Spenstige Kyllingspyd

Kylling kan brukes til det meste og smaker godt både som den er, eller sammen med “bekledning”. Retten jeg nå vil ta deg med gjennom er rask og smakfull og den krever ikke mange ingredienser, eller utstyr. Sleng deg gjerne på gjennom “løypen” og prøv disse kyllingspydene til lunsj, middag eller kveldskos. Retten passer like godt til  liten som stor, det justeres enkelt med krydderblandingen. Håper det smaker, vi blogges!

 

Spicy chicken on the stick

 

 

 

 

Spenstige Kyllingspyd  (6 personer, 3 barn + 3 voksne). Du trenger: 6 kyllingfilèter, 1 squash, 6 ferske champignon (store eller flere små), små plomme- eller cherrytomater med god smak, 2 egg, hvetemel, salt, pepper, krydder (lag din egen favorittblanding av krydder, eller bruk ferdig, som feks. kyllingkrydder).

 

 

Fremgangsmåte: Legg grillspydene av tre i vann og la dem trekke til seg fuktighet i ca. 20 minutter, da unngår du at de brenner seg i stekeovn. Tørk kyllingfileene og skjær i gode biter. Del champignon i nesten like store deler som kyllingen. Skjær squashen i tykke skiver og del hver skive i fire.

 

 

Pisk eggene lett sammen med en gaffel. Legg alle kyllingbitene i eggeblandingen, bland godt. Bland hvetemel, salt, pepper og favoritt krydder i en bolle.

 

 

 

Kyllingbitene rulles i kryddermelet og brunes raskt i pannen. Ta litt og litt av gangen, ellers blir stekepannen for kald og du havner opp med en “grøt”. Champignonbitene stekes middels myke. Squashbitene saltes lett, disse forhåndsstekes ikke.

 

 

 

Fyll spydene med kyllingbitene, squash, champignon og tomat. Legg spydene på en stekeplate med bakepapir. Stekes på midterst rille 225*C i ca. 10 min. Det er selvfølgelig mulig å gjøre alt ferdig i stekepannen og droppe spydene, men av egen erfaring så er det nettopp spydene som gjør denne retten komplett for de minste. De gangene jeg har falt for fristelse til å utelate spyd, havner jeg opp med finne dem frem likevel, etter ønske fra selskapets yngre deltagere. Mat på “pinne” er tross alt ikke dagligdags 🙂

 

 

 

Tilbehør til denne smakfulle godbiten er valgfritt og det finnes et hav av muligheter. Dampet ris, stekt ris, wookede nudler, stekte potetbåter osv… Min favoritt er hjemmelaget potetmos, en enkel salat og en søt chilisaus. Da gjenstår det å takke Deg for følget og jeg håper du lar deg friste, til en gang å prøve denne enkle retten. I morgen er det igjen baking her i bloggen og skulle det passe med en tur innom, ja, da er du selvfølgelig hjertelig velkommen. Vi blogges!

 

#kyllingspyd #middag #lørdagskos #lunsj #grillspyd 

 

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

2 thoughts on “Spenstige Kyllingspyd

  1. sjoks: Ja, dette er virkelig snaddermat! De kan også forberedes i god tid, ligge på vent i kjøleskapet og få turen inn i stekeovnen rett før servering!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top