Give Me An Clementine For Christmas

 

Det er mye jeg setter pris på i jula, men det er spesielt to ting (utenom lukten av julemiddag i anmarsj da) som får lukte- og smakssansene mine til å nyte litt ekstra. Klementiner og hjemmelagede pepperkaker! Hver eneste jul, så lenge jeg kan huske, har jula hatt disse to som faste gjester. Hjemme og hos besteforeldre. Selvfølgelig i selskap med de obligatoriske 7 sortene (eller 16 tror jeg ofte kakeslagene kom opp i). Enhver husmor med respekt for både ett og annet visste hvordan julebordet skulle se ut og la sin tittel og flid i at alt skulle skinne, lukte og smake himmelsk i disse tider. 

O jul med din glede, jeg er både glad og trist for at endringene er så store på akkurat dette. Glad for at ikke hver eneste krik og krok må skrubbes med kost og grønnsåpe, til knær og fingre blir såre, røde og skrukkete som tørkede rosiner. Men trist for at jula for mange innebærer uendelig mye stress og press. Det er jo ikke blitt bedre tid, selv om mye er blitt enklere i forhold til julefeiringen før. Nå kan det meste kjøpes. Rekker du ikke sette en deig og blande litt melis, så kan du raske med deg ferdig pepperkakedeig i boks og melis på tube fra butikkhyllene, og smårollingene får være med på kakebaksten. Kanskje rekker man å få det hele foreviget, oppstilt og vakkert, på snip, snap eller insta.

Jeg vil tro jeg nærmer meg ei grense nå, for kanskje å bli oppfattet som ei sur og gammel dame. Men, nei da, ikke er jeg så forferdelig gammel enda og jeg er ikke sur (ikke ofte i alle fall, kremt). Det er bare det at jul er ofte et hav av minner, gode minner og kanskje nettopp derfor er det så sårt. Mine minner fra julefeiring er familie, tente lys, glitrende øyne, herlige lukter og smaker, men også det viktigeste av alt, tid. Tid til a snakke og le. Kanskje er det i et forsøk på å gjenvinne tiden at alt går etter samlebånd metoden, eller skal vi rekke så mye mer nå enn før?

Jeg vil gi julefeiringen litt tid i år, eller rettere sagt, alle de jeg skal feire jul sammen med. Det er ikke noe som haster mer enn å være sammen. Nyte hverandres selskap, lage mat sammen, snakke, minnes, le og kanskje gråte. Jul er ikke bare tiden for ettertanke, men vel så viktig, tiden for å skape gode minner sammen. Vi er flinke til det, når vi møtes. Vi er gode på å minnes og spesielt de gode og morsomme minnene. De minnene som lurer fram latteren, selv om det i mange tilfeller er blandet med savn og kjennes ekstra godt i hjertet… 

Jeg gleder meg til jul !

* God Jul * God Jul * God Jul * God Jul * God Jul *  

#julefeiring #tradisjon #minner 

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top