Skolebrød eller Purker

Skolebrød, skoleboller eller solboller. Kjært “barn” har mange navn, men det mest utpregede må vel være som nevnt i overskriften: “Purker”. Litt tid tar det å lage disse “kosebollene”, men det er det absolutt verdt! Disse smaker supert, kan også fryses og finnes frem ved en senere anledning. Noen få minutter i ovn og de smaker som nylaget igjen. Håper jeg med dette kan friste deg til ei bakeøkt på kjøkkenet, gode blir de!

 

Sun buns with vanilla cream

 

 

 

Skolebrød/Purker 15 stk.

(opprinnelig oppskrift er funnet hos Fru Timian, basert på Morten Schakendas oppskrift)

Ingredienser: 750gr hvetemel, 115gr sukker, 1/2ts (5 g) salt, 1pk gjær for søte deiger (fersk eller tørr), 1 lite egg, 4dl melk (kald), 115gr smør, 1 egg til pensling

 

         

Fyll: Vaniljekrem, lag selv (se oppskrift her) eller kjøp ferdig


 

Bland mel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldres den opp før den tilsettes i bakebollen. Tilsett egg og melk, elt deigen i 20 minutter (kald melk = lang elting). Del smøret i små terninger og tilsett i deigen mens eltingen pågår. Deigen eltes videre i ca. 10 minutter, til alt smøret er eltet inn og deigen ser fortryllende ut.

La deigen heve under plastfolie i ca. 1 time. Mens deigen hever kan du raskt lage vaniljekrem. Oppskrift og fremgangsmåte finner du HER. Den ferdighevede deigen hvelves ut på melet underlag. Del deigen i ca. 15 biter og rull til boller. Bollene legges på papirkledd stekeplate. Lag en dyp grop i hver bolle og klapp dem samtidig flate. Fyll vaniljekrem i gropen (bruk gjerne en pose, klipp hull i et hjørne og sprøyt ut kremen).

Skolebrødene settes til heving i 45-60 minutter. De ferdighevede skolebrødene pensles så med sammenpisket egg. Stekes på 200* i ca. 20 min.. Avkjøles på rist før de smøres med melisglasur og dyppes i kokos. Så gjenstår det beste, spis, nyt og kos deg!

 

 
#skolebrød #hjemmelaget #heimebaka #skoleboller #gjærdeig #vaniljekrem #bakst #melisglasur #purker

 

Offroadbil av sjokoladekake med marsipan

Som kakebakende tante dukker det stadig opp nye utfordringer og prøvelser. Denne gangen var ønsket tema en offroadbil og min innsikt i temaet var dessverre ikke stort å skryte av. Etter litt snakk og googling tolket jeg det slik at store hjul var viktig! Resultatet ble ikke helt som tenkt, men erfaringene tas med videre til eventuelle nye kakebilprosjekter. Kaken er en sjokoladekake med sjokoladekrem, enkelt og greit en favoritt blant de minste.

 

Hipp Hurra for deg Nikolai og gratulerer så mye med dagen! Gleder meg til feiring på hytta. Stor klem fra tante 🙂

 

 

Mine tips til deg som har lyst til å prøve deg:

 

*tegn en grovskisse av hvordan kaken skal se ut

*planlegg hvordan kaken skal skjæres for å få ønsket form

*finn frem alt utstyr du trenger

*lag mye kake

*sett av god tid

Kos deg!

 

#offroad #marsipan #temakake #3D #hjemmelaget #ekte #baking

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top