Saftig Sjokoladekake

Som kjent, så leter jeg gjerne etter en anledning til kake og den kom seilende helt overraskende, med tittelen “ukens blogg” !

Dette er en drøm av en kake. Den er saftig, mørk og mektig. Ja, den smaker enkelt og greit  helt nydelig! Siden vi nå er i gang med feiring, så vil jeg gjerne dele oppskriften med deg og jeg håper du tar sjansen på en prøvebaking, det er den virkelig verdt.

Håper det smaker!

 

Sjokoladekake for Søtmunner

 

 

 

Saftig Sjokoladekake

Ingredienser: 180gr smør (romtemp.), 300gr sukker, 2 eggeplommer, 2dl melk, 1dl kaffe (ferdig trukket/kokt), 2ts vaniljesukker, 3ts bakepulver, 260gr hvetemel, 1dl bakekakao, 2 eggehviter.

Fremgangsmåte: Smør og sukker røres hvitt og kremaktig. Bland inn eggeplommene. Bland kaffe og melk, tilsett blandingen vekselvis med det tørre i røra. Stivpisk eggehvitene og bland inn i røra. Tømmes i en rund form 26 cm. (godt smurt og gjerne med bakepapir i tillegg). Stekes på nederste rille 175*C i 40-60 minutter. Avkjøles på rist.

 

Sjokoladekrem

Ingredienser: 200gr smør, 500gr melis, 3ss bakekakao, 4ts vaniljesukker, 6ss sterk kaffe.

Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene godt sammen. Justèr konsistensen med melis, til passe tykkelse. Smør glasuren over kaken, eller del kaken i to-tre deler og legg sjokoladekrem mellom hvert lag og på toppen.

    
         

 

#sjokoladekake #søtesaker #heimebaka.blogg.no #sjokoladekrem #sjokoladedrøm

 

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

32 thoughts on “Saftig Sjokoladekake

 1. Så helt grei ut den der for en sjokolade elsker som meg😋Det er bare si fra hvis dere trenger hjelp t spise opp herligheten..☺️Ha en fin dag❤️

 2. Kjempegod kake!
  Men jeg lurer på en ting, hvordan får du kaken så høy? Jeg kunne dele kaken i to deler, var for tynn for tre.

 3. Lobna: Så koselig med positiv tilbakemelding, Tusen takk! Jeg pleier å bruke god tid på vispingen av røra og løfter forsiktig inn den stivpiskede eggehviten. Rører du for mye, kan kaken falle litt sammen. Du kan selvfølgelig lage større porsjon eller bruke mindre form, men da kan kaken bli rå I midten selv om den ser godt stekt ut utenpå. Bruk I så fall bakepapir over kaken siste tiden I ovnen. Lykke til med nye forsøk ?

   1. Hei.
    Varmluft har jeg dessverre aldri prøvd på slike kaker, så det kan jeg ikke svare deg på. Jeg liker å bruke over og undervarme og kun rist med kaken på, slik at den har god plass over til å heve og at jeg kan kjenne om den er ferdig stekt.

 4. Detta er den beste sjokoladekaka jeg noen gang har smakt! Lagde den både i bursdag og til dåp- alle skrøyt av den:) Glad det blei litt rester igjen som ligger på frys som jeg kan ta opp når jeg blir søtsugen 😉

 5. Veronica: Så koselig å høre da:) Jeg synes også denne kaka er veldig god og baker den så ofte jeg kan. Den blir bare enda bedre om den står en dag eller to også 😉 Tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding og besøk her inne!

 6. Skal kaffen og melken tilsettes smør og sukker blandingen og deretter det tørre rører inn?
  Har en tendens til å misforstå oppskrifter 🙂 Setter pris på svar!

 7. kristine: Kaffe og melk blandes sammen, så tilsettes dette vekselvis med det tørre i blandingen av sammenpisket smør, sukker og egg. Håper du lykkes med oppskriften, dette er virkelig en godbit!

 8. lubisney: Hei hei! Så hyggelig å høre 🙂 Dette er en av mine favoritter når noe godt skal bakes. Anbefaler deg også å prøve sammen med ferske bringebær, det smaker helt nydelig!

 9. Monica: Hei! Denne er veldig god, en av mine favoritter. Bruker meierismør, men selvfølgelig kan du bruke melange eller annet.

 10. Caroline: Denne kaken er supergod og veldig saftig. Står den på et kjølig rom er den like god etter 3 – 4 dager. I kjøleskap holder den nok ei uke, men ta den frem en times tid Før den skal spises, så den får temperert seg. Da er den aller best ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top