Hjemmelagede Hamburgerbrød

Hei dere! Jeg digger hjemmelaget burger og da må man selvfølgelig ha hjemmelaget hamburgerbrød også. Jeg pleier å lage en real porsjon når jeg først er i gang, så fylles fryseren og jeg har rask og god mat tilgjengelig. Disse er også supre som rundstykker med pålegg og om du vil, så former du noen av dem som baguetter og steker dem på baguettrist. Nydelig til suppe, gryterett eller salat. Rydd plass i fryseren og bak i vei, her får du oppskriften:

 

Fine Hamburgerbrød

 

 

Hjemmelagede Hamburgerbrød

Ingredienser ca. 20stk: 2dl vann, 5dl melk, 2ss sukker, 2ts salt, 50gr gjær, ca.1kg hvetemel, 100gr smør (romtemperert), vann og eventuelt sesamfrø til pensling og pynt.

 

 

Fremgangsmåte: Melk og vann varmes til ca. 37*C. Bland alle ingrediensene, utenom smør, i en kjøkkenmaskin. La deigen eltes godt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger og elt videre i ca. 5 minutter. Sett den tildekkede deigen til heving på et lunt sted i 30-45 minutter.

 

 

Den ferdighevede deigen deles opp i 20 deler (flere om du ønsker mindre hamburgerbrød og mindre om du ønsker store). Om deigen er klissete så bruker du ekstra mel. Trill hvert emne til boller, legg dem på bakepapirkledd plate og trykk dem flate. Settes til etterheving i ca. 30 minutter. Pensle eller sprut vann på de ferdighevede hamburgerbrødene og dryss over sesamfrø om du ønsker det. Stekes på 225’C i 10-15 minutter. Avkjøles under et kjøkkenhåndkle på rist.

Disse hamburgerbrødene kan fint fryses og raskt tines, om du skulle få lyst på en real hjemmelaget burger med skikkelig karbonade eller kylling.

 

#hjemmebakt #hamburgerbrød #oppskrift #middag #lunsj #mat #ekte #burgerbrød  #heimebaka.blogg #rundstykker

Kake med Himmelsk Krem

Dette er en av mine favoritter blant krydderkakeoppskriftene mine. Her får du oppskrift på en saftig og god kake med spennende kryddersmak, gulrot og en topping av himmelsk krem. Denne tåler godt lagring noen dager og blir bare bedre. Lykke til med bakingen, her kommer oppskriften:

Krydderkake med himmelsk krem

 

         

         

 

Kake

Ingredienser: 4 egg, 3dl sukker, 4dl hvetemel, 2ts natron/bakepulver, 2ts kanel, 1ts salt,1ts vaniljesukker, 5dl grovrevne gulrøtter,1dl smeltet smør.

Fremgangsmåte: Egg og sukker vispes til eggedosis. Bland alt det “tørre” i en bakebolle for seg. Vend grovrevne gulrøtter, smeltet smør og melblandingen vekselvis inn i røra. Bland godt men forsiktig sammen. Helles i en smurt rund form ca. 24-26 cm. Stekes på rist, nederste rille 180*C i 50-60 minutter. Avkjøles på rist.

 

Himmelsk Krem

Ingredienser: 100gr smøreost naturell, 1ts vaniljesukker, 50gr smør (romtemperert), 125gr melis

Fremgangsmåte: Alle ingrediensene blandes godt sammen, visp kremen lys og luftig. Bre den over kaken og pynt med det du måtte ønske (bruk enkel pynt, her er det kaken og kremen som skal stå for smaksopplevelsen).

         

#krydderkake #gulrotkake #festkake #søtesaker #himmelsk #kake #dessert #mat #fløyelskrem #heimebaka.blogg.no
 

Vaniljesaus… sausen du ikke får nok av

Hjemmelaget vaniljesaus er en av tingene som får frem merkelige lyder her i heimen. Ord er unødvendig, det holder lenge med mmmmingen og de lykkelige smilene. Dette er en rask vei til en liten følelse av lykke for deg som er glad i hjemmelaget vare. Kanskje blir det siste gang du velger kjøpevarianten med liksomvanilje. Her kommer oppskriften:

 

Homemade custard sauce in sweet wrapping

 

Hjemmelaget Vaniljesaus

Ingredienser: 2 dl. Fløte, 2 dl. Melk, 1 Vaniljestang, 4 Eggeplommer, 1/2 dl. Sukker

Fremgangsmåte: Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og legg både frø og stang i en kjele sammen med fløtemelken. Kok opp blandingen, trekk kjelen av platen og la den stå å godgjøre seg i ca. 15 minutter. Sil blandingen og ta vekk vaniljestangen. Visp en luftig eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland fløtemelken og eggedosisen sammen, bruk en øse eller mugge og tøm litt og litt over eggedosisen under visping, rør godt sammen. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til den begynner å tykne. Dra kjelen vekk fra platen før den begynner å koke. Avkjøl og hell over på flasker eller glass med lokk.

Hjemmelaget vaniljesaus er et “must” til desserter som bringebærgelé og sjokolademousse. HER  finner du oppskrift og fremgangsmåte på gelé og HER  finner du oppskrift og fremgangsmåte på sjokolademoussè

 

         

 

#hjemmelaget #vaniljesaus #dessert #tilbehør #oppskrift #søtesaker #ekte #smakfull #desserthjørnet #heimebaka.blogg #gelè #sjokolademoussè

Hjemmelaget Bringebærgelè med Vaniljesaus

Hjemmelaget bringebærgele smaker av sommer. Den er søt, frisk og litt syrlig, akkurat slik ekte bringebær skal smake. Geléen er nokså rask å lage og inneholder få ingredienser, så her finnes ingen unnskyldning for å bytte ut butikkens dårlige etterligning. Prøv og du blir hekta! Her får du oppskriften.

 

Raspberry Jelly

 

 

Hjemmelaget Bringebærgelè

Ingredienser til 8 små porsjoner: 400 gr. Bringebær (gjerne frossne), 1 l. Vann, 100-200 gr. Sukker (100 gr. gir en syrlig smak og 200 gr. gir en søt smak), 1 Vaniljestang (eller kanelstang), 8 Plater Gelatin.

Fremgangsmåte: Kok opp vann, bringebær, sukker og vaniljestang (eller kanelstang). La koke i 20-30 minutter. Legg gelatinplatene i kaldt vann 6-10 minutter. Klem vannet ut av platene. Sil den varme bringebærlaken og tilsett gelatinen, rør godt sammen. Den varme gelèblandingen tømmes i små porsjonsglass, eller en større dessertskål. Avkjøl i kjøleskap. Serveres med hjemmelaget vaniljekrem, det finner du oppskrift på HER, blandet med fløtekrem. Ferske bringebær, blåbær og hjemmelaget vaniljesaus er selvfølgelig også nydelig til den lille, søte og friske desserten. Oppskrift på vaniljesausen finner du HER

         

         

#bringebærgelè #ekte #dessert #hjemmelaget #søtesaker #smakfull #mat #vaniljesaus #vaniljekrem #bringebær #oppskrift

Sjokoladekake med Appelsinkrem

Her kommer en annen variant av sjokoladekake. Denne er fylt med nydelig appelsinkrem og smaker fantastisk sammen med sjokolade. Synes du det tar for lang tid med appelsinkrem, så fyll kaken med sjokoladekremen i oppskriften eller en av dine egne favoritter. Håper det smaker!

 

Chocolate cake with orange cream

 

Sjokoladekake

Ingredienser: 200gr smør, 100gr mørk sjokolade, 2 egg, 1 1/2dl sukker, 2dl hvetemel, 2ts bakepulver, 2ts vaniljesukker

Fremgangsmåte: Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i en kjele over svak varme. Rør forsiktig sammen. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland det tørre godt sammen og tilsett litt etter litt i sjokoladedosisen. Tøm røren i en godt smurt form på 22-24 cm. Stekes på nederste rille 180*C i 20-40 minutter. Avkjøl

Appelsinkrem

Ingredienser: 3 pl. gelatin, 50gr smør, 2 eggeplommer, revet skall av 1 appelsin, 1dl ferskpresset appelsinsaft, 1dl sukker, 1dl kremfløte, 2 eggehviter

Fremgangsmåte: Legg gelatinplatene i kaldt vann. Smelt smør, avkjøl. Eggeplommer, appelsinskall, saft og sukker småkokes, i en kjele på svak varme under konstant visping til blandingen blir kremaktig. Ta kjelen av platen, visp inn smør og de myke gelatinplatene. Bland godt og avkjøl. Eggehviter vispes til stivt skum. Visp fløten til krem. Vend alt forsiktig sammen med appelsinblandingen og bre mellom kakebunnene

Sjokoladesmørkrem

Ingredienser: 2dl vann, 2ss smør, 2ss hvetemel, 200gr sjokolade (mørk), 200gr smør, 1dl melis

Fremgangsmåte: Smør (2 ss.) og vann kokes opp. Lag jevning av mel og litt vann, visp inn i det varme vannet med smeltet smør. La koke noen minutter. Tilsett sjokolade i biter og rør til alt har smeltet, avkjøl. Melis og smør vispes til luftig krem. Tilsett sjokolademassen mens du rører. Bre sjokoladekremen over og rundt den fylte kaken. Strø hakket karamell over og KOS DEG!

 

#sjokoladekake #appelsinkrem #påskekake #søtesaker #dessert #kakeglad #sjokoladekrem #heimebaka.blogg.no

Rask og smakfull blomkålsuppe

 

Cauliflower Soup

 

 

Suppe er en grei liten forrett, god kveldskos eller rett og slett som innhold i turtermosen på en utflukt. Det er smakelig, den varmer og metter akkurat passe. Her deles en av mine absolutte favorittsupper med deg, nydelig hjemmelaget blomkålsuppe med litt ekstra smak.

 

 

 

 

 
 

 

 

Del blomkålhodet i middels store buketter og kok de møre i kraften, ca. 10 min. Tilsett fløte/melk  og finhakket hvitløk,småkok på svak varme til alt er mykt.

 

 

Ta kjelen av platen og kjør blandingen glatt med en stavmixer. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, men da anbefaler jeg deg å la blandingen avkjøle litt, før den tømmes i bollen.

 

 

Sett kjelen tilbake på platen og la suppen trekke ca. 5 min. mens du rører av og til. Smaker nydelig med sprøstekte baconbiter og noen buketter kokt blomkål. Serveres som den er, eller sammen med ristet brød. Håper det smaker.

 

 

Jeg har dessverre ingen anelse om hvem som kan ha kreert originaloppskriften. Denne har jeg skrevet ned i oppskriftsboka for flere år siden, men all ære til den ekte innehaver!

 

Tusen takk for ditt hyggelige besøk, du er hjertelig velkommen tilbake!

 

#Blomkålsuppe #Middag #Kveldskos #Lunsj #Mat #Suppe #Oppskrift #Hvitløk #Varmrett

Sjokoladeruter i langpanne

Sjokoladekake er en av mine favorittkaker og denne oppskriften gir røre til ei langpanne, slik blir det mye og ofte kake av. En enkel, saftig og nydelig god sjokoladekake er på vei, her får du oppskriften.

 

Langpannekake m/sjokolade

 

Sjokoladeruter i langpanne

Ingredienser: 3dl sukker,200gr smør, 4 egg, 4dl hvetemel, 1/2dl bakekakao, 1ss bakepulver, 2dl melk

Fremgangsmåte: Varm melken (ca. 30*C). Smør og sukker røres hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg under omrøring. Bland alt det tørre i en bolle for seg og rør dette inn i deigen vekselvis med melken. Røren helles i en bakepapirkledd langpanne.

Stekes på nederste rille 200*C i 20-50 minutter (variasjon ut fra hvor stor langpanne man bruker og type ovn, følg med).

 

Sjokoladeglasur

Ingredienser: 300gr smør, 300gr melis, 2 Egg, 1/2 plate kokesjokolade, 4ss kaffe, 1ss bakekakao.

Fremgangsmåte: Smør og melis røres sammen til en lett og luftig krem. Rør inn ett og ett egg. Smelt kokesjokoladen i kaffen og tilsett i smørkremen. Tilsett kakao etter hvor mørk og kraftig smørkremen skal være. På denne kaken har jeg valgt å bruke en av mine andre glasurer, den finner du oppskrift  på HER. Jeg har doblet kakaomengden fra 3ss til 6 ss. for en mørkere glasur.


#sjokoladekake #langpannekake #hjemmelaget #ekte #søtesaker #sjokoladedrøm #mat #dessert #kakeglad #baking #kake #heimebaka.blogg.no

Terteskjell med Rekefyll

Dette er en enkel, smaksrik og nydelig liten rett. Den kan likegodt brukes til kveldskos som lørdagsmat, her justeres bare oppskriften etter hvor mye mat du trenger og om retten skal være et måltid i seg selv, eller en forrett. Gjør deg klar, her får du oppskriften.

Shrimp dressed for a party…

         

 

Rekefyll til Terteskjell

Ingredienser: 3 ss. Smør, 3 ss. Hvetemel, 5 dl. Melk, 1/2 dl. Grønnsakkraft (eller 5.5 dl. melk og 1/2 terning grønnsaksbuljong), Ferske reker, Fløtepudding, Erter, Purre, Salt, Pepper, Muskat

         

 

Fremgangsmåte: Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel. Spe med melk og kraft (event. bare melk og knus gr.sakbuljong i den varme sausblandingen). La koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat.

 

         

 

La rekene renne godt av seg i en sil. Del fløtepudding opp i små terninger og kutt fersk purre i små biter. Bruker du hermetiske erter, tøm av laken. Bland alt sammen i den hvite sausen. Varm terteskjellene noen minutter i stekeovn. Servèr varme terteskjell med en real mengde rekefyll. Pynt gjerne med salat, ekstra reker og tynne skiver av agurk. Spis og Nyt!

 

         

 

#Reker #Terteskjell #Rekefyll #Lunsj #Middag #Mat #Kveldskos #Oppskrift #Lørdagskos

Appelsinfromasj

En enkel dessert fra Bestemors glansdager på kjøkkenet. Frisk, søt og syrlig med ren smak av ekte og saftige appelsiner. Fromasjen smelter på tungen og er aller best om den er litt syrlig og den er perfekt som en frisk avslutning på et godt måltid.

Oppskriften får du her:

Orange Mousse

    

         

        

         

 

Appelsinfromasj

Ingredienser til 4 p.: 2 Store Egg (eller tre små), 1/2 dl. Sukker, 1 1/2 dl. Kremfløte, Saft av 1 Stor Appelsin (eller 1 1/2 liten), 2-4 ss. Sitronsaft (2 ss. gir en søt fromasj og 4 ss. gir en syrlig smak på fromasjen), 4 Plater Gelatin, 1/2 dl. Kokende Vann.

Fremgangsmåte: Legg gelatinplatene i kaldt vann 5-10 minutter og visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten til krem og bland sammen med eggedosis. Rør inn silt saft fra appelsin og sitron. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl litt og bland sammen med fløte- og eggeblandingen. Rør av og til, til fromasjen begynner å tykne, ellers vil fruktsaften synke til bunns. Hell over i dessertformer eller en stor bolle og sett i kjøleskap.

Pynt: 1 Appelsin (skjær noen skiver og spar resten til sausen), 1 dl. Vann, 1/2 dl. Sukker

Fremgangsmåte: Vask/skrubb appelsinskallet godt i varmt vann og tørk. Skjær i tynne skiver. Kok opp vann og sukker. Tilsett appelsinskivene og kok disse i ca. 5 minutter. Legg skivene til avrenning og la dem tørke godt. Spar på laken du har kokt appelsinskivene i, den skal vi lage saus av.


Appelsinsaus

Ingredienser: Laken av appelsinkokingen og resten av appelsinen.

Fremgangsmåte: Press saften ut av det som er igjen av appelsinen, bland sammen med laken og kok inn litt. Sett til avkjøling

         

#dessert #søtesaker #appelsinfromasj #ekte #hjemmelaget #smakelig #frisk #syrlig #søt #bestemorskjøkken #desserthjørnet

 

Pølse & kålgrateng

Hjemmelaget mat trenger ikke være tidkrevende eller komplisert for å smake godt. Denne enkle retten kan fylles med det du måtte ønske, som rester fra kjøtt, fisk eller lag den etter oppskriften jeg har satt opp. Det høres nesten for enkelt ut til å friste, men denne er både smakfull og mettende. Enkelt tilbehør som brød, rundstykker eller potet gjør dette til en rask og komplett middag. Det går fint an å klargjøre gratengen i den ildfaste formen, strø ost på toppen og sette den i kjøleskap til neste dag.
Da har du en klar middag på ca. 30 minutter. I morgen er jeg på plass igjen, da med en liten søtsak og du er hjertelig velkommen inn for en titt på oppskrift, bilder og fremgangsmåte. På gjensyn!

Grateng with goodies

 

         

 

Grateng med pølse, kål og ost.

Ingredienser til 4 p.: ca. 800 gr. hodekål, vann og litt salt, 3 ss. hvetemel (eller annen jevning), 3 ss. smør, 4 dl. melk, 1 terning grønnsaksbuljong, 2 dl. revet ost (jarlsberg, gauda, edamer eller en blanding, lag litt ekstra til å strø på toppen av gratengen),400 gr. røkte kjøttpølser, salt og pepper og muskat.

 

         

 

Fremgangsmåte:

Skjær kålen i små biter og kok den mør i lettsaltet vann. Tøm over i en sil og la vannet renne godt av. Skjær kjøttpølse i terninger. Smelt smøret i en kjele og tilsett mel under omrøring og spe med melk, rør hele tiden. Smuldre i buljongterningen og smak til med krydder. La sausen koke i ca. 5 minutter til den er tykk og glatt. Rør inn revet ost, kål og kjøttpølse, bland godt. Tøm blandingen over i en smurt ildfast form. Strø på revet ost og gratinèr i stekeovn på midterste rille 225*C i 15-20 minutter.

Bruk gjerne oppskriften på sausen og tilsett kokt makaroni, skinke og dampet brokkoli eller fisk, stekt bacon i biter og dampet brokkoli. Her er det lov å bruke egne favoritter.

 

#Grateng #Hjemmelaget #Middag #Lunsj #Røktkjøttpølse #Ost #Hvitsaus #Hodekål #Smakfull #Mettende #Raskmiddag

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top