Temakake “Godteri”

God lørdag til deg som titter innom.

Vakre og varierte Valdres har vist seg fra sin beste side i dag, med blå himmel, sol og varme. En helsuper ramme for en vellykket bursdagsfeiring av nok et tantegull. Dagens jubilant har nettopp fylt 7 år og barnebursdagslag sto for tur. Ett av mine privilegier er, som nevnt tidligere, å forsøke møte kakeønsker fra de håpefulle små. Dagens kakeønske var lilla kake, pyntet med godteri. Kaken er av sukkerbrød med krem og bringebærsyltetøy, lokk og pynt er av marsipan og royal icing.Tilhørende sjokoladecupcakes med marshmallowtopping, hvit sjokoladetopping med farge og sjokoladekrem. Selvfølgelig pyntet i stil med dagens valgte tema. En fortsatt god lørdag og ei riktig god helg ønskes Deg med en fargesprakende kaketitt.

 

Mange gratulasjoner på dagen til Deg Mone, håper feiringen ble akkurat slik du ønsket deg! Stor klem fra tante 🙂

 

 

          

 

         

 

         

 

#temakake #sukkerbrød #bursdag #jente #cupcakes #heimebaka.blogg.no #marsipan #godteri #bigben

Pannekaker og Smaksrik Tomatsuppe

Pannekaker er vel noe de aller fleste kjenner til og i min omgangskrets er disse tynne runde “kakene” med varierende fyll,like populære hos både “gammel” og ung. Jeg synes det smaker godt med en suppe til “forrett” når pannekaker står på menyen, så i dag får du to oppskrifter i en smekk. En enkel og god pannekakeoppskrift og en smaksbombe av en tomatsuppe. 

 

Pancakes With Bacon & Tomato Soup

 

 

 

Siden pannekakerøre trenger litt tid på å svelle før steking, starter dagens kjøkkenøkt med tilberedelse av røra.

 

 

 

 

 

Etter planen står nå pannekakerøra å sveller ut til sin riktige konsistens og det er på tide å “sveive” i gang ei sprek suppe. Denne oppskriften ganges gjerne opp når jeg først er i gang med suppelaging og fryses ned i passende porsjonsstørrelser.

 

 

Smøret smeltes og finhakket purre og hvitløk freses til det er mykt. Tilsett grovhakkede tomater og kjør til fin masse med stavmixer eller blender.Spe med grønnsakkraft (eller kokende vann tilsatt grønnsaksbuljong) og kok opp. La suppen småkoke 5-10 min. før du tilsetter fløten. Smak til med salt, pepper og event. mer krydder om ønskelig.

 

 

Jeg serverer ofte denne suppen til pannekaker og da må det, i følge husets nestsjef, være kokt egg i. Selvfølgelig kan du også tilsette kokt makaroni, om du ønsker en mektigere suppe med litt “tyggemotstand”. Lykke til med prøvekokkeleringen, håper det smaker!

#tomatsuppe #ekte #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #mat #middag #pannekaker #hverdagsliv #blogg

 

Hjemmelaget Grateng

Mat må man ha, uansett om det er lørdag eller mandag og om man har god eller dårlig tid. Nå har det seg slik at jeg er i en forskningsperiode og leter frem i egne oppskriftsbøker og rundt om andre steder etter god og hjemmelaget mat, som kan tåle en tur i fryseren uten at det reduserer smaken på maten nevneverdig. Denne gratengen er en slik rett, den kan også brukes som basis for hva du måtte ønske å fylle den med, eller etter hva som finnes i skuffer og skap. I dag er det blitt en fiskegrateng hos meg. 

 

Hjemmelaget grateng (fisk/kjøtt/grønnsaker)

 

 

Her i heimen følges fiskegrateng alltid av kokte poteter, gulerøtter, raspet eller kokt, stekt bacon i biter og en klatt rømme. Oppskriften passer i en stor ildfast form eller to litt mindre og metter godt, enten 4 veldig sultne mager, eller 6 normalt sultne. Her kommer det litt an på hva og hvor mye tilbehør man spiser. Den er super å lage i aluminiumsformer om den skal fryses ned.

 

 

Kok makaronien, hell av vannet. Har du fiskerester, så bruk disse eller trekk fersk fisk i kokende vann til den er ferdig. Del fisken opp i mindre biter og selvfølgelig fjerner du skinn og bein. Smelt smør og rør inn melet, litt etter litt og spe med melken under omrøring til en klumpfri saus. Tilsett salt, muskat og egg, ett av gangen. Rør inn revet ost, makaroni og fisk. Hell blandingen i en smurt ildfast form eller aluminiumsform (her kan du godt lage flere små former). Dryss over strøkavring og gjerne litt revet ost.

 

 

Stekes på 200* i ca. 20-30 min. (midt i ovnen)

 

Jeg pleier å variere med hvilke type ost jeg bruker og synes edamer, jarlsberg eller norvegia smaker godt. Strøkavringen lager jeg selv av eget hjemmebakt brød. Brødet skjæres i tynne skiver og “tørkes i stekeovn med ovnsdøra på gløtt, til det har fått en gyllen farge og er tørt. Så maler jeg det i en kjøkkenmaskin og heller det over på rene, tette glass. Dette holder seg lenge, men husk at brødet må være helt tørt og kaldt før det lagres i tett boks/glass.

 


 

Ønsker du å fylle gratengen med noe annet enn fisk, er det kun fantasien som setter grenser. Skinke, grønnsaker og løk, eller pølse smaker godt i denne sausen med makaroni. Gjør et forsøk og gi meg gjerne tips om du finner en god kombinasjon. Originaloppskriften har jeg funnet  HER

En flott dag i solgløtten ønskes deg der ute, fra meg her inne. På gjensyn!

 


#fiskegrateng #hjemmelaget #middag #mat #hverdagsliv

Majel…mat for sultne mager

Midt i alt det søte, har jeg lyst til å dele en salt godbit med deg der ute. Denne retten har fulgt min og sikkert mange andres familier gjennom generasjoner. For meg har retten alltid gått under navnet “Majel” og består av to retter i en og samme kjele. Her spises kraftsuppen med små biter av grønnsaker først, før man slår til med mørt og saftig kjøtt, store biter grønnsaker, kokte poteter og kraftsuppen som saus.

 

 


 

Dette er real bondekost med rene varer, som gir en magisk smak vel verdt å prøve. Siden smaksbomben trenger litt forberedelse og noe koketid, lager jeg alltid litt ekstra og fryser ned i passende porsjoner. Håper det frister til et forsøk, velbekomme!

 

 
Du trenger: 2 stk. Svineknoke, saltet, 1 god neve Grønne erter, 1 god neve Gule erter, 1-1,5 dl Byggryn (erter og byggryn bløtlegges natten over), 1 middels Kålrot, 1 stor Persillerot, 5-8 Gulerøtter (kålrot, persillerot og gulerøtter deles i store deler som skal spises sammen med kjøtt og poteter og i små terninger til suppen), 1 Purre (deles i gode biter, ca. 2 cm), Vann (så knokene dekkes) Jeg har satt opp ingrediensene i den rekkefølgen de tilsettes.

 

 

Kok opp saltede knoker og vann, tilsett erter og byggryn (disse trenger lang koketid).Skum kraften underveis om det dannes grums. La blandingen koke til kjøttet er mørt ( ca. 2-2.5 t). Tilsett grønnsaken etter størrelse og koketid, la småkoke til alt er mørt. Forsyn deg og nyt!

 

 

God fredag og start på helg ønskes deg fra meg her inne og tusen takk for ditt besøk, vi blogges!

#Majel #Kjøttsuppe #Bondekost #Hjemmelaget #Svineknoke #Grønnsaker #Middag #Høstmat #heimebaka.blogg.no
 

Dåpskake til Ingrid & Synnøve

Riktig god torsdag og velkommen innom!

En ny dag og en ny anledning til kake er alltid velkommen. Denne rosa hjertekaken ble til etter en hyggelig prat med en arbeidskollega fra de yngre dager. Det er i slike stunder man plutselig forstår at årene legges til, uansett om man har fått det med seg, eller ei. Den unge damen har fått to nye familiemedlemmer og det må selvfølgelig feires. Ønske var ei rosa hjertekake, ellers frie tøyler til dekorering. Her får du et knippe bilder av resultatet, håper det frister til ei økt på kjøkkenet.

Gratulerer så mye med den store dagen, til to små Prinsesser og familien. Klem!

 

          

          

          

          

 

#dåpskake #rosa #jentedåp #prinsesse #temakake #marsipan #søtesaker #hjemmebakt #marsipankake #hjertekake

Marsipanblomster og hjertekake

En søt, liten overraskelse fylt med krem og bær slår som regel aldri feil. I alle fall ikke hos de fleste jeg kjenner! Denne kaken er laget i en 22 cm hjerteform og er akkurat passe til feiring av en hyggelig anledning i godt lag med de aller nærmeste. En flott dag ønskes Deg som tar turen innom, hilsen fra meg!

 

Gratulerer!

         

         

 

#marsipankake #bursdag #sommer #heimebaka

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top