God & Gammeldags Sjokoladekake

 Ja da, jeg er og blir evig bakefrelst. Jeg lar meg friste gang på gang og blir aldri lei baking, ikke kakespising heller for den saks skyld. Jeg er veldig glad i gamle oppskrifter, synes liksom det er noe eget over fortidens husmødre og kakeingredienser. Det var ikke så om å gjøre å ha kompliserte oppskrifter med ingredienslister som en telefonkatalog. Nei da, enkelt, raskt og godt skulle det være og det var hjemmebakt. Jeg skjønner jo det at jeg har blitt en smule bortskjemt opp gjennom årene, som har fått gleden av så mye hjemmelaget mat og kaker, både hjemme, hos besteforeldre og naboen. Jeg bøyer meg i støvet for generasjonen før meg og før den igjen og tenker på alt arbeidet bak, de hadde ikke god tid før heller. Uansett så serveres det i dag en god gammel perle av en sjokoladekake. Håper det smaker, vi blogges!

 

Old-fashioned chocolate cake

 

 

OPPSKRIFT SJOKOLADEKAKE

 Du trenger:

  • 150gr smør
  • 300gr sukker
  • 3 egg
  • 300gr hvetemel
  • 3ts bakepulver
  • 21/2dl melk
  • 1/2pl kokesjokolade
  • 2ss kaffe

 

FREMGANGSMÅTE

Slik gjør du:

  • rør smør og sukker hvitt og porøst
  • rør i ett og ett egg av gangen
  • tilsett det tørre vekselvis med melk
  • smelt sjokoladen i kaffe og bland i røren
  • stekes på nederste rille i smurt form (26cm) 150* ca.1 time

 

 

Oppskrift Sjokoladekrem

Du trenger:

  • 200gr Smør
  • 500gr Melis
  • 3ss Bakekakao
  • 4ts Vaniljesukker
  • 6ss Sterk Kaffe

Bland alle ingrediensene godt sammen. Justèr konsistensen med melis, til passe tykkelse. Smør glasuren over kaken, eller del kaken i to-tre deler og legg sjokoladekrem mellom hvert lag og på toppen. Nyt den som den er, eller fyll på med ferske bringebær for en ekstra smaksopplevelse.


#sjokoladekake #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #dessertkake #sjokodrøm #hverdagsliv #blogg #baking #kake

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

9 thoughts on “God & Gammeldags Sjokoladekake

    1. Bra dette, men jeg synes friske bær eller frukt ikke passer i det hele tatt med sjokoladekake. Pynt med små geletopper og/eller tutti frutti pynt etc.
      Hilsen Lars A.

  1. Pernille: Tusen takk! Dette er en skikkelig god og gammel kakeoppskrift, synes den er kjempegod til iskald melk, eller en stooor kopp kaffe 🙂

  2. Villgun: Så utrolig hyggelig tilbakemelding, tusen takk! Alltid koselig når mat eller kaker bringer frem gode minner 🙂

  3. Er det mulig å steke den i to 20 cm former eller ville du ganger oppskriften med 1.5 om det er mulig. Liker små høye kaker.

  4. Anonym: Denne oppskriften gir to høye kaker om du bruker 15 cm, men om du ønsker to høye 20 cm så ganger du opp med 1,5 som du skriver. Kle formene med bakepapir godt over kanten, så har kakerøra god plass i høyden. Her må du nesten føle deg frem på steketid. Når kaken lages høyere blir steketiden forlenget. Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren for tidlig, da faller den lett sammen. Håper du blir fornøyd med kaken(e), masse lykke til med bakingen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top