Hjemmelaget Vaniljekrem – En Nytelse

Hjemmelaget vaniljekrem gjør susen! Det smaker fantastisk til desserter av ulike slag, som tilbehør til frukt eller bær, eller som kakefyll. Rett og slett et “must” inn mot helg med litt ekstra godt på menyen. Ikke er det vanskelig å røre sammen og den lille tiden man bruker er virkelig verdt sine minutter i gull. Wowfaktoren melder seg ved første smaksprøve og jeg lover deg at den holder seg.

Vaniljekremen kan også fryses, men siden dette ikke er en komplisert sak å blande sammen så anbefaler jeg deg heller at den lages når den skal brukes. Slik er du helt sikker på å få maks resultat uten at kremen blir kornete eller får “frysersmak”. Jeg garanterer deg at butikkens “vaniljekrem” på boks aldri vil bli det samme igjen. 

En anbefaling fra meg er en prøvesmak mens vaniljekremen enda er lunken. Skulle det bli igjen noe, kan du med godt smaksresultat blande vaniljekrem med pisket fløtekrem og slik få en lettere konsistens, om du synes det er bedre.

Her får du oppskriften, håper den smaker!

 

Vanilla Cream

 

 

Ingredienser: 5 dl Melk (h-melk, fløte, lettmelk eller en blanding),1 Vaniljestang, 5 Eggeplommer, 120 gr. Sukker, 3 ss. Maizenna

Fremgangsmåte: Splitt vaniljestangen, skrap ut vaniljefrøene og ha både frøene og vaniljestangen i en kjele sammen med melken. Kok opp melkeblandingen, ta kjelen av platen. Pisk eggeplommer, sukker og maizenna lett sammen. Ta vaniljestangen ut av melkeblandingen. Tilsett litt etter litt av melken over i eggeblandingen mens du rører, bruk en mugge eller en øse. Hell alt tilbake i kjelen og kok opp over middels varme mens du rører. Kok blandingen under omrøring til den tykner, ta kjelen av platen og avkjøl.

 

  

 

#hjemmelaget #ekte #vaniljekrem #desserttilbehør #kakekrem #søtsak

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

4 thoughts on “Hjemmelaget Vaniljekrem – En Nytelse

  1. Marthe Kjellsen Skaldehaug: Ja, dette er bare supergodt! Min svakhet og det ender som regel med at jeg spiser mer enn nok 🙂 Lykke til med prøvingen, håper du synes like godt om den som jeg gjør:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top