Cinnamon Wreat

Hei igjen og riktig god fredagskveld dere! Det er noe helt spesielt med gode, gamle oppskrifter. Jeg er så heldig at jeg har ei lita samling med håndskrevne oppskrifter til både mat og kaker fra gylne dager. Det kan riktignok være utfordrende å tyde enkelte av ordene og ikke minst gjette seg til ca. mål på betegnelsen “knupp”, “neve” og andre festlige beskrivelser. Men, er det noe som er sikkert, så er det at bakst og matglede har vært tilstede gjennom alle tider. I dag har jeg funnet frem oppskriften på en real kanelkrans med mye smak. Det er nokså tydelig at i denne oppskriften ble det ikke spart på noe, men så er den god også da. Valget er ditt, lag den etter oppskriften eller slå av litt på fyllet. Her får dere i alle fall godsaken som lovet. Vi blogges!

 

Wheat wreath with lots of flavor

 

 

 

Du trenger:

KRINGLE: 50gr. gjær, 2dl. melk, 75gr. smør/margarin (mykt), 75grsukker, 2ts kardemomme, ca. 400gr hvetemel.

FYLL: 3ss kanel, 75gr smør/margarin, 75gr sukker.

PYNT: melis og vann (eventuelt tørket frukt)

Rør ut gjæren i lunken melk (bruker du tørrgjær, blandes denne i melet). Tilsett mykt smør, sukker og kardemomme. Elt inn hvetemel til deigen blir glatt og smidig. Heves tildekket i ca. 30 minutter.

 

Kjevle ut deigen til en rektangel ca. 30X20cm. og legg den på bakepapirkledd stekebrett. Bre utover smør, dryss på kanel og sukker. Rull sammen og form til en krans. Klipp rundt med mellomrom på ca. 5cm. Her kan du også klippe litt tettere og vri endene annenhver vei for å få et enda finere resultat. Jeg laget ringen liten og lubben og lot alle endene peke sammen vei. La kanelringen heve i ca. 1 time.

 

 

Stekes på midterste rille, 225* i 25minutter. Her må du følge med, kanelkransen min var ferdig på 15 minutter. Den blir nokså mørk i fargen, men jeg ville ha senket temperaturen til 200* om den skal stå tiden ut. Avkjøles på rist. Rør sammen melis og litt vann og ringle over. Og dere, skal det virkelig nytes, så skjær av et godt stykke med lunken kanelkrans og server med kald melk. Kaffe fungerer selvfølgelig også. Håper det smaker, vi blogges!

 

 

#kanelkrans #hjemmebakt #heimebaka.blogg.no #gjærbakst #kardemomme #kanel #kringle #hvetebakst

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

4 thoughts on “Cinnamon Wreat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top