Majel…mat for sultne mager

Midt i alt det søte, har jeg lyst til å dele en salt godbit med deg der ute. Denne retten har fulgt min og sikkert mange andres familier gjennom generasjoner. For meg har retten alltid gått under navnet “Majel” og består av to retter i en og samme kjele. Her spises kraftsuppen med små biter av grønnsaker først, før man slår til med mørt og saftig kjøtt, store biter grønnsaker, kokte poteter og kraftsuppen som saus.

 

 


 

Dette er real bondekost med rene varer, som gir en magisk smak vel verdt å prøve. Siden smaksbomben trenger litt forberedelse og noe koketid, lager jeg alltid litt ekstra og fryser ned i passende porsjoner. Håper det frister til et forsøk, velbekomme!

 

 
Du trenger: 2 stk. Svineknoke, saltet, 1 god neve Grønne erter, 1 god neve Gule erter, 1-1,5 dl Byggryn (erter og byggryn bløtlegges natten over), 1 middels Kålrot, 1 stor Persillerot, 5-8 Gulerøtter (kålrot, persillerot og gulerøtter deles i store deler som skal spises sammen med kjøtt og poteter og i små terninger til suppen), 1 Purre (deles i gode biter, ca. 2 cm), Vann (så knokene dekkes) Jeg har satt opp ingrediensene i den rekkefølgen de tilsettes.

 

 

Kok opp saltede knoker og vann, tilsett erter og byggryn (disse trenger lang koketid).Skum kraften underveis om det dannes grums. La blandingen koke til kjøttet er mørt ( ca. 2-2.5 t). Tilsett grønnsaken etter størrelse og koketid, la småkoke til alt er mørt. Forsyn deg og nyt!

 

 

God fredag og start på helg ønskes deg fra meg her inne og tusen takk for ditt besøk, vi blogges!

#Majel #Kjøttsuppe #Bondekost #Hjemmelaget #Svineknoke #Grønnsaker #Middag #Høstmat #heimebaka.blogg.no
 

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

4 thoughts on “Majel…mat for sultne mager

  1. Min matgale verden: Ja, dette både varmer og metter! Snøen har på nytt lagt seg her i vakre og varierte, så en planlagt oljing av verandagulv ser ut til å måtte vente 🙂

  2. Dette er god mat. Lenge sia sist. Jammen ska je lage slik neste hælg på hytta. Takk for tipset ;-))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top