40 år, pupper og maskiner

En ny lørdag og en ny anledning til kake! Dagens lille prosjekt skulle være en humoristisk liten overraskelse til “guttas” Sjef, i anledning hans 40 årsdag. Temaet denne gangen skulle hen speile liv og virke til jubilanten og da var det i dette tilfellet nokså naturlig å bringe maskineri på banen. Selvsagt måtte også en liten lettkledd (nokså naken) liten sak legges til. Teksten rundt kanten er laget på dialekt og lyder: “Gratulere mæ dagen, helsing Arbaidslauge”. Kaken er av sukkerbrød, fylt meg ferske jordbær, ananas og krem med ekte vanilje. Lokk og pynt er som tidligere, av marsipan. Temaet er ment å forestille en gravemaskinfører som går “bananas” med gravingen, ved synet av den lille solslikkende nymfen med de store “fordelene”….

Lastebilen er laget ut fra første bilen dagens jubilant hadde i eie (om jeg ikke har misforstått) og har fått påmontert både merke, type  og den gangs skiltnummer. Riktig god lørdag ønskes også Deg som tar turen innom, på gjensyn!

 

Håper dagens feiring tar av til nye høyder og at jubilanten selv får en knakende flott kveld. Gratulerer så mye med de første 40!!

 

         

         

         

#temakake #marsipan #heimebaka.blogg.no #sukkerbrød #marsipantema #mannekake #bursdagskake

Lastebilkake og Lynet Mc Queen i marsipan

Hei og riktig god lørdag til Deg!

Først vil jeg takke for alle hyggelige mail, meldinger og møter jeg har hatt med noen av dere. Utrolig artig at flere kjente også har funnet veien hit til min lille bakeboble. Tusen takk for alle godord,det setter jeg veldig pris på  og jeg synes det er koselig at nettopp Du tar turen innom!

Så over på helgens lille utfordring! Det er ikke fritt for annet enn at man fra tid til annen innser sine egne begrensninger som kakebakende tante. Et av mine tantegull feires og da må det kreeres etter ønsker. Gutten er svært opptatt av biler og med det menes helst  STORE BILER! Med noen få idèer og godt mot skred jeg til verket og resultatet ble en noe enkel og muligens mangelfull lastebil..

Min første tanke under prosessen var at dette var første og siste gang et slikt prosjekt skulle prøves.. men.. man skal aldri si aldri. Nå etter å ha summet meg litt, innser jeg at disse erfaringene kommer godt med i et eventuelt nytt forsøk. Skulle du ha lyst til å prøve noe lignende, så husk på å ha nok kake å boltre deg med… her går det med mer enn man skulle tro.

Bilen er laget av sjokoladekake, fylt og dekket med sjokoladekrem før den ble kledd i marsipan. Storebror hadde også ønsker om en overraskelseskake til Lillebror og kanskje like så mye til andre eventuelle kakespisende gjester. Ønsket inneholdt ingenting om utvendige kreasjoner, men rett og slett en innvendig overraskelse. Smilet ble stort da kakerøren fikk tilsatt spiselig farge, grønn…for denne anledningen.

Utvendig dekor ble laget i siste liten, og er en egen tolkning av Lynet Mc Queen i enkle ørkenomgivelser. Kaken er av sukkerbrød, fylt med ferske jordbær og krem med ekte vanilje, og trukket med marsipan. Bilen er også av marsipan og skulle med det dekke dagsbehovet for søtsaker.

 

Ønsker Deg verdens beste bursdagsfeiring lille venn, måtte den bli magisk og uforglemmelig. Klem fra tante

      
         

         

Ønsker om ei riktig god helg sendes herved Deg som tar turen innom. På gjensyn!

Marsipankake til 40 årsjubilant

En av Valdres blideste damer fyller 40! Dette kakeprosjektet var en liten nøtt å knekke, da den unge og flotte damen har mange jern i ilden og tiden var knapp. Problemet ble å velge ut noe som kunne brukes til kaken. Flere gode råd kom frem underveis både fra jubilantens Mamma og min egen Mamma. Tusen takk for gode råd i en lett forvirret situasjon! 🙂

Jubilanten har en fot innom flatbrødbakst og her snakker vi skikkelig flatbrød! Utformingen er ment å forestille en stabel med flatbrød, et mønsterkjevle og som seg hør og bør en kasse med poteter. Teater og utkledning er antatt som en av damens store lidenskap og hobby. Kjevlet har fått plass på fanget til jubilanten og det noe spesielle hodeplagget er tatt ut fra noe den humoristiske damen selv har i eie. Med sitt arbeid innenfor helse- og omsorgssektoren, falt valget på noe av det man ofte er i kontakt med, tabletter, plaster og bekken (potte).

Ønsker også Deg som titter innom ei riktig god påske og takker samtidig for ditt hyggelige besøk. DET setter jeg pris på!

 

 Kjære Jubilant! Måtte dagen bli uforglemmelig, full av latter og gode opplevelser. Med gode ønsker sendes en stor klem og mange gratulasjoner på dagen! Du fortjener det beste 🙂

 

 

         

         

         

 

#temakake #marsipan #bursdag #heimebaka.blogg.no #sukkerbrød

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top