JULERIBBE ER IKKE BARE EI RIBBE

 

mde

Hei fra meg her inne!

Siste rest av julegavehandel til håpefulle små (og mellomstore) er unnagjort, nå kan jula egentlig bare komme.

Butikkbesøk i disse dager er som ei middels treningsøkt, med dårlig radiosignal, høyt volum og ekstra sus i høretelefonene. Noen er trente mens andre, som undertegnede, prøver så godt de kan. Vill i øynene, rødsprengte kinn og letende. Letende etter  den perfekte ribba. Ribba som glitrer som edelstener og får frem både englesang og jubelbrøl på en gang. Jeg blir rett og slett litt redd jeg, i den intense konkurransen som foregår ved fersk-  eller frossenvaredisken. Store stimer av hender leter febrilsk, snur og vender på hver eneste ribbebit. Hoderisting og misfornøyde sukk, jeg er til og med sikker på at jeg hørte noen av de mest ivrige knurre.

Jeg er så heldig i år! Det er ikke jeg som skal lete frem julekveldens hovedinnslag på middagsbordet, blant ferskt og frossent, krydret og ukrydret, rutet eller ikke. All ære til min gode mamma, som har påtatt seg det farefulle oppdraget. Jeg skal mye heller sørge for det meste av serveringen på nyttårsaften og det med glede, nix trix.

I år blir jula litt annerledes, den skal nemlig feires til fjells med de fleste av familiens medlemmer. Hyttene ligger i gangavstand til hverandre, men kun en av dem har innlagt vann. Altså, vi har vann vi andre også, men det må medbringes i dunker og kanner. Det er faktisk en sjarm ved det også. Dusjinga i hyttedusjen tar litt lengre tid og medfører litt montering hver gang, men det føles helt fantastisk å krype opp i hyttesofaen med tykke sokker og teppe, etter en tur i bløyta. 

Vi har også en stor kjele stående på vedovnen, den fylles til stadighet med snø og slik har vi stort sett vann til skylling eller en liten kattevask.

Hytta vi låner (snill bror) er ei gammel timbre med mye historie i veggene. Den er riktignok “tilpasset” vårt bruk med møblement, men sjarmerende er den virkelig. Bildet under er fra en liten krok i hytta eller “Gamlesælet” som vi kaller det.

2018 har vært et innholdsrikt år på mange måter og det ser sannelig ut som om den trenden fortsetter i  2019 . Det er mye som skjer på alle fronter. Her inne med endringene av bloggplattform og spørsmålene om denne bloggen får leve, eller dø i starten på 2019. På privaten er det også mye i vente og det deles selvfølgelig, om det er liv laga med skribleriene her inne. Jeg krysser fingrene (tærne også) og håper selvfølgelig at jeg, oppskriftene og resten av bloggen får ønske velkommen fra ny plattform.

Riktig god førjulstid ønskes fra meg, til dere som tar turen innom. Nyt dagene, vaskefilla finner du igjen utpå nyåret!

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top