…finn et strå og tre dom på….

Jordbær er en av mine sommerfavoritter. De har gitt meg mange gode minner, har mange tradisjonelle bruksområder og gir meg den perfekte følelse av sol og sommer, så fremt man tar seg tid til å finne de beste av sorten. Jeg kan enda huske forventningene til Mammas rørte jordbærsyltetøy. Det fantes ikke og det finnes fremdeles ikke maken. Om man var matlei, eller lite lysten på frokost, ordnet alt seg med ei skive nyrørte jordbær. God sommer ønskes deg fra meg, her får du en enkel oppskrift og fremgangsmåte på å bevare smaken av disse søte, sesongbetonte herlighetene:

 

 Søte, syrlige, friske og små… spis dem som de er, eller tre dem på et strå…

 

         

 

 

RØRT JORDBÆRSYLTETØY

2 kg Jordbær

0,5-1 kg. Sukker

1pk. Jam konserveringspulver

Rør bærene til flytende masse med mikser, eller kjøkkenmaskin. Det kan gjærne være noen biter i blandingen. Bland sukker og jam og hell dette over i bærrøra. Rør til det er oppløst. Hell syltetøyet over i passende bokser med tett lokk og putt i fryseren. Slik kan Du titt og ofte få en smak av sommer utover høsten og kanskje på en og annen vaffel i de kalde vintermånedene.

Glem for all del ikke å holde av en boks til “smakstest” under produksjon:)

Om jeg skulle anbefale Deg flere fristelser, så kan jeg nevne jordbærkompott, kald dessertsuppe med jordbær og rabarbra eller server de søte og røde med en klatt iskrem, vaniljesaus eller fløte. Håper Du finner noe som frister, spis og nyt!

#jordbær #rørtjordbær #jordbærsyltetøy

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

11 thoughts on “…finn et strå og tre dom på….

 1. Aaaahhhhh bare header`en din gjorde meg godtesyk!!!! Ser godt ut:) Og hjemmelaget rørt jordbærsyltetøy er det beste som finnes:)))

 2. Helt herlig!
  En familievenn brukte TIMER på å plukke litervis med noe så sjeldent som markjordbær. De skulle syltes. H*n var så sliten at… salt ble brukt, i stedet for farin. Ouch!
  Det er så mange sure jordbærslag å få tak i nå; det frister ikke…
  (Tillater meg å minne om at ordet “tirade” her blir brukt i feil sammenheng 😉
  Ikke ta det ille opp, er du snill!
  Ha en fortsatt topp tirsdag!

 3. Torunn Tangen: Isj da…alt strevet til ingen nytte! Du har så rett, så rett! Tirader har en helt annen mening, og passer heller dårlig inn her;)) Jeg tar aldri rettelser og konstruktiv kritikk ille opp:) En super dag ønskes Deg også……ps….leter du, så finner du de gode bærene:))

 4. Rørt jordbærsyltetøy er – rørende (:
  Samme her; jeg mener at konstruktiv kritikk er positivt, og av det gode.
  Ja, det må letes for fullt nå; årets jordbærsesong er snart slutt!

 5. Dette fristet , jordbær er alltid så godt 🙂 Når sommeren er her får jeg så lyst på å lage jordbær smoothie, jordbær bløtkake, jordbær med krem, jordbærsyltetøy, og masse masse mer som inneholder jordbær :)Elsker jordbær 🙂
  Du har så flott blogg, masse fine bilder og koselig å lesestoff 🙂
  Ha en nydelig lørdag:)
  klem Laila 🙂

 6. lailasfoto: Jeg blir så glad av slike koselige besøk! Du er hjertelig velkommen når det måtte være, og selvsagt ønskes også du en flott kveld videre! Klemmer sendes din vei:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top