Potato Puffs

Jeg elsker potet! Aller best liker jeg vanlig kokt potet, litt “fløsut” som vi sier her jeg holder til, men det er gøy med forandringer av og til. I dag har jeg lyst til å servere dere lette, fine og smakfulle potetpletter eller potetpuffer. Disse kan varieres i det uendelige med endringer i tilsetning av krydder, etter hva du ønsker å servere dem til. Helt enkle til egg og bacon, hvitløk og chili til steik, kylling eller fisk og spacy krydret til lørdagens biff. Jeg må jo innrømme at jeg synes de tar seg godt ut på tallerkenen og om du sprøyter rosettopper, i stedet for å lage de slik jeg har gjort her, så får hele måltidet et litt eksklusivt preg. Ekstra hyggelig er det om man venter besøk og gjerne vil sette litt ekstra pris på middagsgjestene og overraske med noe litt utenom det vanlige, men likevel safe å servere. God fredag så lenge dere, en godbit kommer seinere. Vi blogges!

Potetpuffer

 

         

 

Du trenger: 6 poteter, 1ss smør, 1 dl matfløte, 2 eggeplommer, 1/2ts salt, 1/2ts. revet muskatnøtt, 1/2ts pepper, 50gr parmesan (eller annen ost), 2 eggehviter.

         

Slik gjør du: Skrell potetene før de kokes møre. Hell av kokevannet og mos potetene, tilsett smør, matfløte, eggeplommer, krydder og revet ost og rør godt sammen. Avkjøl blandingen.
 

         

Stivpisk eggehvitene og rør dette forsiktig inn i potetblandingen. Fordel mosen i 6 smurte muffinsformer eller muffinsbrett. Stekes på midterste rille, 225* i ca. 20-25 minutter. Smaker godt både som varme og kalde og til retter med kylling, kjøtt eller fisk. Som jeg nevnte tidligere, så blir disse også veldig fine om de sprøytes ut som topper eller rosetter på en stekeplate (smurt).


 

#potetpuffer #tilbehør #heimebaka.blogg.no #potet #hverdagsliv #blogg #mat #hjemmelaget

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

8 thoughts on “Potato Puffs

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top