Oss “Kjerringer” med blogg

Vi mennesker har alle et behov for oppmerksomhet og mange måter å søke det på, for eksempel blogging. En ting står klart som dagen, ulikhetene, altså tingene vi søker “blest” om. Det jeg her forsøker å formidle til deg som har forvillet deg hit inn, er at vi har tapt. Vi har tapt  vi vanlige, trauste, mat eller bakeglade, huslige og grå kjerringer. Vi har tapt kampen om oppmerksomheten, vi har tapt lenge før vi kanskje skjønte at vi var i kamp og vi nådde ikke engang oppløpssiden!

A blogger`s trust…..

 

Hver morgen våkner vi kjerringer opp med trøtte øyne, sminkeløse, eller med det som måtte være igjen av gårsdagens enkle pynt ,klint utover ansiktet ,til ugjenkjennelige teatermasker . Håret har i løpet av natten vært ute på sin egen reise og det stritter motvillig når vi forsøker å glatte over med hendene, før vi stapper føttene i store, utslitte tøffler og svinger den utvaskede morgenkåpen rundt en hutrende kropp. En kropp som kanskje har sett sine “beste dager”, en kropp som er litt hengslete, som har runde kanter og som merkverdig nok har mistet alle sine tegn på stramme linjer, om de da noen gang har vært der. Vi subber inn på kjøkkenet, slenger på litt kaffe, sjekker dagens aviser og eventuelle nye, fristende blogginnlegg. Mens den fjerde kaffekoppen supes streifer tanken inn på egen blogg. Burde kanskje laget et nytt innlegg, men om hva?

Et innlegg om egen interresse for fotografering kanskje? Et flott innlegg med mange bilder og så kunne man jo håpe på “kreditt” for fantasi, vinkling, lys og motiv. Utebilder? Nope! Det snør, det snør flak så store som vaskefiller og det man kan skimte av himmelen, har en ubestemmelig farge av møkkete bomull.

Interiørbilder da, kanskje? Hyllen over sengen er jo ganske søt, den med lysestaker og den fine pynteuglen på. Nei, der finnes også nesespray, halslinser og ladekabel. Ikke for at det hører til der, eller ser pent ut, men for at det er praktisk. Ok, kjøkkenet da? Det pleier jo å være nokså ryddig. Uffda, hadde helt glemt å tømme oppvaskmaskinen etter seinvakta i går. De fine krukkene som sikkert hadde tatt seg flott ut på en bilde, er skjult bak tallerkner, kopper og bestikk som ikke fikk plass i tryllemaskinen før jeg dro. Badet er uaktuelt, det finnes lite spennende til et blogginnlegg der inne. Stua da? Nei, skulle ha skiftet gardinene, de står ikke helt til fargen på dukene, ikke lysene eller putene heller. Dessuten ligger bunken av regninger som skal betales på bordet, slik at de ikke glemmes, ja, og en tallerken etter frokosten da.  Og en ladekabel, oppskriftsboka, den brukte jeg jo nettopp, her i stua.

Ok, “new in”, det pleier å være populært. Et innlegg om nyinnkjøpte saker. Jeg tenker meg om. Det nyeste er slikkepotten jeg kjøpte til jul. Den vekker neppe noen oppsikt, kanskje ett og annet lunkent trykk på “likes” knappen, om jeg poster en hemmelig kakeoppskrift til, men nei, ikke akkurat slik jeg hadde sett det for meg.

Hår da? Hårfrisyrer og stylingtips! Etter en rask sjekk i speilet, blir jeg påminnet årene som har gått. Alle forsøk med hjemmepermanent , helbleking og tuppering, Alle de gangene vi jentene prøvde oss som frisører på hverandre. Med blandede resultat. Tustene som sitter igjen på hodet, kan knapt nok kalles hår og eventuelle frisyrer har to valg. Rett ned eller opp i klype. Ok, den utgår! 

Sminke, tja, jeg har da noe sminke, eller? Sminkepunges begredelige innhold gliser mot med et hjerteløst smil. Mascaren virker halvtørr og den fine øyeskyggen jeg kjøpte til sesongens eneste julebord i fjor, eller året før, er i biter etter et uhell der den traff gulvet med et lite dunk. Dette vil neppe bidra til en rødglødende “likes”knapp av hurtige trykk.

Gjenbruk kanskje? Gjenbruk er “in”, har faktisk sett noen poster med det. Leter litt, det eneste jeg finner bevis på av typisk gjenbruk her i heimen, er gubbens t-trøyer, som etter endt “arbeidssesong” ender sine dager som filler til skopuss, eller annet praktisk. Nei, jeg pakker vekk fotoapparatet og lar blogg være blogg.

Jeg tasser duknakket rundt og innser at “løpet” er kjørt, finner frem bestemors beste oppskrifter og tenker at siden vi kjerringer ikke har noe annet spennende å “fare” med, kan jeg i alle fall forsøke å gjøre middagen etter beste evne. Ja, for hjemmelaget mat er godt? Gubben sukker da i alle fall tilfreds etter inntatt måltid og sender et fornøyd smil,mens han mumler et “takk for maten, det var kjempegodt!”

Yes, en kommentar og “likes”!

Kjerring.

 

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

17 thoughts on “Oss “Kjerringer” med blogg

 1. Veldig søt og fin blogg. Hvis du har tid kan du komme inn om min Selena Gomez blogg. Her har jeg bilder, fakta, outfits, Jelena, Delena og mye mer:-) Velkommen!

 2. Hei,
  Et herlig innlegg dette. Liker måten du får frem den gjennomsnittlige bloggens innhold og hvor “standar” den type innlegg har blitt. Få friske pust av innlegg som kommer seg gjennom dettykke teppe med det samme gamle.
  Til tross for at jeg interesserer meg for mote, interiør osv osv, så tar jeg når som helst et innlegg som dette, med litt dybe, fremfor en haug med bilder av hva en eller annen jente har sløst penger på. Føler jeg gir meg selv kritikk her, for jeg kommer garantert til å legge ut slikt. Men mener det likevel. Blir så overfladisk ofte, disse innleggene.
  Så takk for litt god lesingsom ga meg et smil om munnen

 3. thegirlydiary: Tusen, hjertelig takk for hyggelig kommentar! Jeg regner med alderen har litt å si for hva man finner interessant å blogge om og selvfølgelig er dagens bloggideal umulig for oss “vanlige kjerringer” å overgå 😉 Artig at noen ser det humoristiske i måten innlegget ble formulert. Man er rett og slett så vanlig at det finnes lite å “skryte” av som er av interesse. En fortsatt god helg til deg og tusen takk for ditt hyggelige besøk!

 4. Jeg tror nok mye av det “vanlige” får interesse også, som dette innlegget. Ikke at det er vanlig, bedre skrevet enn mye jeg har lest i dag. Og disse innleggene om interiør og mote får mest interesse hos ungdommer som ønsker å være nøyaktig lik som bloggerne som legger de ut. Så den interessen er ofte ikke spesiell dyp og heller ikke mye å skryte av i lengden 😛

 5. thegirlydiary: Nei, interessen er kanskje ikke så dyp, men det at “overfladiske” blogginnlegg drar størstedelen av bloggleserne føler jeg det er liten tvil om 🙂 Men, som jeg nevnte tidligere, så har dette antagelig mye med alder å gjøre. Vi mennesker skaper oss en virkelighet ut fra hva andre liker og hva som er “in”. Når man får noen år på kroppen, så begynner man ofte å tenke litt annerledes, man lar seg ikke lede så lett til å like det markedet byr på, man oponerer kanskje litt og synes det er greit å være litt annerledes 🙂

 6. Det er jo nettopp det, fleste parten av bloggere er 12-25 år, og av de er vel flest i den nedre delen. Men slik jeg har skjønt det har wordpress et mer voksent miljø, der det skal litt mer enn en rosa kjole og et nytt duftlys for å imponere. Holdninger og tanker blir lagt mer vekt på.

 7. thegirlydiary: Men, litt moro er det da, om man kunne få flere yngre også til å innse hvilken påvirkning man er under 🙂

 8. Tror det kommer når de slutter å være yngre. Sakte mensikkert. Men ja, enig med deg. Skulle ønske flere yngre kunne få åpnet øynene. Verden er i ferd med å bli alt, alt for overfladisk.

 9. Hehe – dette var et fornøyelig og forfriskende innlegg:) Du er inne på noe viktig her.. er mange tomme blogger som egentlig er ganske innholdløse, men tydelig at en del får lesere på det allikevel – men krake søker alltid make:) god søndag.

 10. Anne Marie: Tusen takk 🙂 Man må jo bare innrømme at blogginnlegg om de mest populære tingene hører til en helt annen liga enn jeg befinner meg i 😉 En hyggelig søndagskveld ønskes deg vider og tusen takk for hyggelig besøk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top