Kan du hjelpe meg?

Finnes det noen her som kunne være behjelpelig med oppskrifter og bruksmåter på dette fantastiske “stølsgullet”?

Gjerne treak og krydderblanding, men alle gode tips tas i mot med takk!

Setter stor pris på all hjelp jeg kan få og blir veldig glad om du deler innlegget, slik at det når ut til flest mulig. Kanskje kjenner du noen, som kjenner noen med gode kunnskaper om briskebær/einebær.

På forhånd tusen takk for all hjelp!

 

Briskebær/Einebær

 


 

#briskebær #einebær

Temakake Skattejakt

I tre år har vi ventet! Ventet på at skatten skulle graves frem.

Skattekart ble laget, plombert og hengt på veggen i hytta hos mamma/pappa/bestemor/bestefar/svigermor/svigerfar. For hvert besøk har skatten vært nevnt og forhåpningene om å finne den, har steget i takt med at tiden for jakt har nærmet seg. Endelig kom helgen vi alle har ventet på. Små og store ble innlosjert på hytta, 14 stk. i alt. Fredagskvelden ble godt nyttet til hygge, kos og alt for mye god mat!

Lørdagen opprant med fantastisk og perfekt vær for skattejakt. Selvfølgelig må en slik stor begivenhet foregå på høytidelig vis. Etter endt frokost ble det utført terningkast mellom de yngste i familien, for å avgjøre hvem som skulle få den store æren med å åpne det plomberte kartet. Høyeste skår ble en sekser og eldste tantegutten åpnet kartet. Nå er det derimot slik at man ikke er taper, selv om terningen viser lave tall. Minste tantejenta slo til med en ener og fikk dermed åpne en annen hemmelighet som var bragt til fjells. Her får du et knippe bilder av skattekistekaken som sørget for litt ekstra energi i gravingen.

 

Den Store Skattejakten På Hermanstølen…

 

 

         

         

         

         

 

         

 

         

#temakake #skattejakt #marsipan #skattekiste #sjokoladekake #heimebaka.blogg #sukkertanten #tantegull #søtesaker

Bryllupskake i hvitt og sølv

Riktig god søndag til deg og velkommen inn her hos meg! I dagens blogginnlegg har jeg funnet frem bilder av en bryllupskake. Denne ble laget i sølv og hvitt, stilren, litt søt, ganske romantisk og fylt med smak av sommer. Kaken er av sukkerbrød med rørt jordbærsyltetøy, store biter av ferske (norske) jordbær og krem med ekte vanilje. Lokk og pynt er av marsipan. Håper det “smaker”! Tusen takk for at nettopp du tok deg tid til en tur inn her hos meg. Nyt dagen videre og kos deg, med eller uten kake!

 

         

         

         

         

         

 

#bryllupskake #heimebaka.blogg #ekte #sukkertanten #sukkerbrød #marsipanroser #romantisk #stilren 

Temakake “Jordbær & Champagne”

Kaken du her får servert, er en sjokoladekake, en STOR sjokoladekake. Den ble satt sammen til et bryllup, i tillegg til selve bryllupskaken (den får du et knippe bilder av i et annet innlegg). “Kassen” og “flasken” er laget av saftig sjokoladekake, fylt med melkesjokoladekrem, hvit sjokoladekrem og hakket sjokolade. En kake for den riktige sjokoladeelsker! Alt av pynt ble laget av marsipan bortsett fra det hvite “silketeppet”, som er fondant. “Jordbærene”, “kassen” og “flasken” har fått et lite “strøk” med airbrush. Blomstene og “silketeppet” er børstet med hvit perlemor. Etiketten og det lille merket på flaskehalsen er laget av spiselig papir. En fantastisk artig kake å lage! Riktig god helg ønskes deg som tar turen innom, her hos meg i bakeboblen.

 

 
 

 

#temakake #marsipan #jordbær&champagne #hjemmelaget #ekte #heimebaka.blogg #sukkertanten #søtesaker #flaskekake #champagneflaskekake

Temakjeks Safari

“Å leke med maten” får kanskje en ny betydning når det kommer til dekorering av kjeks, men det kan absolutt anbefales og moro er det for både liten og stor. Her har vi “malt” kjeks med melis og eggehvite som er tynnet ut med vann og smaksatt med sitron. Litt tid går det når flere farger skal lages og hver av dem må blandes i to ulike konsistenser. En for opptegning og en for fylling. Men når fargene først er klare er det tid for å slippe fantasien løs og tegne i vei. La fantasien få fritt spillerom og kos deg med kjekslaging i helgen,  en hyggelig aktivitet for alle som vil delta. Disse ble laget sammen med mye annet rart og gitt til mitt eget smakspanel, altså nærmeste familie. Riktig god fredag ønskes til deg der ute, fra meg her inne! På gjensyn 🙂

 

Vanilla Biscuits In Safari Clothes

 

 

 

 

 

#temakjeks #elefantkjeks #giraffkjeks #heimebaka.blogg #sukkertanten #hjemmelaget #søtesaker #kjeks

Temakake i høstfarger

En litt annerledes kake for feiring av en stor begivenhet. Jeg er veldig glad i høstfarger og synes denne utfordringen var utrolig inspirerende å holde på med. Høstfarget løv, rustfargede roser og litt kvikkere blomster og gresskar skapte en høstlig stil til denne anledningen. Kaken er av sukkerbrød med kremfløte og bringebær, håper det smaker 🙂

 

Autumn Wedding

 

         

         

         

 

#temakake #høstfarger #marsipan #sukkertanten #heimebaka 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top