hits

Heimebaka

Vegetables Makes The Day

  • Publisert: 30.03.2017, 08:51
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • God morgen dere! I dag vknet jeg og var skikkelig sulten, men s utrolig matlei. P slike dager blir det yoghurt med friske br til frokost, men det som er enda viktigere for meg, er planlegge neste mltid. Om jeg ikke gjr det i slike perioder, havner jeg alltid opp med drlige valg som gr raskt lage, metter akkurat der og da, men som kanskje ikke akkurat gir meg et energiboost. Etter noen rs erfaring p matfronten s vet jeg at "ferdiglaget" mat i kjleskapet er en smart lsning. Salat er fristende, selv p de mest matleie dagene og i alle fall om den er nesten ferdig. Plukk & miks konseptet brukes her i Casa B, etter hva som finnes i skuffer og skap. Jeg bruker noen minutter p forberede en egen salatbar og lager selvflgelig s mye at jeg har noen dager. Dette holder seg lenge, pakket hver for seg i tette bokser. Salat vaskes og deles, grnnsaker vaskes og kuttes i passelige biter, egg kokes og skrelles. Siden jeg er veldig glad i avocado, bde smaksmessig og som god fettkilde, s moses alltid en avocado sammen med litt sitron, salt og pepper. Da har jeg tilbehret jeg trenger til salaten. S kan jeg velge om jeg vil ha kylling, skinke, reker eller annet (etter hva jeg har), hver gang jeg fyller salatskla mi. Salat er en super lunsj, den metter godt og lenge og det gr raskt nr alt er ferdig kuttet p forhnd. I dag blir det salat p meg :) Ha en super dag dere, vi blogges!

    LAG DIN EGEN SALATBAR

    A Salat Makes Your Day Crazy






    #salatbar #raskmat #hverdagsliv #blogg

  • Publisert: 30.03.2017, 08:51
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Camera For The Benefit...

  • Publisert: 28.03.2017, 08:32
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Byggern og jeg har vrt p enda en testtur med nytt kamera og jeg er mektig imponert. N skal det riktignok noe trening til, fr alle innstillinger og bruksmter er utprvd og lrt, men jeg gleder meg virkelig til utforske nyanskaffelsen fremover. Jeg vil tro det kommer til synes her inne etter hvert ogs, bde p kakebilder og hverdagsgleder. Fotografering har alltid vrt fascinerende og jeg er veldig glad i ta bilder av alt (og ingen ting) og tar frem igjen gamle bilder gang p gang. Bilder er fantastiske minner og sier s mye, om man bare ser litt ekstra godt etter. N skal dagen brukes, til nytte, trening, glede og kos. Nyt dagen alle sammen og ta en ekstra titt i veikanten etter vrens frste tegn p liv, hestehov.  Vi blogges!

     

     


     

     


     

     


  • Publisert: 28.03.2017, 08:32
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 2 kommentarer
  • Pasjonsfrukt & Belgisk Sjokolade

  • Publisert: 27.03.2017, 10:36
  • Kategori: Kakeriet
  • Denne kaken er st og syrlig, den er tidkrevende lage og inneholder gode rvarer. Kanskje ikke akkurat en hverdagskake, men du verden, om noe spesielt skal feires kan denne trygt serveres. Selve kaken bestr av tre deler, der mrk belgisk sjokolade briljerer sammen med en frisk eksplosjon av pasjonsfrukt blandet med italiensk marengs og nydelig hvit sjokolade, ogs denne av belgisk kvalitet. Sammen utgjr disse en komplett smaksopplevelse som ikke glemmes med det frste. Jeg har laget denne kaken noen ganger, justert originaloppskriften og tilpasset den til egen formening og ulike forml, og med pynt/tilbehr av forskjellig karakter. Favoritten er nok med friske br eller brsaus og ntter for litt ekstra crunch. Originaloppskriften finner du hos Stsiden.

     

    Kaken er glutenfri og inneholder sjokoladebunn, pasjonsfrukt mousse, hvit sjokolade mousse, hel kant av hvit sjokolade, br, ntter, frukt, & krem av hvit sjokolade og fltekrem. En riktig luksuskake til spesielle anledninger.

     






    #mousse #festkake #bryllupskake #pasjonsfrukt #sjokolade #luksuskake

  • Publisert: 27.03.2017, 10:36
  • Kategori: Kakeriet
  • 4 kommentarer
  • God & Gammeldags Sjokoladekake

  • Publisert: 26.03.2017, 08:31
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  •  Ja da, jeg er og blir evig bakefrelst. Jeg lar meg friste gang p gang og blir aldri lei baking, ikke kakespising heller for den saks skyld. Jeg er veldig glad i gamle oppskrifter, synes liksom det er noe eget over fortidens husmdre og kakeingredienser. Det var ikke s om gjre ha kompliserte oppskrifter med ingredienslister som en telefonkatalog. Nei da, enkelt, raskt og godt skulle det vre og det var hjemmebakt. Jeg skjnner jo det at jeg har blitt en smule bortskjemt opp gjennom rene, som har ftt gleden av s mye hjemmelaget mat og kaker, bde hjemme, hos besteforeldre og naboen. Jeg byer meg i stvet for generasjonen fr meg og fr den igjen og tenker p alt arbeidet bak, de hadde ikke god tid fr heller. Uansett s serveres det i dag en god gammel perle av en sjokoladekake. Hper det smaker, vi blogges!

     

    Old-fashioned chocolate cake

     





     

    OPPSKRIFT SJOKOLADEKAKE

     Du trenger:

    • 150gr smr
    • 300gr sukker
    • 3 egg
    • 300gr hvetemel
    • 3ts bakepulver
    • 21/2dl melk
    • 1/2pl kokesjokolade
    • 2ss kaffe

     

    FREMGANGSMTE

    Slik gjr du:

    • rr smr og sukker hvitt og porst
    • rr i ett og ett egg av gangen
    • tilsett det trre vekselvis med melk
    • smelt sjokoladen i kaffe og bland i rren
    • stekes p nederste rille i smurt form (26cm) 150* ca.1 time

     

     

    Oppskrift Sjokoladekrem

    Du trenger:

    • 200gr Smr
    • 500gr Melis
    • 3ss Bakekakao
    • 4ts Vaniljesukker
    • 6ss Sterk Kaffe

    Bland alle ingrediensene godt sammen. Justr konsistensen med melis, til passe tykkelse. Smr glasuren over kaken, eller del kaken i to-tre deler og legg sjokoladekrem mellom hvert lag og p toppen. Nyt den som den er, eller fyll p med ferske bringebr for en ekstra smaksopplevelse.





    #sjokoladekake #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #dessertkake #sjokodrm #hverdagsliv #blogg #baking #kake

  • Publisert: 26.03.2017, 08:31
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 6 kommentarer
  • Yellow Boys Who LOVES Banana

  • Publisert: 25.03.2017, 12:05
  • Kategori: Cupcakes
  • Jeg liker minions, jeg er rett og slett betatt. De er akkurat som oss mennesker, med et hav av ulike ansiktsuttrykk og yekast og jeg elsker leke med maten nr resultatet fr meg til le. I love to bake, It's so simple!

     

    You have to love this guys.....

     











     

    #marsipandekor #cupcakes #minions #bursdag #pyntetips

  • Publisert: 25.03.2017, 12:05
  • Kategori: Cupcakes
  • 0 kommentarer
  • Easter Preparation....

  • Publisert: 24.03.2017, 09:37
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • God fredag dere, jeg er kommet i pskemodus, skikkelig pskemodus! N blir det riktignok mest jobb p meg i psken, men et par dager p fjellet skal jeg gjre mitt ytterste for f til. Jeg elsker hyttepske og vil selvflgelig gjerne ha sn, sol og passe temperaturer for skiturer, grilling, vaffelsteiking p verandaen (det pleier sl godt an) og andre uteaktiviteter. For meg betyr pske masse kos sammen med de man er glad i, det er nesten som man stopper tiden et yeblikk og bare nyter. Jeg kaller det kvalitetstid og for meg er det byggesteinen som gjr at hverdagen fungerer optimalt.

     

    DE 10 BESTE TINGENE I PSKEN

    • Seine familiefrokoster (og alle andre mltider sammen)
    • Spekemattreff p verandaen
    • Skiturer
    • Vaffelsteiking ute
    • Kaste p stikka (med mynter eller hestesko, uteaktivitet for store og sm)
    • Spilleaktiviteter inne (ludo, yatzy, mikado, hatt over hatt og mye mer)
    • Soffakos med fyr p peisen
    • Familiebingo (ja, tenk det dere. N spiller jeg aldri bingo ellers, men pskebingoen p radioen spilles gjerne sammen med familiens sm og store)
    • Hjemmelaget marsipan (oppskrift finner du HER)
    • Appelsin i solveggen (og selvflgelig kald, frisk og sprudlende drikke)

     

    Hva med dere, hva inneholder pskefavorittlisten?

     

     

    (Innlegget inneholder reklame)

    Jeg liker litt late dager p fjellet og er ekstra glad i myke og comfy klr til seine mltider og innekos. Her har jeg plukket ut noe av det jeg kunne tenkt meg ta med i bagen p hytta, i tillegg til alle store, myke og varme uteklr. h, jeg gleder meg alts s mye til bilen er parkert utenfor hytteveggen og den lille pskeferien kan nytes!

     

     

    Desigual LUSAN Leggings gr / Vans YOSHIMI Leggings sort / Urban Classics Hoodie grey / Witty Knitters CHELSEA Cardigan slv / Buffalo 2 PACK Pyjamasbukse pink/green / Triumph TRENDY SENSATION Singlet twilight blue / s.Oliver Leggvarmere grey / s.Oliver Leggvarmere grey / s.Oliver Leggvarmere taupe / s.Oliver Leggvarmere taupe / Onepiece LUSEKOFTE Jumpsuit grnn
     
     
     
    Ski og egg er et MUST i psken :)
     
     
     
    N m jeg rett og slett begynne virke og parkere pskelengselen litt. Her i Casa B er dagen fylt til randen og skal jeg rekke over alt, s m tiden nyttes godt. Vi blogges dere, ha en finfin fredag!
     
    #hverdagsliv #blogg #pske #hyttekos #hverdagsglede
     
  • Publisert: 24.03.2017, 09:37
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 6 kommentarer
  • Slik Lager Du Ekte Marsipan

  • Publisert: 23.03.2017, 20:18
  • Kategori: Ste saker
  • Hei alle sammen og god torsdag! N er det ikke lenge til pske dere og for meg har ogs hjemmelaget marsipan sin plass blant skiturer (om det fremdeles er sn), kortspill, kos i hytteveggen, appelsin, grilling og familiesamlinger. Hjemmelaget marsipan er s utrolig enkelt og det smaker mildt og ekte. Ekstra hyggelig er det samle hele familien med store og sm, s kan hver og en lage sin favoritt til psken (marsipan med smakstilsetning, marsipan dyppet i sjokolade, marsipan uten pynt, marsipan med ekstremt mye pynt, figurmarsipan, marsipankuler, marsipanplser osv.). Kanskje kan noen gledes med en pose hjemmelaget marsipan, levert p dren eller som overraskelse p skituren. Har man litt tid til overs er det ogs koselig pynte posen med et personlig preg og en slyfe eller fjr i passende farger. Her er det kun fantasien som setter grenser for hvilken sprell man kan finne p. Det koster s lite og gleder s mye med litt annet enn bare kjpesnop. Hper det frister og at det i denne psken nytes hjemmelaget marsipan i hytter og hus. Vi blogges!

     

    Colourful Sweets

     


    OPPSKRIFT EKTE MARSIPAN

     

    Du trenger:

    • 250gr skoldede mandler,
    • ca250gr melis
    • 1 eggehvite.


    Skold mandlene dagen fr (kok opp vann, legg mandlene i og la koke noen minutter. Legg mandlene over p et kjkkenhndkle, trk og klem dem ut av skallet, la ligge trke til neste dag).


    FREMGANGSMTE

     

    Slik gjr du: Mal mandlene to ganger p kvern, bland inn melis, pisk sammen eggehviten med en gaffel og rr inn i det trre. Jeg pleier aldri bruke s mye melis, men det er en smakssak. Tilsett farge og eventuelt annen smak (salt lakris, st lakris, sitron, jordbr, appelsin) og form i vei.

    Hjemmelaget marsipan har god holdbarhet om den pakkes i plast og legges kjlig, den kan fint fryses eller rett og slett spises med en gang.






    #marsipan #hjemmelaget #ekte #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #pskekos #pskegodt #julegodt

  • Publisert: 23.03.2017, 20:18
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • We Truly Love....

  • Publisert: 21.03.2017, 17:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Det ble en smakfull avslutning p helgas Road Trip og jeg lar meg igjen fascinere av stilen dette kjente spisestedet har. Enkelt men tft med industristil og maten er mums for moms nr man er ute p tur. Bli med oss inn p en pizza og litt spacy snack. Vi blogges!





    Byggern, My Man <3










    #kos #pizzarestaurant #hverdagsliv #blogg #uteptur

  • Publisert: 21.03.2017, 17:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 0 kommentarer
  • Appel & Cake

  • Publisert: 21.03.2017, 12:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Syrlige, friske epler i lett og st kake. Det br friste enhver kakebaker og kanskje aller mest kakespiser. Eplekake er enkelt og raskt, de aller fleste liker det og den smaker like godt selv om den har vrt fryst. Kaken bakes kanskje oftere i eplesesongen, men jeg synes den passer like godt hele ret. Aller best smaker det selvflgelig med epler fra egen (eller naboens) hage, men om man ikke har den muligheten, eller har fryst ned eplebiter, s er jo tilgjengeligheten god ret rundt likevel. I dag serveres en enkel og veldig god eplekake her hos meg, oppskriften fr du her. Vi blogges!

    Hjemmelaget Eplekake

     


     

    EPLEKAKE

     

    Du trenger: 3 egg, 3dl sukker, 150gr. smr, 11/2dl melk, 41/2dl. hvetemel, 2-3ts bakepulver

    Pynt: 2 epler, sukker og kanel


     

    Slik gjr du:

    • Egg og sukker piskes til luftig eggedosis
    • Smr og melk kokes opp, avkjles noe
    • Det trre siktes i rra, vekselvis med smr- og melkblandingen
    • Tm rra i en springform 25cm (jeg har brukt en liten firkantet form)
    • Vask, skrell og del eplene i bter, stikk litt ned i rra, str p sukker og kanel
    • Stekes p midterste rille 180* 20-30 minutter

     

    Tips: Bruk syrlige epler, det gir best resultat og str gjerne over hakkede hasselntter fr steking, det gir en herlig crunch. Serveres som den er, eller lunken med pisket kremflte, is eller vaniljesaus. Kos deg!




    #eplekake #hverdagsliv #blogg #mat #kake #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 21.03.2017, 12:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Back In Time....

  • Publisert: 21.03.2017, 06:42
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Vi har kosa oss og hatt det s fint! Det ble en liten tur p besk til slektninger av B og der ble vi selvflgelig tatt godt vare p og skjemt bort. Vi har sovet lengre p morgenen og kommet til dekket bord ved alle mltider, helt fantastisk. Lrdagen kom med flott vr og vertskapet tok oss med p en fascinerende vandring gjennom Fetsund lenser. Det er lite vann n og mest mudderbanker med is, men hpet er der om komme tilbake sommertid og ta hele runden p de flytende lensene. Det er utrolig koselig rusle rundt og titte p hvordan ting har vrt og hvor mye tungt arbeid som er lagt ned, fr moderniseringen gjr sitt inntog og ker bde krav og antagelig fortjeneste. At dette har vrt et ufattelig tungt kroppsarbeid er jeg ikke det minste i tvil om, men jeg finner det likevel fasinerende se oppfinnsomheten bak et slik enormt anlegg. Dette er i alle fall noe jeg satte pris p f vre med p! Hper dere koser dere med bildene, vi blogges!















    Hvilebrakker



    #fetsundlenser #hverdagsliv #blogg #utflukt #familieaktivitet

  • Publisert: 21.03.2017, 06:42
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 2 kommentarer
  • Hjemmelaget Plsegrateng

  • Publisert: 20.03.2017, 14:14
  • Kategori: Matretter
  • Hjemmelaget mat trenger ikke vre tidkrevende eller komplisert for smake godt. Denne enkle retten kan fylles med det du mtte nske, som rester fra kjtt, fisk, grnnsaker eller lag den etter oppskriften jeg har satt opp.

    Helt enkelt grateng...

     

             

     

    Grateng med plse, kl og ost.

    Ingredienser til 4 p.: ca. 800 gr. hodekl, vann og litt salt, 3 ss. hvetemel (eller annen jevning), 3 ss. smr, 4 dl. melk, 1 terning grnnsaksbuljong, 2 dl. revet ost (jarlsberg, gauda, edamer eller en blanding, lag litt ekstra til str p toppen av gratengen),400 gr. rkte kjttplser, salt og pepper og muskat.

     

             

     

    Det hres nesten for enkelt ut til friste, men denne er bde smakfull og mettende. Enkelt tilbehr som brd, rundstykker eller potet gjr dette til en rask og komplett middag. Det gr fint an klargjre gratengen i den ildfaste formen, str ost p toppen og sette den i kjleskap til neste dag.

    Da har du en klar middag p ca. 30 minutter

     

             

     

    Fremgangsmte:

    Skjr klen i sm biter og kok den mr i lettsaltet vann. Tm over i en sil og la vannet renne godt av. Skjr kjttplse i terninger. Smelt smret i en kjele og tilsett mel under omrring og spe med melk, rr hele tiden. Smuldre i buljongterningen og smak til med krydder. La sausen koke i ca. 5 minutter til den er tykk og glatt. Rr inn revet ost, kl og kjttplse, bland godt. Tm blandingen over i en smurt ildfast form. Str p revet ost og gratinr i stekeovn p midterste rille 225*C i 15-20 minutter

    Bruk gjerne oppskriften p sausen og tilsett kokt makaroni, skinke og dampet brokkoli eller fisk, stekt bacon i biter og dampet brokkoli/gulrot. Her er det lov bruke dine favoritter.



    #grateng #middag #mat #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 20.03.2017, 14:14
  • Kategori: Matretter
  • 4 kommentarer
  • Summary Of The Week

  • Publisert: 19.03.2017, 20:38
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Allerede sndag igjen og ukeslutt. Dagene har blitt borte i et stort jafs, men Byggern og jeg har rukket en liten Road Trip og kost oss skikkelig i helga. Bilder og litt om helgeturen kommer p seinere innlegg.  Denne uken har dere kunnet se Pink Is The Colour, Vaffelfest p en hverdag, Rustne ferdigheter slipes, Hverdagsbrd, Makron- & Vaniljekremsnurrer, Hjemmelaget Pizzabunn & Tomatsaus og Mandelmakroner her hos meg. Jeg hper dere fant noe som fristet og kanskje har testet en oppskrift, eller to. Gi meg gjerne en tilbakemelding, det setter jeg veldig stor pris p! Nyt restene av sndagen og kos dere, vi blogges :)

     

    LOVE TORTILLACHIPS & DIP



     

     

     

     

    #mat #hverdagsliv #blogg #oppskrifter

  • Publisert: 19.03.2017, 20:38
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 0 kommentarer
  • Mandelmakroner

  • Publisert: 18.03.2017, 17:05
  • Kategori: Ste saker
  • Dette m vre forgjengeren til franske makroner og de drar meg helt tilbake til barndommen. Da jeg kjente lukta sive ut fra stekeovnen, husket jeg at min kjre mamma sto laget nettopp slike kaker. Seige og myke, litt tygge p og en merkelig konsistens p syltetyet, som er helt perfekt p disse sm herlighetene. Jeg brukte brdrasp av hjemmelaget brd med helkorn og var selvflgelig litt spent p resultatet, men du verden, dette ble riktig s godt. Nydelige sm kaker, som lages p et lite blunk. Disse m bare prves! Riktig god lrdag og helg da dere, vi blogges!

     

    Almond Macaroons & Raspberry Jam

     

     

    OPPSKRIFT


    Du trenger:

    • 2 eggehviter
    • 50gr malte mandler
    • 100gr melis
    • 4ss brdrasp

    Pynt: syltety (gjerne bringebr, eller annet friskt syltety, hakkede mandler)

    Oppskriften er til ca.20 sm kaker, jeg lagde de strre og fikk halvparten (omtrent ei spiseskje med rre)

    (Brdrasp: Brdrester trkes p 110* og males til fint mel, oppbevares p tett glass eller fryses ned. Alt brd kan brukes, grovt og fint. Aller best er det med hjemmelaget, men bruker du mest kjpebrd s gr det ogs fint)


    FREMGANGSMTE

     

    Slik gjr du:

    • pisk eggehvitene stive
    • bland melis, malte mandler og brdrasp
    • skjr blandingen forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten
    • sett massen med teskje p bakepapirkledd stekebrett
    • pynt hver kake med litt syltety og hakkede mandler
    • stekes gylne p midterste rille 175* 10-12 minutter
    • avkjles litt p stekebrettet, fr de flyttes over p rist

     




    Dette er rett og slett koselige kaker servere om man fr kaffebesk. Litt gammeldags, kanskje ikke de flotteste kakene, men s gode. Kaker man blir glad av.


     

    #smkaker #mandelmakroner #hjemmebakt #kaker #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 18.03.2017, 17:05
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • Hjemmelaget Pizzabunn & Tomatsaus

  • Publisert: 17.03.2017, 15:30
  • Kategori: Matretter
  • Jeg blir aldri lei hjemmelaget pizza. Her kan krydder og innhold endres etter lyst og humr, alt fra den enkleste kombinasjonen til smaker fra andre siden av verden. I dag serveres oppskrift p enkel hjemmelaget pizzabunn og pizzasaus, med muligheter for egne smaksendringer. Riktig god fredag nskes fra meg her inne, hper det smaker. Vi blogges!

    PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA

     


     

    PIZZABUNN

     

    Du trenger:

    • 3dl lunkent vann
    • 1ts salt
    • 3ss olje
    • 1pk trrgjr
    • mel til passe deig, deigen skal vre myk og litt ls (her kan du blande det du liker best, etter hvor grov du nsker deigen, eller bare bruke hvetemel)

     

    Slik gjr du: Alle ingrediensene blandes og deigen eltes i 10 minutter. Heves i 1 time. Trykkes ut p smurt stekebrett. Stekes p midterste rille 225* i ca.20-30 minutter (med alt fyll og ost p).


     

    HJEMMELAGET PIZZASAUS

     

    Du trenger:

    • 1 boks hakkede tomater
    • 4-5 sjalottlk
    • 2 hvitlksfedd
    • salt, pepper & basilikum (eventuelt oregano)
    • rapsolje til steking

    Slik gjr du: Grovkutt sjalottlk og hakk hvitlk, fres i stekepanne. Tilsett grovhakkede tomater, kok til en tykk saus og smak til med krydder. Simsalabim, n trenger du bare litt kylling, kjttdeig, plse eller annet nskelig og litt ost, s har du din helt egne hjemmelagede pizza.






    #pizza #hjemmelaget #helgemat #kveldskos #mat #hverdagsblogg #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 17.03.2017, 15:30
  • Kategori: Matretter
  • 4 kommentarer
  • Makron- & Vaniljekremsnurrer

  • Publisert: 16.03.2017, 12:12
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Dette er noe av det beste jeg vet. God, gammeldags og smakelig gjrbakst. Jeg kaller det matkake, fordi det er litt bite i og det metter. Disse er supre fryse, ta opp igjen, varme p 180* i 10 minutter, spis som de er eller vent litt, rr sammen melis og vann og ringle over kakene og nyt! De kan ogs tas med p tur og jeg lover deg at om du serverer lunkne vaniljekremsnurrer, varmet p rist over grill eller bl, da vanker det ekstra stjerner i margen. Det er kos det! Oppskriften fr du her, gang den opp og putt i fryseren, s har du alltid noe godt p lur. Hper det smaker, vi blogges!

    Macaroon and vanilla cream spins

     

     

    OPPSKRIFT

     

    Du trenger:

    • 50gr gjr
    • 75gr smr/margarin (romtemperert)
    • 4dl melk 
    • 75gr sukker
    • ca.450gr hvetemel
    • (egg til pensling)

    Fyll 1: Makronfyll:

    • 100 gram malte mandler
    • 120 gram melis
    • 2ts kanel
    • 1 eggehvite
    • 1-2ss vann

    (alle ingrediensene rres sammen)

    Fyll 2: Vaniljekrem: 200gr  (oppskrift finner du HER), ca.100gr rosiner

    Begge fyllene er beregnet p hele oppskriften, s om du vil bruke begge, del deigen eller lag dobbel oppskrift.

     


     

    Slik gjr du:

    • Gjren rres ut i lunken melk (eller blandes i melet, om du bruker trrgjr). Tilsett mykt smr, sukker og s mye hvetemel at deigen blir glatt og smidig. Heves tildekket i ca.30 minutter
    • Deigen kjevles til et rektangel p ca.30x30cm. (del i to om du nsker benytte begge fyllene)
    • Bre fyllet utover og dryss p rosiner (p vaniljekremfyllet), rull sammen s stramt du klarer
    • Skjr lengden i 12 biter (6 om du har delt i to til ulike fyll) og legg snurrene p bakepapirkledd stekebrett
    • Heves tildekket i ca.1 time
    • Pensle med sammenvispet egg
    • Stekes p midterste rille, 220* i ca.10 minutter

     





    #gjrbakst #kake #vaniljesnurrer #Makronfyll #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #mat

  • Publisert: 16.03.2017, 12:12
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 2 kommentarer
  • Hverdagsbrd

  • Publisert: 15.03.2017, 10:07
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Jeg digger hjemmebakt brd! Brd er kanskje ikke s utfordrende eller spennende bake, men det blir jo litt hva man gjr det til. Brd kan ogs formes og dekoreres, de kan stekes i leirpotter, blomsterpotter og former tiltenkt noe helt annet enn brd. Jeg synes brd er spennende, sm endringer p samme gamle oppskrift, helt til superbrdet sitter der. Brd kan varieres i det uendelige og hjemmebakt er og blir best. Lite som kan mle seg med en hjemmelaget brdblings og en kaffe kokt over bl, p en tur ut i frisk luft. I dag serveres hjemmebakt hverdagsbrd. Supert til frokost, lunsj, niste eller kvelds og med bde spelt og rug, smaker og metter det godt. Lykke til med bakingen, vi blogges!

     

    Daily bread

     

     

    FROKOSTBRD M/SPELT & RUG

    Du trenger: 1pk. gjr, 6dl lunken vske, 600gr. siktet hvetemel, 200gr. sammalt speltmel, 200gr. sammalt rug (fin), 2ts salt, 1dl olje


     

    Slik gjr du:

    • bland alle ingrediensene godt sammen
    • deigen eltes i 10 minutter
    • heves i 1 time
    • deles i 2 emner
    • legges i smurte brdformer, eller form runde brd og legg p bakepapirkledd stekebrett
    • heves til dobbel strrelse (30-60 minutter)
    • sett stekeovnen p 250*, skru ned til 200* nr brdene settes inn
    • stekes p nederste rille 35-50 minutter (ut fra strrelsen du lager p brdene)




    #bakst #hverdagsbrd #frokostbrd #heimebaka.blogg.no #hverdagsblogg #mat #blogg #brd

     

  • Publisert: 15.03.2017, 10:07
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 1 kommentarer
  • Rustne ferdigheter slipes

  • Publisert: 14.03.2017, 14:56
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Jeg og Byggern har vrt p testtur. Litt variasjon i hverdagstreninga er kjrkomment, siden vi begge to har lett for holde p de samme rutinene. Vi gikk til innkjp av ski tidlig i vinter. Byggerns planker har sttt stille helt siden innkjp, mine fikk en krevende og smertefull test i det lokale skisenteret og resulterte i blemmer s store som golfballer, p begge hlene. Skiene har ikke vrt brukt siden. N bestemte vi oss likevel for gi konseptet en ny sjanse i flatere terreng. Turen gikk til Sanderstlen og lypa inn mot Nystlfjell.

    (innlegget inneholder adlinks)

     

    Med overskyet himmel, mildvr, litt frisk vind men ikke kaldt og noe usikkert om oppholdsvret holdt, parkerte vi ved hyfjellshotellet/leilighetene og monterte p oss utstyret. Vi var helt alene og synes det er greit slik, til vi fr inn "stilen". Lypa starter flatt og sklir over i s svak stigning at man bare tror det er litt drlig glid.


     

    Fantastisk fre og bra lyper. Litt overis noen f steder, men ikke noe som hemmet gleden over holde seg p beina kilometer etter kilometer, p nyinvesteringen med fell. Byggern var ikke like entusiastisk og syntes det gled for drlig, men slo helt om da vi p tilbakeveien skjnte at lypa hadde hatt svak stigning mye av turen og at returen gikk nesten for raskt. N har jeg ikke mange flotte bilder med sol og fjell etter denne prveturen, s her m det nyes med et og annet mobilbilde til neste gang vi tar skia fatt.

     


     


    Turen ble p ca. 1 mil denne gangen og resulterte i planer om lenger tur neste gang. Det er klart det tar litt tid med innkjring av nye ski (og uste bein) s bde Byggern og jeg stiller med friskt mot til neste runde og regner selvflgelig med at alt gr litt lettere da :) Ski er et fantastisk fremkomstmiddel om man vil variere litt og trening er det ingen tvil om at det gir, i alle muskler man for lengst hadde glemt vre i besittelse av.

    Et lite solglimt fikk vi ogs underveis fr himmelen tetnet til, vinden kte og det begynte sn. Akkurat lenge nok til at Byggern fikk tatt en selfie og jeg fikk festet skyggene p bilde.

     

    Jeg skal rlig innrmme at jeg hadde planer om en enkel middag denne dagen og ble derfor noks overrasket da Byggern inviterte meg med ut p pizza. Dagens valg ble kebabpizza p et lokalt spiseri, herlig avslutning p en finfin og innholdsrik dag, kan virkelig anbefales. Og etter en slik liten kraftanstrengelse kan man kose seg litt med god samvittighet. Jeg takker for flge og inviterer p tur igjen en annen gang, kanskje med bedre bilder, flottere vr og nyoppkjrte lyper men med de samme turoperatrene. Vi blogges!




    #skitur #hverdagsliv #blogg #mosjon #trim #trening

     



       

     

    Favorittklokkene kan du se mer av  HER   og   HER

     

     

  • Publisert: 14.03.2017, 14:56
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Vaffelfest p en hverdag

  • Publisert: 14.03.2017, 08:37
  • Kategori: Hverdagsgleder
  •  

     

    Vaffel p en helt vanlig dag, det er hverdagslykke det! Denne lille matretten er kraftig undervurdert. Den passer like godt til lunsj som til kveldskos, kan fylles med mye mer enn bare rmme og syltety, kan lages grov eller fin og gir fornyde og mette mager. Vafler er ogs supert fryse. Lag en real porsjon og frys ned med litt matpapir mellom hver plate. Da er det enkelt ta frem akkurat hvor mange du vil ha, de tiner raskt og kan selvflgelig puttes i mikroblgeovn. Vi er glad i vafler her i Casa B og det er ikke f ganger Byggern lurer p om vi ikke har litt vafler i fryseren. Favoritten blant de minste i familien, er ta med vaffeljernet, steke og spise ute. Da er det greit ha en real bolle med rre, siden det har lett for tiltrekke flere vaffelmumser. Vaflene spises som de er, eller med syltety, rmme, brunost, spekeskinke, hvitost, spekeplse, til og med nugatti eller smr og sukker en sjelden gang. I dag serveres du spr vafler her inne hos meg. Hper du liker oppskriften og finner deg en pleggsfavoritt til hverdagsvaffelen hjemme, eller p tur. Vi blogges!

     


     

    Du trenger: 2dl melk, 21/2dl kaldt vann, 1/4ts salt, 275gr hvetemel (kan byttes med grovere mel), 2ts bakepulver, 11/2dl smeltet margarin.

    Visp alle ingrediensene godt sammen. Er det nskelig med stere vafler, kan litt sukker tilsettes. La rra st og svelle i ca. 30 minutter. Stek gylne vaffelplater og server med nsket tilbehr. Rra gir ca. 7 plater, litt etter hvor stort og dypt vaffeljernet er.

     







    #vaffel #kos #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no #mat #lunsj #kveldskos #turmat #niste

  • Publisert: 14.03.2017, 08:37
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Pink is The Colour

  • Publisert: 13.03.2017, 21:17
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Siden det er mandag og starten p ei ny uke, har jeg satt sammen seks ulike anledninger med outfits der rosa er med p en eller annen mte. Personlig synes jeg rosa kan vre bde stt, stilfullt og friskt helt etter hvilken dybde fargen har og jeg kunne gjerne pnet mine skapdrer for disse settene, alle som en. Hvem av "pakkene" hadde du valgt om du hadde ftt den pspandert?

     

    (innlegget inneholder adlinks)

    Sommerlig Safari

     

    RayBan Solbriller dark brown / Urban Expressions ROME Clutch gold / Zign Shopping bag khaki / Pura Lopez Klassiske pumps camuflage dejas taupe / Pura Lopez Klassiske pumps camuflage dejas taupe / Victoria Shoes Slippers oro / Victoria Shoes Slippers oro / ONLY ONLNELLIE Blazer misty rose / Minimum AGATHA Bluser smoke black / Vero Moda VMSUE ELLA Bluser Ivy green / Zalando Essentials Bluser hvit / Kaporal FLUTE Shorts sepia
     
     
     
    Fra Sommerparty Til Galla
     
    Menbur TIWGGS Clutch stone / Menbur MARIA DEL MAR Clutch ivory / Schu(h)tzengel BRANDA Lommebok cracked grey / Kennel + Schmenger SHEYLA Hye hler stone / Guess HADIE Hye hler med pen front milk / Guess HADIE Hye hler med pen front milk / Guess HADIELY Platsko silver / Guess HADIELY Platsko silver / Kennel + Schmenger SHEYLA Hye hler stone / Mascara Jerseykjole ivory / Minimum IVALO Jerseykjole pastel pink / The Fifth Label Jerseykjole blush / Unique Ballkjole powder
     
     
    Casual Style For Every Day
     
    Desigual BRAZILIAN redobber fresa / Daniel Wellington CLASSY YORK Klokke braun/ros / NAF NAF Hndveske red passion / Oilily Skulderveske coral / Marc O'Polo Skjerf rosewood / Esprit Skjerf gr / CALANDO Tights navy / SET Trenchcoat dark blue / Vagabond Platstvletter black / Vagabond Platstvletter black / Zalando Essentials Jerseykjole gr
     
     
    Koseklr til morgenkaffe eller kveldste
     
     
    LASCANA Singlet red / LASCANA Singlet champagner / LASCANA Pyjamasbukse pink striped / Hunkemller DAISY Pyjamasbukse hvit / Guess ESATISFACTION Singlet white / Studio La Perla DOLCE Pyjamasskjorte rosa / Zalando Home Badekpe blush / Shepherd NINA Tfler pink / Shepherd NINA Tfler pink
     
     
    Ready for Summer & Beach
     
    RayBan COCKPIT Solbriller gull / Jeepers Peepers VENUS Solbriller gold / George Gina & Lucy GIRLSROULE Lommebok pink / Guess DRAMA QUEEN Hndveske passion / Roxy RIO Bikinitop rosa / Roxy SCOOTER Bikinitruse rosa / Buffalo Strandutstyr pink / Venice Beach FONTE Bikini pink / Venice Beach Bikinitruse rosa / Venice Beach Bikinitop pinkstripe / Venice Beach Bikinitop rosa
     
     
    Go Pink & Crazy at training
     
     
    Puma FUN Treningsjakke virtual pink / Puma SportsBH fuchsia purple / Puma SportsBH fuchsia purple / ASICS SportsBH performance black / Puma FIT ESSAT SportsBH virtual pink / Smartwool SportsBH black / adidas Performance ESSENTIALS Badeshorts black/white / Puma JANINE DANCE Joggesko black/fuchsia purple / Puma JANINE DANCE Joggesko black/fuchsia purple / Nike Sportswear AIR MAX THEA Joggesko pink pow/whitefrbrryttl orng / Nike Sportswear AIR MAX THEA Joggesko pink pow/whitefrbrryttl orng / Nike Sportswear AIR MAX 1 ULTRA MOIRE Joggesko fireberry/white / Nike Sportswear AIR MAX 1 ULTRA MOIRE Joggesko fireberry/white
     
     
     
  • Publisert: 13.03.2017, 21:17
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 2 kommentarer
  • Garlic Prawns With Chilli & Bread

  • Publisert: 12.03.2017, 18:28
  • Kategori: Hverdagsgleder
  •  

    Smrbrd med masse smak...

     

     

    Du trenger: hvitlk, chilli, charlottlk, frisk koriander, salt, pepper, lime og olivenolje

    Slik gjr du: Rens rekene (eller tm av laken om du bruker ferdigpillede reker og trk dem med trkepapir), rr sammen alle ingrediensene og legg rekene i. La st og godgjre seg mens du ringler litt rapsolje over brdskivene, str p litt salt og legg i varm stekepanne. Brun litt p begge sider fr de plasseres p tallerken. Legg p godt med crispy, grnn salat og fyll opp med rekeblandingen. Toppes med aioli eller vanlig majones og cherrytomater. Her snakker vi brdblings i kategorien delicious. Nyt og vi blogges!

     



     

    #rekesmrbrd #lunsj #kveldskos #heimebaka.blogg.no #mat #blogg #hverdagsliv #kjkkenkjappis #raskmat

  • Publisert: 12.03.2017, 18:28
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Summary Of The Week

  • Publisert: 12.03.2017, 10:03
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Hei igjen og riktig god sndag, dere! Uka er ved veis ende og det har gtt fort, veldig fort. Lrdagen ble tilbrakt i hyggelig bursdagslag for "lillebror", med alt for mye god mat og ste saker og det merkes til gangs. Sndager er vanligvis litt roligere dager her i Casa B og startes uansett med kaffe og oppdateringer p nyheter og blogg, fr samvittigheta vkner og "krever" at man virker.  Jeg har ikke s mange planer og ml for dagen i dag, men litt rusking i heimen og en real treningstur SKAL gjennomfres. Denne uka har dere kunnet se  Yippi yay yeah....Cowboycookies, Summer in Store, A Kind Of Burger Girl, Marengs, Winterwonderland, Slik setter du en spiss p mltidet, Breakfast Time, Sjokomuff med Lakris & Daimkaramell, Shape It Up (Vekt, Mat, Sukker & Snn) og Just So Simple: Cabbage Rolls her hos meg og jeg takker for alle hyggelige besk og meldinger fra dere. Nye oppskrifter og innlegg kommer selvflgelig ogs neste uke og jeg hper vi sees igjen. Nyt sndagen og vi blogges om litt!

     

    LOVING EGGS & COFFE FOR SUNDAY BREAKFAST

  • Publisert: 12.03.2017, 10:03
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Just So Simple: Cabbage Rolls

  • Publisert: 11.03.2017, 17:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Jeg er glad i enkel og god mat, tradisjonsmat, mat som jeg har vokst opp med gjennom rene, og min familie fr meg. Denne retten fortjener egentlig et eget nytt innlegg hver mned, men jeg nyer meg med minne dere p at oppskrift og fremgangsmte p BESTEMORS KLRULETTER, den finner du HER. Klruletter kan spises uansett dag, men siden det kanskje tar litt lenger tid enn enkelte andre retter s er det helsupert g for det i helgen. Og dere, ha en god skvett flte i sausen da, det gjr susen!

    Her i Casa Brattbakken suser helgen videre og bursdager skal feires p lpende bnd, det gledes! Vi blogges plutselig, nyt lrdagen!

    Lyst p klruletter i helgen?

     

     

     

    #klruletter #middag #tradisjonsmat #mat #hverdagsliv #blogg

  • Publisert: 11.03.2017, 17:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 9 kommentarer
  • Shape It Up

  • Publisert: 11.03.2017, 14:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  •  

    VEKT, MAT, TRENING, SUKKER & SNN

     

    Det har vrt mye snakk om trening, mat og motivasjon frste del av det nye ret. Det pleier alltid det, hvert eneste r. Jeg er selvflgelig enig i at det er viktig holde kroppen i grei form og spise mat som gir en det en trenger. Men, alt med moderasjon, ikke hysteri. Jeg mener det er fullt mulig spise vanlig mat, en utskeielse iblant, litt godteri i helga, srge for moderat trening/mosjon og fremdeles holde vekta. Ja, til og med g ned i vekt.

    Det passer ikke alle med en livsstil basert p salat, bnner, fr og smoothie. Noen mener til og med at det optimale er 7 mltider hver dag. Jeg har ikke tid til sju mltider hver dag, jeg hater vre sulten hele tiden og jeg blir ikke mett av en liten hndfull ntter eller en smoothie alene. Jeg virker best p vanlig mat. Vanlig brd (gjerne hjemmebakt) med variabelt plegg, melk eller juice, potet kjtt/fisk, grnnsaker og saus, men selvflgelig ogs yoghurt, br og frukt hver dag. Jeg vil ha litt av alt jeg og det funker faktisk supert. Jeg har nok energi til det jeg skal, pluss litt til. 

    Og en ting til, dette med sukker vs "sukkerfri". Om man forsker holde vekta eller g ned, s fokuseres det enormt p at sukker er styggingen, men det er fullt mulig fortsette frotsinga bare man bytter til et av de sukkerfrie tilsetningene. Hva er greia? Hva er meningen med bytte en avhengighet med en annen? Det hele dreier seg vel om selvdisiplin og kontroll, ikke askese? Jeg synes det settes alt for stort fokus p at det nesten er en selvflge med sjokolade eller annet "godteri" hver dag, bare det er med et av de "sukkerfrie" alternativene. Begrensning dere, litt av alt. Det tror jeg p! Jeg skjnner det finnes grsoner her, men for meg personlig er det mye mer motivasjon i kunne vite at "alt" er lov med moderasjon, vs fokus p alt man ikke skal/br spise.

    (innlegget inneholder annonselenker)

    Nike Sportswear AIR MAX 90 PREMIUM Joggesko black/white/metallic silver / Just Cavalli EMBRACE Klokke black / Dolce&Gabbana Solbriller sort / Nike Sportswear AIR MAX 90 PREMIUM Joggesko black/white/metallic silver / Zalando Essentials 2 PACK Leggings black/dark grey melange / Zalando Essentials Treningsjakke light grey / Zalando Essentials Treningsjakke apricot

     

    Jeg tror ogs det er viktig sette seg mange sm delml underveis i prosessen mot hovedmlet. Selvflgelig kommer man ikke vekk fra belnningen. Belnning er ofte motivasjon godt nok. Jeg belnner meg selv, ikke store greiene hver gang, men du verden, jeg "lar meg lure" og ting fungerer.

     

    HER ER NOEN AV MINE BELNNINGER:

    • Skipakke (ski, sko, staver, overtrekksbukse/jakke)
    • Piggsko
    • Treningsjakke(hst/vinter, p bilde over)
    • Trye/stillongs i ull og bomull, forskjellige tykkelser
    • Pannebnd i ull
    • Joggesko (klare til sommersesong)
    • Treningsbukse og singletes (p bilde under)
    • Neglelakk
    • Perleredobber
    • Sko med hye heler(denne var utrolig motiverende etter r med bare joggesko)
    • Adidas Gazelle joggesko (samme som bilde under, men mine er knallbl, FANTASTISK FINE)
    • Blomster (potteplanter og buketter)

     

    Noen av belnningene er selvflgelig relativt kostbare, men de varer i mange r og man br jo se p kropp og helse som en investering, for resten av livet. Det finnes nok like mange mter med vektkontroll som det finnes mennesker, men det aller viktigste er finne SIN mte, ikke strebe s etter andre sine lsninger. Det tar litt tid, noen mneder med prving og feiling, planlegging og tilrettelegging, men s kan du rusle videre og endringene kommer etter hvert og de blir vrende. Man er endelig blitt forhenvrende jojoslanker. Jeg m kanskje ppeke at dette gjelder ikke den som er ute etter en sylslank figur, langt under normal bmi. Dette er for den som vil ha normale former, krefter i kroppen og tle en styt.

     

     

        

     

    Nike Performance TOPP    Adidas Performance Sport Trousers   Adidas Performance Topp    Adidas Gazelle Joggesko      

     

    HER ER NOEN AV MINE TIPS:

    • Sett deg delml og ml
    • Bruk tid p planlegging av gjennomfringen
    • Lag deg handleliste hver gang fr du drar p butikken og hold deg til den
    • Finn deg en form for trening/mosjon du liker (det er helt normalt ikke digge hard trening, g heller en tur)
    • Unn deg sm og store belnninger i blant (personlig s benytter jeg ingen spiselige)
    • Last ned en turapp eller lignende med oversikt over skritt, kilometer event. kart (dette virker motiverende i seg selv)
    • Gjr det enkelt (benytt alle muligheter for bevege deg, g trappa hjemme noen ganger ekstra)
    • G sakte frem og k etter hvert (en til to kter/turer i uka kan fort doble og triple seg nr glden kommer)
    • Ikke stress (bruk heller litt tid p f treningen inn i hverdagen, en tur p ti minutter er tross alt bedre enn ingen tur og har man frst kommet ut s er det enklere prioritere en lenger tur)
    • Unn deg litt godt i helga (men vr moderat, behovet vil avta etter hvert om man klarer begrense seg noe i starten)
    • Skryt av deg selv til deg selv og vr fornyd med egne prestasjoner, bare du er du :)

    Husk p at det er lrdag og helg, nyt finvret, et godt mltid og hverandre. Ha det fint, vi blogges!

     

    #trening #vektreduksjon #komiform #bedrehelse #fitforlife #shapeitup #hverdagsliv #blogg
     
  • Publisert: 11.03.2017, 14:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Sjokomuff Med Lakris & Daimkaramell

  • Publisert: 10.03.2017, 15:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Det er fredag og innkjring til helg. Hva passer vel bedre enn litt sjokolade p helgetampen? Dette er egentlig oppskrift til en langpannekake, men her har jeg rett og slett valgt lage mumselige munnfuller. Jeg elsker sm kakegodiser til en kaffekopp og disse med salt lakris, mmmm det er min favorittkombinasjon. Dette gr raskt lage og disse fr bein g p. Synes du derimot at oppskriften er litt stor, s kan du selvflgelig halvere den. Hper det smaker, vi blogges!

     

    Chocolate & licorice, an irresistible combination

     


     

    Sjokolademuff

    Ingredienser: 3 dl Sukker,200gr Smr, 4 egg,4dl Hvetemel,1/2dl Bakekakao,1 ss. Bakepulver,2dl Melk

     


     

    Fremgangsmte: Varm melken (ca. 30*C). Smr og sukker rres hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg under omrring. Bland alt det trre i en bolle for seg og rr dette inn i deigen vekselvis med melken. Rren fordeles i muffinsformer, ca. 2/3 fulle.

    Stekes p midterste rille 180*C i 10-12 minutter (variasjon ut fra hvor store former man bruker og type ovn, flg med).

     


     

    Sjokoladeglasur

    Ingredienser: 300 gr. Smr, 300 gr. Melis, 2 Egg, 1/2 plate Kokesjokolade, 4 ss. Kaffe, 1 ss. Bakekakao.

    Smelt sjokoladen over vannbad. Smr og melis piskes hvitt og luftig, tilsett kaffe og bakekakao, bland godt. Pisk inn ett og ett egg og tilslutt fingervarm, smeltet sjokolade. For tykkere konsistens, tilsett mer melis. Legg p en god desj med sjokokremen (eller bruk sprytepose og nsket tip) og str over salt lakris/dajmkaramell. Kos deg!




    #baking #kake #heimebaka.blogg.no #sjokolademuff #cupcake #kos
     

  • Publisert: 10.03.2017, 15:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Breakfast Time

  • Publisert: 10.03.2017, 08:18
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • En av mine frokostfavoritter er denne fantastiske kombinasjonen i ei skl. Halvblandet yoghurt naturell og mager kesam vanilje, litt musliblanding, toppet med bringebr, blbr og jordbr. Fantastisk smak og super start p dagen. Denne porsjonen holder energien oppe og meg passe mett, til det er tid for lunsj. Her skal dagen utnyttes til det fulle! Bl himmel og sol inviterer til en tur ut i frisk luft litt utp dagen, men frst m det ordnes. Ha det fint s lenge dere og nyt dagen p jobb eller hjemme, vi blogges!

     

    God morgen dere!

     

     







    #frokost #lunsj #kvelds #raskmat #sunt #heimebaka.blogg.no #mat #hverdagsliv #br

  • Publisert: 10.03.2017, 08:18
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Chickpeas & Salad

  • Publisert: 09.03.2017, 10:14
  • Kategori: Matretter
  • Salat er godt og oppfriskende til lunsj nr man har lyst p noe annet enn den vanlige brdskiva og her finnes det s mange ulike kombinasjonsmuligheter, at den kan varieres i det uendelige. Jeg er veldig glad i enkle salater med grnt, kylling og fetaost eller reker, egg, purre og grnt. Men en og annen gang kan jeg gjerne ta en kombosalat med masse godt. Her fr du en enkel og god variant.

    Fargerik salat

     

     

    Du trenger: Agurk, paprika, salat (gjerne blanding av flere typer), gulrot, purre, skinke, kikerter & kokt egg, Dressing: Kesam, sitronsaft (som variasjon kan ketchup brukes i stedet for sitronsaft), salt & pepper. Serveres med grovt, ristet brd med kokt egg p.

    Har du en favoritt, eller en spesiell salat du kan anbefale? Jeg blir veldig glad for alle nye tips og ideer og tar gjerne i mot forslag, vi blogges!

     








    #salat #mat #lunsj #hverdagsliv #heimebaka.blogg.no #smrett

  • Publisert: 09.03.2017, 10:14
  • Kategori: Matretter
  • 8 kommentarer
  • Slik setter du en spiss p mltidet

  • Publisert: 08.03.2017, 16:08
  • Kategori: Matretter
  • Her i Casa Brattbakken spises det aller meste. B er ikke superbegeistret for fisk, men synes det er helt greit om det piffes opp med litt ekstra godt. Det enkle er ofte det beste, s i dag serveres du ovnsbakt steinbitfil med kokte poteter, gulertter, scampi og SANDEFJORDSMR. Fisken legges bare i ildfast form og settes p midterste rille 200* i 15-20 minutter, mens poteter og gulertter kokes. S kommer vi til selve spissen, krona p verket, smakssetteren p hele mltidet, SAUSEN. Hper det smaker!

    Den perfekte sausen i godt selskap...

     


    Sandefjordsmr

    Du trenger: 0,5dl flte, 200gr godt smr, saften av sitron (her snakker vi EKTE sitron), salt og hvit pepper (vanligvis brukes 2-3ss hakket bladpersille, men det ble slyfet denne gangen)


     

    Slik gjr du: Smret skjres i terninger og legges i ei skl, la st p benken mens du koker opp flten. Den kan kokes inn i ca. 5 minutter, ta s kjelen av platen.


     

    Pisk inn litt og litt av smret, smak til med presset sitron (ta heller for lite enn for mye). Sausen skal vre syrlig, men jeg synes det blir for mye med saften av 1 hel sitron til denne porsjonen.


     

    Sausen blir fort lunken nr alt smret er pisket inn, du kan fint varme den opp igjen, men pass da p at den ikke koker helt opp. Sandefjordsmr er helt nydelig til scampi og fisk, men kan ogs brukes til for eksempel asparges og spekeskinke som en forrett. Sausen kan spises bde varm og kald.



     

     

    #steinbit #saus #middag #mat #mltid #hverdagsliv #blogg #tilbehr #fisk #sandefjordsmr

  • Publisert: 08.03.2017, 16:08
  • Kategori: Matretter
  • 4 kommentarer
  • Winterwonderland

  • Publisert: 08.03.2017, 09:17
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Hei dere, for et fantastisk vr vi har! Her er noen knips fra en av treningsrundene vre som er p godt 6km. Ikke s langt at du sliter deg helt ut, men langt nok til at du fler du har gjort en liten innsats og mer enn nok til at stlheta kommer sigende for hver gang man glemmer uttyinga. Fret er supert med piggsko og jeg skal rlig innrmme at hadde det ikke vrt for at de ble innkjpt tidlig i vinter, s hadde det blitt drlig med utetrening p meg. Temperaturen har vrt upklagelig i hele vinter, men mildvret har srget for mye is store deler av tiden og det har ikke vrt ufarlig bevege seg enkelte steder. Men, n er vi kommet adskillig nrmere vren og jeg har tilbakelagt mange mil siden starten p prosjektet. Jeg kan ikke annet enn glede meg til tida fremover og motivasjonen er p topp n, det blir lysere, det blir varmere og "alt" blir enklere. Jeg gleder meg stort til joggesko, singlet og shorts kan finnes frem og hper inderlig glden er like stor nr den tid kommer. Jeg ble faktisk s inspirert av turen og fargene, at jeg mtte legge ved ei lita nskeliste i samme fargetema. MY KIND OF STYLE, kommer nok til g til innkjp av et og annet der. Er alltid koselig unne seg noe man har ekstra lyst p nr man har gjort seg fortjent til deg, s her m det jobbes for oppn neste delml raskt. I Will shop! Ha en fin dag da dere, litt kaldt men gnistrende sol, vi blogges!

     

    Turvr, Vinter & Sn

     


     

    Winter redobber, Silver / Winter Armbnd, Silver / Winter Armbnd, Svart / Pepe Jeans NEW BROOKE Slim fit jeans bleached denim / Gant OXFORD Bluser sailor blue / Zign Belte silver / Mexx Skjerf beige / Marc O'Polo Skjerf sea breeze / Mexx Skjerf sort / Guess GLASS CANDY Shopping bag silver / Guess HAYDEN Hndveske chalk
     
     
     
     
    #vinter #tur #mosjon #trening #komiform #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no
  • Publisert: 08.03.2017, 09:17
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Marengs

  • Publisert: 07.03.2017, 18:22
  • Kategori: Ste saker
  • Enkelt, raskt og veldig godt. Marengs er en undervurdert liten stsak. Den er super mikse sammen om du har rester av eggehvite og den holder "uendelig" i tett boks. Smaker supert som den er, eller den kan knuses og strs p is og br som en ekstra spiss p desserten.

    Du trenger: 3 eggehviter, 150gr sukker, 1ts sitronsaft, 1/2ts vaniljesukker (event. farge eller smak).

    Slik gjr du: Eggehviten, vaniljesukkeret og sitronsaften piskes til skum, tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter piskingen til massen blir blank og seig. Settes p bakepapirkledd stekebrett med en skje, eller sprytes i topper med kremsprytepose og nsket tip. Stekes p 120* midterste rille 60-90 minutter.

    TIPS: Lakrispulver blandes i rra og strs p toppen av marengsen, Smaskens! Vi blogges dere:)

     

    Meringue  -  A Girls Kiss

     









    #marengs #pikekyss #stesaker #heimebaka.blogg.no #stsak #hjemmelagetgodteri #blogg #hverdagsliv

  • Publisert: 07.03.2017, 18:22
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • I`m A Kind Of Burger Girl

  • Publisert: 07.03.2017, 13:56
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • I`m a kind of burger girl! Hjemmelaget burger er supergodt! Jeg kan selvflgelig ta en burger p et gatekjkken en og annen gang, men ingen kjpeburger slr en real burger type homemade. Jeg synes hjemmelaget pommes frites er aller best til denne, men det tar litt tid. Andrevalget m bli ovnsstekte potetbter. Det gr raskt, smaker digg og metter magen. Jeg vasker potetene, deler dem i bter og legger dem over i ildfast form. S ringler jeg rapsolje over, strr p grovkvrnet salt og pepper og smekker dem inn i ovnen p midterste rille 225* i 30-45 minutter. Smikk pang ferdig! Nedenfor har jeg hentet inn linker til "full pakke" for dere som har lyst til prve en enkel, saftig og snaskens burger med ekstra godt til. Hper det smaker, vi blogges!

    BURGER & POTATOWEDGES

     

     

     

    HJEMMELAGET BURGER       HJEMMELAGET BBQSAUS       HJEMMELAGET BURGERBRD  

     

      HJEMMELAGET POMMES FRITES      HJEMMELAGET SVINEKJTTKARBIS

     


     







    #mat #hamburger #heimebaka.blogg.no #potetbter #pommesfrites #bbqsaus #burgerbrd#blogg

  • Publisert: 07.03.2017, 13:56
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Summer In Store

  • Publisert: 06.03.2017, 22:11
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Publisert: 06.03.2017, 22:11
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 0 kommentarer
  • Yippi yay yeah....Cowboycookies

  • Publisert: 06.03.2017, 13:17
  • Kategori: Ste saker
  • Jeg er s glad jeg har s mange "goinger" rundt meg som jeg kan skylde p, nr lysten til pynte litt p helt vanlige kjeks kommer sigende. Disse ser kanskje litt kjedelige ut, men jeg kan garantere at smaken er helt toppers. Med smak av karamell, hvit sjokolade og litt andre godsaker, er dette en sikker vinner i alle anledninger der litt stt og godt er passende. Hjemmelaget kjeks slr virkelig kjpekjeks langt ned i stvlene og det tar faktisk ikke s lang tid lage. Et smart tips er lage mye deig en gang man har god tid, rulle til plser, pakke inn og fryse ned. Da har man deigruller klar til kjekslysten melder seg og kan raskt trylle frem hjemmelaget godis.

     

    Homemade Cowboycookies

     

      

     

    Knasende spr, litt seige og uimotstelig gode!

     

     

    OPPSKRIFT COOKIES

     

    Du trenger: 100gr romtemperert smr, 1,5dl hvitt sukker, 1dl brunt sukker, 2 egg, 5dl hvetemel, 1ts vaniljesukker, 1ts natron, 1ts salt, 100gr hvit sjokolade, 100gr melkesjokolade (eller favorittsjokoladen).

     

     

     

    FREMGANGSMTE

     

    Slik gjr du: Visp sammen smr og sukker til en luftig og pors masse. Tilsett egg og vaniljesukker, rr godt sammen. Bland alt det trre (unntatt sjokoladen) i en egen bolle og sikt blandingen litt etter litt i deigen mens du blander alt godt sammen. Rr inn hakket sjokolade og sett gode topper av deigen p bakepapirkledd stekebrett med teskje. La deigtoppene ha litt mellomrom, de siger noe utover. Stekes 12-20 minutter p 170*, midterste rille. Her varierer det noe p ulike ovner s flg med, kort steketid gir seigere kjeks og lengre gir spr og harde kjeks (de er supergode uansett hardhet). Avkjl kjeksene litt p stekebrettet fr de flyttes over p rist for bli kalde.

     














    #kjeks #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #baking #stesaker #turkos #cookies #sjokoladekjeks #mat #kos #turgodt

     

  • Publisert: 06.03.2017, 13:17
  • Kategori: Ste saker
  • 4 kommentarer
  • Summary Of The Week

  • Publisert: 05.03.2017, 12:57
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Hei igjen dere! N er sndagslunsjen fortrt og mens vi venter p sola tar Byggern og jeg livet med knusende ro og har inntatt hvilemodus i hver vr godstol, mens sndagen tikker videre. I uka som har gtt har dere ftt se Halvgrove Rundstykker, Brownie & Walnuts, Cinnamon Wreath, Quick, Hot & Easy, Wok Fried Rice & Scampi og Potato Puffs her inne hos meg. Om jeg skal vre rlig, s tror jeg det er sjelden det er samlet s mye spiselig godt p samme uka her p bloggen og jeg hper dere tar dere tid til teste noen av oppskriftene. Jeg klarer ikke en gang velge ut en favoritt av disse, fordi de alle sammen er s utrolig gode p sitt vis og byr p kos og mette mager. Hper dagen gir tid til god mat, hyggelige opplevelser, masse latter og kos for dere ogs. Vi blogges!

    LOVE HOMEMADE ROLLS BECAUSE IT TASTES REAL

     

    #mat #gjrbakst #kaker #middag #lunsj #tilbehr #temakaker #heimebaka.blogg.no #hvetebakst

     

  • Publisert: 05.03.2017, 12:57
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 8 kommentarer
  • Home Is Where Everything Is

  • Publisert: 05.03.2017, 10:27
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • God sndag alle sammen! Her snr det vannrett og tka ligger som et tett teppe over bygda. Kaffen smaker ekstra godt p slike dager og varmen fra koseteppet gjr det helt greit med bustevr utenfor husets fire vegger. Sndager er forresten gode dager, spesielt nr man har fri. N er det ikke slik at jeg sover lengre p morgenen og drar ut frokosten til middagstider, egentlig skulle jeg nske til tider  kunne gjre akkurat det. Men, jeg koser meg jeg og venter p at sndagslunsjen kan startes p. Vi har alltid god lunsj p sndager, ja, i alle fall nesten alltid. Ikke det at den er s spesiell, men den inneholder alltid noe varmt til forskjell fra lunsjen p hverdagene. Det er ikke store endringene som skal til, for f flelsen av at dagen er litt mer enn en vanlig ukedag. Tar en kaffe til jeg, fr rundstykkene varmes og Byggern dras ut av senga. Vi blogges om litt!

    Sndagskos...




              
     

              


       #hverdagsliv #interir #rustik #heimebaka.blogg.no #        

  • Publisert: 05.03.2017, 10:27
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 2 kommentarer
  • Brownie & Walnuts

  • Publisert: 04.03.2017, 15:38
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Jeg er svak for sjokolade, sjokolade og ntter klarer jeg knapt nok motst. I alle fall ikke nr det er ingredienser i en kake som lages p et blunk. Min bedre halvdel mumlet bare "farlig god" under prvesmakingen og hintet om at middagen kanskje kunne skyves litt ut. Det ble den. Kaken inneholder riktignok ikke sjokolade men bakekakao, uansett smaker den virkelig godt og alle nttene gir en herlig crunch . Den er ikke s tung som mange andre Brownies og den har absolutt klatret opp blant min favoritter p listen over raske godbiter. Lyst p noe snaskens? Da lager du denne! Lykke til, vi blogges!

     

    Tempting confection

     


     

    Du trenger: 150gr smr, 2dl sukker, 2 egg, 1ts vaniljesukker, 1ss bakekakao, 2dl hvetemel, 1ts bakepulver, 2dl valntter (eller hasselnttkjerner).


     

    Slik gjr du: Sukker og smr rres luftig, tilsett eggene og bland godt. Bland alt det trre og sikt det inn i deigen, rr sammen. Fordel deigen i en liten form (i opprinnelig oppskrift str det 25X35cm, jeg har brukt 25X25 og synes kaken m vre spass "tykk"). Hakk nttene grovt og str over kaken. Nttene kan ogs blandes i deigen, men det smaker aller best nr de fr brunet seg p toppen av kaken.

    Stek kaken p midterste rille 200* i ca. 15 minutter. Skjr kaken i sm firkanter mens den er varm. Nytes lunken med krem eller is, eller helt enkelt som den er med en god kopp kaffe og noen bringebr.





    #brownie #valntter #hjemmebakt #heimebaka.blogg.no #langpannekake #bakekakao #mat #kaker #baking

  • Publisert: 04.03.2017, 15:38
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 8 kommentarer
  • Wok Fried Rice & Scampi

  • Publisert: 04.03.2017, 12:10
  • Kategori: Matretter
  • Hei dere! Lyst p noe godt, noe enkelt og smakfullt? Wok kan varieres i det uendelige, er raskt lage, kan vre spacy eller mild, smaker godt og behver ikke koste mye. Denne woken er mild, uten for mye krimskrams, men den kan selvflgelig oppgraderes med chili og hvitlk, som kan puttes i wokpannen likt med lken. Scampi kan byttes ut med svinekjtt, kylling, storfekjtt eller fisk. Det er det som er s fantastisk med wok, man tar hva man har og det man har lyst p, svusj i pannen og ferdig. Hper du finner din favoritt, vi blogges!

    Mix it in the wok pan...

     

    Du trenger: Rapsolje, kokt ris, gulrtter, purre, brokkoli, champignon, lk, egg og scampi (r eller ferdig).





     

    Slik gjr du: Kok ris om du ikke har rester. Vask, skrell og kutt grnnsaker og sopp i sm biter. Start med woking av lk, s sopp. Nr soppen har blitt blank og myk tilsetter du brokkoli som tar lengst tid, s gulrtter og purre. Nr alle grnnsakene har ftt passe konsistens (etter eget nske), lages en grop i midten av wookpannen, uten grnnsaker. Visp sammen egg med en gaffel og tm i gropen mens du bruker stekespaden som om du lager eggerre. S blandes alt sammen og scampien legges i, varmes raskt og maten er ferdig. Spises som den er eller sammen med soyasaus eller st chilisaus.

     





    #wok #scampi #heimebaka.blogg.no #lunsj #middag #stektris #friedrice

  • Publisert: 04.03.2017, 12:10
  • Kategori: Matretter
  • 6 kommentarer
  • Cinnamon Wreat

  • Publisert: 03.03.2017, 17:43
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hei igjen og riktig god fredagskveld dere! Det er noe helt spesielt med gode, gamle oppskrifter. Jeg er s heldig at jeg har ei lita samling med hndskrevne oppskrifter til bde mat og kaker fra gylne dager. Det kan riktignok vre utfordrende tyde enkelte av ordene og ikke minst gjette seg til ca. ml p betegnelsen "knupp", "neve" og andre festlige beskrivelser. Men, er det noe som er sikkert, s er det at bakst og matglede har vrt tilstede gjennom alle tider. I dag har jeg funnet frem oppskriften p en real kanelkrans med mye smak. Det er noks tydelig at i denne oppskriften ble det ikke spart p noe, men s er den god ogs da. Valget er ditt, lag den etter oppskriften eller sl av litt p fyllet. Her fr dere i alle fall godsaken som lovet. Vi blogges!

     

    Wheat wreath with lots of flavor

     

     

     

    Du trenger:

    KRINGLE: 50gr. gjr, 2dl. melk, 75gr. smr/margarin (mykt), 75grsukker, 2ts kardemomme, ca. 400gr hvetemel.

    FYLL: 3ss kanel, 75gr smr/margarin, 75gr sukker.

    PYNT: melis og vann (eventuelt trket frukt)




    Rr ut gjren i lunken melk (bruker du trrgjr, blandes denne i melet). Tilsett mykt smr, sukker og kardemomme. Elt inn hvetemel til deigen blir glatt og smidig. Heves tildekket i ca. 30 minutter.



     

    Kjevle ut deigen til en rektangel ca. 30X20cm. og legg den p bakepapirkledd stekebrett. Bre utover smr, dryss p kanel og sukker. Rull sammen og form til en krans. Klipp rundt med mellomrom p ca. 5cm. Her kan du ogs klippe litt tettere og vri endene annenhver vei for f et enda finere resultat. Jeg laget ringen liten og lubben og lot alle endene peke sammen vei. La kanelringen heve i ca. 1 time.

     


     

    Stekes p midterste rille, 225* i 25minutter. Her m du flge med, kanelkransen min var ferdig p 15 minutter. Den blir noks mrk i fargen, men jeg ville ha senket temperaturen til 200* om den skal st tiden ut. Avkjles p rist. Rr sammen melis og litt vann og ringle over. Og dere, skal det virkelig nytes, s skjr av et godt stykke med lunken kanelkrans og server med kald melk. Kaffe fungerer selvflgelig ogs. Hper det smaker, vi blogges!

     


     

    #kanelkrans #hjemmebakt #heimebaka.blogg.no #gjrbakst #kardemomme #kanel #kringle #hvetebakst

  • Publisert: 03.03.2017, 17:43
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Potato Puffs

  • Publisert: 03.03.2017, 09:36
  • Kategori: Matretter
  • Jeg elsker potet! Aller best liker jeg vanlig kokt potet, litt "flsut" som vi sier her jeg holder til, men det er gy med forandringer av og til. I dag har jeg lyst til servere dere lette, fine og smakfulle potetpletter eller potetpuffer. Disse kan varieres i det uendelige med endringer i tilsetning av krydder, etter hva du nsker servere dem til. Helt enkle til egg og bacon, hvitlk og chili til steik, kylling eller fisk og spacy krydret til lrdagens biff. Jeg m jo innrmme at jeg synes de tar seg godt ut p tallerkenen og om du spryter rosettopper, i stedet for lage de slik jeg har gjort her, s fr hele mltidet et litt eksklusivt preg. Ekstra hyggelig er det om man venter besk og gjerne vil sette litt ekstra pris p middagsgjestene og overraske med noe litt utenom det vanlige, men likevel safe servere. God fredag s lenge dere, en godbit kommer seinere. Vi blogges!

    Potetpuffer

     

             

     

    Du trenger: 6 poteter, 1ss smr, 1 dl matflte, 2 eggeplommer, 1/2ts salt, 1/2ts. revet muskatntt, 1/2ts pepper, 50gr parmesan (eller annen ost), 2 eggehviter.



             


    Slik gjr du: Skrell potetene fr de kokes mre. Hell av kokevannet og mos potetene, tilsett smr, matflte, eggeplommer, krydder og revet ost og rr godt sammen. Avkjl blandingen.
     


             

    Stivpisk eggehvitene og rr dette forsiktig inn i potetblandingen. Fordel mosen i 6 smurte muffinsformer eller muffinsbrett. Stekes p midterste rille, 225* i ca. 20-25 minutter. Smaker godt bde som varme og kalde og til retter med kylling, kjtt eller fisk. Som jeg nevnte tidligere, s blir disse ogs veldig fine om de sprytes ut som topper eller rosetter p en stekeplate (smurt).


     

    #potetpuffer #tilbehr #heimebaka.blogg.no #potet #hverdagsliv #blogg #mat #hjemmelaget

  • Publisert: 03.03.2017, 09:36
  • Kategori: Matretter
  • 8 kommentarer
  • Quick, Hot & Easy

  • Publisert: 02.03.2017, 11:01
  • Kategori: Matretter
  • Hei dere. Allerede torsdag og siden det snart er helg passer det med en superrask og enkel godbit. Dette ble lunsj her i heimen for f brukt opp rester etter tacomiddag, men disse kan fylles med alt godt og spises bde varme og kalde. Lenger ned p siden finner du mine favoritter til lompefyll og jeg hper dere finner noen som frister. Jeg m kaste meg rundt for n gjennom mlene for dagen og akkurat n nsker jeg meg s veldig en god tur ut i sola for litt ekstra energiboost s her m det skjerpes. nsker om en flott dag sendes til dere fra meg her inne, vi blogges!


    Jeg har brukt: Tacolomper, karbonadedeig med krydder, rdlk, tomat, champignon, tomat, salsasaus & rmme. Lompene fylles, rulles og legges tett i en ildfast form. Str ost over og sett p midterste rille, stekes ca.20 min. p 180* 




    Mens godbitene str i ovnen fikses en enkel salat, avocado moses og krydres og VOILA, s har du en varm og velsmakende lunsj/middag/kveldsrett.


     

    MINE FAVORITTLOMPEFYLL

    Krydret kylling, spr salat, rdlk, rmme, fetaost & tomat (kald, men kan varmes uten salaten)

    Ost, skinke, purre & tomat (varm& kald)

    Laks, philadelphiaost & gresslk (kald)

    Reker, chili, tomat, sitron & avocado (kald)

    Egghakk (egg, gresslk/purre, majones, salt & pepper), reker & tomat (kald)

     


     

    #kjkkenkjappis #tacolomper #lunsj #heimebaka.blogg.no #smrett #restemat #digg #mat

  • Publisert: 02.03.2017, 11:01
  • Kategori: Matretter
  • 6 kommentarer