Liten, søt & sprø… ett tygg og du er hekta

     

A piece of heavenly cake…Sweets with a risk of addiction

 

Jeg er fortapt og jeg innrømmer det gjerne. Disse små søte og sprø, men samtidig saftige og seige små munnfullene tok meg med storm ved første møte. Det er lenge siden nå, men helt umulig å glemme. De har tatt plass i hode og hjerte, viker ikke og sender stadig små minner som får meg til å måtte svelge et par ganger ekstra. Det skal stålvilje til for kun å forsyne seg med èn, det er nesten umulig! Vi snakker ikke akkurat om en rask rør-sammen-tøm-i-form-kake, men den ekstra tiden det tar er så ubeskrivelig verdt opplevelsen, av hjemmelagede makroner med akkurat det fyllet du måtte ønske. Min favoritt? Jeg klarer ikke å velge mellom mørk sjokolade m/salt karamell, lakriskrem, syrlig eplekrem og suksesskrem, så jeg tar alle!  Når disse lages, ja da lages det stor porsjon! Nytter ikke å komme på besøk med ti stykker av denne sorten, når man av erfaring vet at “alle” digger disse små himmelske munnfullene. Her får du en måte å lage disse konfektkakebitene på, håper det smaker!   

 

PASCALS MAKRONER

 

140 gr. mandelmel
125 gr. melis
115 gr. eggehviter
65 gr. sukker

    

Finn frem og mål opp alle ingredienser og forvarm ovnen til 160*C

Bland mandelmel og melis sammen og sikt blandingen 

Pisk eggehvite på lav hastighet til det skummer. Tilsett litt og litt sukker til du får en seig marengs. Bland eventuelt inn farge i marengsen

Rør sammen nøtteblandingen og marengsen. Røren skal være så flytende at den «faller sammen» når du løfter på den med vispen.  Røren har passe konsistens om du kan se gjenskinn fra lyset i den.

Bruk en sprøytepose med rund tip (eller en brødpose) og sprøyt makroner på et brett med bakepapir eller bruk en makronmatte/brett. La makronene hvile i ca. 30 minutter slik at de får en tørr hinne

Dunk brettet lett i benken for å fjerne små luftbobler i/på makronene

Stek makronene i varmluftsovn på 160 grader i 12 16 minutter. Makronene skal ha en jevn og glatt overflate når de er ferdige. Avkjøl.

Fyll makronene med valgfritt fyll

Makronene smaker aller best etter oppbevaring i kjøleskapet et par dager og søtsakene holder seg fint i 4- 5 dager på kjøl. De er også supre å fryse, både med og uten fyll. Ingen unnskyldning for ikke å bunkre opp disse små drømmene altså(:

    

Nyt romjulsdagene, gjerne med nylagede franske makroner!

Romjulsklem fra Grethe B.

#makroner #konfektbiter #søtesaker #heimebaka.blogg.no #sukkertanten #kjeks #kaker

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top