Marsipankake med Badekar

En av mine hyggelige svigerinner har endelig bursdag og i den anledning måtte en aldri så liten overraskelse til. Den unge damen er en flink og snill mamma, sprek og flott kjæreste og ei omtenksom, hyggelig og god venninne. Kaken er sukkerbrød med krem og syltetøy. Lokk og all pynt er av marsipan.

Mitt ønske for Deg, kjære Svigerinne , er en dag på spa. Denne gangen ble det kun i kakeformat. Gratulerer så mye med dagen! Måtte den innfri noen av dine ønsker. Stor Klem til Deg, fra meg!

 

    

    

    

 

#marsipan #temakake #bursdag #heimebaka.blogg.no

Marsipankake med Logo

Det er ekstra koselig å gjøre litt stas på noen som fortjener det så inderlig. Valdres Radio er drevet på  frivillig basis av et knippe ildsjeler med sans for blandet musikk, konkurranser og gode historier. Radioens repertoar spenner fra bingo til rockekveld, pensjonistradio til nettradio, gammeldans til bokkveld og mye, mye mer. Denne kaken ble sendt med til dagens møte, fordi de fortjener det!

Valdres Radio har egen hjemmeside, mulighet for Nettradio og de kan besøkes HER 

         

         

#marsipankake #temakake #heimebaka.blogg.no #valdresradio

Brownies til fest eller hverdag

En enkel men smakelig søtbit til kaffen. Dette er en Brownie som røres raskt sammen og stekes på få minutter om du får uventet besøk, eller rett og slett bare har lyst på noe godt. Den er god både med og uten topping og om jeg skal komme med en liten anbefaling, så server den lunken sammen med vaniljeis. Smaskens! Browniesen på bildet er uten nøtter og toppingen er fluffy sjokoladetrøffelkrem. Her får du i alle fall oppskriften:

 

Chocolate Brownies

 

      
 

Oppskrift: 150gr. romtemperert smør, 2dl sukker, 2 egg, 1ss. kakao,1ts. vaniljesukker, 2dl. hvetemel, 1ts. bakepulver, 2 dl. hakkede nøtter (gjerne en blanding av mandel, hasselnøtter og valnøtter)


Fremgangsmåte: Visp smør og sukker luftig.
Tilsett egg, siktet kakao og vaniljesukker. Bland mel og bakepulver, sikt det i blandingen og rør sammen. Bre ut røren i en liten langpanne, kledd med bakepapir. Strø grovhakkede nøtter over. Om du ønsker en tyngre kake med mer sjokoladesmak kan du blande hvitt og brunt sukker og blande hakket sjokolade i røra.

Stekes midt i ovnen på 200*C i ca. 15 min. Følg med om du vil ha den Browniesaktig, stekes den for lenge blir det mer en tynn sjokoladekake, men smaken er den samme.

 

 

#brownies #sjokoladekake #langpannekake #raskkake #heimebaka.blogg.no

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top