“Trening” med søtsmak

Riktig god lørdag ønskes deg som titter innom!

Sommeren er på hell og det betyr masse tid på kjøkkenet her hos meg. Etter noen turer ut er det blitt både safting, sylting og laging av gelè. På planen de førstkommende dagene står også epler for tur, til saft, mos og gele`.

Det har som vanlig heller ikke vært fritt for litt kakebaking i husets favorittrom, kjøkkenet. Kaken du får en titt på her er laget til et vennepar av oss som takk for et spark på rett sted, for å få meg opp av godstolen og ut i friskluft med litt bevegelse for kroppen (TUSEN TAKK). Det er ikke fritt for annet enn at den slags prioriteringer har vært nokså fraværende i noen år og det setter beklageligvis nokså fort “spor” etter seg.

Om du synes damen ser noe forvridd ut i ansiktet, så er det nettopp slik jeg føler meg etter endt treningsøkt. Utfordringen fremover ligger nok i å prioritere godt nok, for å få gjennomført alt som står på planen, ei treningsøkt ofte nok og samtidig det man ønsker og har lyst til. Nye joggesko står klare for neste tur, så vonde ben er heretter ingen unnskyldning!

Kanskje blir det en aldri så liten prøvetur seinere i dag, mellom levering av neste kakeprosjekt til barnebursdag i familien og kveldens feiring i vennelag.

Kaken på bilde er av sukkerbrød med hjemmelaget vaniljekrem og ferske jordbær. Lokk og pynt er av marsipan.

Riktig god helg ønskes deg og velkommen igjen!

Workout For Those Lazy Ladies…

 

         

 

#marsipan #tema #kake #trening #dekor #søtsmak #sukkerbrød #kjøkkentid

Kaptein Sabeltann i marsipan

Riktig god lørdag til deg som titter innom.

Etter en real ferie står flere bursdager og andre anledninger med grunn til å feire på planen. Første kake ut er til familiens yngste herremann. Den søte sjarmøren fyller 4 år og ønsket seg veldig en kake med Kaptein Sabeltann. Temaet krevde litt research i forkant, da jeg har lite kjennskap til denne populære sjørøverkapteinen. Et søk på nettet ga meg derimot greie tips om hva som bør befinne seg av tilbehør i sjørøververdenen. I en verden med kanonild fikk kaken derfor en marmorert bakgrunn i gulorange. Kaken er en sjokoladekake dekket med farget sjokoladekrem. I dette tilfellet satte den sitt preg på tenner og tunge til de ivrigste kakespiserne og ga en ekstra humørfylt stund rundt bordet for liten og stor. Kapteinens skumle ansikt ble forsøkt modellert ut fra en tegning og er laget av sukkerfondant. Hatt, hår, fjær, øyne, bart, lepper, kart, penger og sabel er laget av marsipan. En fortsatt god lørdag ønskes dere som titter innom fra meg og Kapteinen.

 

Gratulerer til deg Lillemann Nikolai, håper dagen ble fullkommen! Klem fra tante 🙂

 

         

         

         

 

#temakake #marsipan #kapteinsabeltann #sjokoladekake #heimebaka.blogg.no #hjemmelaget

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top