY SENSATION Singlet twilight blue / s.Oliver Leggvarmere grey / s.Oliver Leggvarmere grey / s.Oliver Leggvarmere taupe / s.Oliver Leggvarmere taupe / Onepiece LUSEKOFTE Jumpsuit grønn

 

 

 

Ski og egg er et MUST i påsken 🙂

 

 

 

Nå må jeg rett og slett begynne å virke og parkere påskelengselen litt. Her i Casa B er dagen fylt til randen og skal jeg rekke over alt, så må tiden nyttes godt. Vi blogges dere, ha en finfin fredag!

 

#hverdagsliv #blogg #påske #hyttekos #hverdagsglede

 

Slik Lager Du Ekte Marsipan

Hei alle sammen og god torsdag! Nå er det ikke lenge til påske dere og for meg har også hjemmelaget marsipan sin plass blant skiturer (om det fremdeles er snø), kortspill, kos i hytteveggen, appelsin, grilling og familiesamlinger. Hjemmelaget marsipan er så utrolig enkelt og det smaker mildt og ekte. Ekstra hyggelig er det å samle hele familien med store og små, så kan hver og en lage sin favoritt til påsken (marsipan med smakstilsetning, marsipan dyppet i sjokolade, marsipan uten pynt, marsipan med ekstremt mye pynt, figurmarsipan, marsipankuler, marsipanpølser osv.). Kanskje kan noen gledes med en pose hjemmelaget marsipan, levert på døren eller som overraskelse på skituren. Har man litt tid til overs er det også koselig å pynte posen med et personlig preg og en sløyfe eller fjær i passende farger. Her er det kun fantasien som setter grenser for hvilken sprell man kan finne på. Det koster så lite og gleder så mye med litt annet enn bare kjøpesnop. Håper det frister og at det i denne påsken nytes hjemmelaget marsipan i hytter og hus. Vi blogges!

 

Colourful Sweets

 

OPPSKRIFT EKTE MARSIPAN

 

Du trenger:

 • 250gr skoldede mandler,
 • ca250gr melis
 • 1 eggehvite.


Skold mandlene dagen før (kok opp vann, legg mandlene i og la koke noen minutter. Legg mandlene over på et kjøkkenhåndkle, tørk og klem dem ut av skallet, la ligge å tørke til neste dag).

FREMGANGSMÅTE

 

Slik gjør du: Mal mandlene to ganger på kvern, bland inn melis, pisk sammen eggehviten med en gaffel og rør inn i det tørre. Jeg pleier aldri å bruke så mye melis, men det er en smakssak. Tilsett farge og eventuelt annen smak (salt lakris, søt lakris, sitron, jordbær, appelsin) og form i vei.

Hjemmelaget marsipan har god holdbarhet om den pakkes i plast og legges kjølig, den kan fint fryses eller rett og slett spises med en gang.

#marsipan #hjemmelaget #ekte #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #påskekos #påskegodt #julegodt

Appel & Cake

Syrlige, friske epler i lett og søt kake. Det bør friste enhver kakebaker og kanskje aller mest kakespiser. Eplekake er enkelt og raskt, de aller fleste liker det og den smaker like godt selv om den har vært fryst. Kaken bakes kanskje oftere i eplesesongen, men jeg synes den passer like godt hele året. Aller best smaker det selvfølgelig med epler fra egen (eller naboens) hage, men om man ikke har den muligheten, eller har fryst ned eplebiter, så er jo tilgjengeligheten god året rundt likevel. I dag serveres en enkel og veldig god eplekake her hos meg, oppskriften får du her. Vi blogges!

Hjemmelaget Eplekake

 

 

EPLEKAKE

 

Du trenger: 3 egg, 3dl sukker, 150gr. smør, 11/2dl melk, 41/2dl. hvetemel, 2-3ts bakepulver

Pynt: 2 epler, sukker og kanel

 

Slik gjør du:

 • Egg og sukker piskes til luftig eggedosis
 • Smør og melk kokes opp, avkjøles noe
 • Det tørre siktes i røra, vekselvis med smør- og melkblandingen
 • Tøm røra i en springform 25cm (jeg har brukt en liten firkantet form)
 • Vask, skrell og del eplene i båter, stikk litt ned i røra, strø på sukker og kanel
 • Stekes på midterste rille 180* 20-30 minutter

 

Tips: Bruk syrlige epler, det gir best resultat og strø gjerne over hakkede hasselnøtter før steking, det gir en herlig crunch. Serveres som den er, eller lunken med pisket kremfløte, is eller vaniljesaus. Kos deg!

#eplekake #hverdagsliv #blogg #mat #kake #heimebaka.blogg.no

Back In Time….

Vi har kosa oss og hatt det så fint! Det ble en liten tur på besøk til slektninger av B og der ble vi selvfølgelig tatt godt vare på og skjemt bort. Vi har sovet lengre på morgenen og kommet til dekket bord ved alle måltider, helt fantastisk. Lørdagen kom med flott vær og vertskapet tok oss med på en fascinerende vandring gjennom Fetsund lenser. Det er lite vann nå og mest mudderbanker med is, men håpet er der om å komme tilbake sommertid og ta hele runden på de flytende lensene. Det er utrolig koselig å rusle rundt og titte på hvordan ting har vært og hvor mye tungt arbeid som er lagt ned, før moderniseringen gjør sitt inntog og øker både krav og antagelig fortjeneste. At dette har vært et ufattelig tungt kroppsarbeid er jeg ikke det minste i tvil om, men jeg finner det likevel fasinerende å se oppfinnsomheten bak et slik enormt anlegg. Dette er i alle fall noe jeg satte pris på å få være med på! Håper dere koser dere med bildene, vi blogges!

Hvilebrakker

#fetsundlenser #hverdagsliv #blogg #utflukt #familieaktivitet

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top