Vaniljesaus… sausen du ikke får nok av

Hjemmelaget vaniljesaus er en av tingene som får frem merkelige lyder her i heimen. Ord er unødvendig, det holder lenge med mmmmingen og de lykkelige smilene. Dette er en rask vei til en liten følelse av lykke for deg som er glad i hjemmelaget vare. Kanskje blir det siste gang du velger kjøpevarianten med liksomvanilje. Her kommer oppskriften:

 

Homemade custard sauce in sweet wrapping

 

Hjemmelaget Vaniljesaus

Ingredienser: 2 dl. Fløte, 2 dl. Melk, 1 Vaniljestang, 4 Eggeplommer, 1/2 dl. Sukker

Fremgangsmåte: Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og legg både frø og stang i en kjele sammen med fløtemelken. Kok opp blandingen, trekk kjelen av platen og la den stå å godgjøre seg i ca. 15 minutter. Sil blandingen og ta vekk vaniljestangen. Visp en luftig eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland fløtemelken og eggedosisen sammen, bruk en øse eller mugge og tøm litt og litt over eggedosisen under visping, rør godt sammen. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til den begynner å tykne. Dra kjelen vekk fra platen før den begynner å koke. Avkjøl og hell over på flasker eller glass med lokk.

Hjemmelaget vaniljesaus er et “must” til desserter som bringebærgelé og sjokolademousse. HER  finner du oppskrift og fremgangsmåte på gelé og HER  finner du oppskrift og fremgangsmåte på sjokolademoussè

 

         

 

#hjemmelaget #vaniljesaus #dessert #tilbehør #oppskrift #søtesaker #ekte #smakfull #desserthjørnet #heimebaka.blogg #gelè #sjokolademoussè

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top