Slik setter du en spiss på måltidet

Her i Casa Brattbakken spises det aller meste. B er ikke superbegeistret for fisk, men synes det er helt greit om det piffes opp med litt ekstra godt. Det enkle er ofte det beste, så i dag serveres du ovnsbakt steinbitfilè med kokte poteter, gulerøtter, scampi og SANDEFJORDSMØR. Fisken legges bare i ildfast form og settes på midterste rille 200* i 15-20 minutter, mens poteter og gulerøtter kokes. Så kommer vi til selve spissen, krona på verket, smakssetteren på hele måltidet, SAUSEN. Håper det smaker!

Den perfekte sausen i godt selskap…

 

Sandefjordsmør

Du trenger: 0,5dl fløte, 200gr godt smør, saften av sitron (her snakker vi EKTE sitron), salt og hvit pepper (vanligvis brukes 2-3ss hakket bladpersille, men det ble sløyfet denne gangen)

 

Slik gjør du: Smøret skjæres i terninger og legges i ei skål, la stå på benken mens du koker opp fløten. Den kan kokes inn i ca. 5 minutter, ta så kjelen av platen.

 

Pisk inn litt og litt av smøret, smak til med presset sitron (ta heller for lite enn for mye). Sausen skal være syrlig, men jeg synes det blir for mye med saften av 1 hel sitron til denne porsjonen.

 

Sausen blir fort lunken når alt smøret er pisket inn, du kan fint varme den opp igjen, men pass da på at den ikke koker helt opp. Sandefjordsmør er helt nydelig til scampi og fisk, men kan også brukes til for eksempel asparges og spekeskinke som en forrett. Sausen kan spises både varm og kald.


 

 

#steinbit #saus #middag #mat #måltid #hverdagsliv #blogg #tilbehør #fisk #sandefjordsmør

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

4 thoughts on “Slik setter du en spiss på måltidet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top