Wok Fried Rice & Scampi

Hei dere! Lyst på noe godt, noe enkelt og smakfullt? Wok kan varieres i det uendelige, er raskt å lage, kan være spacy eller mild, smaker godt og behøver ikke koste mye. Denne woken er mild, uten for mye krimskrams, men den kan selvfølgelig oppgraderes med chili og hvitløk, som kan puttes i wokpannen likt med løken. Scampi kan byttes ut med svinekjøtt, kylling, storfekjøtt eller fisk. Det er det som er så fantastisk med wok, man tar hva man har og det man har lyst på, svusj i pannen og ferdig. Håper du finner din favoritt, vi blogges!

Mix it in the wok pan…

 

Du trenger: Rapsolje, kokt ris, gulrøtter, purre, brokkoli, champignon, løk, egg og scampi (rå eller ferdig).

 

Slik gjør du: Kok ris om du ikke har rester. Vask, skrell og kutt grønnsaker og sopp i små biter. Start med woking av løk, så sopp. Når soppen har blitt blank og myk tilsetter du brokkoli som tar lengst tid, så gulrøtter og purre. Når alle grønnsakene har fått passe konsistens (etter eget ønske), lages en grop i midten av wookpannen, uten grønnsaker. Visp sammen egg med en gaffel og tøm i gropen mens du bruker stekespaden som om du lager eggerøre. Så blandes alt sammen og scampien legges i, varmes raskt og maten er ferdig. Spises som den er eller sammen med soyasaus eller søt chilisaus.

 

#wok #scampi #heimebaka.blogg.no #lunsj #middag #stektris #friedrice

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

6 thoughts on “Wok Fried Rice & Scampi

  1. elisebr: Jeg synes dette var veldig godt, enkelt å lage og metter på en god måte. Jeg er også veldig glad i sjømat og gleder med til krepssesongen starter for fullt 🙂 Riktig god helg til deg :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top