Rask og smakfull blomkålsuppe

 

Cauliflower Soup

 

 

Suppe er en grei liten forrett, god kveldskos eller rett og slett som innhold i turtermosen på en utflukt. Det er smakelig, den varmer og metter akkurat passe. Her deles en av mine absolutte favorittsupper med deg, nydelig hjemmelaget blomkålsuppe med litt ekstra smak.

 

 

 

 

 
 

 

 

Del blomkålhodet i middels store buketter og kok de møre i kraften, ca. 10 min. Tilsett fløte/melk  og finhakket hvitløk,småkok på svak varme til alt er mykt.

 

 

Ta kjelen av platen og kjør blandingen glatt med en stavmixer. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, men da anbefaler jeg deg å la blandingen avkjøle litt, før den tømmes i bollen.

 

 

Sett kjelen tilbake på platen og la suppen trekke ca. 5 min. mens du rører av og til. Smaker nydelig med sprøstekte baconbiter og noen buketter kokt blomkål. Serveres som den er, eller sammen med ristet brød. Håper det smaker.

 

 

Jeg har dessverre ingen anelse om hvem som kan ha kreert originaloppskriften. Denne har jeg skrevet ned i oppskriftsboka for flere år siden, men all ære til den ekte innehaver!

 

Tusen takk for ditt hyggelige besøk, du er hjertelig velkommen tilbake!

 

#Blomkålsuppe #Middag #Kveldskos #Lunsj #Mat #Suppe #Oppskrift #Hvitløk #Varmrett

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

25 thoughts on “Rask og smakfull blomkålsuppe

  1. Danijela: Så hyggelig å høre, har du kjennskap til Valdres kanskje? Denne suppen er knallgod!! Jeg pleier bruke brød eller rundstykker til og jeg spiser ALLTID for mye 😉 Kjempefin å ta med i termosen på tur!

  2. wa2wo.blogg.no: Ja, dette er supergodt! Bitterhet kan skyldes flere ting. Blomkålen kan være litt “stram” i smaken, muligens av sprøytemiddel. Legg den i kaldt vann natten over, før du lager noe av den. Hvitløken kan også gi en bitter smak om den er for gammel, bruk fersk og fin hvitløk om du liker det i blomkålsuppe 🙂 Lykke til, håper du får en smakfull blomkål neste gang 🙂 (PS. pass på slik at suppen ikke brenner seg i bunnen av kjelen under kokingen, det kan også sette en spesiell smak på alt)

  3. Tusen takk skal du ha for svar! Jeg skal prøve å legge den natten over neste gang. Denne var økologisk og uten sprøytemidler og den ble heller ikke brent så jeg skjønner ikke hva som skjedde, hehe.

  4. wa2wo.blogg.no: Det høres merkelig ut, men selvfølgelig varierer det på hvor god smak og kvalitet det er på det vi kjøper, uansett om det er økologisk eller ikke. Bruk kaldt vann og salt, håper det gir bedre resultat. 🙂

  5. wa2wo.blogg.no: Det handler antagelig litt om at det ikke er beste “sesong” å kjøpe blomkål vinterstid, men man kan være heldig også 🙂 Masse lykke til!

  6. passion4lifeandtravel: Ja, jeg er helfrelst på hjemmelagede supper og blomkålsuppen blir laget ofte her også 🙂 Tusen takk snille du <3

  7. miatheresee: Tusen takk, det var hyggelig å høre 🙂 Den smaker veldig bra, så jeg håper du lar deg friste til å prøve oppskriften 🙂

  8. miatheresee: Hehe…det rare er at det er nesten like raskt å lage en suppe fra bunnen av selv. Bittelitt planlegging og vips, du har en suppe som smaker skikkelig godt og uten allverdens tilsetninger 😉

  9. cuskima: Jeg kjenner også godt til to av dem, men potet- og vårløksuppe har jeg aldri spist. Det må vel prøves en dag det da 🙂

  10. cuskima: Ja, det høres veldig spennende ut 🙂 Jeg vil veldig gjerne ha oppskriften, vet du. Jeg er rett og slett matglad og fryktelig begeistret for alt man kan lage selv 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top