Hjemmelaget Eplemos

Høst betyr frukt, bær og mulighet til å fylle både fryser og kjøleskap med alle herlighetene.

Jeg var så heldig å få en leveranse med epler på døra fra onkel og tantes eplehage i hovedstaden. Pappa hadde egenhendig klatret opp i de store, gamle trærne og plukket med nydelige søte sommerepler og friske, syrlige vinterepler. Tusen takk til Onkel og Tante for et smakfullt bidrag og til Pappa for hjelpen!

Hjemmelaget Eplemos er en absolutt selvfølge om muligheten byr seg og den smaker så godt av sensommer gjennom hele vinteren. Her får du en enkel og rask oppskrift, begynn med å rydde plass i fryseren 🙂

 

An Apple A Day….

 

         

      

         

 

Hjemmelaget Eplemos
Ingredienser: Til 1 kg skrellede og renskede epler trenger du 1-2 dl vann og ca.1 dl Sukker

Fremgangsmåte: Skrell eplene og fjern kjernehuset, del i biter, gjerne i ulik størrelse. Eplebitene legges over i en kjele sammen med vannet. Kok opp og la det småkoke til eplene er møre, bruk en potetmoser og klem en del av bitene til mos, eller alt. Dette er en smakssak.

Jeg liker aller best eplemos med biter og bruker derfor en kombinasjon av ulike typer epler. Sommerepler er søtere og har en mykere konsistens, mens vintereplene er syrlige og har en hardere konsistens, dette passer perfekt til bitene i mosen.

Tilsett sukkeret litt etter litt mens du rører til det er oppløst, smak til. Det er bedre med en eplemos som har noe av den friske smaken og ikke blir for søt.

Avkjøl eplemosen, fyll den i bokser og putt i fryseren. Nå kan du kose deg med selvlaget mos gjennom hele vinteren.

Håper det smaker!

 

#høst #epler #frukt #hjemmelaget #ekte #eplemos #friskogsyrlig #matglede #heimebaka.blogg.no

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg