Bestemors Kålruletter

Det er mulig denne retten har gått av “moten”, men min sans for god og hjemmelaget mat, gjerne med tradisjoner, gjør at jeg deler den her i håp om at den skal komme tilbake i nytt lys. Nokså enkelt og uten ei lang ingrediensliste så er det greit om det likevel tar litt tid å pakke disse små “buntene”. Tilbehør her i heimen er kokte poteter og grønnsaker, og selvfølgelig en real saus basert på kraften av rulettene med en slump fløte. Håper det smaker!

 

Cabbage Rolls

 

Kålruletter  Ingredienser:  1 Hodekål, 400 gr. Medisterdeig, 2 Egg, 1 dl. Fløtemelk, Salt, Pepper & Muskat.

 

 

Fremgangsmåte: Ingrediensene til farsedeigen røres godt sammen. Hodekålen kokes i 5-7 minutter. Snitt av bunnen på hodekålen (der stilkene møtes). Rull av 12-14 blader, jeg trengte 11 denne gangen, men greit med noen ekstra om noen skulle revne under pakkingen. Start rullingen på en av sidene, dette gjør det enklere å få av hele kålblad

 

 

 

Legg bladene i kaldt vann for avkjøling

 

Legg bladene på et kjøkkenhåndkle og la de renne litt av seg. Legg en god skje med farseblanding på et blad, brett sammen som en pakke…………

 

 

……………..og knyt rundt en husholdningstråd.

 

 

Her kan du selvfølgelig også bruke en tannpirker for å feste kålbladet sammen, men jeg synes disse små pakkene blir veldig søte med hyssing på og det er slik jeg har lært å gjøre det.

 

 

Kok opp kraft , eventuelt buljong og vann. Legg de små pakkene i kraften og la dem trekke i 30-40 min. (Det kommer litt an på hvor store pakker du lager).

 

 

 

Ta pakkene ut av kraften og hold dem varme i stekeovnen, eller i en ildfast form dekket med aluminiumsfolie. Kok opp kraften og tilsett jevning til passe tykkelse. Her bruker jeg mel og vann, men bruk gjerne maizena, om du ikke tåler hvetemel, la koke i 10-12 min.

 

 

 

 Dagens tilbehør ble kokte poteter, gulrøtter og mye god saus.

I morgen blir det restemiddag av samme sort her i Casa Brattbakken, men skulle du likevel være på “disse kanter”, så serveres det her inne en smakfull liten søtsak. Du er hjertelig velkommen, vi blogges!

 

#Hjemmelaget #Kålruletter #Tradisjonsmat #Medister #Bondekost #Ekte #Middag #Fløtesaus #heimebaka.blogg.no
 

 

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

5 thoughts on “Bestemors Kålruletter

  1. Randielisabet: Så artig å høre da 🙂 Jeg var også glad i fiskeboller, skikkelige fiskeboller, men de slo nok ikke ut hverken kålruletter eller hjemmelagede medisterkaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top