Ovnsbakt Kyllingbryst med Urter og Hvitløk

I dag serveres du saftig kyllingbryst med spennende smak og ovnsbakte poteter her hos meg. Om du skulle få rester av kylling, anbefaler jeg å skjære den i tynne skiver og bruke den til pålegg. Det smaker på ei skive brød det! God fornøyelse, vi blogges!

 

Chicken breast, herbs, garlic & potato slices

 

         

 

Ovnsbakte poteter

Dette trenger du: Amadine poteter, fersk timian, fersk hvitløk, olje, salt og pepper


Slik gjør du: Potetene deles i to, eller fire og legges i en ildfast form. Hvitløk deles i fedd eller biter, om du bruker kinesisk hvitløk. Strø bitene over potetbåtene. Hakk fersk timian og dryss over poteter og hvitløk. Ringle over olje og krydre med salt og pepper. Settes på midterste rille på 170*C

 

         

 

Kyllingbryst

Dette trenger du: 1 Kyllingbryst pr. person (jeg har her brukt kyllingbryst fra Stange, disse er nokså store, men kan fint brukes som pålegg om det blir noe til overs), fersk timian, fersk koriander, fersk hvitløk, fersk sitron, smør, salt og pepper

Slik gjør du: Fersk timian, koriander og hvitløk småhakkes. Rør dette sammen med litt smør, salt og pepper. Løsne skinnet på kyllingbrystet forsiktig og “dytt” litt av urtesmørblandingen innunder, legg skinnet på plass igjen. Legg kyllingbrystene i en ildfast form. Skvis over litt fersk sitronsaft og dryss på salt og pepper. Nå kan de settes inn sammen med potetene. Stekes på midterste rille 170*C til kjernetemperaturen er 60*C, eller at du kjenner den er spenstig men fast. Ta kyllingbrystene ut av formen, brunes på begge sider i en tørr stekepannen, slik at skinnet blir gyllent og sprøtt. Legg tilbake i formen og la stå på benken og godgjøre seg til resten er ferdig

Temperaturen i stekeovnen kan gjerne økes til 225*C når det kun er potetene som står der. Saus til dagens saftige og smakfulle rett, ble kraften med stekte biter av sopp og en liten skvett fløte. Her kan du bruke den sausen du synes er best eller en salat til.

 

#kyllingbryst #stange #urter #hvitløk #potetbåter #ovnsbakt #timian #utfordring #chickenbreast #garlic #potatoslices

 

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

11 thoughts on “Ovnsbakt Kyllingbryst med Urter og Hvitløk

  1. OMG- lite jeg skal overraske mannen min idag da!
    Herlig rett!! Nå skal vi kose oss i kveld ja!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top