Til En Fantastisk Mamma og Bestemor

Velkommen inn og riktig god søndag!

I dag vil jeg vie et blogginnlegg til min flotte Mamma. Hun feirer sin 63 årsdag og fortjener så inderlig vel all den gode oppmerksomheten hun kan få. Min Mamma er ikke “bare” en mamma, men også ei herlig venninne, en trygg, god og ærlig samtalepartner. Hun er også oppofrende, snill, omtenksom og en fantastisk støtte i hverdagen, uansett om humøret skulle være på topp eller bunn. For meg er hun et forbilde og et menneske jeg har endeløs beundring og stor respekt for.

Gratulerer så mye med dagen til Verdens fineste og godeste Mamma, jeg er så glad i deg og setter uendelig pris på alle små og store øyeblikk vi deler! Stor klem til deg med ønske om en uforglemmelig dag full av lykkelige øyeblikk og gode opplevelser!

Min Mamma er også Bestemor til et Gullknippe med Barnebarn og under en hyggelig bakestund med noen av familiens småtasser, ble det snakket om at kanskje Kalle Kanin kunne sitte på kaken til Bestemor. Kalle Kanin er en hengslete og litt sliten kosekanin som følger med på de fleste overnattingsbesøk i familien. Kaninen(e) er selvfølgelig innkjøpt av Bestemor selv og det har blitt noen kaniner opp gjennom årene. Som tenkt og snakket om, så gjort. Kalle Kanin ble satt som modell til denne lille marsipankreasjonen som fikk plass på kaken til Bestemor fra Barnebarna. Siden familiens småtasser ønsket sukkerbrød med hjemmelaget jordbærsyltetøy, krem og ferske jordbær, ble selvfølgelig Bestemors kake fylt med det.

         

 

Med dette lille innlegget ønskes min Mamma, andre mammaer og deg som tar turen innom en flott søndag!

 

Romantisk Bryllupskake

– Ei hyggelig og inspirerende kjøkkenøkt er vel i havn. Denne kaken fikk være med i bryllupsfeiringen til et ungt og vakkert par som har funnet hverandre. Kakeoppsettet består av to kaker, et brett med fire etasjer og et “hav” av cupcakes mellom den lille og store kaken. Jeg turte rett og slett ikke forsøke meg på et prøveoppsett før den skulle serveres, i frykt for at noe skulle gå galt. Kaken er sukkerbrød med hjemmelaget, rørt jordbær, ferske jordbær og fløtekrem. Lokk og pynt er av marsipan.En riktig god søndag ønskes dere alle, med eller uten kake og marsipan!

Jeg sender mine varmeste Gratulasjoner til dere to som ga hverandre sitt løfte inn i fremtiden og ønsker dere mange gode opplevelser som mann og kone! – Klem –

         

         

 

         


 

 #bryllup #romantisk #vintage #marsipan #kake #rosa #wedding #cake #heimebaka.blogg.no

Bryllupskake i hvitt & blått

To har valgt hverandre inn i fremtiden og feiringen er satt til denne lørdagen med høstens vakre ramme. Jeg må medgi at det er en ærefull oppgave å sette sammen en kake som skal være med på en slik begivenhet. Om nervene mine kanskje ikke måler seg med det bruden og hennes tilkommende føler i et slik øyeblikk, så er de uansett høyst tilstedeværende. Kaken er dekorert ut fra brudeparets ønsker om farger, type blomster og tilsendte bilder dannet grunnlaget for pyntingen. Brudeparet ønsket også Cupcakes med samme tema og farger, resultatet ser du lenger ned på siden, men først:

 

Jeg Gratulerer med den store dagen til dere begge to og ønsker dere alt godt inn i fremtiden som mann og kone! Takker samtidig for tilliten til gjennomføringen av oppgaven og håper resultatet svarer til forventningene og ønskene. Klem sendes fra meg!

 

 

         

         

 

Til deg som har tittet innom meg i dag takker jeg for ditt hyggelige besøk og ønsker Deg ei Riktig God Helg!

 

#Bryllup #Kake #Marsipandekor #Etasjefat #Sukkerpasta #Weddingcake #Royalicing #Sukkerbrød        

Hjemmelaget Eplemos

Høst betyr frukt, bær og mulighet til å fylle både fryser og kjøleskap med alle herlighetene.

Jeg var så heldig å få en leveranse med epler på døra fra onkel og tantes eplehage i hovedstaden. Pappa hadde egenhendig klatret opp i de store, gamle trærne og plukket med nydelige søte sommerepler og friske, syrlige vinterepler. Tusen takk til Onkel og Tante for et smakfullt bidrag og til Pappa for hjelpen!

Hjemmelaget Eplemos er en absolutt selvfølge om muligheten byr seg og den smaker så godt av sensommer gjennom hele vinteren. Her får du en enkel og rask oppskrift, begynn med å rydde plass i fryseren 🙂

 

An Apple A Day….

 

         

      

         

 

Hjemmelaget Eplemos
Ingredienser: Til 1 kg skrellede og renskede epler trenger du 1-2 dl vann og ca.1 dl Sukker

Fremgangsmåte: Skrell eplene og fjern kjernehuset, del i biter, gjerne i ulik størrelse. Eplebitene legges over i en kjele sammen med vannet. Kok opp og la det småkoke til eplene er møre, bruk en potetmoser og klem en del av bitene til mos, eller alt. Dette er en smakssak.

Jeg liker aller best eplemos med biter og bruker derfor en kombinasjon av ulike typer epler. Sommerepler er søtere og har en mykere konsistens, mens vintereplene er syrlige og har en hardere konsistens, dette passer perfekt til bitene i mosen.

Tilsett sukkeret litt etter litt mens du rører til det er oppløst, smak til. Det er bedre med en eplemos som har noe av den friske smaken og ikke blir for søt.

Avkjøl eplemosen, fyll den i bokser og putt i fryseren. Nå kan du kose deg med selvlaget mos gjennom hele vinteren.

Håper det smaker!

 

#høst #epler #frukt #hjemmelaget #ekte #eplemos #friskogsyrlig #matglede #heimebaka.blogg.no

På fire hjul gjennom skogen

Hei og god søndag til deg!

Her i heimen har det vært litt “startvansker” på helgas siste dag. Etter fullpakkede dager og et realt vennelag ut i de sene timer i natt, kjennes kroppen noe eldre ut enn normalt. Det føles i grunn aller best å sitte rolig under et teppe og la hodet komme til hektene igjen, helt uten tanke for planlagte gjøremål. Men, som jeg har nevnt før, så inneholder denne dagen barnebursdagslag for en av mine flotte Tantegull! Dagens kake er tegnet av gutten selv, i et forsøk på å vise meg hvordan han syntes kaken skulle se ut. Jeg har prøvd å gjøre mitt beste for å imøtekomme ønskene, så her får du en liten smakebit på hvordan resultatet ble og hvordan originaltegningen er. En fortsatt riktig god helgedag ønskes Deg som tar turen innom, nyt den!

 

Gratulerer med 9 årsdagen, snille og gode Audun. Stor klem fra tante!

 

Her er den flotte tegningen som har vært mitt utgangspunkt for dekoren. Tusen takk til Audun som har tegnet og fargelagt for å gjøre dekoreringen enklere for tante! Selv ønsket fat er tatt med på tegningen, og under ser du hvordan kaken ble ferdig oppsatt.

 


#marsipantema #sukkerbrød #firehjuling #skogsløype #offroad #9årsdag #tantegull #ferskejordbær #airbrush #barnebursdagskake #temakake #bursdag

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top