Ukens Blogg, midtpunkt og kjendis!

Endelig, endelig kom sjansen jeg har ventet på, nå kom min tur! Nå er det min tur til “walk of fame…….with the stars!” Åh, bare det nå kunne bli morgen. Tro om pressen står utenfor? Ja, i hvertfall lokalavisen, de hadde vel fått beskjed? Ååh, som jeg gledet meg til heder og ære, kanskje ett og annet kritisk innlegg på mine skjeve tantekaker, men det skulle jeg da saktens klare. Og alle kommentarene, hvordan skulle jeg rekke å svare på alle disse spørsmålene og hyggelige gratulasjonene? Kanskje jeg kunne spørre Gubben, han kunne kunne jo hjelpe meg med det?! Fotballfruen har jo spurt gubben sin. Jeg la hodet på puta og ventet på at nattesøvnen skulle komme, at den skulle gjøre tiden fra natt til morgen kort. Det gjorde den!

 

Celebrity in a short moment…

 

Vekkeklokken sendte illevarslende lyder og så på meg sinte øyne, jeg slo den i hodet og sto opp. Trampet inn på badet, tok et raskt overblikk i speilet og konstanterte det samme som dagen før. Du trenger en real dusj! Tyve minutter senere, kaffe og nistesmøring. Ja, hadde jeg egentlig tid til å gå på jobben? Skulle jeg ringe og forklare situasjonen? De ville sikkert forstå, blitt stjerne og greier. Stjerner trenger tid, tid til å stå foran speilet. Gjøre seg klar til å møte publikum. Nei, jeg drar på jobben, må vise at jeg takler situasjonen, at den ikke har gått til hodet på meg. Tenk “Kjendis dro på jobb, etterfulgt av fans”. Jeg ser det for meg, de fete overskriftene, midtsidebildene og hærskaren av fans, som løper hylende rundt og besvimer i jakten på min autograf.

Jeg dropper hjemmesmurt niste, har aldri hørt om kjendiser som smører nista si selv. De serverer sikkert koldtbord på jobben. Det må jo feires, ja, at de har en superkjendis som arbeidskollega. Putter et tørt rundstykke og en pakke fårepølse i vesken, i tilfellet noe skjer. Ikke godt å vite, kan ta tid å komme seg på jobben.  Pleier å være mengder med mennesker rundt kjendiser. Burde jeg kontakte politiet kanskje? Kreve en følgebil og en personlig vakt, ja, slik for sikkerhetsskyld. Fans pleier å være gærne, kanskje de forsøker å komme nær meg, ta på meg, eller til og med stjele jakken min. Åh, der kom det, klær, hva i alle dager skulle jeg ta på meg? Ser på klokken, søren også, dårlig tid igjen. Ok, tar det som ligger øverst i bunken og håper fansen setter pris på vanlige og jordnære kjendiser. Finner jakken, slenger vesken over skulderen, trekker pusten dypt og åpner døren. Ingen, det er ingen her? 

Merker plutselig at jeg er lettet. Det er helt greit at jeg får være i fred her hjemme. Blir sikkert nok oppstuss alle andre steder. Jeg ankommer jobben og parkerer på en ledig plass. De er alltid ledige de plassene, plassene lengst fra inngangen. Sitter stille et minutt eller to, gjør meg klar. Ok, let the show begin! Jeg retter ryggen, drar inn magen og forsøker skyve brystpartiet opp og frem. Det kjennes ubehagelig, så jeg slipper alt ned og ut igjen. Jeg møter mange på turen inn. Noen få smiler, nikker og sier “hei”, men de aller fleste ser i bakken mens de småløper videre til neste gjøremål. Ok, jeg innser jo at ikke alle leser blogg. De vet det sikkert ikke, ikke enda.

Jeg kommer plutselig på at jeg burde bestille en time hos frisøren. Jeg finner telefonen og taster raskt nummeret jeg har i hodet. De finner nok en ledig time til meg i dag, etter jobben. Følger jo litt status med å være frisør til en kjendis. “Ja”, svarer det, med en spiss stemme i telefonen, av en tyggegummispisende, ung frøken. Jeg presenterer meg og sier som sant er, at jeg skulle selvfølgelig hatt en time, helst i går! “Det er fullt”, svarer hun og smeller en tyggegummiboble, det piper i ørene. “Hæ”, sier jeg! “Ja, ledig time tidligst på onsdag ettermiddag”, svarer hun bråkjekt. “Javel, tar den jeg da”, sier jeg. Merkelig, vet ikke de det heller?

Resten av dagen går, uten gjenkjennende blikk eller gratulasjoner. Jeg avslutter jobben og drar innom Rema på hjemveien. Lyst på noe godt til middag. Stjerne eller ikke, middagen er mitt ansvar og jeg liker det. Parkerer i garasjen hjemme og låser meg inn i huset. “Hallo”, hører jeg fra stua. Jeg svarer med et “hei” og setter fra meg posene med varer på kjøkkenet. “Nå, hvordan går det med bloggdamen min”, sier gubben. Jeg smiler og må som sant si at “joda, det er som før”. Jeg ringer mamma, forteller litt stolt at jo, jeg er på fremsiden av blogg.no som ukens blogg. “Ja du Grethe, du Grethe” sier hun og skryter uhemmet av tittelen jeg har for en stakket stund. Ååh, fantastisk! Jeg soler meg i glansen, begynner med middagen og synes det er utrolig hyggelig å kunne være kjendis for noen dager!

UKENS BLOGG 

Tusen takk for anledningen til å være “Ukens Blogg” her på Blogg.no

 

(kopi av siden til Blogg.no) 

Heimebaka – Ukens blogg

Heimebaka er en hverdagsblogg som skrives av Grethe Breiseth på 42 år fra Fagernes.

Bloggen fyller 3 år i mai, og handler om mat, kaker og desserter. I tillegg skriver hun litt om hverdag, ferie og fritid, sett med et til tider skrått blikk.

 

#Ukensblogg #Heimebaka.blogg.no

#Funderinger #Humor #Skråblikk

Vi stilte henne noen spørsmål for å høre hva hun hadde å si.

Hvem er ditt største forbilde?
Helt klart mine foreldre! De to har sammen skapt trygge rammer med tilstedeværelse, interesse, forståelse og god takhøyde gjennom oppveksten, og gitt meg verdier og holdninger jeg er stolt av å inneha.

Hva er ditt beste barndomsminne?
Bestemors medisterkaker. Ingen over, ingen ved siden av. Jeg kjenner det kribler i magen og tennene løper i vann bare ved tanken. Ingen sak med årets potetplukking, når man visste hva som ventet til middag: Nypotet, hjemmelagede medisterkaker og en drøm av en saus. Det er minner å ta med seg til etterfølgelse og overlevering til neste generasjon, det!

Hva får deg til å gråte?
Jeg er nok i kategorien emosjonell, og kan lett ta til tårer – spesielt i sammenhenger der jeg blir glad, rørt eller stolt av noen. Jeg kan også gråte av en dokumentar eller en film som berører et treffende tema. 

Hva får deg til å le?
Samvær og lek med tantebarn, ekte, direkte, herlig og naturlig. Man ler aldri så godt som man gjør med små barn og deres fantastiske måte å være seg selv på. Ingenting er flaut, jo villere grimaser, desto bedre. Latteren sitter løst, og den kommer fra magen.

Hva er det siste klesplagget du kjøpte?
Bukse. Eller det vil si tre bukser. Kjøp av klær er dessverre ikke min sterke side, og om jeg først kommer over noe jeg liker og som passer så blir det flere av samme sort. 

Hva er ditt største ønske for 2014?
Mye tid og mange gode opplevelser med familie og venner, at drømmejobben går i boks og at kjøkkenmaskinen fungerer uten trøbbel! Aller mest ønsker jeg selvfølgelig at alle beholder helsen og at året bringer nye og positive hendelser.

Vi gratulerer Grethe som #ukensblogg. Du kan besøke bloggen hennes her.

 

 

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

24 thoughts on “Ukens Blogg, midtpunkt og kjendis!

  1. Ja…jeg sier som mammaen din…Du Grethe, Du Grethe… <3 så herlig innlegg <3 Jeg smilte fra begynnelse til slutt, og jeg har fulgt bloggen din nesten siden den så dagens lys, og jeg blir glad hver gang du blogger. Jeg blir imponert over alt du tryller frem av spiselig kunstverk, og jeg liker så godt det jeg leser om jenta bak bloggen, en kan jo bare synes du er skjønn <3 Jeg er også takknemlig for alle kommentarene de siste årene jeg har fått av deg på min blogg, og jeg er i det hele tatt utrolig glad for at jeg har fått møte 'heimebaka ' her på blogg, heldige meg.
    Du har virkelig fortjent tittelen som ukens blogg <3 Gratulerer så mye, fine deg <3

  2. passion4lifeandtravel: Nåh, søte deg <3 Det var utrolig fint skrevet, rødmer av så mye skryt! Jeg takker også deg, for alle opplevelser jeg har kunnet ta del i og alle vakre bilder jeg kunne drømme meg langt avsted med. Ønsker deg en solfylt dag med masse latter og glede <3

  3. Så morsomt skrevet. Og gratulerer med Ukens blogg.
    Jeg er helt ny her på blogg.no, men har blogget på en amerikansk side i ni år nå. Gleder meg til å sjekke ut denne norske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top