Scampi med hvitløk og chili

Scampi er en gjenganger her i heimen og da gjerne som forrett. Nå har det seg midlertidig slik at denne raske retten er blitt en av helgematens favoritter og overtar for lørdagsmiddagen en og annen gang.
Det er saftig, sprøtt, passe salt og med et aldri så lite spark av chili. Det er enkelt å lage, tar kort tid og fører til merkelige mmm lyder fra stuen mens kokkeleringen pågår og den umiskjennelige lukten brer seg gjennom huset. Hovedingrediensene er selvfølgelig scampi, hvitløk og en god olje.

 

Baked Prawns With Garlic & Chili

 

 

 

Ingredienser: Scampi (rå eller kokte), hvitløk (kinesisk eller vanlig), en god rapsolje, en liten klatt meierismør, pepperblanding (rød, sort og grønn), salt, fersk chili (du kan bruke tørket eller krydder, men den ferske er absolutt å foretrekke). Jeg har valgt å utelate antall i oppskriften siden denne bør lages ut fra hvor mye man ønsker å spise, men i fremgangsmåten gir jeg deg en liten oversikt over hvor mye jeg brukte til avbildet porsjon.

 

Fremgangsmåte: Dekk bunnen i små ildfaste former med en god olje. Jeg har brukt Odelia kaldpresset rapsolje og dekket bunnen i en liten langpanne. Del hvitløken i tynne skiver og dryss i oljen. Jeg brukte 3 hele kinesiske hvitløk til denne store porsjonen. Kutt chili i små biter og tilsett i oljen sammen med pepperblanding (grovkvernet), salt og annet krydder du ønsker. Her går det litt på slump og hvor sterkt man vil ha det, jeg liker ikke at chilien stjeler de andre smakene og foretrekker bare litt. Til denne formen varierer jeg med mellom 1/2-1 liten chili etter dagsform.

Formen(e) settes på rist på rille nr.2 på 225*C Nå skal det kun stå til du hører det “bruser”, da tar du formen ut, tilsetter scampi og setter den tilbake i ovnen. Til denne formen brukte jeg 800 gr. scampi. Følg med, tørre, seige scampi smaker ikke godt så sjekk heller for ofte om de er blitt varme, det tar ikke mange minuttene. Bruker du rå scampi trenger de lenger tid men de viser gjerne om de er ferdige med at de skifter sin noe triste gråfarge over til den umiskjennelige rosatonen.

Nå gjenstår det kun å servere med ønsket tilbehør. Det enkle er ofte det beste og vi velger ofte ciabatta eller annet lyst brød. Det smaker også godt med dampet ris og en søt chilisaus til, her brukes smak, behag og fantasi. Håper det smaker!

         

 

#scampi #hvitløk #chili #forrett #kveldskos #helgemat #matgleder #smaksrik #smårett #heimebaka.blogg.no

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

14 thoughts on “Scampi med hvitløk og chili

 1. Hei Grethe!
  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.
  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
  Ha en fin dag!
  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

 2. Liker litt nye oppskrifter – en går seg ofte inn i en gate og det blir det samme hele tiden.. og det er IKKE bra.. Klem fra her til der:)

 3. Super oppskrift.
  Den skal prøves, og er en fin måte å introdusere skalldyr til ungdommen på 🙂
  Og- for en super blogg du har!!

 4. Helle: Håper retten smakte for alle sammen, dette er skikkelig kosemat for alle aldre 😉 Tusen takk for hyggelig besøk og gode ord!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top