Brownie & Walnuts

Jeg er svak for sjokolade, sjokolade og nøtter klarer jeg knapt nok å motstå. I alle fall ikke når det er ingredienser i en kake som lages på et blunk. Min bedre halvdel mumlet bare “farlig god” under prøvesmakingen og hintet om at middagen kanskje kunne skyves litt ut. Det ble den. Kaken inneholder riktignok ikke sjokolade men bakekakao, uansett smaker den virkelig godt og alle nøttene gir en herlig crunch . Den er ikke så tung som mange andre Brownies og den har absolutt klatret opp blant min favoritter på listen over raske godbiter. Lyst på noe snaskens? Da lager du denne! Lykke til, vi blogges!

 

Tempting confection

 

 

Du trenger: 150gr smør, 2dl sukker, 2 egg, 1ts vaniljesukker, 1ss bakekakao, 2dl hvetemel, 1ts bakepulver, 2dl valnøtter (eller hasselnøttkjerner).

 

Slik gjør du: Sukker og smør røres luftig, tilsett eggene og bland godt. Bland alt det tørre og sikt det inn i deigen, rør sammen. Fordel deigen i en liten form (i opprinnelig oppskrift står det 25X35cm, jeg har brukt 25X25 og synes kaken må være såpass “tykk”). Hakk nøttene grovt og strø over kaken. Nøttene kan også blandes i deigen, men det smaker aller best når de får brunet seg på toppen av kaken.

Stek kaken på midterste rille 200* i ca. 15 minutter. Skjær kaken i små firkanter mens den er varm. Nytes lunken med krem eller is, eller helt enkelt som den er med en god kopp kaffe og noen bringebær.

#brownie #valnøtter #hjemmebakt #heimebaka.blogg.no #langpannekake #bakekakao #mat #kaker #baking

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

8 thoughts on “Brownie & Walnuts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top