Heimebaka

Skolebrd eller Purker

  • Publisert: 09.08.2015, 14:53
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Skolebrd, skoleboller eller solboller. Kjrt "barn" har mange navn, men det mest utpregede m vel vre som nevnt i overskriften: "Purker". Litt tid tar det lage disse "kosebollene", men det er det absolutt verdt! Disse smaker supert, kan ogs fryses og finnes frem ved en senere anledning. Noen f minutter i ovn og de smaker som nylaget igjen. Hper jeg med dette kan friste deg til ei bakekt p kjkkenet, gode blir de!

     

    Sun buns with vanilla cream

     

     

     

    Skolebrd/Purker 15 stk.

    (opprinnelig oppskrift er funnet hos Fru Timian, basert p Morten Schakendas oppskrift)

    Ingredienser: 750gr hvetemel, 115gr sukker, 1/2ts (5 g) salt, 1pk gjr for ste deiger (fersk eller trr), 1 lite egg, 4dl melk (kald), 115gr smr, 1 egg til pensling

     

             


    Fyll: Vaniljekrem, lag selv (se oppskrift her) eller kjp ferdig



     

    Bland mel, sukker, salt og trrgjr i en bakebolle. Bruker du fersk gjr, smuldres den opp fr den tilsettes i bakebollen. Tilsett egg og melk, elt deigen i 20 minutter (kald melk = lang elting). Del smret i sm terninger og tilsett i deigen mens eltingen pgr. Deigen eltes videre i ca. 10 minutter, til alt smret er eltet inn og deigen ser fortryllende ut.

    La deigen heve under plastfolie i ca. 1 time. Mens deigen hever kan du raskt lage vaniljekrem. Oppskrift og fremgangsmte finner du HER. Den ferdighevede deigen hvelves ut p melet underlag. Del deigen i ca. 15 biter og rull til boller. Bollene legges p papirkledd stekeplate. Lag en dyp grop i hver bolle og klapp dem samtidig flate. Fyll vaniljekrem i gropen (bruk gjerne en pose, klipp hull i et hjrne og spryt ut kremen).

    Skolebrdene settes til heving i 45-60 minutter. De ferdighevede skolebrdene pensles s med sammenpisket egg. Stekes p 200* i ca. 20 min.. Avkjles p rist fr de smres med melisglasur og dyppes i kokos. S gjenstr det beste, spis, nyt og kos deg!

     

     
    #skolebrd #hjemmelaget #heimebaka #skoleboller #gjrdeig #vaniljekrem #bakst #melisglasur #purker

     

  • Publisert: 09.08.2015, 14:53
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 10 kommentarer
  • Offroadbil av sjokoladekake med marsipan

  • Publisert: 05.08.2015, 17:46
  • Kategori: Kakeriet
  • Som kakebakende tante dukker det stadig opp nye utfordringer og prvelser. Denne gangen var nsket tema en offroadbil og min innsikt i temaet var dessverre ikke stort skryte av. Etter litt snakk og googling tolket jeg det slik at store hjul var viktig! Resultatet ble ikke helt som tenkt, men erfaringene tas med videre til eventuelle nye kakebilprosjekter. Kaken er en sjokoladekake med sjokoladekrem, enkelt og greit en favoritt blant de minste.

     

    Hipp Hurra for deg Nikolai og gratulerer s mye med dagen! Gleder meg til feiring p hytta. Stor klem fra tante :)

     

     

    Mine tips til deg som har lyst til prve deg:

     

    *tegn en grovskisse av hvordan kaken skal se ut

    *planlegg hvordan kaken skal skjres for f nsket form

    *finn frem alt utstyr du trenger

    *lag mye kake

    *sett av god tid

    Kos deg!

     

    #offroad #marsipan #temakake #3D #hjemmelaget #ekte #baking

  • Publisert: 05.08.2015, 17:46
  • Kategori: Kakeriet
  • 2 kommentarer
  • hits