Sjokoladeruter i langpanne

Sjokoladekake er en av mine favorittkaker og denne oppskriften gir røre til ei langpanne, slik blir det mye og ofte kake av. En enkel, saftig og nydelig god sjokoladekake er på vei, her får du oppskriften.

 

Langpannekake m/sjokolade

 

Sjokoladeruter i langpanne

Ingredienser: 3dl sukker,200gr smør, 4 egg, 4dl hvetemel, 1/2dl bakekakao, 1ss bakepulver, 2dl melk

Fremgangsmåte: Varm melken (ca. 30*C). Smør og sukker røres hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg under omrøring. Bland alt det tørre i en bolle for seg og rør dette inn i deigen vekselvis med melken. Røren helles i en bakepapirkledd langpanne.

Stekes på nederste rille 200*C i 20-50 minutter (variasjon ut fra hvor stor langpanne man bruker og type ovn, følg med).

 

Sjokoladeglasur

Ingredienser: 300gr smør, 300gr melis, 2 Egg, 1/2 plate kokesjokolade, 4ss kaffe, 1ss bakekakao.

Fremgangsmåte: Smør og melis røres sammen til en lett og luftig krem. Rør inn ett og ett egg. Smelt kokesjokoladen i kaffen og tilsett i smørkremen. Tilsett kakao etter hvor mørk og kraftig smørkremen skal være. På denne kaken har jeg valgt å bruke en av mine andre glasurer, den finner du oppskrift  på HER. Jeg har doblet kakaomengden fra 3ss til 6 ss. for en mørkere glasur.


#sjokoladekake #langpannekake #hjemmelaget #ekte #søtesaker #sjokoladedrøm #mat #dessert #kakeglad #baking #kake #heimebaka.blogg.no

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

16 thoughts on “Sjokoladeruter i langpanne

 1. OOoh mygaaad, det fristet!! Det er forresten andre gangen jeg er her på bloggen din idaaag!!
  Skulle jammen ønske jeg også kunne bake…men jeg får det ikke til!!
  Holder meg til litt kreative middager :p
  ønsker deg en fiin søndag 🙂

 2. himlamasseforskjellig: Så hyggelig da! Jeg er sikker på at om du følger oppskriften så fikser du en kake du også 😉 Denne er så enkel og rask, rett i langpanna og vips, masse god kake 🙂 Ønsker deg også en flott søndagskveld videre!

 3. Tusen takk for en fin sjokoladeoppskrift<3 Jeg leter etter en ny og saftig oppskrift, og denne hørtes så nydelig ut, er jo bare nødt til å forsøke å bake denne.
  Den ser jo heller ikke mer vanskelig ut, enn at selv jeg kan klare det <3

 4. passion4lifeandtravel: Jeg er sikker på at du er mye flinkere til å bake enn du vil være ved 😉 Sjokoladekake i langpanne er superenkelt og det blir som regel alltid godt, så denne fikser du uten problemer. Håper du synes den smaker <3

 5. Sommerfugler i magen: Hei. Ja, det er helt riktig! Flott om du linker til bloggen om du bruker oppskrift, det setter jeg stor pris på. En hyggelig søndag ønskes deg videre og lykke til med kos på kjøkkenet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top