Lastebilkake og Lynet Mc Queen i marsipan

Hei og riktig god lørdag til Deg!

Først vil jeg takke for alle hyggelige mail, meldinger og møter jeg har hatt med noen av dere. Utrolig artig at flere kjente også har funnet veien hit til min lille bakeboble. Tusen takk for alle godord,det setter jeg veldig pris på  og jeg synes det er koselig at nettopp Du tar turen innom!

Så over på helgens lille utfordring! Det er ikke fritt for annet enn at man fra tid til annen innser sine egne begrensninger som kakebakende tante. Et av mine tantegull feires og da må det kreeres etter ønsker. Gutten er svært opptatt av biler og med det menes helst  STORE BILER! Med noen få idèer og godt mot skred jeg til verket og resultatet ble en noe enkel og muligens mangelfull lastebil..

Min første tanke under prosessen var at dette var første og siste gang et slikt prosjekt skulle prøves.. men.. man skal aldri si aldri. Nå etter å ha summet meg litt, innser jeg at disse erfaringene kommer godt med i et eventuelt nytt forsøk. Skulle du ha lyst til å prøve noe lignende, så husk på å ha nok kake å boltre deg med… her går det med mer enn man skulle tro.

Bilen er laget av sjokoladekake, fylt og dekket med sjokoladekrem før den ble kledd i marsipan. Storebror hadde også ønsker om en overraskelseskake til Lillebror og kanskje like så mye til andre eventuelle kakespisende gjester. Ønsket inneholdt ingenting om utvendige kreasjoner, men rett og slett en innvendig overraskelse. Smilet ble stort da kakerøren fikk tilsatt spiselig farge, grønn…for denne anledningen.

Utvendig dekor ble laget i siste liten, og er en egen tolkning av Lynet Mc Queen i enkle ørkenomgivelser. Kaken er av sukkerbrød, fylt med ferske jordbær og krem med ekte vanilje, og trukket med marsipan. Bilen er også av marsipan og skulle med det dekke dagsbehovet for søtsaker.

 

Ønsker Deg verdens beste bursdagsfeiring lille venn, måtte den bli magisk og uforglemmelig. Klem fra tante

      
         

         

Ønsker om ei riktig god helg sendes herved Deg som tar turen innom. På gjensyn!

-MAKE, BAKE, EAT & LOVE- Velkommen til mitt lille, lykkelige univers med hverdagsglitter, mat, kaker & søte saker. Kontakt meg på [email protected]
Posts created 191

4 thoughts on “Lastebilkake og Lynet Mc Queen i marsipan

  1. Kjempekul kake!! 🙂
    Et spørsmål: jeg ser at du bruker marsipan til å trekke kakene dine og til å lage pynt/figurer med. Bruker du figurmarsipan til dette, eller er det vanlig marsipan? Jeg bare lurer skjønner du, vanlig marsipan kan jo lett bli litt klissete når man lager pynt med den, men så er jeg ikke så glad i fondanter og den slags…

  2. Vivi: Hei og takk for besøk. Jeg bruker stort sett vanlig marsipan til all pynt/figurer, kan variere noe med hvilket merke (alt fra pals til eldorado). Mulig at figurmarsipan kan være enklere og modelere med, men hemmeligheten ligger bak god planlegging og rask modelering;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top