Halvgrove rundstykker

Hjemmelagede rundstykker er vel noe av det jeg forsøker å ha i fryseren til enhver tid. Alltid godt og noen få minutter i stekeovn gjør dem som nybakte igjen. Supert å ta med seg som niste og som en liten enkel matbit om man får uventet besøk. I mitt kjøkken ganges oppskriften så mye som mulig og fryseren fylles med nybakte, halvgrove rundstykker. Håper det smaker, vi blogges!

 

Just simply rolls

 

 

Ingredienser:

 5dl vann, 1 1/2dl hvete helkorn, 1ss olje, 25gr gjær, 2ts salt, ca.10 dl hvetemel

 

  

 

Fremgangsmåte:

Kok opp 1 1/2 dl av vannet sammen med helkornet. Ha i olje og resten av det kalde vannet (Temp. skal være 37*)

Smuldre gjæren i korn/vannblandingen og rør godt sammen (Om du bruker tørrgjær, blandes den sammen med hvetemelet, da kan temp. på vannet være høyere). Tilsett salt og det meste av hvetemelet (deigen kan godt være litt klissete).

Dekkes til og heves til dobbel størrelse (30-45 min).

 

Elt deigen godt og del opp i passende biter, etter hvor store rundstykker du vil ha. Rulles til runde eller avlange rundstykker og legges på smurt eller bakepapirkledd plate. Etterheves i ca. 30 min. Pensles med lunkent vann. Stekes ved 200* i 10-15 min. på nederst rille.

 

#rundstykker #gjærbakst #heimebaka.blogg.no #frokostbrød

Saturday Morning & Fresh Bread

Hei dere og riktig god lørdag! Rolig start på helga. Teppe, kaffe og kos, jeg elsker slike dager. Frokosten ble rett og slett rekesmørbrød med alt godt på, eplejuice og enda mer kaffe. Jeg er fornøyd, magen er mett og seinere i dag blir det en tur til fjells og koselig hyttebesøk med de beste, det gledes!

Lørdag er også en fin brødbakedag. Man har litt bedre tid og hva lukter og smaker bedre enn nybakt brød til helgefrokosten da dere. Her kommer en superenkel brødoppskrift som blandes, heves, tømmes, etterheves og stekes. Null deling eller knaing, enkelt og greit. Kos dere med hjemmebakt brød i helgen, vi blogges!

 

Freshly baked bread

 

 

 

Du trenger: 1,5 l vann, 600 gr. hvetemel, 500 gr. fint sammalt hvetemel, 300 gr. fint sammalt rugmel, 100 gr. speltmel, 3ts. salt, 1,5pk. tørrgjær, 7-8 ss. olivenolje (el. annen olje).

 

 

Bland alt det tørre, tilsett vann og kjør til klumpfri deig. Heves i bakebollen i ca. 45 minutter. Helles i smurte brødformer og etterheves i 15-20 minutter. Stekes på nederste rille, 200* i 50-60 minutter. Avkjøles på rist.

 

 

#brød #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #grovbrød #frokost #helgekos

Sweet stuff..

Heeiii.

Jeg innser nå at jeg er en smule mer spesiell, enn først antatt. Mens jeg holdt på med oppryddingen i kakebilder, ble jeg sittende å mimre omtrent som om det skulle være bilder av gamle kjente. Jeg dro på smilebåndet, ristet på hodet, sukket og lo, mens tankene vandret tilbake til opprinnelsen, planleggingen og gjennomføringen av hvert eneste kakeprosjekt. Man får rett og slett et forhold til disse klumpene av kake, som etter noe bearbeiding står frem i egen personlighet. Hugo, det lille trollet på første bilde, ble jeg dypt og inderlig forelsket i. Ja, jeg savner ham faktisk enda. Har kjørt ut et bilde som jeg har på tavla mi, sammen med bilder av andre jeg er glad i. Jeg kunne selvfølgelig fortalt dere om alle mine kakeforhold, men nå skal man jo ikke utlevere seg helt på nett heller….

Å holde på med kakekreering tar deg med gjennom hele spekteret av følelser, helt ut i ytterpunktene. Jeg har kjent på irritasjon, jeg har vært både frustrert, lei meg, litt redd og misfornøyd. Men jeg har også ledd så tårene har trillet, vært lettet, glad og uendelig stolt. Det er fantastisk å kunne formidle seg gjennom kake og marsipan og jeg håper jeg kan gi noen av dere en glad kaketitt med disse bildene nå i helgesvingen. En riktig god kveld ønskes dere fra meg her inne.

Vi blogges!

 

I Love To Bake, Its So Simple!

 

         

         

         

         

         

         

#temakaker #heimebaka.blogg.no #marsipan #marsipankake #hobby #kakekreasjon

Mazariner med Lime

I dag har jeg en god og gammel kakeoppskrift til dere men med en nyere vri. Mazariner med mørdeig og mandelfyll og en liten snert av frisk lime i både kake og glasur. Siden disse også minner meg om bestemor, har jeg funnet frem de gamle sandkakeformene og laget kakene i dem denne gangen. Det er mektige kaker, men du verden for noen kaker. Jeg håper du tar deg tid til å prøve oppskriften og tid til å virkelig nyte en av de ferdige kakene med en god kopp kaffe.  

Vi blogges!

Sweet temptations with lime

 

 

Deig: 100gr smør, 2dl hvetemel,1 eggeplomme, 2ss sukker.

Skjær smøret i terninger, bland raskt sammen alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile i kjøleskap i minst 2 timer.

 

 

Fyll: 2dl skåldede mandler, 50gr romtemperert smør, 2 egg, 1dl sukker, finrevet skall av 1 lime.

Kjør mandlene til fint mel i en Food processor og bland med resten av ingrediensene til fyllet. Smør formene med smør eller annet fett. Ta en deigklump og trykk den rundt i formen, til bunn og sider er dekket. Gjenta i alle formene. Fordel fyllet i formene, ca. 2/3 opp, fyllet vil heve litt. Mazarinene stekes midt i ovnen ca,20 minutter på 175*

 

 

Mazarinene skal være stivnet i midten før de tas ut av ovnen. La dem deretter hvile et par minutter, før de snus på hodet. Da får du den gjenkjennelige flate toppen. La stå litt før du forsiktig fjerner formene på mazarinene.

 

 

Glasur: 1,5dl melis, 1,5ss limesaft.

Bland sammen ingrediensene til en glatt røre og fordel på mazarinene, pynt gjerne med litt strimler av limeskall.


 

 

 

Mazarin uten mørdeigbunn.

 

 

#mazariner #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #lime #mandler #mørdeig

Rask Suppelapskaus

Hei dere. God mat behøver ikke ta lang tid hver gang. Denne lapskausen eller gryta er pinlig enkel, superrask og smaker kjempegodt. Dette er en av middagsrettene jeg tyr til, når tida eller lysten til å kokkelere ikke er på min side. Ikke bare er den veldig rask å lage, men alt av rester kan også puttes i og den lager seg nesten selv på langt under en halvtime. Prøv da vel!

Alt i en kjele…

 

         

         

 

Du trenger: 5dl vann, 1 grønnsaksbuljongterning, 1pk. frossen grønnsaksblanding (lapskausblanding), 1 boks bogskinke (og eventuelle rester).

Slik gjør du: Kok opp vannet, tilsett grønnsaksblandingen og la koke noen minutter. Ønsker du en tykkere konsistens på lapskausen, tilsetter du litt maizennajevning (eller mel og vann). Tilsett oppskåret bogskinke og eventuelle rester du har (makaroni, kjøtt, pølse, potet, grønnsaker m.m).

Serveres med flatbrød eller hvetekranser.

         

#lettvint #lapskaus #hjemmelaget #raskmat #heimebaka.blogg.no

Hvetekranser

Hei dere! Mandag igjen og starten på en ny uke nærmere vår, fantastisk!

I dag serveres dere nydelig myke og lette hvetekranser, like gode til suppe, cabare og gryterett som til sandwich. Kan fint fryses, de tines raskt og passer til alt. Et “must have” i fryseren. Disse er supre til niste/turmat smurt som sandwich. Det er selvfølgelig en viss fare for å bli bortskjemt om nisteboksen inneholder en real blings med det beste du finner av pålegg, men du, det er verdt det.

Baking with wheat

 

 

Mine favorittsandwich er:

Kylling, rødløk, fetaost/chevrè (like god varm som kald)

Roastbiff, rødløk, remulade & sylteagurk

Skinke, ost, agurk, paprika & tomat

Egghakk, hamburgerrygg & rødløk

Leverpostei, bacon & sylteagurk

Lykke til med bakingen, håper det smaker. Vi blogges!

 

OPPSKRIFT HVETEKRANSER

Du trenger: 50gr smør, 5dl melk, 50gr gjær, 1ts salt, 1ss sukker, 12dl hvetemel (eller finbakstmel)

 

    

  Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Ha alt det tørre i en bakebolle og tøm over den lunkne melkeblandingen. Bland godt, la heve i ca.30 minutter (om du bruker fersk gjær, må denne røres ut i melkeblandingen, mens med tørrgjær kan du tilsette den rett i melet).

   

   

   

  Deigen deles i 16 biter som hver rulles til lange pølser på 40cm. Legg pølsene dobbelt og tvinn, form så til runde kranser ( eller form som vanlig rundstykke eller bagett)

   

   

  Sett kransene på smurt/kledd plate og hev dem tildekket i ca.30 minutter. Dryss over litt mel før de settes inn i stekeovn. Stekes på midterste rille 220* i 8-10 minutter.

   

    
   

  #gjærbakst #hvetekrans #sandwich #tilbehør #niste #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no

  Temakake “Vellagret hvit geitost”

  Kaker gir utfordringer på mer enn smaker. Denne skulle overrekkes til noen som har en stor forkjærlighet for hvit, vellagret geitost. Osten lukter tydeligvis ikke like godt for alle innen familien og dette ble satt litt ekstra på spissen. Kaken er en lett og luftig sjokoladekake med sjokoladekrem og ferske bringebær. Lokk og pynt er av marsipan og litt spesielle teknikker er brukt for å få overflaten som den er. God kaketitt og nyt dagen videre, vi blogges!

   

  Smelly Cheese..

   

           

           

  #temakake #heimebaka.blogg.no #sukkertanten #marsipan #geitost 

  Sondres Bananamuff m/Blåbær

  Goood søndag til dere! Jeg er så utrolig heldig  og privilegert, at jeg har besøk av en riktig bakereser. Han serverer dere i dag sine egne BANANAMUFF med blåbærstæsj! Disse gjør det meste bedre på dårlige dager og er helsupre til turkos med kakao. Her suser bakermesteren inn som en virvelvind og smekker sammen de lekreste godsaker på 1-2-3.

  Ha en flott dag videre dere, med eller uten baking! Her kommer uansett oppskriften.

  Blueberry cakes

   

  Til ca. 10 stk. trenger du: 1 egg, 1dl sukker, 2,5dl hvetemel, 1ts bakepulver, 1ts vaniljesukker, 2ss smeltet smør, 1dl melk, 1 banan, litt blåbær.

  Visp eggedosis og sikt i det tørre, tilsett smeltet smør og melk og bland godt. Mos bananen og bland inni røra. Tøm over i passende former, her er det brukt medium muffinsformer som fylles 2/3 opp. Strø over litt blåbær og gjerne litt hakkede nøtter for litt krunsj.

  Stekes på 180* i ca. 15 min. på midterste rille, til de er lys gylne.

  Et melisdryss rett før serving.

  #hjemmelaget #blåbær #banan #heimebaka.blogg.no #baking #muffins
   

  Temakake “Bildekk”

  Hva lager man til tenåringer som kommer innom rundt bursdagstider? Jeg gikk enkelt nok inn for et bildekk av sjokoladekake. Denne ble laget til eldstemann i tanteflokken på fjortenårsdagen. Det er jo flaut å innrømme at den unge mannen faktisk har rukket å bli konfirmert før bildene finner veien inn på bloggen, men nå er de endelig på plass i kakeriet. Kaken er fylt med melkesjokoladekrem og mørk sjokoladekrem, lokk og pynt er av marsipan. Håper du liker titten og kanskje prøver deg på et kakedekk til en passende anledning. God lørdag ønskes dere fra meg her inne, vi blogges!

   

  Grattis med dagen som var, Simen! Klem fra tante 🙂

   

   

           

           

           

   

  #temakake #heimebaka.blogg.no #sukkertanten #marsipan #kakedekk #marsipankake

  Hjemmelagede karameller i gavepose

  Hjemmelagede karameller er noe av det beste godteriet jeg vet om. Myke, seige og litt harde, laget på ekte vis og gjerne fløtekarameller med lakrissmak. Himmel og hav, jeg får vann i munnen bare ved tanken. Karameller er koselig å gi og å få og det er ikke mye som skal til for å sette et personlig preg på posen som fylles med herlighetene. Det enkle er ofte det beste og en liten sløyfe av hyssing eller garn gjør utrolig mye av seg på en enkel pose.

  Hemmeligheten med gode karameller er tiden. Kort koketid gir myke karameller og jo lenger de kokes, desto hardere blir de. Men de må passes på, ellers kan man få  karameller som er “sukrete” i konsistens, som ikke holder sammen og “flaker” seg. Sett av litt god tid om du får lyst til å prøve deg på denne oppskriften.

   

  Cream Caramels

   

   

  Du trenger: 100gr smør, 2dl fløte, 100gr sukker, 1dl lys sirup, 1ts vaniljesukker.

  Alt blandes i en kjele, kok opp under omrøring. La koke til den består “dråpeprøven” (ca. 1 time ++). Hell den ferdigkokte blandingen over i en kledd form, avkjøl i kjøleskap, del i biter og pakk inn om du ikke spiser alle med en gang. Karameller er ferskvare, men de er superfine å fryse. Smaker akkurat som nylaget etter frysing også.

  DRÅPEPRØVEN: En dråpe av karamellblandingen slippes i et glass med kaldt vann. Om du kan forme karamellen til en liten kule er den ferdig, om ikke, må du smøre deg med tålmodighet og koke blandingen lenger.

   

  Jeg har alltid likt karameller med litt tyggemotstand og de skal være akkurat passe seige. Det har blitt mange forsøk gjennom årene med prøving og feiling av koketid, konsistens og smakstilsetning, men endelig har jeg funnet min måte til mine karameller. Denne oppskriften kan fint brukes om du ønsker annen smakstilsetning også.

  Jeg slår et slag for hjemmelagede karameller med fløte, lakris, bringebær og sitron.

  Riktig god helg til dere som titter innom, håper den nytes slik en helg kan nytes!

  Vi blogges.

  #karameller #ekte #heimebaka #godis #hjemmelaget

  Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

  Back To Top