Offroad i Marsipan til 8 årsdag

Det er sol, det er søndag og det er bursdag! En av mine tantegullgutter fyller 8 år og ønsket seg en kake med tema i retning av monstertruck/offroad til feiringen. Kaken er av sukkerbrød, fylt med ferske jordbær og krem med ekte vanilje. Lokk og pynt er av marsipan. Her får Du et knippe bilder av min tolkning til dagens kake. RIKTIG GOD SØNDAG DERE!

 

Gratulerer med dagen til DEG TANTEGULLSNUPP, ønsker Deg en dag fylt med masse kos og moro!
Pakke kommer snart, klemmer fra tante 🙂

 

 

         
         
         

#temakake #monstertruck #marsipan #bursdag #familie #heimebaka.blogg.no #sukkerbrød

…finn et strå og tre dom på….

Jordbær er en av mine sommerfavoritter. De har gitt meg mange gode minner, har mange tradisjonelle bruksområder og gir meg den perfekte følelse av sol og sommer, så fremt man tar seg tid til å finne de beste av sorten. Jeg kan enda huske forventningene til Mammas rørte jordbærsyltetøy. Det fantes ikke og det finnes fremdeles ikke maken. Om man var matlei, eller lite lysten på frokost, ordnet alt seg med ei skive nyrørte jordbær. God sommer ønskes deg fra meg, her får du en enkel oppskrift og fremgangsmåte på å bevare smaken av disse søte, sesongbetonte herlighetene:

 

 Søte, syrlige, friske og små… spis dem som de er, eller tre dem på et strå…

 

         

 

 

RØRT JORDBÆRSYLTETØY

2 kg Jordbær

0,5-1 kg. Sukker

1pk. Jam konserveringspulver

Rør bærene til flytende masse med mikser, eller kjøkkenmaskin. Det kan gjærne være noen biter i blandingen. Bland sukker og jam og hell dette over i bærrøra. Rør til det er oppløst. Hell syltetøyet over i passende bokser med tett lokk og putt i fryseren. Slik kan Du titt og ofte få en smak av sommer utover høsten og kanskje på en og annen vaffel i de kalde vintermånedene.

Glem for all del ikke å holde av en boks til “smakstest” under produksjon:)

Om jeg skulle anbefale Deg flere fristelser, så kan jeg nevne jordbærkompott, kald dessertsuppe med jordbær og rabarbra eller server de søte og røde med en klatt iskrem, vaniljesaus eller fløte. Håper Du finner noe som frister, spis og nyt!

#jordbær #rørtjordbær #jordbærsyltetøy

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top