Appelsinfromasj

En enkel dessert fra Bestemors glansdager på kjøkkenet. Frisk, søt og syrlig med ren smak av ekte og saftige appelsiner. Fromasjen smelter på tungen og er aller best om den er litt syrlig og den er perfekt som en frisk avslutning på et godt måltid.

Oppskriften får du her:

Orange Mousse

    

         

        

         

 

Appelsinfromasj

Ingredienser til 4 p.: 2 Store Egg (eller tre små), 1/2 dl. Sukker, 1 1/2 dl. Kremfløte, Saft av 1 Stor Appelsin (eller 1 1/2 liten), 2-4 ss. Sitronsaft (2 ss. gir en søt fromasj og 4 ss. gir en syrlig smak på fromasjen), 4 Plater Gelatin, 1/2 dl. Kokende Vann.

Fremgangsmåte: Legg gelatinplatene i kaldt vann 5-10 minutter og visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten til krem og bland sammen med eggedosis. Rør inn silt saft fra appelsin og sitron. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl litt og bland sammen med fløte- og eggeblandingen. Rør av og til, til fromasjen begynner å tykne, ellers vil fruktsaften synke til bunns. Hell over i dessertformer eller en stor bolle og sett i kjøleskap.

Pynt: 1 Appelsin (skjær noen skiver og spar resten til sausen), 1 dl. Vann, 1/2 dl. Sukker

Fremgangsmåte: Vask/skrubb appelsinskallet godt i varmt vann og tørk. Skjær i tynne skiver. Kok opp vann og sukker. Tilsett appelsinskivene og kok disse i ca. 5 minutter. Legg skivene til avrenning og la dem tørke godt. Spar på laken du har kokt appelsinskivene i, den skal vi lage saus av.


Appelsinsaus

Ingredienser: Laken av appelsinkokingen og resten av appelsinen.

Fremgangsmåte: Press saften ut av det som er igjen av appelsinen, bland sammen med laken og kok inn litt. Sett til avkjøling

         

#dessert #søtesaker #appelsinfromasj #ekte #hjemmelaget #smakelig #frisk #syrlig #søt #bestemorskjøkken #desserthjørnet

 

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top