Snaddervaffel

Riktig god søndag til deg som titter innom! I dag viser vakre og varierte Valdres seg fra en av sine beste sider. Blå himmel, nesten vindstille, sol og fantastiske høstfarger. Siden arbeidskara snikkerer selv om det er søndag, synes jeg det er velfortjent med litt ekstra godt til lunsj.

Hva passer vel bedre enn nystekte vafler til sol og høstfarger. Oppskriften du her får, er rask og enkel å lage. Den gir ca. 10-12 vaffelplater, alt etter hvor stort og dypt vaffeljern du har. Vaflene har mild smak og passer godt til det meste av pålegg. Finn frem jernet og gjør deg klar for litt ekstra søndagskos denne flotte høstdagen! Her får du oppskriften:

 

Snaddervaffel

 

         

         

         

 

Vaffelrøre:

Ingredienser: 4 egg, 6 ss sukker, 4 dl melk, 300 gr hvetemel, 150 gr smeltet smør, 1 ts bakepulver, litt kardemomme,litt vaniljesukker.

 Fremgangsmåte:

Miks egg, melk, sukker, hvetemel, bakepulver, kardemomme og vaniljesukker godt sammen til en klumpfri røre. Tilsett smeltet smør (noe avkjølt) helt på slutten og rør dette godt inn. La røra svelle 15-20 min.

Varm opp vaffeljernet, så er det bare å gå i gang. Jeg legger de ferdigstekte vaflene på rist med et kjøkkenhåndkle over etter hvert som jeg steker. Vafler kan nytes med “standardtilbehør” som rømme, rørt jordbærsyltetøy, sukker og smør, eller brunost. Skal du ut på tur, smaker det også nydelig med spekemat eller hvitost på turvaffelen. Da gjenstår det kun for meg å takke for at du tok deg tid til en tur inn hos meg i dag. Ønsker om en fortsatt flott søndag sendes til deg fra meg! På gjensyn 🙂 

 

 

#vaffel #turmat #søndagskos #lunsj #heimebaka.blogg #sukkertanten #småretter 

Terteskjell til lørdagskos

Denne lille godsaken fortjener en ekstra tur frem i lyset. Like god til lørdagskos som til middag, eller forrett og den kan fylles med akkurat det du vil. Min favoritt er denne med rekefyll og her får du nok en gang min måte å lage terteskjell med godt fyll.

Håper det smaker!

Reker i godt selskap…

 

 

 

Rekefyll til Terteskjell

 

Ingredienser: 3 ss. Smør, 3 ss. Hvetemel, 5 dl. Melk, 1/2 dl. Grønnsakkraft (eller 5.5 dl. melk og 1/2 terning grønnsaksbuljong), Ferske reker, Fløtepudding, Erter, Purre , Salt, Pepper, Muskat

 

 

Fremgangsmåte:

 

Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel. Spe med melk og kraft (event. bare melk og knus gr.sakbuljong i den varme sausblandingen). La koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat


 

 

Del fløtepudding i små terninger og purre i små biter. Tøm laken av ertene og rekene (eller skrell ferske reker). Bland alt sammen i den hvite sausen. Varm terteskjellene noen minutter i stekeovn. Servèr varme terteskjell med en real mengde rekefyll. Pynt gjerne med salat, tomat, ekstra reker og tynne skiver av agurk. Spis og Nyt!

Riktig god helg ønskes av meg her inne og tusen takk for at du tok turen innom.

 

#terteskjell #reker #lørdagskos #forrett #heimebaka.blogg #hjemmelaget

Uimotståelig sjokoladekake

Velkommen inn! Siden det nå er fredag og snart helg, har jeg funnet frem igjen en godbit til deg der ute. Denne kaken anbefales på det varmeste og er en riktig kosekake for deg som ønsker en enkel godbit til helgen. Kanskje har du noen du vil gi litt ekstra oppmerksomhet og da er denne en suveren “ta-med-bort-kake”. Ellers er det selvfølgelig lov å nyte den til fulle i eget selskap. Noen røde roser følger med på innlegget i dag for litt ekstra farge og kos i helgesvingen. Riktig god helg ønskes dere alle, nyt helgen med sjokoladekake og kaffe (eller kald melk). Vi blogges!

 

Sjokoladekake for alle anledninger

 

         

         

 

Saftig Sjokoladekake

Ingredienser: 180gr smør (romtemperert), 300gr sukker, 2 eggeplommer, 2dl melk, 1dl kaffe (ferdig trukket/kokt), 2ts vaniljesukker, 3ts bakepulver, 1dl bakekakao, 260gr hvetemel, 2 eggehviter

  

 

Smør og sukker røres hvitt og kremaktig. Bland inn eggeplommene. Bland kaffe og melk, tilsett blandingen vekselvis med det tørre i røra. Stivpisk eggehvitene og bland inn i røra. Tømmes i en rund form 24 cm. (godt smurt og gjerne med bakepapir i tillegg). Stekes på nederste rille 175*C i 40-60 minutter. Avkjøles på rist.

 

         

 

Sjokoladekrem 

Ingredienser: 200gr smør, 500gr melis, 3ss bakekakao, 4ts vaniljesukker, 6ss sterk kaffe      

Bland alle ingrediensene godt sammen. Juster konsistensen med melis, til passe tykkelse. Smør glasuren over kaken, eller del kaken i to-tre deler og legg sjokoladekrem mellom hvert lag og på toppen. Lykke til med bakingen, håper det smaker og frister til nok ei kjøkkenøkt. Riktig god helg ønskes deg fra meg her inne! Hjertelig velkommen igjen 🙂


  
         


#sjokoladedrøm #saftig #sjokoladekake #heimebaka.blogg.no #hjemmebakt #helgekake #festkake #sukkertanten

 

Hjemmebakt brød (Oles frokostbrød)

Hjemmebakt brød slår aldri feil! Det smaker like godt til frokost, lunsj og nistepakke  som til kveldsmat og metter lenge. Her får du en oppskrift på “Oles frokostbrød” (Ole Morten Myhrer, kokk) og dette brødet smaker nesten enda bedre etter en tur i fryseren.

 

Mellomgrovt Brød

 

 

 

FROKOSTBRØD

Ingredienser: 25gr gjær, 6dl lunkent vann, 600gr siktet hvetemel, 200gr sammalt speltmel, 200gr sammalt rug, fin, 2ts salt, 1dl olivenolje

 

Løs opp gjæren i lunkent vann om du bruker fersk gjær, eller bland den direkte i melet om du bruker tørrgjær. Ha vann og olje i en bakebolle og bland inn de andre ingrediensene.

 

La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 min. eller kna for hånd i 15. min. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time.

 

Slå deigen litt sammen og del i to emner, form til brød og legg i smurte former. La heve på nytt i ca. 30 min. eller til dobbel størrelse.

 

Stek brødene  i ca. 30 min i forvarmet ovn 180* , varmluft (jeg satte stekeovn på 220* over og undervarme, slo ned til 200* når brødene ble satt inn på nederste rille, “bank” på brødet når tiden er gått, høres en “hul” lyd er brødet ferdig, hvis ikke, stek litt lenger)

 

Ta brødet ut av ovnen og la det avkjøles litt i formen (ca. 15 min.) før det velves ut og legges på rist. La brødet hvile 1 time før du skjærer en real blings og tar en smaksprøve.

 

Lykke til med brødbakingen og jeg håper det smaker! Har du en god oppskrift på brød eller rundstykker, tar jeg i mot med stor takk! En flott torsdag ønskes deg videre!


 

 

#hjemmebakt #brød #frokostbrød #nistepakkebrød #lunsjbrød #mellomgrovt #heimebaka.blogg

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top