Fårikål

Her i Casa Brattbakken er vi glade i mat, Byggern og jeg. Vi nyter helst mat laget fra bunnen av, med gode ingredienser som gir maten en ekte smak. Denne dagen sto fårikål på menyen og her får du min måte å lage denne enkle og smakfulle retten på.

 

Fårikål helt enkelt…

 

INGREDIENSER: 2 kg Lammekjøtt, 1 stort hodekål, Hel pepper, Salt, 5-6 dl Kokende vann

 

FREMGANGSMÅTE

 

Del hodekål opp i store båter eller biter, legg disse lagvis med lammekjøtt, salt og hel pepper. Du kan også sikte på litt mel mellom lagene for å få en litt tykkere kraft. Jeg starter alltid med kjøtt i bunnen slik at kålen ikke skal bli overkokt og grøtete, eller svi seg fast i bunnen av kjelen. Når alle lagene er på plass, tømmes det kokende vannet over.

 

 

Legg på lokk og sett kjelen på platen og kok opp. Når blandingen når kokepunktet skruer jeg ned temperaturen slik at fårikålen kun småkoker. La fårikålen småkoke 1,5 – 2 timer på middels/lav varme.

 Det hele er ferdig når kjøttet kjennes mørt og lett kan fjernes fra eventuelle bein. Her serveres retten med kokte, ferdigskrellede poteter og tyttebær. En stor kjele lages hver gang, da vi begge to synes dette er like så godt, om ikke enda bedre dagen etter. Håper det smaker!

Liker Du fårikål ?

 

#fårikål #hjemmelaget #husmannskost #heimebaka.blogg.no #ekte #mat #hverdagsliv #blogg

Temakake til 3 årsdag

Lillemann tantegull fyller 3 år i dag og en ny kake er klar til feiringen av dagens storsjarmør. Traktor er en av guttens interesser og samtaleemner, da helst av typen John Deere, eller Pappas røde traktor. Dagens valg falt på en enkel utgave av typen “gårdskjerre” i fargene til en av favorittene. Nå finnes det riktignok ingen griser på guttens bosted, men med tanke på at det en gang har vært gårdsdrift der og at jeg synes kjøretøyet bør stå i et dertil egnet miljø, så ble et lite tema til. Jeg er selvfølgelig, som vanlig, veldig spent på om mitt valg treffer ønskene til dagens lille jubilant. (PS. Siden “arkitekten” gikk på en designsmell og kjøretøyet selvfølgelig er av eldre modell, er skjermer og diverse annet utstyr utelatt med viten og vilje, dessuten er skjermer for pingler fikk jeg høre). Forresten hyggelig at Du tittet innom meg en tur i dag, mange gode ønsker for resten av dagen sendes også Deg, med en klem 🙂

 

 Mange Gratulasjoner på 3 årsdagen til DEG lille venn!
Klem fra tante 🙂

 

 

         

         

         

         
 

#temakake #marsipan #bursdag #gårdskake #familie #tantebarn #heimebaka.blogg.no #sukkertanten

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top