Mazariner med Lime

I dag har jeg en god og gammel kakeoppskrift til dere men med en nyere vri. Mazariner med mørdeig og mandelfyll og en liten snert av frisk lime i både kake og glasur. Siden disse også minner meg om bestemor, har jeg funnet frem de gamle sandkakeformene og laget kakene i dem denne gangen. Det er mektige kaker, men du verden for noen kaker. Jeg håper du tar deg tid til å prøve oppskriften og tid til å virkelig nyte en av de ferdige kakene med en god kopp kaffe.  

Vi blogges!

Sweet temptations with lime

 

 

Deig: 100gr smør, 2dl hvetemel,1 eggeplomme, 2ss sukker.

Skjær smøret i terninger, bland raskt sammen alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile i kjøleskap i minst 2 timer.

 

 

Fyll: 2dl skåldede mandler, 50gr romtemperert smør, 2 egg, 1dl sukker, finrevet skall av 1 lime.

Kjør mandlene til fint mel i en Food processor og bland med resten av ingrediensene til fyllet. Smør formene med smør eller annet fett. Ta en deigklump og trykk den rundt i formen, til bunn og sider er dekket. Gjenta i alle formene. Fordel fyllet i formene, ca. 2/3 opp, fyllet vil heve litt. Mazarinene stekes midt i ovnen ca,20 minutter på 175*

 

 

Mazarinene skal være stivnet i midten før de tas ut av ovnen. La dem deretter hvile et par minutter, før de snus på hodet. Da får du den gjenkjennelige flate toppen. La stå litt før du forsiktig fjerner formene på mazarinene.

 

 

Glasur: 1,5dl melis, 1,5ss limesaft.

Bland sammen ingrediensene til en glatt røre og fordel på mazarinene, pynt gjerne med litt strimler av limeskall.


 

 

 

Mazarin uten mørdeigbunn.

 

 

#mazariner #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #lime #mandler #mørdeig

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

4 thoughts on “Mazariner med Lime

  1. Hei.
    Skulle gjerne hatt oppskriften på Mazariner uten mørdeigbunn.
    På forhånd takk og ha en fin dag.
    Marilyn

  2. Marilyn Bellefine: Hei. Mazariner uten mørdeigbunn er samme oppskrift, men du dropper bare å lage bunnen 😉 Håper de smaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top