Hjemmelagede Hamburgerbrød

Hei dere! Jeg digger hjemmelaget burger og da må man selvfølgelig ha hjemmelaget hamburgerbrød også. Jeg pleier å lage en real porsjon når jeg først er i gang, så fylles fryseren og jeg har rask og god mat tilgjengelig. Disse er også supre som rundstykker med pålegg og om du vil, så former du noen av dem som baguetter og steker dem på baguettrist. Nydelig til suppe, gryterett eller salat. Rydd plass i fryseren og bak i vei, her får du oppskriften:

 

Fine Hamburgerbrød

 

 

Hjemmelagede Hamburgerbrød

Ingredienser ca. 20stk: 2dl vann, 5dl melk, 2ss sukker, 2ts salt, 50gr gjær, ca.1kg hvetemel, 100gr smør (romtemperert), vann og eventuelt sesamfrø til pensling og pynt.

 

 

Fremgangsmåte: Melk og vann varmes til ca. 37*C. Bland alle ingrediensene, utenom smør, i en kjøkkenmaskin. La deigen eltes godt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger og elt videre i ca. 5 minutter. Sett den tildekkede deigen til heving på et lunt sted i 30-45 minutter.

 

 

Den ferdighevede deigen deles opp i 20 deler (flere om du ønsker mindre hamburgerbrød og mindre om du ønsker store). Om deigen er klissete så bruker du ekstra mel. Trill hvert emne til boller, legg dem på bakepapirkledd plate og trykk dem flate. Settes til etterheving i ca. 30 minutter. Pensle eller sprut vann på de ferdighevede hamburgerbrødene og dryss over sesamfrø om du ønsker det. Stekes på 225’C i 10-15 minutter. Avkjøles under et kjøkkenhåndkle på rist.

Disse hamburgerbrødene kan fint fryses og raskt tines, om du skulle få lyst på en real hjemmelaget burger med skikkelig karbonade eller kylling.

 

#hjemmebakt #hamburgerbrød #oppskrift #middag #lunsj #mat #ekte #burgerbrød  #heimebaka.blogg #rundstykker

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

8 thoughts on “Hjemmelagede Hamburgerbrød

  1. deveny: Så hyggelig da 🙂 Jeg synes det er kjempegodt med hjemmelaget hamburgerbrød og de kan fylles med masse forskjellig 🙂

  2. det så utrolig godt ut 🙂 jeg lurer på om vil du anbefalle eller fraråde å bruke jytte mel istedenfor hvete mel? eller har du noe annet mel du vil anbefalle istede? samboeren min har glutenalergi så vi må bruke jytte mel når vi skal bake.. men føler smaken blir litt små rar.. bruker den blå pakken med jytte mel:)
    (er ganske så fersk m husmor/bake ting) hehe 🙂

  3. Diana Andrea: Jeg vil på ingen måte fraråde bruk av jyttemel til baking 🙂 Smaken vil endres ved bruk av andre ingredienser, men tåler man ikke hvetemel er dette en god erstatning. Vellykket bakst handler mye om prøving og feiling, kanskje kan du dele denne oppskriften i for eksempel fire for en prøvebaking. Husk da at du kun bruker 2/3 av melmengden når du baker med jyttemel, da dette er tyngre enn vanlig hvetemel. Det er også viktig å arbeide deigen godt, så bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Synes du smaken på dette melet er for fremtredende, så er det også mulig å tilsette krydder/urter i deigen (basilikum, hvitløk eller ditt eget favorittkrydder). Jeg ønsker deg masse lykke til med bakingen fremover og håper du finner frem til en smak du blir fornøyd med 🙂 Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan dette går. Hilsen Grethe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top