hits

Heimebaka

Sukkertantens Julekjeks

  • Publisert: 04.12.2017, 18:31
  • Kategori: Ste saker
  • Vr, sommer, hst eller vinter. Jul, pske, konfirmasjon, dp, bryllup eller bursdag, dekorerte kjeks gjr det lille ekstra. Kjeks kan brukes som bordkort eller bordpynt med nsket tema til de fleste anledninger eller rett og slett som en overraskelse til noen du er glad i. Hjemmelaget vare med et personlig preg varmer de fleste. Her har jeg latt julen vre utgangspunkt og laget litt forskjellig ut fra egne nsker. Disse ble puttet i poser med litt annet godt og gitt til de beste <3 Har du lyst til prve deg p personlige kjeks? Da finner du oppskrift og fremgangsmte p denne siden. Lykke til og kos deg med baksten, vi sees!

     

        Merry Christmas To All Of You      

             

             

             

    OPPSKRIFT VANILJEKJEKS

     

    Du trenger:

    • 200gr hvetemel
    • 100gr smr
    • 100gr sukker
    • 1 egg
    • 2ts vaniljesukker

     

    Tips: Kjeksen kan smaksettes med romessens (eller annen smaksessens), kokosmasse, skall av appelsin eller sitron, kakao eller kanel, bare bytt det ut med vaniljesukkeret.

     

             

     

    FREMGANGSMTE VANILJEKJEKS

     

    Slik gjr du:

    • sikt melet og smuldre i smret
    • tilsett egg og sukker, kna til jevn deig
    • kjevle deigen ut til passe tykkelse og stikk ut nskede figurer/former
    • stekes p midterste rille 190* i 12-15 minutter
    • avkjles p rist


             

     

    OPPSKRIFT KJEKSGLASUR

     

    Dette trenger du:

    • eggehviter
    • melis
    • sitronsaft
    • matfarger
    • vann



             

     

    FREMGANGSMTE KJEKSGLASUR

     

    Slik gjr du:

    • noen drper sitronsaft og eggehviter piskes halvstivt
    • tilsett melis og pisk til en jevn, blank og softislignende masse (om du dypper pekefingeren i massen, klemmer sammen med tommelfinger og lser opp, s skal massen st som sm tupper ut fra fingrene og ikke falle sammen) Du har n den tykkeste massen som brukes til omriss
    • del opp i antall farger du skal bruke (for eksempel rd, grnn og hvit = 3 skler) og tilsett farge
    • del opp hver farge i 2 deler og tynn ut den ene med vann, slik at den flyter sammen etter 5-7 sekunder, du har n laget fyllmassen
    • bruk brdposer og klipp et lite hull, eller kremspryteposer med tip og tegn i vei. Omrisset m trke i ca.30 minutter fr du starter med fyllingen, ellers vil det hele skli sammen. Det gr greit nr samme farge brukes, men mrke farger vil smitte av p lyse om det ikke er trt nok.

     

             

             
    #temakjeks #jul #heimebaka.blogg.no #sukkertanten #vaniljekjeks #glasur #hverdagsliv #hjemmebakt #kos #familieaktivitet #kjeksdekor #melis

     

  • Publisert: 04.12.2017, 18:31
  • Kategori: Ste saker
  • 1 kommentarer
  • Himmelske kjeks

  • Publisert: 21.04.2017, 21:09
  • Kategori: Ste saker
  • Passe ste, knasende spr og nydelige kjeks. Jeg digger hjemmebakte smkaker, det smaker rett og slett s utrolig bra! Disse er intet unntak. Ikke tar det s lang tid heller og jeg garanterer deg at disse fint kan serveres sm og store som titter innom p besk.

     

    Heavenly crispy sweeties

     

     

    Dette trenger du: 80 gr. sukker, 125 gr. smr, 1 egg, 1ts. bakepulver, 125 gr. hvetemel, 30 gr. ntter (valntter, parantter , en blanding av ulike ntter, eller det du mtte nske), 60 gr. mrk Sjokolade, 80 gr. cornflakes.

     

     

    Slik gjr du: Grovhakk sjokolade og ntter. Smr og sukker rres til en hvit og luftig masse. Tilsett egget og rr godt sammen. Vend inn mel og bakepulver. Tilsett sjokoladentteblandingen. Knus Cornflakes til sm biter (her tmmer jeg cornflakes i en brdpose og klemmer den forsiktig til sm passende biter, ikke mel). Tm over p en stor tallerken eller i en bolle.

    Lag sm kuler av deigen  (1 toppet teskje til sm/1 god spiseskje til medium). Her kan det vre lurt bruke hansker, litt klin blir det nr kulene skal formes og dyttes i cornflakes. Vend kulen i knust cornflakes slik at hele dekkes. Legges med litt avstand p et papirkledd stekebrett. Klem kulene noks flate

    Stekes p nederste rille 180*C i ca. 10-20 minutter. De skal vre lyse og gylne. Avkjl.





    #sprkjeks #kjeks #cornflakes #stesaker #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg

  • Publisert: 21.04.2017, 21:09
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • Slik Lager Du Ekte Marsipan

  • Publisert: 23.03.2017, 20:18
  • Kategori: Ste saker
  • Hei alle sammen og god torsdag! N er det ikke lenge til pske dere og for meg har ogs hjemmelaget marsipan sin plass blant skiturer (om det fremdeles er sn), kortspill, kos i hytteveggen, appelsin, grilling og familiesamlinger. Hjemmelaget marsipan er s utrolig enkelt og det smaker mildt og ekte. Ekstra hyggelig er det samle hele familien med store og sm, s kan hver og en lage sin favoritt til psken (marsipan med smakstilsetning, marsipan dyppet i sjokolade, marsipan uten pynt, marsipan med ekstremt mye pynt, figurmarsipan, marsipankuler, marsipanplser osv.). Kanskje kan noen gledes med en pose hjemmelaget marsipan, levert p dren eller som overraskelse p skituren. Har man litt tid til overs er det ogs koselig pynte posen med et personlig preg og en slyfe eller fjr i passende farger. Her er det kun fantasien som setter grenser for hvilken sprell man kan finne p. Det koster s lite og gleder s mye med litt annet enn bare kjpesnop. Hper det frister og at det i denne psken nytes hjemmelaget marsipan i hytter og hus. Vi blogges!

     

    Colourful Sweets

     


    OPPSKRIFT EKTE MARSIPAN

     

    Du trenger:

    • 250gr skoldede mandler,
    • ca250gr melis
    • 1 eggehvite.


    Skold mandlene dagen fr (kok opp vann, legg mandlene i og la koke noen minutter. Legg mandlene over p et kjkkenhndkle, trk og klem dem ut av skallet, la ligge trke til neste dag).


    FREMGANGSMTE

     

    Slik gjr du: Mal mandlene to ganger p kvern, bland inn melis, pisk sammen eggehviten med en gaffel og rr inn i det trre. Jeg pleier aldri bruke s mye melis, men det er en smakssak. Tilsett farge og eventuelt annen smak (salt lakris, st lakris, sitron, jordbr, appelsin) og form i vei.

    Hjemmelaget marsipan har god holdbarhet om den pakkes i plast og legges kjlig, den kan fint fryses eller rett og slett spises med en gang.






    #marsipan #hjemmelaget #ekte #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #pskekos #pskegodt #julegodt

  • Publisert: 23.03.2017, 20:18
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • Mandelmakroner

  • Publisert: 18.03.2017, 17:05
  • Kategori: Ste saker
  • Dette m vre forgjengeren til franske makroner og de drar meg helt tilbake til barndommen. Da jeg kjente lukta sive ut fra stekeovnen, husket jeg at min kjre mamma sto laget nettopp slike kaker. Seige og myke, litt tygge p og en merkelig konsistens p syltetyet, som er helt perfekt p disse sm herlighetene. Jeg brukte brdrasp av hjemmelaget brd med helkorn og var selvflgelig litt spent p resultatet, men du verden, dette ble riktig s godt. Nydelige sm kaker, som lages p et lite blunk. Disse m bare prves! Riktig god lrdag og helg da dere, vi blogges!

     

    Almond Macaroons & Raspberry Jam

     

     

    OPPSKRIFT


    Du trenger:

    • 2 eggehviter
    • 50gr malte mandler
    • 100gr melis
    • 4ss brdrasp

    Pynt: syltety (gjerne bringebr, eller annet friskt syltety, hakkede mandler)

    Oppskriften er til ca.20 sm kaker, jeg lagde de strre og fikk halvparten (omtrent ei spiseskje med rre)

    (Brdrasp: Brdrester trkes p 110* og males til fint mel, oppbevares p tett glass eller fryses ned. Alt brd kan brukes, grovt og fint. Aller best er det med hjemmelaget, men bruker du mest kjpebrd s gr det ogs fint)


    FREMGANGSMTE

     

    Slik gjr du:

    • pisk eggehvitene stive
    • bland melis, malte mandler og brdrasp
    • skjr blandingen forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten
    • sett massen med teskje p bakepapirkledd stekebrett
    • pynt hver kake med litt syltety og hakkede mandler
    • stekes gylne p midterste rille 175* 10-12 minutter
    • avkjles litt p stekebrettet, fr de flyttes over p rist

     




    Dette er rett og slett koselige kaker servere om man fr kaffebesk. Litt gammeldags, kanskje ikke de flotteste kakene, men s gode. Kaker man blir glad av.


     

    #smkaker #mandelmakroner #hjemmebakt #kaker #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 18.03.2017, 17:05
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • Marengs

  • Publisert: 07.03.2017, 18:22
  • Kategori: Ste saker
  • Enkelt, raskt og veldig godt. Marengs er en undervurdert liten stsak. Den er super mikse sammen om du har rester av eggehvite og den holder "uendelig" i tett boks. Smaker supert som den er, eller den kan knuses og strs p is og br som en ekstra spiss p desserten.

    Du trenger: 3 eggehviter, 150gr sukker, 1ts sitronsaft, 1/2ts vaniljesukker (event. farge eller smak).

    Slik gjr du: Eggehviten, vaniljesukkeret og sitronsaften piskes til skum, tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter piskingen til massen blir blank og seig. Settes p bakepapirkledd stekebrett med en skje, eller sprytes i topper med kremsprytepose og nsket tip. Stekes p 120* midterste rille 60-90 minutter.

    TIPS: Lakrispulver blandes i rra og strs p toppen av marengsen, Smaskens! Vi blogges dere:)

     

    Meringue  -  A Girls Kiss

     









    #marengs #pikekyss #stesaker #heimebaka.blogg.no #stsak #hjemmelagetgodteri #blogg #hverdagsliv

  • Publisert: 07.03.2017, 18:22
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • Yippi yay yeah....Cowboycookies

  • Publisert: 06.03.2017, 13:17
  • Kategori: Ste saker
  • Jeg er s glad jeg har s mange "goinger" rundt meg som jeg kan skylde p, nr lysten til pynte litt p helt vanlige kjeks kommer sigende. Disse ser kanskje litt kjedelige ut, men jeg kan garantere at smaken er helt toppers. Med smak av karamell, hvit sjokolade og litt andre godsaker, er dette en sikker vinner i alle anledninger der litt stt og godt er passende. Hjemmelaget kjeks slr virkelig kjpekjeks langt ned i stvlene og det tar faktisk ikke s lang tid lage. Et smart tips er lage mye deig en gang man har god tid, rulle til plser, pakke inn og fryse ned. Da har man deigruller klar til kjekslysten melder seg og kan raskt trylle frem hjemmelaget godis.

     

    Homemade Cowboycookies

     

      

     

    Knasende spr, litt seige og uimotstelig gode!

     

     

    OPPSKRIFT COOKIES

     

    Du trenger: 100gr romtemperert smr, 1,5dl hvitt sukker, 1dl brunt sukker, 2 egg, 5dl hvetemel, 1ts vaniljesukker, 1ts natron, 1ts salt, 100gr hvit sjokolade, 100gr melkesjokolade (eller favorittsjokoladen).

     

     

     

    FREMGANGSMTE

     

    Slik gjr du: Visp sammen smr og sukker til en luftig og pors masse. Tilsett egg og vaniljesukker, rr godt sammen. Bland alt det trre (unntatt sjokoladen) i en egen bolle og sikt blandingen litt etter litt i deigen mens du blander alt godt sammen. Rr inn hakket sjokolade og sett gode topper av deigen p bakepapirkledd stekebrett med teskje. La deigtoppene ha litt mellomrom, de siger noe utover. Stekes 12-20 minutter p 170*, midterste rille. Her varierer det noe p ulike ovner s flg med, kort steketid gir seigere kjeks og lengre gir spr og harde kjeks (de er supergode uansett hardhet). Avkjl kjeksene litt p stekebrettet fr de flyttes over p rist for bli kalde.

     














    #kjeks #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #baking #stesaker #turkos #cookies #sjokoladekjeks #mat #kos #turgodt

     

  • Publisert: 06.03.2017, 13:17
  • Kategori: Ste saker
  • 4 kommentarer
  • Hjemmelagede karameller i gavepose

  • Publisert: 17.02.2017, 22:00
  • Kategori: Ste saker
  • Hjemmelagede karameller er noe av det beste godteriet jeg vet om. Myke, seige og litt harde, laget p ekte vis og gjerne fltekarameller med lakrissmak. Himmel og hav, jeg fr vann i munnen bare ved tanken. Karameller er koselig gi og f og det er ikke mye som skal til for sette et personlig preg p posen som fylles med herlighetene. Det enkle er ofte det beste og en liten slyfe av hyssing eller garn gjr utrolig mye av seg p en enkel pose.

    Hemmeligheten med gode karameller er tiden. Kort koketid gir myke karameller og jo lenger de kokes, desto hardere blir de. Men de m passes p, ellers kan man f  karameller som er "sukrete" i konsistens, som ikke holder sammen og "flaker" seg. Sett av litt god tid om du fr lyst til prve deg p denne oppskriften.

     

    Cream Caramels

     

     

    Du trenger: 100gr smr, 2dl flte, 100gr sukker, 1dl lys sirup, 1ts vaniljesukker.

    Alt blandes i en kjele, kok opp under omrring. La koke til den bestr "drpeprven" (ca. 1 time ++). Hell den ferdigkokte blandingen over i en kledd form, avkjl i kjleskap, del i biter og pakk inn om du ikke spiser alle med en gang. Karameller er ferskvare, men de er superfine fryse. Smaker akkurat som nylaget etter frysing ogs.

    DRPEPRVEN: En drpe av karamellblandingen slippes i et glass med kaldt vann. Om du kan forme karamellen til en liten kule er den ferdig, om ikke, m du smre deg med tlmodighet og koke blandingen lenger.



     

    Jeg har alltid likt karameller med litt tyggemotstand og de skal vre akkurat passe seige. Det har blitt mange forsk gjennom rene med prving og feiling av koketid, konsistens og smakstilsetning, men endelig har jeg funnet min mte til mine karameller. Denne oppskriften kan fint brukes om du nsker annen smakstilsetning ogs.







    Jeg slr et slag for hjemmelagede karameller med flte, lakris, bringebr og sitron.

    Riktig god helg til dere som titter innom, hper den nytes slik en helg kan nytes!

    Vi blogges.


    #karameller #ekte #heimebaka #godis #hjemmelaget

  • Publisert: 17.02.2017, 22:00
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • In to The Wilderness med Villmarkskjeks.

  • Publisert: 15.02.2017, 21:52
  • Kategori: Ste saker
  • Sm, spr og passe ste kjeks er noe jeg synes er superdigg ta med p tur. Ekstra stas er det nr posene er pyntet for anledningen og kan f selv den trausteste turger til fle seg som villmarkens kvinne, eller mann. Disse er laget til gjengen med tantebarn for en tid tilbake, men n deles ideen og oppskriften her med dere. Kjeksfyllet kan varieres i det uendelige og det er like godt med plain vanilje, som sitron, bringebr, sjokolade eller for eksempel lakris. Kjeksen kan fryses, s lag gjerne stor porsjon. Fyllet lages raskt mens kjeksen tiner og litt godt er alltid kjekt ha p tur (og p lur om noen skulle komme innom).

    Disse kjeksene bringer frem minner om bestemor og bakestunder. Jeg kjenner nesten lukten bare ved tanken og det er rart tenke p at disse sm og gylne yeblikkene fr s stor pvirkning resten av livet. Jeg m rlig innrmme at jeg tror disse stundene har srget for mye av den interessen jeg har i dag, for hjemmelaget mat og kaker. Jeg minnes s mange flotte stunder og er ubeskrivelig glad for at jeg fikk vre med p alt fra karamellkoking til takkebakst. En varm tanke til alle flotte bestemdre rundt omkring. 

     

    Hjemmelagede Fylte Kjeks

     

     

     


    KJEKS Du trenger: 200gr smr, 200gr melis, 400gr hvetemel, 2-3 egg.

    Miks smr og melis godt sammen, tilsett mel og bland godt. Bland inn ett og ett egg under omrring. Kjevle ut deigen og trykk ut nskede former og strrelser. Kjeksen stekes p kledd plate 6-7 min. 180* midterste rille.



     

    FYLL/KREM Du trenger: 100gr delfiafett, 175gr melis, 2ts sitronsaft (eller annen smak), event. farge.

    Smelt delfiafett og rr inn de andre ingrediensene til en glatt rre. Sprytes i sm topper p annenhver kjeks, sett sammen. Disse holder ei stund i tett kakeboks ogs. Er du glad i hjemmelaget kjeks, eller gr du for den raskeste lsningen?

     

     

    #hjemmelaget #fyltekjeks #stesaker #kremfyll #turkjeks #bakeglede #kjeks #heimebaka

  • Publisert: 15.02.2017, 21:52
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • Snaddervaffel

  • Publisert: 04.10.2015, 16:46
  • Kategori: Ste saker
  • Riktig god sndag til deg som titter innom! I dag viser vakre og varierte Valdres seg fra en av sine beste sider. Bl himmel, nesten vindstille, sol og fantastiske hstfarger. Siden arbeidskara snikkerer selv om det er sndag, synes jeg det er velfortjent med litt ekstra godt til lunsj.

    Hva passer vel bedre enn nystekte vafler til sol og hstfarger. Oppskriften du her fr, er rask og enkel lage. Den gir ca. 10-12 vaffelplater, alt etter hvor stort og dypt vaffeljern du har. Vaflene har mild smak og passer godt til det meste av plegg. Finn frem jernet og gjr deg klar for litt ekstra sndagskos denne flotte hstdagen! Her fr du oppskriften:

     

    Snaddervaffel

     

             

             

             

     

    Vaffelrre:

    Ingredienser: 4 egg, 6 ss sukker, 4 dl melk, 300 gr hvetemel, 150 gr smeltet smr, 1 ts bakepulver, litt kardemomme,litt vaniljesukker.

     Fremgangsmte:

    Miks egg, melk, sukker, hvetemel, bakepulver, kardemomme og vaniljesukker godt sammen til en klumpfri rre. Tilsett smeltet smr (noe avkjlt) helt p slutten og rr dette godt inn. La rra svelle 15-20 min.

    Varm opp vaffeljernet, s er det bare g i gang. Jeg legger de ferdigstekte vaflene p rist med et kjkkenhndkle over etter hvert som jeg steker. Vafler kan nytes med "standardtilbehr" som rmme, rrt jordbrsyltety, sukker og smr, eller brunost. Skal du ut p tur, smaker det ogs nydelig med spekemat eller hvitost p turvaffelen. Da gjenstr det kun for meg takke for at du tok deg tid til en tur inn hos meg i dag. nsker om en fortsatt flott sndag sendes til deg fra meg! P gjensyn :) 

     

     

    #vaffel #turmat #sndagskos #lunsj #heimebaka.blogg #sukkertanten #smretter 

  • Publisert: 04.10.2015, 16:46
  • Kategori: Ste saker
  • 8 kommentarer
  • Temakjeks Safari

  • Publisert: 11.09.2015, 17:49
  • Kategori: Ste saker
  • " leke med maten" fr kanskje en ny betydning nr det kommer til dekorering av kjeks, men det kan absolutt anbefales og moro er det for bde liten og stor. Her har vi "malt" kjeks med melis og eggehvite som er tynnet ut med vann og smaksatt med sitron. Litt tid gr det nr flere farger skal lages og hver av dem m blandes i to ulike konsistenser. En for opptegning og en for fylling. Men nr fargene frst er klare er det tid for slippe fantasien ls og tegne i vei. La fantasien f fritt spillerom og kos deg med kjekslaging i helgen,  en hyggelig aktivitet for alle som vil delta. Disse ble laget sammen med mye annet rart og gitt til mitt eget smakspanel, alts nrmeste familie. Riktig god fredag nskes til deg der ute, fra meg her inne! P gjensyn :)

     

    Vanilla Biscuits In Safari Clothes

     

     



     

     


     

    #temakjeks #elefantkjeks #giraffkjeks #heimebaka.blogg #sukkertanten #hjemmelaget #stesaker #kjeks

  • Publisert: 11.09.2015, 17:49
  • Kategori: Ste saker
  • 8 kommentarer
  • Tips til dekorering av kjeks med sitronglasur

  • Publisert: 08.06.2015, 18:27
  • Kategori: Ste saker
  • Kjeks er en artig liten sak med utrolig mange muligheter. Ikke bare i smak og utforming, men ogs som fiffig tilbehr til festlige anledninger, med det man mtte velge som dekor. Her er det kun fantasien som setter begrensninger. Disse kjeksene ble laget som flge til kaken du finner HER og slo godt an i forbindelse med feiring av nirsdag, for ett av mine tantegull. Flere forslag til tema og pynt kommer fremover.

     

    Vanilla Biscuits With Pink & Black Dots

     

     

     

     


     

    #kjeks #hjemmelaget #glasur #bursdag #stesaker #heimebaka

     

  • Publisert: 08.06.2015, 18:27
  • Kategori: Ste saker
  • 7 kommentarer
  • Pantertantekjeks

  • Publisert: 30.01.2014, 20:35
  • Kategori: Ste saker
  • Disse har ftt navnet Pantertantekjeks her hos meg, og passer perfekt i bursdag med tema som panter, giraff eller andre spennende og eksotiske dyr. La fantasien bestemme og benytt enhver anledning til en hyggelig bakekt, med fantasifulle kjeksnavn. Kjeksen er spr, passe st, enkel, kan lages s stor eller liten du nsker og passer like godt i tursekken, som p kakebordet. Lykke til med bakekos og myldring av passende kjeksnavn hos deg og dine! I morgen kommer en ny liten sak her hos meg og du er hjertelig velkommen om du lar deg friste. P gjensyn!

     

    Biscuits With Corn Flakes

     

     
     
    Ingredienser til ca. 25 sm eller 12 medium: 80 gr. Sukker, 125 gr. Smr, 1 Egg, 1 ts. Bakepulver, 125 gr. Hvetemel, 30 gr. Ntter (Valntter, Parantter , en blanding av ulike ntter, eller det du mtte nske), 60 gr. Mrk Sjokolade, 80 gr. Cornflakes.

     

     

    Fremgangsmte: Grovhakk sjokolade og ntter. Smr og sukker rres til en hvit og luftig masse. Tilsett egget og rr godt sammen. Vend inn mel og bakepulver. Tilsett sjokoladentteblandingen

     
    Knus Cornflakes til sm biter (her tmmer jeg cornflakes i en brdpose og klemmer den forsiktig til sm passende biter, ikke mel). Tm over p en stor tallerken eller i en bolle.
     
     
     

    Lag sm kuler av deigen  (1 toppet teskje til sm/1 god spiseskje til medium). Her kan det vre lurt bruke hansker, litt klin blir det nr kulene skal formes og dyttes i cornflakes. Vend kulen i knust cornflakes slik at hele dekkes. Legges med litt avstand p et papirkledd stekebrett. Klem kulene noks flate

    Stekes p nederste rille 180*C i ca. 10-20 minutter. De skal vre lyse og gylne. Avkjl.
     
     
  • Publisert: 30.01.2014, 20:35
  • Kategori: Ste saker
  • 6 kommentarer
  • Pepperkakesesong

  • Publisert: 17.12.2013, 16:50
  • Kategori: Ste saker
  • Her hos meg er pepperkaker en av juleforberedelsene og i trd med tradisjonen er kakene klare i god tid fr jula kommer. Jeg liker lage pepperkakedeigen selv, kjenne den gode lukta mens deigen blandes, planlegge hvilke former som skal brukes og hvordan pepperkakene skal pyntes. Det gr selvflgelig ogs an kjpe deigen ferdig p de fleste butikker, om du synes det er enklere.

    Om man bestemmer seg for lage selv, kan man like godt lage en real porsjon nr man frst er i gang. Be sammen noen ha ei hyggelig bakestund p kjkkenet, det gleder bde store og sm og gir minner fremover i tiden. Pepperkaker kan pyntes akkurat som man vil og med det man nsker. Her er det bare la fantasien f fritt spillerom. God pepperkakebakedag og lykke til! Frjulshilsen til Deg fra meg.

     

    Nr En Pepperkakebaker Baker Pepperbakekaker..

     

             

    

              

     

             

     

             

     

    Pepperkakebakesang

    Tekst: Thorbjrn Egner    Musikk: Christian Hartmann

    Nr en pepperkakebaker baker pepperbakekaker

    tar han frst en stekegryte og en kilo margarin.

    Oppi gryta smelter smret og det neste han m gjre

    er rre sammen smret og en kilo med farin.


    Og mens smr og sukker skummer tar han tte eggeplommer

    som han rrer rundt i gryta med en kilo hvetemjl

    og til slutt i gryta slepper han en liten teskje pepper

    og s rrer man omkring og legger deigen p ei fjl !

     

             

     


    #Pepperkaker #Frjulskos #Figurer #Stesaker #Kos #Tantegull #Royalicing
     

  • Publisert: 17.12.2013, 16:50
  • Kategori: Ste saker
  • 4 kommentarer