Svinefilèt m/soppstuing, aspargesbønner og pastinakkpurè

Dette er en nokså enkel, men utrolig god middag og jeg håper du tar deg tid til å prøvekjøre pastinakkpurè. Den setter en ekstra spiss på måltidet og anbefales på det varmeste. I morgen kommer nok et mattips og da serveres en god, gammeldags middag. Håper det smaker, på gjensyn!

 

 

Svinefilè renskjæres og tørkes før den brunes på alle sider i en stekepanne.

 

 

Legg den brunede svinefileen over i en ildfast form og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen. Settes på rist midt i ovnen 200*C, stekes til kjernetemperaturen er 80*C, ta svinefileen ut av ovnen og la den godgjøre seg, mens du ordner siste del av tilbehør.

 

 

Soppstuing:

 

 

Ingredienser: Ferske Champignon, Gul løk, Salt flesk/bacon, Fløte, Salt og Pepper

 

 

Champignon, løk og flesk/bacon (her kan du også bruke skinke) deles i små terninger og brunes hver for seg i pannen. Når alt har fått en gyllen farge blandes det sammen, tøm på fløte og kok inn til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

 

Pastinakkpurè

 

Ingredienser: 2 pastinakk (middels store), en liten klump smør, salt og pepper (fløte/melk) (event. sitron).

 

 

Pastinakken skrelles og kuttes i mindre biter, kokes mør i vann. Tøm vannet av, tilsett smør og mos med stavmixer eller blender (pass på at redskapen du bruker tåler varme). Smak til med salt og pepper. Dette er en enkel utgave av pastinakkpurè og det finnes mange variasjonsmuligheter. Pureen kan tilsettes litt fløte eller melk for en lettere konsistens, sitron kan også brukes for en friskere smak, men jeg liker den markante smaken og lager den på enkleste måte.

Ferske aspargesbønner vaskes og renskjæres før de får en rask tur i stekepannen med litt smør, rett før servering. Dagens potetvalg ble råstekte poteter.


#Hjemmelaget #Svinefilèt #Soppstuing #Pastinakkpurè #Smaksrik #Middag #Kos #Helgemat #Aspargesbønner #Kjøkkentid

 

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

4 thoughts on “Svinefilèt m/soppstuing, aspargesbønner og pastinakkpurè

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top