Pepperkakesesong

Her hos meg er pepperkaker en av juleforberedelsene og i tråd med tradisjonen er kakene klare i god tid før jula kommer. Jeg liker å lage pepperkakedeigen selv, kjenne den gode lukta mens deigen blandes, planlegge hvilke former som skal brukes og hvordan pepperkakene skal pyntes. Det går selvfølgelig også an å kjøpe deigen ferdig på de fleste butikker, om du synes det er enklere.

Om man bestemmer seg for å lage selv, kan man like godt lage en real porsjon når man først er i gang. Be sammen noen å ha ei hyggelig bakestund på kjøkkenet, det gleder både store og små og gir minner fremover i tiden. Pepperkaker kan pyntes akkurat som man vil og med det man ønsker. Her er det bare å la fantasien få fritt spillerom. God pepperkakebakedag og lykke til! Førjulshilsen til Deg fra meg.

 

Når En Pepperkakebaker Baker Pepperbakekaker..

 

                   

 

         

 

         

 

Pepperkakebakesang

Tekst: Thorbjørn Egner    Musikk: Christian Hartmann

Når en pepperkakebaker baker pepperbakekaker

tar han først en stekegryte og en kilo margarin.

Oppi gryta smelter smøret og det neste han må gjøre

er å røre sammen smøret og en kilo med farin.


Og mens smør og sukker skummer tar han åtte eggeplommer

som han rører rundt i gryta med en kilo hvetemjøl

og til slutt i gryta slepper han en liten teskje pepper

og så rører man omkring og legger deigen på ei fjøl !

 

         

 

#Pepperkaker #Førjulskos #Figurer #Søtesaker #Kos #Tantegull #Royalicing
 

Navnefest og kake til en liten Prins

En ny, liten herremann er ankommet familien og i den anledning deltok vi i det lille underets navnedag. Lillemann er en søt liten krabat og en kake måtte også han få på den store dagen. Mammaen ønsket en enkel kake i blå og orange, gjerne med en traktor og kanskje en ugle.

Kaken er av sukkerbrød, fylt med bringebærsyltetøy og krem. Lokk og pynt er av marsipan. Cupcakes med bilder ble også laget som følge. De lyse er glutenfri vaniljecupcakes med hvit sjokoladetopping og de brune er sjokoladecupcakes med melkesjokoladetopping. Her får du en liten titt på min tolkning av den hyggelige oppgaven. Til deg som titter innom takker jeg for besøket og ønsker deg velkommen igjen, ha en fortsatt koselig kveld!

 

Tusen takk til familien for en hyggelig sammenkomst og et møte med den lille Prinsen, vi gleder oss til å se dere alle igjen! Varm klem sendes til liten og stor 🙂

 

         

         

         

         

         

 

#sukkerbrød #marsipan #kake #familie #prins #tema #cupcakes #vanilje #sjokolade #navnedag

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top