Fårikål

Her i Casa Brattbakken er vi glade i mat, Byggern og jeg. Vi nyter helst mat laget fra bunnen av, med gode ingredienser som gir maten en ekte smak. Denne dagen sto fårikål på menyen og her får du min måte å lage denne enkle og smakfulle retten på.

 

Fårikål helt enkelt…

 

INGREDIENSER: 2 kg Lammekjøtt, 1 stort hodekål, Hel pepper, Salt, 5-6 dl Kokende vann

 

FREMGANGSMÅTE

 

Del hodekål opp i store båter eller biter, legg disse lagvis med lammekjøtt, salt og hel pepper. Du kan også sikte på litt mel mellom lagene for å få en litt tykkere kraft. Jeg starter alltid med kjøtt i bunnen slik at kålen ikke skal bli overkokt og grøtete, eller svi seg fast i bunnen av kjelen. Når alle lagene er på plass, tømmes det kokende vannet over.

 

 

Legg på lokk og sett kjelen på platen og kok opp. Når blandingen når kokepunktet skruer jeg ned temperaturen slik at fårikålen kun småkoker. La fårikålen småkoke 1,5 – 2 timer på middels/lav varme.

 Det hele er ferdig når kjøttet kjennes mørt og lett kan fjernes fra eventuelle bein. Her serveres retten med kokte, ferdigskrellede poteter og tyttebær. En stor kjele lages hver gang, da vi begge to synes dette er like så godt, om ikke enda bedre dagen etter. Håper det smaker!

Liker Du fårikål ?

 

#fårikål #hjemmelaget #husmannskost #heimebaka.blogg.no #ekte #mat #hverdagsliv #blogg

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

12 thoughts on “Fårikål

  1. Hverken så eller hørtes noe spesiellt vondt ut 🙂 Fårikål er jo bare godt det 🙂 Får dog litt høstfølelse av denne retten, men passer jo alltid den så får høsten komme når den kommer 🙂

  2. moonbeamscorner: Vi er nok litt tidlig ute med årets fårikål, men siden det sto så høyt på ønskelisten så gjorde vi et unntak og startet sesongen i forkant ;))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top