Terteskjell med Rekefyll

Dette er en enkel, smaksrik og nydelig liten rett. Den kan likegodt brukes til kveldskos som lørdagsmat, her justeres bare oppskriften etter hvor mye mat du trenger og om retten skal være et måltid i seg selv, eller en forrett. Gjør deg klar, her får du oppskriften.

Shrimp dressed for a party…

         

 

Rekefyll til Terteskjell

Ingredienser: 3 ss. Smør, 3 ss. Hvetemel, 5 dl. Melk, 1/2 dl. Grønnsakkraft (eller 5.5 dl. melk og 1/2 terning grønnsaksbuljong), Ferske reker, Fløtepudding, Erter, Purre, Salt, Pepper, Muskat

         

 

Fremgangsmåte: Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel. Spe med melk og kraft (event. bare melk og knus gr.sakbuljong i den varme sausblandingen). La koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat.

 

         

 

La rekene renne godt av seg i en sil. Del fløtepudding opp i små terninger og kutt fersk purre i små biter. Bruker du hermetiske erter, tøm av laken. Bland alt sammen i den hvite sausen. Varm terteskjellene noen minutter i stekeovn. Servèr varme terteskjell med en real mengde rekefyll. Pynt gjerne med salat, ekstra reker og tynne skiver av agurk. Spis og Nyt!

 

         

 

#Reker #Terteskjell #Rekefyll #Lunsj #Middag #Mat #Kveldskos #Oppskrift #Lørdagskos

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

8 thoughts on “Terteskjell med Rekefyll

  1. Hei Grethe
    Prøvde denne i dag, og ikke overaskende den var nydelig. Har ikke hatt muskat i før men
    det ga en utrolg god smak 🙂

  2. Ronny: Ååå så bra, Ronny! Det var koselig å høre 🙂 Jeg synes dette er kjempegodt og det er så utrolig enkelt å blande sammen. Nå ble jeg glad 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top