Heimebaka

Himmelske kjeks

  • Publisert: 21.04.2017, 21:09
  • Kategori: Søte saker
  • Passe søte, knasende sprø og nydelige kjeks. Jeg digger hjemmebakte småkaker, det smaker rett og slett så utrolig bra! Disse er intet unntak. Ikke tar det så lang tid heller og jeg garanterer deg at disse fint kan serveres små og store som titter innom på besøk.

     

    Heavenly crispy sweeties

     

     

    Dette trenger du: 80 gr. sukker, 125 gr. smør, 1 egg, 1ts. bakepulver, 125 gr. hvetemel, 30 gr. nøtter (valnøtter, paranøtter , en blanding av ulike nøtter, eller det du måtte ønske), 60 gr. mørk Sjokolade, 80 gr. cornflakes.

     

     

    Slik gjør du: Grovhakk sjokolade og nøtter. Smør og sukker røres til en hvit og luftig masse. Tilsett egget og rør godt sammen. Vend inn mel og bakepulver. Tilsett sjokoladenøtteblandingen. Knus Cornflakes til små biter (her tømmer jeg cornflakes i en brødpose og klemmer den forsiktig til små passende biter, ikke mel). Tøm over på en stor tallerken eller i en bolle.

    Lag små kuler av deigen  (1 toppet teskje til små/1 god spiseskje til medium). Her kan det være lurt å bruke hansker, litt klin blir det når kulene skal formes og dyttes i cornflakes. Vend kulen i knust cornflakes slik at hele dekkes. Legges med litt avstand på et papirkledd stekebrett. Klem kulene nokså flate

    Stekes på nederste rille 180*C i ca. 10-20 minutter. De skal være lyse og gylne. Avkjøl.





    #sprøkjeks #kjeks #cornflakes #søtesaker #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg

  • Publisert: 21.04.2017, 21:09
  • Kategori: Søte saker
  • 2 kommentarer
  • Slik Lager Du Ekte Marsipan

  • Publisert: 23.03.2017, 20:18
  • Kategori: Søte saker
  • Hei alle sammen og god torsdag! Nå er det ikke lenge til påske dere og for meg har også hjemmelaget marsipan sin plass blant skiturer (om det fremdeles er snø), kortspill, kos i hytteveggen, appelsin, grilling og familiesamlinger. Hjemmelaget marsipan er så utrolig enkelt og det smaker mildt og ekte. Ekstra hyggelig er det å samle hele familien med store og små, så kan hver og en lage sin favoritt til påsken (marsipan med smakstilsetning, marsipan dyppet i sjokolade, marsipan uten pynt, marsipan med ekstremt mye pynt, figurmarsipan, marsipankuler, marsipanpølser osv.). Kanskje kan noen gledes med en pose hjemmelaget marsipan, levert på døren eller som overraskelse på skituren. Har man litt tid til overs er det også koselig å pynte posen med et personlig preg og en sløyfe eller fjær i passende farger. Her er det kun fantasien som setter grenser for hvilken sprell man kan finne på. Det koster så lite og gleder så mye med litt annet enn bare kjøpesnop. Håper det frister og at det i denne påsken nytes hjemmelaget marsipan i hytter og hus. Vi blogges!

     

    Colourful Sweets

     


    OPPSKRIFT EKTE MARSIPAN

     

    Du trenger:

    • 250gr skoldede mandler,
    • ca250gr melis
    • 1 eggehvite.


    Skold mandlene dagen før (kok opp vann, legg mandlene i og la koke noen minutter. Legg mandlene over på et kjøkkenhåndkle, tørk og klem dem ut av skallet, la ligge å tørke til neste dag).


    FREMGANGSMÅTE

     

    Slik gjør du: Mal mandlene to ganger på kvern, bland inn melis, pisk sammen eggehviten med en gaffel og rør inn i det tørre. Jeg pleier aldri å bruke så mye melis, men det er en smakssak. Tilsett farge og eventuelt annen smak (salt lakris, søt lakris, sitron, jordbær, appelsin) og form i vei.

    Hjemmelaget marsipan har god holdbarhet om den pakkes i plast og legges kjølig, den kan fint fryses eller rett og slett spises med en gang.






    #marsipan #hjemmelaget #ekte #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #påskekos #påskegodt #julegodt

  • Publisert: 23.03.2017, 20:18
  • Kategori: Søte saker
  • 2 kommentarer
  • Mandelmakroner

  • Publisert: 18.03.2017, 17:05
  • Kategori: Søte saker
  • Dette må være forgjengeren til franske makroner og de drar meg helt tilbake til barndommen. Da jeg kjente lukta sive ut fra stekeovnen, husket jeg at min kjære mamma sto å laget nettopp slike kaker. Seige og myke, litt å tygge på og en merkelig konsistens på syltetøyet, som er helt perfekt på disse små herlighetene. Jeg brukte brødrasp av hjemmelaget brød med helkorn og var selvfølgelig litt spent på resultatet, men du verden, dette ble riktig så godt. Nydelige små kaker, som lages på et lite blunk. Disse må bare prøves! Riktig god lørdag og helg da dere, vi blogges!

     

    Almond Macaroons & Raspberry Jam

     

     

    OPPSKRIFT


    Du trenger:

    • 2 eggehviter
    • 50gr malte mandler
    • 100gr melis
    • 4ss brødrasp

    Pynt: syltetøy (gjerne bringebær, eller annet friskt syltetøy, hakkede mandler)

    Oppskriften er til ca.20 små kaker, jeg lagde de større og fikk halvparten (omtrent ei spiseskje med røre)

    (Brødrasp: Brødrester tørkes på 110* og males til fint mel, oppbevares på tett glass eller fryses ned. Alt brød kan brukes, grovt og fint. Aller best er det med hjemmelaget, men bruker du mest kjøpebrød så går det også fint)


    FREMGANGSMÅTE

     

    Slik gjør du:

    • pisk eggehvitene stive
    • bland melis, malte mandler og brødrasp
    • skjær blandingen forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten
    • sett massen med teskje på bakepapirkledd stekebrett
    • pynt hver kake med litt syltetøy og hakkede mandler
    • stekes gylne på midterste rille 175* 10-12 minutter
    • avkjøles litt på stekebrettet, før de flyttes over på rist

     




    Dette er rett og slett koselige kaker å servere om man får kaffebesøk. Litt gammeldags, kanskje ikke de flotteste kakene, men så gode. Kaker man blir glad av.


     

    #småkaker #mandelmakroner #hjemmebakt #kaker #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 18.03.2017, 17:05
  • Kategori: Søte saker
  • 2 kommentarer
  • Marengs

  • Publisert: 07.03.2017, 18:22
  • Kategori: Søte saker
  • Enkelt, raskt og veldig godt. Marengs er en undervurdert liten søtsak. Den er super å mikse sammen om du har rester av eggehvite og den holder "uendelig" i tett boks. Smaker supert som den er, eller den kan knuses og strøs på is og bær som en ekstra spiss på desserten.

    Du trenger: 3 eggehviter, 150gr sukker, 1ts sitronsaft, 1/2ts vaniljesukker (event. farge eller smak).

    Slik gjør du: Eggehviten, vaniljesukkeret og sitronsaften piskes til skum, tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter piskingen til massen blir blank og seig. Settes på bakepapirkledd stekebrett med en skje, eller sprøytes i topper med kremsprøytepose og ønsket tip. Stekes på 120* midterste rille 60-90 minutter.

    TIPS: Lakrispulver blandes i røra og strøs på toppen av marengsen, Smaskens! Vi blogges dere:)

     

    Meringue  -  A Girls Kiss

     









    #marengs #pikekyss #søtesaker #heimebaka.blogg.no #søtsak #hjemmelagetgodteri #blogg #hverdagsliv

  • Publisert: 07.03.2017, 18:22
  • Kategori: Søte saker
  • 2 kommentarer
  • Yippi yay yeah....Cowboycookies

  • Publisert: 06.03.2017, 13:17
  • Kategori: Søte saker
  • Jeg er så glad jeg har så mange "goinger" rundt meg som jeg kan skylde på, når lysten til å pynte litt på helt vanlige kjeks kommer sigende. Disse ser kanskje litt kjedelige ut, men jeg kan garantere at smaken er helt toppers. Med smak av karamell, hvit sjokolade og litt andre godsaker, er dette en sikker vinner i alle anledninger der litt søtt og godt er passende. Hjemmelaget kjeks slår virkelig kjøpekjeks langt ned i støvlene og det tar faktisk ikke så lang tid å lage. Et smart tips er å lage mye deig en gang man har god tid, rulle til pølser, pakke inn og fryse ned. Da har man deigruller klar til kjekslysten melder seg og kan raskt trylle frem hjemmelaget godis.

     

    Homemade Cowboycookies

     

      

     

    Knasende sprø, litt seige og uimotståelig gode!

     

     

    OPPSKRIFT COOKIES

     

    Du trenger: 100gr romtemperert smør, 1,5dl hvitt sukker, 1dl brunt sukker, 2 egg, 5dl hvetemel, 1ts vaniljesukker, 1ts natron, 1ts salt, 100gr hvit sjokolade, 100gr melkesjokolade (eller favorittsjokoladen).

     

     

     

    FREMGANGSMÅTE

     

    Slik gjør du: Visp sammen smør og sukker til en luftig og porøs masse. Tilsett egg og vaniljesukker, rør godt sammen. Bland alt det tørre (unntatt sjokoladen) i en egen bolle og sikt blandingen litt etter litt i deigen mens du blander alt godt sammen. Rør inn hakket sjokolade og sett gode topper av deigen på bakepapirkledd stekebrett med teskje. La deigtoppene ha litt mellomrom, de siger noe utover. Stekes 12-20 minutter på 170*, midterste rille. Her varierer det noe på ulike ovner så følg med, kort steketid gir seigere kjeks og lengre gir sprø og harde kjeks (de er supergode uansett hardhet). Avkjøl kjeksene litt på stekebrettet før de flyttes over på rist for å bli kalde.

     














    #kjeks #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #baking #søtesaker #turkos #cookies #sjokoladekjeks #mat #kos #turgodt

     

  • Publisert: 06.03.2017, 13:17
  • Kategori: Søte saker
  • 4 kommentarer
  • Hjemmelagede karameller i gavepose

  • Publisert: 17.02.2017, 22:00
  • Kategori: Søte saker
  • Hjemmelagede karameller er noe av det beste godteriet jeg vet om. Myke, seige og litt harde, laget på ekte vis og gjerne fløtekarameller med lakrissmak. Himmel og hav, jeg får vann i munnen bare ved tanken. Karameller er koselig å gi og å få og det er ikke mye som skal til for å sette et personlig preg på posen som fylles med herlighetene. Det enkle er ofte det beste og en liten sløyfe av hyssing eller garn gjør utrolig mye av seg på en enkel pose.

    Hemmeligheten med gode karameller er tiden. Kort koketid gir myke karameller og jo lenger de kokes, desto hardere blir de. Men de må passes på, ellers kan man få  karameller som er "sukrete" i konsistens, som ikke holder sammen og "flaker" seg. Sett av litt god tid om du får lyst til å prøve deg på denne oppskriften.

     

    Cream Caramels

     

     

    Du trenger: 100gr smør, 2dl fløte, 100gr sukker, 1dl lys sirup, 1ts vaniljesukker.

    Alt blandes i en kjele, kok opp under omrøring. La koke til den består "dråpeprøven" (ca. 1 time ++). Hell den ferdigkokte blandingen over i en kledd form, avkjøl i kjøleskap, del i biter og pakk inn om du ikke spiser alle med en gang. Karameller er ferskvare, men de er superfine å fryse. Smaker akkurat som nylaget etter frysing også.

    DRÅPEPRØVEN: En dråpe av karamellblandingen slippes i et glass med kaldt vann. Om du kan forme karamellen til en liten kule er den ferdig, om ikke, må du smøre deg med tålmodighet og koke blandingen lenger.



     

    Jeg har alltid likt karameller med litt tyggemotstand og de skal være akkurat passe seige. Det har blitt mange forsøk gjennom årene med prøving og feiling av koketid, konsistens og smakstilsetning, men endelig har jeg funnet min måte til mine karameller. Denne oppskriften kan fint brukes om du ønsker annen smakstilsetning også.







    Jeg slår et slag for hjemmelagede karameller med fløte, lakris, bringebær og sitron.

    Riktig god helg til dere som titter innom, håper den nytes slik en helg kan nytes!

    Vi blogges.


    #karameller #ekte #heimebaka #godis #hjemmelaget

  • Publisert: 17.02.2017, 22:00
  • Kategori: Søte saker
  • 2 kommentarer
  • In to The Wilderness med Villmarkskjeks.

  • Publisert: 15.02.2017, 21:52
  • Kategori: Søte saker
  • Små, sprø og passe søte kjeks er noe jeg synes er superdigg å ta med på tur. Ekstra stas er det når posene er pyntet for anledningen og kan få selv den trausteste turgåer til å føle seg som villmarkens kvinne, eller mann. Disse er laget til gjengen med tantebarn for en tid tilbake, men nå deles ideen og oppskriften her med dere. Kjeksfyllet kan varieres i det uendelige og det er like godt med plain vanilje, som sitron, bringebær, sjokolade eller for eksempel lakris. Kjeksen kan fryses, så lag gjerne stor porsjon. Fyllet lages raskt mens kjeksen tiner og litt godt er alltid kjekt å ha på tur (og på lur om noen skulle komme innom).

    Disse kjeksene bringer frem minner om bestemor og bakestunder. Jeg kjenner nesten lukten bare ved tanken og det er rart å tenke på at disse små og gylne øyeblikkene får så stor påvirkning resten av livet. Jeg må ærlig innrømme at jeg tror disse stundene har sørget for mye av den interessen jeg har i dag, for hjemmelaget mat og kaker. Jeg minnes så mange flotte stunder og er ubeskrivelig glad for at jeg fikk være med på alt fra karamellkoking til takkebakst. En varm tanke til alle flotte bestemødre rundt omkring. 

     

    Hjemmelagede Fylte Kjeks

     

     

     


    KJEKS Du trenger: 200gr smør, 200gr melis, 400gr hvetemel, 2-3 egg.

    Miks smør og melis godt sammen, tilsett mel og bland godt. Bland inn ett og ett egg under omrøring. Kjevle ut deigen og trykk ut ønskede former og størrelser. Kjeksen stekes på kledd plate 6-7 min. 180* midterste rille.



     

    FYLL/KREM Du trenger: 100gr delfiafett, 175gr melis, 2ts sitronsaft (eller annen smak), event. farge.

    Smelt delfiafett og rør inn de andre ingrediensene til en glatt røre. Sprøytes i små topper på annenhver kjeks, sett sammen. Disse holder ei stund i tett kakeboks også. Er du glad i hjemmelaget kjeks, eller går du for den raskeste løsningen?

     

     

    #hjemmelaget #fyltekjeks #søtesaker #kremfyll #turkjeks #bakeglede #kjeks #heimebaka

  • Publisert: 15.02.2017, 21:52
  • Kategori: Søte saker
  • 2 kommentarer
  • Snaddervaffel

  • Publisert: 04.10.2015, 16:46
  • Kategori: Søte saker
  • Riktig god søndag til deg som titter innom! I dag viser vakre og varierte Valdres seg fra en av sine beste sider. Blå himmel, nesten vindstille, sol og fantastiske høstfarger. Siden arbeidskara snikkerer selv om det er søndag, synes jeg det er velfortjent med litt ekstra godt til lunsj.

    Hva passer vel bedre enn nystekte vafler til sol og høstfarger. Oppskriften du her får, er rask og enkel å lage. Den gir ca. 10-12 vaffelplater, alt etter hvor stort og dypt vaffeljern du har. Vaflene har mild smak og passer godt til det meste av pålegg. Finn frem jernet og gjør deg klar for litt ekstra søndagskos denne flotte høstdagen! Her får du oppskriften:

     

    Snaddervaffel

     

             

             

             

     

    Vaffelrøre:

    Ingredienser: 4 egg, 6 ss sukker, 4 dl melk, 300 gr hvetemel, 150 gr smeltet smør, 1 ts bakepulver, litt kardemomme,litt vaniljesukker.

     Fremgangsmåte:

    Miks egg, melk, sukker, hvetemel, bakepulver, kardemomme og vaniljesukker godt sammen til en klumpfri røre. Tilsett smeltet smør (noe avkjølt) helt på slutten og rør dette godt inn. La røra svelle 15-20 min.

    Varm opp vaffeljernet, så er det bare å gå i gang. Jeg legger de ferdigstekte vaflene på rist med et kjøkkenhåndkle over etter hvert som jeg steker. Vafler kan nytes med "standardtilbehør" som rømme, rørt jordbærsyltetøy, sukker og smør, eller brunost. Skal du ut på tur, smaker det også nydelig med spekemat eller hvitost på turvaffelen. Da gjenstår det kun for meg å takke for at du tok deg tid til en tur inn hos meg i dag. Ønsker om en fortsatt flott søndag sendes til deg fra meg! På gjensyn :) 

     

     

    #vaffel #turmat #søndagskos #lunsj #heimebaka.blogg #sukkertanten #småretter 

  • Publisert: 04.10.2015, 16:46
  • Kategori: Søte saker
  • 8 kommentarer
  • Temakjeks Safari

  • Publisert: 11.09.2015, 17:49
  • Kategori: Søte saker
  • "Å leke med maten" får kanskje en ny betydning når det kommer til dekorering av kjeks, men det kan absolutt anbefales og moro er det for både liten og stor. Her har vi "malt" kjeks med melis og eggehvite som er tynnet ut med vann og smaksatt med sitron. Litt tid går det når flere farger skal lages og hver av dem må blandes i to ulike konsistenser. En for opptegning og en for fylling. Men når fargene først er klare er det tid for å slippe fantasien løs og tegne i vei. La fantasien få fritt spillerom og kos deg med kjekslaging i helgen,  en hyggelig aktivitet for alle som vil delta. Disse ble laget sammen med mye annet rart og gitt til mitt eget smakspanel, altså nærmeste familie. Riktig god fredag ønskes til deg der ute, fra meg her inne! På gjensyn :)

     

    Vanilla Biscuits In Safari Clothes

     

     



     

     


     

    #temakjeks #elefantkjeks #giraffkjeks #heimebaka.blogg #sukkertanten #hjemmelaget #søtesaker #kjeks

  • Publisert: 11.09.2015, 17:49
  • Kategori: Søte saker
  • 8 kommentarer
  • Tips til dekorering av kjeks med sitronglasur

  • Publisert: 08.06.2015, 18:27
  • Kategori: Søte saker
  • Kjeks er en artig liten sak med utrolig mange muligheter. Ikke bare i smak og utforming, men også som fiffig tilbehør til festlige anledninger, med det man måtte velge som dekor. Her er det kun fantasien som setter begrensninger. Disse kjeksene ble laget som følge til kaken du finner HER og slo godt an i forbindelse med feiring av niårsdag, for ett av mine tantegull. Flere forslag til tema og pynt kommer fremover.

     

    Vanilla Biscuits With Pink & Black Dots

     

     

     

     


     

    #kjeks #hjemmelaget #glasur #bursdag #søtesaker #heimebaka

     

  • Publisert: 08.06.2015, 18:27
  • Kategori: Søte saker
  • 7 kommentarer
  • Pantertantekjeks

  • Publisert: 30.01.2014, 20:35
  • Kategori: Søte saker
  • Disse har fått navnet Pantertantekjeks her hos meg, og passer perfekt i bursdag med tema som panter, giraff eller andre spennende og eksotiske dyr. La fantasien bestemme og benytt enhver anledning til en hyggelig bakeøkt, med fantasifulle kjeksnavn. Kjeksen er sprø, passe søt, enkel, kan lages så stor eller liten du ønsker og passer like godt i tursekken, som på kakebordet. Lykke til med bakekos og myldring av passende kjeksnavn hos deg og dine! I morgen kommer en ny liten sak her hos meg og du er hjertelig velkommen om du lar deg friste. På gjensyn!

     

    Biscuits With Corn Flakes

     

     
     
    Ingredienser til ca. 25 små eller 12 medium: 80 gr. Sukker, 125 gr. Smør, 1 Egg, 1 ts. Bakepulver, 125 gr. Hvetemel, 30 gr. Nøtter (Valnøtter, Paranøtter , en blanding av ulike nøtter, eller det du måtte ønske), 60 gr. Mørk Sjokolade, 80 gr. Cornflakes.

     

     

    Fremgangsmåte: Grovhakk sjokolade og nøtter. Smør og sukker røres til en hvit og luftig masse. Tilsett egget og rør godt sammen. Vend inn mel og bakepulver. Tilsett sjokoladenøtteblandingen

     
    Knus Cornflakes til små biter (her tømmer jeg cornflakes i en brødpose og klemmer den forsiktig til små passende biter, ikke mel). Tøm over på en stor tallerken eller i en bolle.
     
     
     

    Lag små kuler av deigen  (1 toppet teskje til små/1 god spiseskje til medium). Her kan det være lurt å bruke hansker, litt klin blir det når kulene skal formes og dyttes i cornflakes. Vend kulen i knust cornflakes slik at hele dekkes. Legges med litt avstand på et papirkledd stekebrett. Klem kulene nokså flate

    Stekes på nederste rille 180*C i ca. 10-20 minutter. De skal være lyse og gylne. Avkjøl.
     
     
  • Publisert: 30.01.2014, 20:35
  • Kategori: Søte saker
  • 6 kommentarer
  • Pepperkakesesong

  • Publisert: 17.12.2013, 16:50
  • Kategori: Søte saker
  • Her hos meg er pepperkaker en av juleforberedelsene og i tråd med tradisjonen er kakene klare i god tid før jula kommer. Jeg liker å lage pepperkakedeigen selv, kjenne den gode lukta mens deigen blandes, planlegge hvilke former som skal brukes og hvordan pepperkakene skal pyntes. Det går selvfølgelig også an å kjøpe deigen ferdig på de fleste butikker, om du synes det er enklere.

    Om man bestemmer seg for å lage selv, kan man like godt lage en real porsjon når man først er i gang. Be sammen noen å ha ei hyggelig bakestund på kjøkkenet, det gleder både store og små og gir minner fremover i tiden. Pepperkaker kan pyntes akkurat som man vil og med det man ønsker. Her er det bare å la fantasien få fritt spillerom. God pepperkakebakedag og lykke til! Førjulshilsen til Deg fra meg.

     

    Når En Pepperkakebaker Baker Pepperbakekaker..

     

             

    

              

     

             

     

             

     

    Pepperkakebakesang

    Tekst: Thorbjørn Egner    Musikk: Christian Hartmann

    Når en pepperkakebaker baker pepperbakekaker

    tar han først en stekegryte og en kilo margarin.

    Oppi gryta smelter smøret og det neste han må gjøre

    er å røre sammen smøret og en kilo med farin.


    Og mens smør og sukker skummer tar han åtte eggeplommer

    som han rører rundt i gryta med en kilo hvetemjøl

    og til slutt i gryta slepper han en liten teskje pepper

    og så rører man omkring og legger deigen på ei fjøl !

     

             

     


    #Pepperkaker #Førjulskos #Figurer #Søtesaker #Kos #Tantegull #Royalicing
     

  • Publisert: 17.12.2013, 16:50
  • Kategori: Søte saker
  • 4 kommentarer
  • hits