Heimebaka

Vegetables Makes The Day

  • Publisert: 30.03.2017, 08:51
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • God morgen dere! I dag våknet jeg og var skikkelig sulten, men så utrolig matlei. På slike dager blir det yoghurt med friske bær til frokost, men det som er enda viktigere for meg, er å planlegge neste måltid. Om jeg ikke gjør det i slike perioder, havner jeg alltid opp med dårlige valg som går raskt å lage, metter akkurat der og da, men som kanskje ikke akkurat gir meg et energiboost. Etter noen års erfaring på matfronten så vet jeg at "ferdiglaget" mat i kjøleskapet er en smart løsning. Salat er fristende, selv på de mest matleie dagene og i alle fall om den er nesten ferdig. Plukk & miks konseptet brukes her i Casa B, etter hva som finnes i skuffer og skap. Jeg bruker noen minutter på å forberede en egen salatbar og lager selvfølgelig så mye at jeg har noen dager. Dette holder seg lenge, pakket hver for seg i tette bokser. Salat vaskes og deles, grønnsaker vaskes og kuttes i passelige biter, egg kokes og skrelles. Siden jeg er veldig glad i avocado, både smaksmessig og som god fettkilde, så moses alltid en avocado sammen med litt sitron, salt og pepper. Da har jeg tilbehøret jeg trenger til salaten. Så kan jeg velge om jeg vil ha kylling, skinke, reker eller annet (etter hva jeg har), hver gang jeg fyller salatskåla mi. Salat er en super lunsj, den metter godt og lenge og det går raskt når alt er ferdig kuttet på forhånd. I dag blir det salat på meg :) Ha en super dag dere, vi blogges!

    LAG DIN EGEN SALATBAR

    A Salat Makes Your Day Crazy






    #salatbar #raskmat #hverdagsliv #blogg

  • Publisert: 30.03.2017, 08:51
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Camera For The Benefit...

  • Publisert: 28.03.2017, 08:32
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Byggern og jeg har vært på enda en testtur med nytt kamera og jeg er mektig imponert. Nå skal det riktignok noe trening til, før alle innstillinger og bruksmåter er utprøvd og lært, men jeg gleder meg virkelig til å utforske nyanskaffelsen fremover. Jeg vil tro det kommer til å synes her inne etter hvert også, både på kakebilder og hverdagsgleder. Fotografering har alltid vært fascinerende og jeg er veldig glad i å ta bilder av alt (og ingen ting) og tar frem igjen gamle bilder gang på gang. Bilder er fantastiske minner og sier så mye, om man bare ser litt ekstra godt etter. Nå skal dagen brukes, til nytte, trening, glede og kos. Nyt dagen alle sammen og ta en ekstra titt i veikanten etter vårens første tegn på liv, hestehov.  Vi blogges!

     

     


     

     


     

     


  • Publisert: 28.03.2017, 08:32
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 2 kommentarer
  • Pasjonsfrukt & Belgisk Sjokolade

  • Publisert: 27.03.2017, 10:36
  • Kategori: Kakeriet
  • Denne kaken er søt og syrlig, den er tidkrevende å lage og inneholder gode råvarer. Kanskje ikke akkurat en hverdagskake, men du verden, om noe spesielt skal feires kan denne trygt serveres. Selve kaken består av tre deler, der mørk belgisk sjokolade briljerer sammen med en frisk eksplosjon av pasjonsfrukt blandet med italiensk marengs og nydelig hvit sjokolade, også denne av belgisk kvalitet. Sammen utgjør disse en komplett smaksopplevelse som ikke glemmes med det første. Jeg har laget denne kaken noen ganger, justert originaloppskriften og tilpasset den til egen formening og ulike formål, og med pynt/tilbehør av forskjellig karakter. Favoritten er nok med friske bær eller bærsaus og nøtter for litt ekstra crunch. Originaloppskriften finner du hos Søtsiden.

     

    Kaken er glutenfri og inneholder sjokoladebunn, pasjonsfrukt mousse, hvit sjokolade mousse, hel kant av hvit sjokolade, bær, nøtter, frukt, & krem av hvit sjokolade og fløtekrem. En riktig luksuskake til spesielle anledninger.

     






    #mousse #festkake #bryllupskake #pasjonsfrukt #sjokolade #luksuskake

  • Publisert: 27.03.2017, 10:36
  • Kategori: Kakeriet
  • 4 kommentarer
  • God & Gammeldags Sjokoladekake

  • Publisert: 26.03.2017, 08:31
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  •  Ja da, jeg er og blir evig bakefrelst. Jeg lar meg friste gang på gang og blir aldri lei baking, ikke kakespising heller for den saks skyld. Jeg er veldig glad i gamle oppskrifter, synes liksom det er noe eget over fortidens husmødre og kakeingredienser. Det var ikke så om å gjøre å ha kompliserte oppskrifter med ingredienslister som en telefonkatalog. Nei da, enkelt, raskt og godt skulle det være og det var hjemmebakt. Jeg skjønner jo det at jeg har blitt en smule bortskjemt opp gjennom årene, som har fått gleden av så mye hjemmelaget mat og kaker, både hjemme, hos besteforeldre og naboen. Jeg bøyer meg i støvet for generasjonen før meg og før den igjen og tenker på alt arbeidet bak, de hadde ikke god tid før heller. Uansett så serveres det i dag en god gammel perle av en sjokoladekake. Håper det smaker, vi blogges!

     

    Old-fashioned chocolate cake

     





     

    OPPSKRIFT SJOKOLADEKAKE

     Du trenger:

    • 150gr smør
    • 300gr sukker
    • 3 egg
    • 300gr hvetemel
    • 3ts bakepulver
    • 21/2dl melk
    • 1/2pl kokesjokolade
    • 2ss kaffe

     

    FREMGANGSMÅTE

    Slik gjør du:

    • rør smør og sukker hvitt og porøst
    • rør i ett og ett egg av gangen
    • tilsett det tørre vekselvis med melk
    • smelt sjokoladen i kaffe og bland i røren
    • stekes på nederste rille i smurt form (26cm) 150* ca.1 time

     

     

    Oppskrift Sjokoladekrem

    Du trenger:

    • 200gr Smør
    • 500gr Melis
    • 3ss Bakekakao
    • 4ts Vaniljesukker
    • 6ss Sterk Kaffe

    Bland alle ingrediensene godt sammen. Justèr konsistensen med melis, til passe tykkelse. Smør glasuren over kaken, eller del kaken i to-tre deler og legg sjokoladekrem mellom hvert lag og på toppen. Nyt den som den er, eller fyll på med ferske bringebær for en ekstra smaksopplevelse.





    #sjokoladekake #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #dessertkake #sjokodrøm #hverdagsliv #blogg #baking #kake

  • Publisert: 26.03.2017, 08:31
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Yellow Boys Who LOVES Banana

  • Publisert: 25.03.2017, 12:05
  • Kategori: Cupcakes
  • Jeg liker minions, jeg er rett og slett betatt. De er akkurat som oss mennesker, med et hav av ulike ansiktsuttrykk og øyekast og jeg elsker å leke med maten når resultatet får meg til å le. I love to bake, It's so simple!

     

    You have to love this guys.....

     











     

    #marsipandekor #cupcakes #minions #bursdag #pyntetips

  • Publisert: 25.03.2017, 12:05
  • Kategori: Cupcakes
  • 0 kommentarer
  • Easter Preparation....

  • Publisert: 24.03.2017, 09:37
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • God fredag dere, jeg er kommet i påskemodus, skikkelig påskemodus! Nå blir det riktignok mest jobb på meg i påsken, men et par dager på fjellet skal jeg gjøre mitt ytterste for å få til. Jeg elsker hyttepåske og vil selvfølgelig gjerne ha snø, sol og passe temperaturer for skiturer, grilling, vaffelsteiking på verandaen (det pleier slå godt an) og andre uteaktiviteter. For meg betyr påske masse kos sammen med de man er glad i, det er nesten som man stopper tiden et øyeblikk og bare nyter. Jeg kaller det kvalitetstid og for meg er det byggesteinen som gjør at hverdagen fungerer optimalt.

     

    DE 10 BESTE TINGENE I PÅSKEN

    • Seine familiefrokoster (og alle andre måltider sammen)
    • Spekemattreff på verandaen
    • Skiturer
    • Vaffelsteiking ute
    • Kaste på stikka (med mynter eller hestesko, uteaktivitet for store og små)
    • Spilleaktiviteter inne (ludo, yatzy, mikado, hatt over hatt og mye mer)
    • Soffakos med fyr på peisen
    • Familiebingo (ja, tenk det dere. Nå spiller jeg aldri bingo ellers, men påskebingoen på radioen spilles gjerne sammen med familiens små og store)
    • Hjemmelaget marsipan (oppskrift finner du HER)
    • Appelsin i solveggen (og selvfølgelig kald, frisk og sprudlende drikke)

     

    Hva med dere, hva inneholder påskefavorittlisten?

     

     

    (Innlegget inneholder reklame)

    Jeg liker litt late dager på fjellet og er ekstra glad i myke og comfy klær til seine måltider og innekos. Her har jeg plukket ut noe av det jeg kunne tenkt meg å ta med i bagen på hytta, i tillegg til alle store, myke og varme uteklær. Åh, jeg gleder meg altså så mye til bilen er parkert utenfor hytteveggen og den lille påskeferien kan nytes!

     

     

    Desigual LUSAN Leggings grå / Vans YOSHIMI Leggings sort / Urban Classics Hoodie grey / Witty Knitters CHELSEA Cardigan sølv / Buffalo 2 PACK Pyjamasbukse pink/green / Triumph TRENDY SENSATION Singlet twilight blue / s.Oliver Leggvarmere grey / s.Oliver Leggvarmere grey / s.Oliver Leggvarmere taupe / s.Oliver Leggvarmere taupe / Onepiece LUSEKOFTE Jumpsuit grønn
     
     
     
    Ski og egg er et MUST i påsken :)
     
     
     
    Nå må jeg rett og slett begynne å virke og parkere påskelengselen litt. Her i Casa B er dagen fylt til randen og skal jeg rekke over alt, så må tiden nyttes godt. Vi blogges dere, ha en finfin fredag!
     
    #hverdagsliv #blogg #påske #hyttekos #hverdagsglede
     
  • Publisert: 24.03.2017, 09:37
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 6 kommentarer
  • Slik Lager Du Ekte Marsipan

  • Publisert: 23.03.2017, 20:18
  • Kategori: Søte saker
  • Hei alle sammen og god torsdag! Nå er det ikke lenge til påske dere og for meg har også hjemmelaget marsipan sin plass blant skiturer (om det fremdeles er snø), kortspill, kos i hytteveggen, appelsin, grilling og familiesamlinger. Hjemmelaget marsipan er så utrolig enkelt og det smaker mildt og ekte. Ekstra hyggelig er det å samle hele familien med store og små, så kan hver og en lage sin favoritt til påsken (marsipan med smakstilsetning, marsipan dyppet i sjokolade, marsipan uten pynt, marsipan med ekstremt mye pynt, figurmarsipan, marsipankuler, marsipanpølser osv.). Kanskje kan noen gledes med en pose hjemmelaget marsipan, levert på døren eller som overraskelse på skituren. Har man litt tid til overs er det også koselig å pynte posen med et personlig preg og en sløyfe eller fjær i passende farger. Her er det kun fantasien som setter grenser for hvilken sprell man kan finne på. Det koster så lite og gleder så mye med litt annet enn bare kjøpesnop. Håper det frister og at det i denne påsken nytes hjemmelaget marsipan i hytter og hus. Vi blogges!

     

    Colourful Sweets

     


    OPPSKRIFT EKTE MARSIPAN

     

    Du trenger:

    • 250gr skoldede mandler,
    • ca250gr melis
    • 1 eggehvite.


    Skold mandlene dagen før (kok opp vann, legg mandlene i og la koke noen minutter. Legg mandlene over på et kjøkkenhåndkle, tørk og klem dem ut av skallet, la ligge å tørke til neste dag).


    FREMGANGSMÅTE

     

    Slik gjør du: Mal mandlene to ganger på kvern, bland inn melis, pisk sammen eggehviten med en gaffel og rør inn i det tørre. Jeg pleier aldri å bruke så mye melis, men det er en smakssak. Tilsett farge og eventuelt annen smak (salt lakris, søt lakris, sitron, jordbær, appelsin) og form i vei.

    Hjemmelaget marsipan har god holdbarhet om den pakkes i plast og legges kjølig, den kan fint fryses eller rett og slett spises med en gang.






    #marsipan #hjemmelaget #ekte #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #påskekos #påskegodt #julegodt

  • Publisert: 23.03.2017, 20:18
  • Kategori: Søte saker
  • 2 kommentarer
  • We Truly Love....

  • Publisert: 21.03.2017, 17:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Det ble en smakfull avslutning på helgas Road Trip og jeg lar meg igjen fascinere av stilen dette kjente spisestedet har. Enkelt men tøft med industristil og maten er mums for moms når man er ute på tur. Bli med oss inn på en pizza og litt spacy snack. Vi blogges!





    Byggern, My Man <3










    #kos #pizzarestaurant #hverdagsliv #blogg #utepåtur

  • Publisert: 21.03.2017, 17:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 0 kommentarer
  • Appel & Cake

  • Publisert: 21.03.2017, 12:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Syrlige, friske epler i lett og søt kake. Det bør friste enhver kakebaker og kanskje aller mest kakespiser. Eplekake er enkelt og raskt, de aller fleste liker det og den smaker like godt selv om den har vært fryst. Kaken bakes kanskje oftere i eplesesongen, men jeg synes den passer like godt hele året. Aller best smaker det selvfølgelig med epler fra egen (eller naboens) hage, men om man ikke har den muligheten, eller har fryst ned eplebiter, så er jo tilgjengeligheten god året rundt likevel. I dag serveres en enkel og veldig god eplekake her hos meg, oppskriften får du her. Vi blogges!

    Hjemmelaget Eplekake

     


     

    EPLEKAKE

     

    Du trenger: 3 egg, 3dl sukker, 150gr. smør, 11/2dl melk, 41/2dl. hvetemel, 2-3ts bakepulver

    Pynt: 2 epler, sukker og kanel


     

    Slik gjør du:

    • Egg og sukker piskes til luftig eggedosis
    • Smør og melk kokes opp, avkjøles noe
    • Det tørre siktes i røra, vekselvis med smør- og melkblandingen
    • Tøm røra i en springform 25cm (jeg har brukt en liten firkantet form)
    • Vask, skrell og del eplene i båter, stikk litt ned i røra, strø på sukker og kanel
    • Stekes på midterste rille 180* 20-30 minutter

     

    Tips: Bruk syrlige epler, det gir best resultat og strø gjerne over hakkede hasselnøtter før steking, det gir en herlig crunch. Serveres som den er, eller lunken med pisket kremfløte, is eller vaniljesaus. Kos deg!




    #eplekake #hverdagsliv #blogg #mat #kake #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 21.03.2017, 12:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Back In Time....

  • Publisert: 21.03.2017, 06:42
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Vi har kosa oss og hatt det så fint! Det ble en liten tur på besøk til slektninger av B og der ble vi selvfølgelig tatt godt vare på og skjemt bort. Vi har sovet lengre på morgenen og kommet til dekket bord ved alle måltider, helt fantastisk. Lørdagen kom med flott vær og vertskapet tok oss med på en fascinerende vandring gjennom Fetsund lenser. Det er lite vann nå og mest mudderbanker med is, men håpet er der om å komme tilbake sommertid og ta hele runden på de flytende lensene. Det er utrolig koselig å rusle rundt og titte på hvordan ting har vært og hvor mye tungt arbeid som er lagt ned, før moderniseringen gjør sitt inntog og øker både krav og antagelig fortjeneste. At dette har vært et ufattelig tungt kroppsarbeid er jeg ikke det minste i tvil om, men jeg finner det likevel fasinerende å se oppfinnsomheten bak et slik enormt anlegg. Dette er i alle fall noe jeg satte pris på å få være med på! Håper dere koser dere med bildene, vi blogges!















    Hvilebrakker



    #fetsundlenser #hverdagsliv #blogg #utflukt #familieaktivitet

  • Publisert: 21.03.2017, 06:42
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 2 kommentarer
  • Hjemmelaget Pølsegrateng

  • Publisert: 20.03.2017, 14:14
  • Kategori: Matretter
  • Hjemmelaget mat trenger ikke være tidkrevende eller komplisert for å smake godt. Denne enkle retten kan fylles med det du måtte ønske, som rester fra kjøtt, fisk, grønnsaker eller lag den etter oppskriften jeg har satt opp.

    Helt enkelt grateng...

     

             

     

    Grateng med pølse, kål og ost.

    Ingredienser til 4 p.: ca. 800 gr. hodekål, vann og litt salt, 3 ss. hvetemel (eller annen jevning), 3 ss. smør, 4 dl. melk, 1 terning grønnsaksbuljong, 2 dl. revet ost (jarlsberg, gauda, edamer eller en blanding, lag litt ekstra til å strø på toppen av gratengen),400 gr. røkte kjøttpølser, salt og pepper og muskat.

     

             

     

    Det høres nesten for enkelt ut til å friste, men denne er både smakfull og mettende. Enkelt tilbehør som brød, rundstykker eller potet gjør dette til en rask og komplett middag. Det går fint an å klargjøre gratengen i den ildfaste formen, strø ost på toppen og sette den i kjøleskap til neste dag.

    Da har du en klar middag på ca. 30 minutter

     

             

     

    Fremgangsmåte:

    Skjær kålen i små biter og kok den mør i lettsaltet vann. Tøm over i en sil og la vannet renne godt av. Skjær kjøttpølse i terninger. Smelt smøret i en kjele og tilsett mel under omrøring og spe med melk, rør hele tiden. Smuldre i buljongterningen og smak til med krydder. La sausen koke i ca. 5 minutter til den er tykk og glatt. Rør inn revet ost, kål og kjøttpølse, bland godt. Tøm blandingen over i en smurt ildfast form. Strø på revet ost og gratinèr i stekeovn på midterste rille 225*C i 15-20 minutter

    Bruk gjerne oppskriften på sausen og tilsett kokt makaroni, skinke og dampet brokkoli eller fisk, stekt bacon i biter og dampet brokkoli/gulrot. Her er det lov å bruke dine favoritter.



    #grateng #middag #mat #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 20.03.2017, 14:14
  • Kategori: Matretter
  • 4 kommentarer
  • Summary Of The Week

  • Publisert: 19.03.2017, 20:38
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Allerede søndag igjen og ukeslutt. Dagene har blitt borte i et stort jafs, men Byggern og jeg har rukket en liten Road Trip og kost oss skikkelig i helga. Bilder og litt om helgeturen kommer på seinere innlegg.  Denne uken har dere kunnet se Pink Is The Colour, Vaffelfest på en hverdag, Rustne ferdigheter slipes, Hverdagsbrød, Makron- & Vaniljekremsnurrer, Hjemmelaget Pizzabunn & Tomatsaus og Mandelmakroner her hos meg. Jeg håper dere fant noe som fristet og kanskje har testet en oppskrift, eller to. Gi meg gjerne en tilbakemelding, det setter jeg veldig stor pris på! Nyt restene av søndagen og kos dere, vi blogges :)

     

    LOVE TORTILLACHIPS & DIP



     

     

     

     

    #mat #hverdagsliv #blogg #oppskrifter

  • Publisert: 19.03.2017, 20:38
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 0 kommentarer
  • Mandelmakroner

  • Publisert: 18.03.2017, 17:05
  • Kategori: Søte saker
  • Dette må være forgjengeren til franske makroner og de drar meg helt tilbake til barndommen. Da jeg kjente lukta sive ut fra stekeovnen, husket jeg at min kjære mamma sto å laget nettopp slike kaker. Seige og myke, litt å tygge på og en merkelig konsistens på syltetøyet, som er helt perfekt på disse små herlighetene. Jeg brukte brødrasp av hjemmelaget brød med helkorn og var selvfølgelig litt spent på resultatet, men du verden, dette ble riktig så godt. Nydelige små kaker, som lages på et lite blunk. Disse må bare prøves! Riktig god lørdag og helg da dere, vi blogges!

     

    Almond Macaroons & Raspberry Jam

     

     

    OPPSKRIFT


    Du trenger:

    • 2 eggehviter
    • 50gr malte mandler
    • 100gr melis
    • 4ss brødrasp

    Pynt: syltetøy (gjerne bringebær, eller annet friskt syltetøy, hakkede mandler)

    Oppskriften er til ca.20 små kaker, jeg lagde de større og fikk halvparten (omtrent ei spiseskje med røre)

    (Brødrasp: Brødrester tørkes på 110* og males til fint mel, oppbevares på tett glass eller fryses ned. Alt brød kan brukes, grovt og fint. Aller best er det med hjemmelaget, men bruker du mest kjøpebrød så går det også fint)


    FREMGANGSMÅTE

     

    Slik gjør du:

    • pisk eggehvitene stive
    • bland melis, malte mandler og brødrasp
    • skjær blandingen forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten
    • sett massen med teskje på bakepapirkledd stekebrett
    • pynt hver kake med litt syltetøy og hakkede mandler
    • stekes gylne på midterste rille 175* 10-12 minutter
    • avkjøles litt på stekebrettet, før de flyttes over på rist

     




    Dette er rett og slett koselige kaker å servere om man får kaffebesøk. Litt gammeldags, kanskje ikke de flotteste kakene, men så gode. Kaker man blir glad av.


     

    #småkaker #mandelmakroner #hjemmebakt #kaker #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 18.03.2017, 17:05
  • Kategori: Søte saker
  • 2 kommentarer
  • Hjemmelaget Pizzabunn & Tomatsaus

  • Publisert: 17.03.2017, 15:30
  • Kategori: Matretter
  • Jeg blir aldri lei hjemmelaget pizza. Her kan krydder og innhold endres etter lyst og humør, alt fra den enkleste kombinasjonen til smaker fra andre siden av verden. I dag serveres oppskrift på enkel hjemmelaget pizzabunn og pizzasaus, med muligheter for egne smaksendringer. Riktig god fredag ønskes fra meg her inne, håper det smaker. Vi blogges!

    PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA  PIZZA

     


     

    PIZZABUNN

     

    Du trenger:

    • 3dl lunkent vann
    • 1ts salt
    • 3ss olje
    • 1pk tørrgjær
    • mel til passe deig, deigen skal være myk og litt løs (her kan du blande det du liker best, etter hvor grov du ønsker deigen, eller bare bruke hvetemel)

     

    Slik gjør du: Alle ingrediensene blandes og deigen eltes i 10 minutter. Heves i 1 time. Trykkes ut på smurt stekebrett. Stekes på midterste rille 225* i ca.20-30 minutter (med alt fyll og ost på).


     

    HJEMMELAGET PIZZASAUS

     

    Du trenger:

    • 1 boks hakkede tomater
    • 4-5 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • salt, pepper & basilikum (eventuelt oregano)
    • rapsolje til steking

    Slik gjør du: Grovkutt sjalottløk og hakk hvitløk, fres i stekepanne. Tilsett grovhakkede tomater, kok til en tykk saus og smak til med krydder. Simsalabim, nå trenger du bare litt kylling, kjøttdeig, pølse eller annet ønskelig og litt ost, så har du din helt egne hjemmelagede pizza.






    #pizza #hjemmelaget #helgemat #kveldskos #mat #hverdagsblogg #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 17.03.2017, 15:30
  • Kategori: Matretter
  • 4 kommentarer
  • Makron- & Vaniljekremsnurrer

  • Publisert: 16.03.2017, 12:12
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Dette er noe av det beste jeg vet. God, gammeldags og smakelig gjærbakst. Jeg kaller det matkake, fordi det er litt å bite i og det metter. Disse er supre å fryse, ta opp igjen, varme på 180* i 10 minutter, spis som de er eller vent litt, rør sammen melis og vann og ringle over kakene og nyt! De kan også tas med på tur og jeg lover deg at om du serverer lunkne vaniljekremsnurrer, varmet på rist over grill eller bål, da vanker det ekstra stjerner i margen. Det er kos det! Oppskriften får du her, gang den opp og putt i fryseren, så har du alltid noe godt på lur. Håper det smaker, vi blogges!

    Macaroon and vanilla cream spins

     

     

    OPPSKRIFT

     

    Du trenger:

    • 50gr gjær
    • 75gr smør/margarin (romtemperert)
    • 4dl melk 
    • 75gr sukker
    • ca.450gr hvetemel
    • (egg til pensling)

    Fyll 1: Makronfyll:

    • 100 gram malte mandler
    • 120 gram melis
    • 2ts kanel
    • 1 eggehvite
    • 1-2ss vann

    (alle ingrediensene røres sammen)

    Fyll 2: Vaniljekrem: 200gr  (oppskrift finner du HER), ca.100gr rosiner

    Begge fyllene er beregnet på hele oppskriften, så om du vil bruke begge, del deigen eller lag dobbel oppskrift.

     


     

    Slik gjør du:

    • Gjæren røres ut i lunken melk (eller blandes i melet, om du bruker tørrgjær). Tilsett mykt smør, sukker og så mye hvetemel at deigen blir glatt og smidig. Heves tildekket i ca.30 minutter
    • Deigen kjevles til et rektangel på ca.30x30cm. (del i to om du ønsker å benytte begge fyllene)
    • Bre fyllet utover og dryss på rosiner (på vaniljekremfyllet), rull sammen så stramt du klarer
    • Skjær lengden i 12 biter (6 om du har delt i to til ulike fyll) og legg snurrene på bakepapirkledd stekebrett
    • Heves tildekket i ca.1 time
    • Pensle med sammenvispet egg
    • Stekes på midterste rille, 220* i ca.10 minutter

     





    #gjærbakst #kake #vaniljesnurrer #Makronfyll #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #mat

  • Publisert: 16.03.2017, 12:12
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 2 kommentarer
  • Hverdagsbrød

  • Publisert: 15.03.2017, 10:07
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Jeg digger hjemmebakt brød! Brød er kanskje ikke så utfordrende eller spennende å bake, men det blir jo litt hva man gjør det til. Brød kan også formes og dekoreres, de kan stekes i leirpotter, blomsterpotter og former tiltenkt noe helt annet enn brød. Jeg synes brød er spennende, små endringer på samme gamle oppskrift, helt til superbrødet sitter der. Brød kan varieres i det uendelige og hjemmebakt er og blir best. Lite som kan måle seg med en hjemmelaget brødblings og en kaffe kokt over bål, på en tur ut i frisk luft. I dag serveres hjemmebakt hverdagsbrød. Supert til frokost, lunsj, niste eller kvelds og med både spelt og rug, smaker og metter det godt. Lykke til med bakingen, vi blogges!

     

    Daily bread

     

     

    FROKOSTBRØD M/SPELT & RUG

    Du trenger: 1pk. gjær, 6dl lunken væske, 600gr. siktet hvetemel, 200gr. sammalt speltmel, 200gr. sammalt rug (fin), 2ts salt, 1dl olje


     

    Slik gjør du:

    • bland alle ingrediensene godt sammen
    • deigen eltes i 10 minutter
    • heves i 1 time
    • deles i 2 emner
    • legges i smurte brødformer, eller form runde brød og legg på bakepapirkledd stekebrett
    • heves til dobbel størrelse (30-60 minutter)
    • sett stekeovnen på 250*, skru ned til 200* når brødene settes inn
    • stekes på nederste rille 35-50 minutter (ut fra størrelsen du lager på brødene)




    #bakst #hverdagsbrød #frokostbrød #heimebaka.blogg.no #hverdagsblogg #mat #blogg #brød

     

  • Publisert: 15.03.2017, 10:07
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 1 kommentarer
  • Rustne ferdigheter slipes

  • Publisert: 14.03.2017, 14:56
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Jeg og Byggern har vært på testtur. Litt variasjon i hverdagstreninga er kjærkomment, siden vi begge to har lett for å holde på de samme rutinene. Vi gikk til innkjøp av ski tidlig i vinter. Byggerns planker har stått stille helt siden innkjøp, mine fikk en krevende og smertefull test i det lokale skisenteret og resulterte i blemmer så store som golfballer, på begge hælene. Skiene har ikke vært brukt siden. Nå bestemte vi oss likevel for å gi konseptet en ny sjanse i flatere terreng. Turen gikk til Sanderstølen og løypa inn mot Nystølfjell.

    (innlegget inneholder adlinks)

     

    Med overskyet himmel, mildvær, litt frisk vind men ikke kaldt og noe usikkert om oppholdsværet holdt, parkerte vi ved høyfjellshotellet/leilighetene og monterte på oss utstyret. Vi var helt alene og synes det er greit slik, til vi får inn "stilen". Løypa starter flatt og sklir over i så svak stigning at man bare tror det er litt dårlig glid.


     

    Fantastisk føre og bra løyper. Litt overis noen få steder, men ikke noe som hemmet gleden over å holde seg på beina kilometer etter kilometer, på nyinvesteringen med fell. Byggern var ikke like entusiastisk og syntes det gled for dårlig, men slo helt om da vi på tilbakeveien skjønte at løypa hadde hatt svak stigning mye av turen og at returen gikk nesten for raskt. Nå har jeg ikke mange flotte bilder med sol og fjell etter denne prøveturen, så her må det nøyes med et og annet mobilbilde til neste gang vi tar skia fatt.

     


     


    Turen ble på ca. 1 mil denne gangen og resulterte i planer om lenger tur neste gang. Det er klart det tar litt tid med innkjøring av nye ski (og ustøe bein) så både Byggern og jeg stiller med friskt mot til neste runde og regner selvfølgelig med at alt går litt lettere da :) Ski er et fantastisk fremkomstmiddel om man vil variere litt og trening er det ingen tvil om at det gir, i alle muskler man for lengst hadde glemt å være i besittelse av.

    Et lite solglimt fikk vi også underveis før himmelen tetnet til, vinden økte og det begynte å snø. Akkurat lenge nok til at Byggern fikk tatt en selfie og jeg fikk festet skyggene på bilde.

     

    Jeg skal ærlig innrømme at jeg hadde planer om en enkel middag denne dagen og ble derfor nokså overrasket da Byggern inviterte meg med ut på pizza. Dagens valg ble kebabpizza på et lokalt spiseri, herlig avslutning på en finfin og innholdsrik dag, kan virkelig anbefales. Og etter en slik liten kraftanstrengelse kan man kose seg litt med god samvittighet. Jeg takker for følge og inviterer på tur igjen en annen gang, kanskje med bedre bilder, flottere vær og nyoppkjørte løyper men med de samme turoperatørene. Vi blogges!




    #skitur #hverdagsliv #blogg #mosjon #trim #trening

     



       

     

    Favorittklokkene kan du se mer av  HER   og   HER

     

     

  • Publisert: 14.03.2017, 14:56
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Vaffelfest på en hverdag

  • Publisert: 14.03.2017, 08:37
  • Kategori: Hverdagsgleder
  •  

     

    Vaffel på en helt vanlig dag, det er hverdagslykke det! Denne lille matretten er kraftig undervurdert. Den passer like godt til lunsj som til kveldskos, kan fylles med mye mer enn bare rømme og syltetøy, kan lages grov eller fin og gir fornøyde og mette mager. Vafler er også supert å fryse. Lag en real porsjon og frys ned med litt matpapir mellom hver plate. Da er det enkelt å ta frem akkurat hvor mange du vil ha, de tiner raskt og kan selvfølgelig puttes i mikrobølgeovn. Vi er glad i vafler her i Casa B og det er ikke få ganger Byggern lurer på om vi ikke har litt vafler i fryseren. Favoritten blant de minste i familien, er å ta med vaffeljernet, steke og spise ute. Da er det greit å ha en real bolle med røre, siden det har lett for å tiltrekke flere vaffelmumser. Vaflene spises som de er, eller med syltetøy, rømme, brunost, spekeskinke, hvitost, spekepølse, til og med nugatti eller smør og sukker en sjelden gang. I dag serveres du sprø vafler her inne hos meg. Håper du liker oppskriften og finner deg en påleggsfavoritt til hverdagsvaffelen hjemme, eller på tur. Vi blogges!

     


     

    Du trenger: 2dl melk, 21/2dl kaldt vann, 1/4ts salt, 275gr hvetemel (kan byttes med grovere mel), 2ts bakepulver, 11/2dl smeltet margarin.

    Visp alle ingrediensene godt sammen. Er det ønskelig med søtere vafler, kan litt sukker tilsettes. La røra stå og svelle i ca. 30 minutter. Stek gylne vaffelplater og server med ønsket tilbehør. Røra gir ca. 7 plater, litt etter hvor stort og dypt vaffeljernet er.

     







    #vaffel #kos #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no #mat #lunsj #kveldskos #turmat #niste

  • Publisert: 14.03.2017, 08:37
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Pink is The Colour

  • Publisert: 13.03.2017, 21:17
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Siden det er mandag og starten på ei ny uke, har jeg satt sammen seks ulike anledninger med outfits der rosa er med på en eller annen måte. Personlig synes jeg rosa kan være både søtt, stilfullt og friskt helt etter hvilken dybde fargen har og jeg kunne gjerne åpnet mine skapdører for disse settene, alle som en. Hvem av "pakkene" hadde du valgt om du hadde fått den påspandert?

     

    (innlegget inneholder adlinks)

    Sommerlig Safari

     

    RayBan Solbriller dark brown / Urban Expressions ROME Clutch gold / Zign Shopping bag khaki / Pura Lopez Klassiske pumps camuflage dejas taupe / Pura Lopez Klassiske pumps camuflage dejas taupe / Victoria Shoes Slippers oro / Victoria Shoes Slippers oro / ONLY ONLNELLIE Blazer misty rose / Minimum AGATHA Bluser smoke black / Vero Moda VMSUE ELLA Bluser Ivy green / Zalando Essentials Bluser hvit / Kaporal FLUTE Shorts sepia
     
     
     
    Fra Sommerparty Til Galla
     
    Menbur TIWGGS Clutch stone / Menbur MARIA DEL MAR Clutch ivory / Schu(h)tzengel BRANDA Lommebok cracked grey / Kennel + Schmenger SHEYLA Høye hæler stone / Guess HADIE Høye hæler med åpen front milk / Guess HADIE Høye hæler med åpen front milk / Guess HADIELY Platåsko silver / Guess HADIELY Platåsko silver / Kennel + Schmenger SHEYLA Høye hæler stone / Mascara Jerseykjole ivory / Minimum IVALO Jerseykjole pastel pink / The Fifth Label Jerseykjole blush / Unique Ballkjole powder
     
     
    Casual Style For Every Day
     
    Desigual BRAZILIAN Øredobber fresa / Daniel Wellington CLASSY YORK Klokke braun/rosé / NAF NAF Håndveske red passion / Oilily Skulderveske coral / Marc O'Polo Skjerf rosewood / Esprit Skjerf grå / CALANDO Tights navy / SET Trenchcoat dark blue / Vagabond Platåstøvletter black / Vagabond Platåstøvletter black / Zalando Essentials Jerseykjole grå
     
     
    Koseklær til morgenkaffe eller kveldste
     
     
    LASCANA Singlet red / LASCANA Singlet champagner / LASCANA Pyjamasbukse pink striped / Hunkemöller DAISY Pyjamasbukse hvit / Guess ESATISFACTION Singlet white / Studio La Perla DOLCE Pyjamasskjorte rosa / Zalando Home Badekåpe blush / Shepherd NINA Tøfler pink / Shepherd NINA Tøfler pink
     
     
    Ready for Summer & Beach
     
    RayBan COCKPIT Solbriller gull / Jeepers Peepers VENUS Solbriller gold / George Gina & Lucy GIRLSROULE Lommebok pink / Guess DRAMA QUEEN Håndveske passion / Roxy RIO Bikinitop rosa / Roxy SCOOTER Bikinitruse rosa / Buffalo Strandutstyr pink / Venice Beach FONTE Bikini pink / Venice Beach Bikinitruse rosa / Venice Beach Bikinitop pinkstripe / Venice Beach Bikinitop rosa
     
     
    Go Pink & Crazy at training
     
     
    Puma FUN Treningsjakke virtual pink / Puma SportsBH fuchsia purple / Puma SportsBH fuchsia purple / ASICS SportsBH performance black / Puma FIT ESSAT SportsBH virtual pink / Smartwool SportsBH black / adidas Performance ESSENTIALS Badeshorts black/white / Puma JANINE DANCE Joggesko black/fuchsia purple / Puma JANINE DANCE Joggesko black/fuchsia purple / Nike Sportswear AIR MAX THEA Joggesko pink pow/whitefrbrryttl orng / Nike Sportswear AIR MAX THEA Joggesko pink pow/whitefrbrryttl orng / Nike Sportswear AIR MAX 1 ULTRA MOIRE Joggesko fireberry/white / Nike Sportswear AIR MAX 1 ULTRA MOIRE Joggesko fireberry/white
     
     
     
  • Publisert: 13.03.2017, 21:17
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 2 kommentarer
  • Garlic Prawns With Chilli & Bread

  • Publisert: 12.03.2017, 18:28
  • Kategori: Hverdagsgleder
  •  

    Smørbrød med masse smak...

     

     

    Du trenger: hvitløk, chilli, charlottløk, frisk koriander, salt, pepper, lime og olivenolje

    Slik gjør du: Rens rekene (eller tøm av laken om du bruker ferdigpillede reker og tørk dem med tørkepapir), rør sammen alle ingrediensene og legg rekene i. La stå og godgjøre seg mens du ringler litt rapsolje over brødskivene, strø på litt salt og legg i varm stekepanne. Brun litt på begge sider før de plasseres på tallerken. Legg på godt med crispy, grønn salat og fyll opp med rekeblandingen. Toppes med aioli eller vanlig majones og cherrytomater. Her snakker vi brødblings i kategorien delicious. Nyt og vi blogges!

     



     

    #rekesmørbrød #lunsj #kveldskos #heimebaka.blogg.no #mat #blogg #hverdagsliv #kjøkkenkjappis #raskmat

  • Publisert: 12.03.2017, 18:28
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Summary Of The Week

  • Publisert: 12.03.2017, 10:03
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Hei igjen og riktig god søndag, dere! Uka er ved veis ende og det har gått fort, veldig fort. Lørdagen ble tilbrakt i hyggelig bursdagslag for "lillebror", med alt for mye god mat og søte saker og det merkes til gangs. Søndager er vanligvis litt roligere dager her i Casa B og startes uansett med kaffe og oppdateringer på nyheter og blogg, før samvittigheta våkner og "krever" at man virker.  Jeg har ikke så mange planer og mål for dagen i dag, men litt rusking i heimen og en real treningstur SKAL gjennomføres. Denne uka har dere kunnet se  Yippi yay yeah....Cowboycookies, Summer in Store, A Kind Of Burger Girl, Marengs, Winterwonderland, Slik setter du en spiss på måltidet, Breakfast Time, Sjokomuff med Lakris & Daimkaramell, Shape It Up (Vekt, Mat, Sukker & Sånn) og Just So Simple: Cabbage Rolls her hos meg og jeg takker for alle hyggelige besøk og meldinger fra dere. Nye oppskrifter og innlegg kommer selvfølgelig også neste uke og jeg håper vi sees igjen. Nyt søndagen og vi blogges om litt!

     

    LOVING EGGS & COFFE FOR SUNDAY BREAKFAST

  • Publisert: 12.03.2017, 10:03
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Just So Simple: Cabbage Rolls

  • Publisert: 11.03.2017, 17:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Jeg er glad i enkel og god mat, tradisjonsmat, mat som jeg har vokst opp med gjennom årene, og min familie før meg. Denne retten fortjener egentlig et eget nytt innlegg hver måned, men jeg nøyer meg med å minne dere på at oppskrift og fremgangsmåte på BESTEMORS KÅLRULETTER, den finner du HER. Kålruletter kan spises uansett dag, men siden det kanskje tar litt lenger tid enn enkelte andre retter så er det helsupert å gå for det i helgen. Og dere, ha en god skvett fløte i sausen da, det gjør susen!

    Her i Casa Brattbakken suser helgen videre og bursdager skal feires på løpende bånd, det gledes! Vi blogges plutselig, nyt lørdagen!

    Lyst på kålruletter i helgen?

     

     

     

    #kålruletter #middag #tradisjonsmat #mat #hverdagsliv #blogg

  • Publisert: 11.03.2017, 17:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 9 kommentarer
  • Shape It Up

  • Publisert: 11.03.2017, 14:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  •  

    VEKT, MAT, TRENING, SUKKER & SÅNN

     

    Det har vært mye snakk om trening, mat og motivasjon første del av det nye året. Det pleier alltid det, hvert eneste år. Jeg er selvfølgelig enig i at det er viktig å holde kroppen i grei form og spise mat som gir en det en trenger. Men, alt med moderasjon, ikke hysteri. Jeg mener det er fullt mulig å spise vanlig mat, en utskeielse iblant, litt godteri i helga, sørge for moderat trening/mosjon og fremdeles holde vekta. Ja, til og med gå ned i vekt.

    Det passer ikke alle med en livsstil basert på salat, bønner, frø og smoothie. Noen mener til og med at det optimale er 7 måltider hver dag. Jeg har ikke tid til sju måltider hver dag, jeg hater å være sulten hele tiden og jeg blir ikke mett av en liten håndfull nøtter eller en smoothie alene. Jeg virker best på vanlig mat. Vanlig brød (gjerne hjemmebakt) med variabelt pålegg, melk eller juice, potet kjøtt/fisk, grønnsaker og saus, men selvfølgelig også yoghurt, bær og frukt hver dag. Jeg vil ha litt av alt jeg og det funker faktisk supert. Jeg har nok energi til det jeg skal, pluss litt til. 

    Og en ting til, dette med sukker vs "sukkerfri". Om man forsøker å holde vekta eller gå ned, så fokuseres det enormt på at sukker er styggingen, men det er fullt mulig å fortsette frotsinga bare man bytter til et av de sukkerfrie tilsetningene. Hva er greia? Hva er meningen med å bytte en avhengighet med en annen? Det hele dreier seg vel om selvdisiplin og kontroll, ikke askese? Jeg synes det settes alt for stort fokus på at det nesten er en selvfølge med sjokolade eller annet "godteri" hver dag, bare det er med et av de "sukkerfrie" alternativene. Begrensning dere, litt av alt. Det tror jeg på! Jeg skjønner det finnes gråsoner her, men for meg personlig er det mye mer motivasjon i å kunne vite at "alt" er lov med moderasjon, vs fokus på alt man ikke skal/bør spise.

    (innlegget inneholder annonselenker)

    Nike Sportswear AIR MAX 90 PREMIUM Joggesko black/white/metallic silver / Just Cavalli EMBRACE Klokke black / Dolce&Gabbana Solbriller sort / Nike Sportswear AIR MAX 90 PREMIUM Joggesko black/white/metallic silver / Zalando Essentials 2 PACK Leggings black/dark grey melange / Zalando Essentials Treningsjakke light grey / Zalando Essentials Treningsjakke apricot

     

    Jeg tror også det er viktig å sette seg mange små delmål underveis i prosessen mot hovedmålet. Selvfølgelig kommer man ikke vekk fra belønningen. Belønning er ofte motivasjon godt nok. Jeg belønner meg selv, ikke store greiene hver gang, men du verden, jeg "lar meg lure" og ting fungerer.

     

    HER ER NOEN AV MINE BELØNNINGER:

    • Skipakke (ski, sko, staver, overtrekksbukse/jakke)
    • Piggsko
    • Treningsjakke(høst/vinter, på bilde over)
    • Trøye/stillongs i ull og bomull, forskjellige tykkelser
    • Pannebånd i ull
    • Joggesko (klare til sommersesong)
    • Treningsbukse og singletes (på bilde under)
    • Neglelakk
    • Perleøredobber
    • Sko med høye heler(denne var utrolig motiverende etter år med bare joggesko)
    • Adidas Gazelle joggesko (samme som bilde under, men mine er knallblå, FANTASTISK FINE)
    • Blomster (potteplanter og buketter)

     

    Noen av belønningene er selvfølgelig relativt kostbare, men de varer i mange år og man bør jo se på kropp og helse som en investering, for resten av livet. Det finnes nok like mange måter med vektkontroll som det finnes mennesker, men det aller viktigste er å finne SIN måte, ikke strebe så etter andre sine løsninger. Det tar litt tid, noen måneder med prøving og feiling, planlegging og tilrettelegging, men så kan du rusle videre og endringene kommer etter hvert og de blir værende. Man er endelig blitt forhenværende jojoslanker. Jeg må kanskje påpeke at dette gjelder ikke den som er ute etter en sylslank figur, langt under normal bmi. Dette er for den som vil ha normale former, krefter i kroppen og tåle en støyt.

     

     

        

     

    Nike Performance TOPP    Adidas Performance Sport Trousers   Adidas Performance Topp    Adidas Gazelle Joggesko      

     

    HER ER NOEN AV MINE TIPS:

    • Sett deg delmål og mål
    • Bruk tid på planlegging av gjennomføringen
    • Lag deg handleliste hver gang før du drar på butikken og hold deg til den
    • Finn deg en form for trening/mosjon du liker (det er helt normalt å ikke digge hard trening, gå heller en tur)
    • Unn deg små og store belønninger i blant (personlig så benytter jeg ingen spiselige)
    • Last ned en turapp eller lignende med oversikt over skritt, kilometer event. kart (dette virker motiverende i seg selv)
    • Gjør det enkelt (benytt alle muligheter for å bevege deg, gå trappa hjemme noen ganger ekstra)
    • Gå sakte frem og øk etter hvert (en til to økter/turer i uka kan fort doble og triple seg når gløden kommer)
    • Ikke stress (bruk heller litt tid på å få treningen inn i hverdagen, en tur på ti minutter er tross alt bedre enn ingen tur og har man først kommet ut så er det enklere å prioritere en lenger tur)
    • Unn deg litt godt i helga (men vær moderat, behovet vil avta etter hvert om man klarer å begrense seg noe i starten)
    • Skryt av deg selv til deg selv og vær fornøyd med egne prestasjoner, bare du er du :)

    Husk på at det er lørdag og helg, nyt finværet, et godt måltid og hverandre. Ha det fint, vi blogges!

     

    #trening #vektreduksjon #komiform #bedrehelse #fitforlife #shapeitup #hverdagsliv #blogg
     
  • Publisert: 11.03.2017, 14:00
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Sjokomuff Med Lakris & Daimkaramell

  • Publisert: 10.03.2017, 15:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Det er fredag og innkjøring til helg. Hva passer vel bedre enn litt sjokolade på helgetampen? Dette er egentlig oppskrift til en langpannekake, men her har jeg rett og slett valgt å lage mumselige munnfuller. Jeg elsker små kakegodiser til en kaffekopp og disse med salt lakris, mmmm det er min favorittkombinasjon. Dette går raskt å lage og disse får bein å gå på. Synes du derimot at oppskriften er litt stor, så kan du selvfølgelig halvere den. Håper det smaker, vi blogges!

     

    Chocolate & licorice, an irresistible combination

     


     

    Sjokolademuff

    Ingredienser: 3 dl Sukker,200gr Smør, 4 egg,4dl Hvetemel,1/2dl Bakekakao,1 ss. Bakepulver,2dl Melk

     


     

    Fremgangsmåte: Varm melken (ca. 30*C). Smør og sukker røres hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg under omrøring. Bland alt det tørre i en bolle for seg og rør dette inn i deigen vekselvis med melken. Røren fordeles i muffinsformer, ca. 2/3 fulle.

    Stekes på midterste rille 180*C i 10-12 minutter (variasjon ut fra hvor store former man bruker og type ovn, følg med).

     


     

    Sjokoladeglasur

    Ingredienser: 300 gr. Smør, 300 gr. Melis, 2 Egg, 1/2 plate Kokesjokolade, 4 ss. Kaffe, 1 ss. Bakekakao.

    Smelt sjokoladen over vannbad. Smør og melis piskes hvitt og luftig, tilsett kaffe og bakekakao, bland godt. Pisk inn ett og ett egg og tilslutt fingervarm, smeltet sjokolade. For tykkere konsistens, tilsett mer melis. Legg på en god desj med sjokokremen (eller bruk sprøytepose og ønsket tip) og strø over salt lakris/dajmkaramell. Kos deg!




    #baking #kake #heimebaka.blogg.no #sjokolademuff #cupcake #kos
     

  • Publisert: 10.03.2017, 15:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Breakfast Time

  • Publisert: 10.03.2017, 08:18
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • En av mine frokostfavoritter er denne fantastiske kombinasjonen i ei skål. Halvblandet yoghurt naturell og mager kesam vanilje, litt musliblanding, toppet med bringebær, blåbær og jordbær. Fantastisk smak og super start på dagen. Denne porsjonen holder energien oppe og meg passe mett, til det er tid for lunsj. Her skal dagen utnyttes til det fulle! Blå himmel og sol inviterer til en tur ut i frisk luft litt utpå dagen, men først må det ordnes. Ha det fint så lenge dere og nyt dagen på jobb eller hjemme, vi blogges!

     

    God morgen dere!

     

     







    #frokost #lunsj #kvelds #raskmat #sunt #heimebaka.blogg.no #mat #hverdagsliv #bær

  • Publisert: 10.03.2017, 08:18
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Chickpeas & Salad

  • Publisert: 09.03.2017, 10:14
  • Kategori: Matretter
  • Salat er godt og oppfriskende til lunsj når man har lyst på noe annet enn den vanlige brødskiva og her finnes det så mange ulike kombinasjonsmuligheter, at den kan varieres i det uendelige. Jeg er veldig glad i enkle salater med grønt, kylling og fetaost eller reker, egg, purre og grønt. Men en og annen gang kan jeg gjerne ta en kombosalat med masse godt. Her får du en enkel og god variant.

    Fargerik salat

     

     

    Du trenger: Agurk, paprika, salat (gjerne blanding av flere typer), gulrot, purre, skinke, kikerter & kokt egg, Dressing: Kesam, sitronsaft (som variasjon kan ketchup brukes i stedet for sitronsaft), salt & pepper. Serveres med grovt, ristet brød med kokt egg på.

    Har du en favoritt, eller en spesiell salat du kan anbefale? Jeg blir veldig glad for alle nye tips og ideer og tar gjerne i mot forslag, vi blogges!

     








    #salat #mat #lunsj #hverdagsliv #heimebaka.blogg.no #smårett

  • Publisert: 09.03.2017, 10:14
  • Kategori: Matretter
  • 8 kommentarer
  • Slik setter du en spiss på måltidet

  • Publisert: 08.03.2017, 16:08
  • Kategori: Matretter
  • Her i Casa Brattbakken spises det aller meste. B er ikke superbegeistret for fisk, men synes det er helt greit om det piffes opp med litt ekstra godt. Det enkle er ofte det beste, så i dag serveres du ovnsbakt steinbitfilè med kokte poteter, gulerøtter, scampi og SANDEFJORDSMØR. Fisken legges bare i ildfast form og settes på midterste rille 200* i 15-20 minutter, mens poteter og gulerøtter kokes. Så kommer vi til selve spissen, krona på verket, smakssetteren på hele måltidet, SAUSEN. Håper det smaker!

    Den perfekte sausen i godt selskap...

     


    Sandefjordsmør

    Du trenger: 0,5dl fløte, 200gr godt smør, saften av sitron (her snakker vi EKTE sitron), salt og hvit pepper (vanligvis brukes 2-3ss hakket bladpersille, men det ble sløyfet denne gangen)


     

    Slik gjør du: Smøret skjæres i terninger og legges i ei skål, la stå på benken mens du koker opp fløten. Den kan kokes inn i ca. 5 minutter, ta så kjelen av platen.


     

    Pisk inn litt og litt av smøret, smak til med presset sitron (ta heller for lite enn for mye). Sausen skal være syrlig, men jeg synes det blir for mye med saften av 1 hel sitron til denne porsjonen.


     

    Sausen blir fort lunken når alt smøret er pisket inn, du kan fint varme den opp igjen, men pass da på at den ikke koker helt opp. Sandefjordsmør er helt nydelig til scampi og fisk, men kan også brukes til for eksempel asparges og spekeskinke som en forrett. Sausen kan spises både varm og kald.



     

     

    #steinbit #saus #middag #mat #måltid #hverdagsliv #blogg #tilbehør #fisk #sandefjordsmør

  • Publisert: 08.03.2017, 16:08
  • Kategori: Matretter
  • 4 kommentarer
  • Winterwonderland

  • Publisert: 08.03.2017, 09:17
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Hei dere, for et fantastisk vær vi har! Her er noen knips fra en av treningsrundene våre som er på godt 6km. Ikke så langt at du sliter deg helt ut, men langt nok til at du føler du har gjort en liten innsats og mer enn nok til at stølheta kommer sigende for hver gang man glemmer uttøyinga. Føret er supert med piggsko og jeg skal ærlig innrømme at hadde det ikke vært for at de ble innkjøpt tidlig i vinter, så hadde det blitt dårlig med utetrening på meg. Temperaturen har vært upåklagelig i hele vinter, men mildværet har sørget for mye is store deler av tiden og det har ikke vært ufarlig å bevege seg enkelte steder. Men, nå er vi kommet adskillig nærmere våren og jeg har tilbakelagt mange mil siden starten på prosjektet. Jeg kan ikke annet enn glede meg til tida fremover og motivasjonen er på topp nå, det blir lysere, det blir varmere og "alt" blir enklere. Jeg gleder meg stort til joggesko, singlet og shorts kan finnes frem og håper inderlig gløden er like stor når den tid kommer. Jeg ble faktisk så inspirert av turen og fargene, at jeg måtte legge ved ei lita ønskeliste i samme fargetema. MY KIND OF STYLE, kommer nok til å gå til innkjøp av et og annet der. Er alltid koselig å unne seg noe man har ekstra lyst på når man har gjort seg fortjent til deg, så her må det jobbes for å oppnå neste delmål raskt. I Will shop! Ha en fin dag da dere, litt kaldt men gnistrende sol, vi blogges!

     

    Turvær, Vinter & Snø

     


     

    Winter Øredobber, Silver / Winter Armbånd, Silver / Winter Armbånd, Svart / Pepe Jeans NEW BROOKE Slim fit jeans bleached denim / Gant OXFORD Bluser sailor blue / Zign Belte silver / Mexx Skjerf beige / Marc O'Polo Skjerf sea breeze / Mexx Skjerf sort / Guess GLASS CANDY Shopping bag silver / Guess HAYDEN Håndveske chalk
     
     
     
     
    #vinter #tur #mosjon #trening #komiform #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no
  • Publisert: 08.03.2017, 09:17
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Marengs

  • Publisert: 07.03.2017, 18:22
  • Kategori: Søte saker
  • Enkelt, raskt og veldig godt. Marengs er en undervurdert liten søtsak. Den er super å mikse sammen om du har rester av eggehvite og den holder "uendelig" i tett boks. Smaker supert som den er, eller den kan knuses og strøs på is og bær som en ekstra spiss på desserten.

    Du trenger: 3 eggehviter, 150gr sukker, 1ts sitronsaft, 1/2ts vaniljesukker (event. farge eller smak).

    Slik gjør du: Eggehviten, vaniljesukkeret og sitronsaften piskes til skum, tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter piskingen til massen blir blank og seig. Settes på bakepapirkledd stekebrett med en skje, eller sprøytes i topper med kremsprøytepose og ønsket tip. Stekes på 120* midterste rille 60-90 minutter.

    TIPS: Lakrispulver blandes i røra og strøs på toppen av marengsen, Smaskens! Vi blogges dere:)

     

    Meringue  -  A Girls Kiss

     









    #marengs #pikekyss #søtesaker #heimebaka.blogg.no #søtsak #hjemmelagetgodteri #blogg #hverdagsliv

  • Publisert: 07.03.2017, 18:22
  • Kategori: Søte saker
  • 2 kommentarer
  • I`m A Kind Of Burger Girl

  • Publisert: 07.03.2017, 13:56
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • I`m a kind of burger girl! Hjemmelaget burger er supergodt! Jeg kan selvfølgelig ta en burger på et gatekjøkken en og annen gang, men ingen kjøpeburger slår en real burger type homemade. Jeg synes hjemmelaget pommes frites er aller best til denne, men det tar litt tid. Andrevalget må bli ovnsstekte potetbåter. Det går raskt, smaker digg og metter magen. Jeg vasker potetene, deler dem i båter og legger dem over i ildfast form. Så ringler jeg rapsolje over, strør på grovkværnet salt og pepper og smekker dem inn i ovnen på midterste rille 225* i 30-45 minutter. Smikk pang ferdig! Nedenfor har jeg hentet inn linker til "full pakke" for dere som har lyst til å prøve en enkel, saftig og snaskens burger med ekstra godt til. Håper det smaker, vi blogges!

    BURGER & POTATOWEDGES

     

     

     

    HJEMMELAGET BURGER       HJEMMELAGET BBQSAUS       HJEMMELAGET BURGERBRØD  

     

      HJEMMELAGET POMMES FRITES      HJEMMELAGET SVINEKJØTTKARBIS

     


     







    #mat #hamburger #heimebaka.blogg.no #potetbåter #pommesfrites #bbqsaus #burgerbrød#blogg

  • Publisert: 07.03.2017, 13:56
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 4 kommentarer
  • Summer In Store

  • Publisert: 06.03.2017, 22:11
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Publisert: 06.03.2017, 22:11
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 0 kommentarer
  • Yippi yay yeah....Cowboycookies

  • Publisert: 06.03.2017, 13:17
  • Kategori: Søte saker
  • Jeg er så glad jeg har så mange "goinger" rundt meg som jeg kan skylde på, når lysten til å pynte litt på helt vanlige kjeks kommer sigende. Disse ser kanskje litt kjedelige ut, men jeg kan garantere at smaken er helt toppers. Med smak av karamell, hvit sjokolade og litt andre godsaker, er dette en sikker vinner i alle anledninger der litt søtt og godt er passende. Hjemmelaget kjeks slår virkelig kjøpekjeks langt ned i støvlene og det tar faktisk ikke så lang tid å lage. Et smart tips er å lage mye deig en gang man har god tid, rulle til pølser, pakke inn og fryse ned. Da har man deigruller klar til kjekslysten melder seg og kan raskt trylle frem hjemmelaget godis.

     

    Homemade Cowboycookies

     

      

     

    Knasende sprø, litt seige og uimotståelig gode!

     

     

    OPPSKRIFT COOKIES

     

    Du trenger: 100gr romtemperert smør, 1,5dl hvitt sukker, 1dl brunt sukker, 2 egg, 5dl hvetemel, 1ts vaniljesukker, 1ts natron, 1ts salt, 100gr hvit sjokolade, 100gr melkesjokolade (eller favorittsjokoladen).

     

     

     

    FREMGANGSMÅTE

     

    Slik gjør du: Visp sammen smør og sukker til en luftig og porøs masse. Tilsett egg og vaniljesukker, rør godt sammen. Bland alt det tørre (unntatt sjokoladen) i en egen bolle og sikt blandingen litt etter litt i deigen mens du blander alt godt sammen. Rør inn hakket sjokolade og sett gode topper av deigen på bakepapirkledd stekebrett med teskje. La deigtoppene ha litt mellomrom, de siger noe utover. Stekes 12-20 minutter på 170*, midterste rille. Her varierer det noe på ulike ovner så følg med, kort steketid gir seigere kjeks og lengre gir sprø og harde kjeks (de er supergode uansett hardhet). Avkjøl kjeksene litt på stekebrettet før de flyttes over på rist for å bli kalde.

     














    #kjeks #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #baking #søtesaker #turkos #cookies #sjokoladekjeks #mat #kos #turgodt

     

  • Publisert: 06.03.2017, 13:17
  • Kategori: Søte saker
  • 4 kommentarer
  • Summary Of The Week

  • Publisert: 05.03.2017, 12:57
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Hei igjen dere! Nå er søndagslunsjen fortært og mens vi venter på sola tar Byggern og jeg livet med knusende ro og har inntatt hvilemodus i hver vår godstol, mens søndagen tikker videre. I uka som har gått har dere fått se Halvgrove Rundstykker, Brownie & Walnuts, Cinnamon Wreath, Quick, Hot & Easy, Wok Fried Rice & Scampi og Potato Puffs her inne hos meg. Om jeg skal være ærlig, så tror jeg det er sjelden det er samlet så mye spiselig godt på samme uka her på bloggen og jeg håper dere tar dere tid til å teste noen av oppskriftene. Jeg klarer ikke en gang å velge ut en favoritt av disse, fordi de alle sammen er så utrolig gode på sitt vis og byr på kos og mette mager. Håper dagen gir tid til god mat, hyggelige opplevelser, masse latter og kos for dere også. Vi blogges!

    LOVE HOMEMADE ROLLS BECAUSE IT TASTES REAL

     

    #mat #gjærbakst #kaker #middag #lunsj #tilbehør #temakaker #heimebaka.blogg.no #hvetebakst

     

  • Publisert: 05.03.2017, 12:57
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 8 kommentarer
  • Home Is Where Everything Is

  • Publisert: 05.03.2017, 10:27
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • God søndag alle sammen! Her snør det vannrett og tåka ligger som et tett teppe over bygda. Kaffen smaker ekstra godt på slike dager og varmen fra koseteppet gjør det helt greit med bustevær utenfor husets fire vegger. Søndager er forresten gode dager, spesielt når man har fri. Nå er det ikke slik at jeg sover lengre på morgenen og drar ut frokosten til middagstider, egentlig skulle jeg ønske til tider å kunne gjøre akkurat det. Men, jeg koser meg jeg og venter på at søndagslunsjen kan startes på. Vi har alltid god lunsj på søndager, ja, i alle fall nesten alltid. Ikke det at den er så spesiell, men den inneholder alltid noe varmt til forskjell fra lunsjen på hverdagene. Det er ikke store endringene som skal til, for å få følelsen av at dagen er litt mer enn en vanlig ukedag. Tar en kaffe til jeg, før rundstykkene varmes og Byggern dras ut av senga. Vi blogges om litt!

    Søndagskos...




              
     

              


       #hverdagsliv #interiør #rustik #heimebaka.blogg.no #        

  • Publisert: 05.03.2017, 10:27
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 2 kommentarer
  • Brownie & Walnuts

  • Publisert: 04.03.2017, 15:38
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Jeg er svak for sjokolade, sjokolade og nøtter klarer jeg knapt nok å motstå. I alle fall ikke når det er ingredienser i en kake som lages på et blunk. Min bedre halvdel mumlet bare "farlig god" under prøvesmakingen og hintet om at middagen kanskje kunne skyves litt ut. Det ble den. Kaken inneholder riktignok ikke sjokolade men bakekakao, uansett smaker den virkelig godt og alle nøttene gir en herlig crunch . Den er ikke så tung som mange andre Brownies og den har absolutt klatret opp blant min favoritter på listen over raske godbiter. Lyst på noe snaskens? Da lager du denne! Lykke til, vi blogges!

     

    Tempting confection

     


     

    Du trenger: 150gr smør, 2dl sukker, 2 egg, 1ts vaniljesukker, 1ss bakekakao, 2dl hvetemel, 1ts bakepulver, 2dl valnøtter (eller hasselnøttkjerner).


     

    Slik gjør du: Sukker og smør røres luftig, tilsett eggene og bland godt. Bland alt det tørre og sikt det inn i deigen, rør sammen. Fordel deigen i en liten form (i opprinnelig oppskrift står det 25X35cm, jeg har brukt 25X25 og synes kaken må være såpass "tykk"). Hakk nøttene grovt og strø over kaken. Nøttene kan også blandes i deigen, men det smaker aller best når de får brunet seg på toppen av kaken.

    Stek kaken på midterste rille 200* i ca. 15 minutter. Skjær kaken i små firkanter mens den er varm. Nytes lunken med krem eller is, eller helt enkelt som den er med en god kopp kaffe og noen bringebær.





    #brownie #valnøtter #hjemmebakt #heimebaka.blogg.no #langpannekake #bakekakao #mat #kaker #baking

  • Publisert: 04.03.2017, 15:38
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 8 kommentarer
  • Wok Fried Rice & Scampi

  • Publisert: 04.03.2017, 12:10
  • Kategori: Matretter
  • Hei dere! Lyst på noe godt, noe enkelt og smakfullt? Wok kan varieres i det uendelige, er raskt å lage, kan være spacy eller mild, smaker godt og behøver ikke koste mye. Denne woken er mild, uten for mye krimskrams, men den kan selvfølgelig oppgraderes med chili og hvitløk, som kan puttes i wokpannen likt med løken. Scampi kan byttes ut med svinekjøtt, kylling, storfekjøtt eller fisk. Det er det som er så fantastisk med wok, man tar hva man har og det man har lyst på, svusj i pannen og ferdig. Håper du finner din favoritt, vi blogges!

    Mix it in the wok pan...

     

    Du trenger: Rapsolje, kokt ris, gulrøtter, purre, brokkoli, champignon, løk, egg og scampi (rå eller ferdig).





     

    Slik gjør du: Kok ris om du ikke har rester. Vask, skrell og kutt grønnsaker og sopp i små biter. Start med woking av løk, så sopp. Når soppen har blitt blank og myk tilsetter du brokkoli som tar lengst tid, så gulrøtter og purre. Når alle grønnsakene har fått passe konsistens (etter eget ønske), lages en grop i midten av wookpannen, uten grønnsaker. Visp sammen egg med en gaffel og tøm i gropen mens du bruker stekespaden som om du lager eggerøre. Så blandes alt sammen og scampien legges i, varmes raskt og maten er ferdig. Spises som den er eller sammen med soyasaus eller søt chilisaus.

     





    #wok #scampi #heimebaka.blogg.no #lunsj #middag #stektris #friedrice

  • Publisert: 04.03.2017, 12:10
  • Kategori: Matretter
  • 6 kommentarer
  • Cinnamon Wreat

  • Publisert: 03.03.2017, 17:43
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hei igjen og riktig god fredagskveld dere! Det er noe helt spesielt med gode, gamle oppskrifter. Jeg er så heldig at jeg har ei lita samling med håndskrevne oppskrifter til både mat og kaker fra gylne dager. Det kan riktignok være utfordrende å tyde enkelte av ordene og ikke minst gjette seg til ca. mål på betegnelsen "knupp", "neve" og andre festlige beskrivelser. Men, er det noe som er sikkert, så er det at bakst og matglede har vært tilstede gjennom alle tider. I dag har jeg funnet frem oppskriften på en real kanelkrans med mye smak. Det er nokså tydelig at i denne oppskriften ble det ikke spart på noe, men så er den god også da. Valget er ditt, lag den etter oppskriften eller slå av litt på fyllet. Her får dere i alle fall godsaken som lovet. Vi blogges!

     

    Wheat wreath with lots of flavor

     

     

     

    Du trenger:

    KRINGLE: 50gr. gjær, 2dl. melk, 75gr. smør/margarin (mykt), 75grsukker, 2ts kardemomme, ca. 400gr hvetemel.

    FYLL: 3ss kanel, 75gr smør/margarin, 75gr sukker.

    PYNT: melis og vann (eventuelt tørket frukt)




    Rør ut gjæren i lunken melk (bruker du tørrgjær, blandes denne i melet). Tilsett mykt smør, sukker og kardemomme. Elt inn hvetemel til deigen blir glatt og smidig. Heves tildekket i ca. 30 minutter.



     

    Kjevle ut deigen til en rektangel ca. 30X20cm. og legg den på bakepapirkledd stekebrett. Bre utover smør, dryss på kanel og sukker. Rull sammen og form til en krans. Klipp rundt med mellomrom på ca. 5cm. Her kan du også klippe litt tettere og vri endene annenhver vei for å få et enda finere resultat. Jeg laget ringen liten og lubben og lot alle endene peke sammen vei. La kanelringen heve i ca. 1 time.

     


     

    Stekes på midterste rille, 225* i 25minutter. Her må du følge med, kanelkransen min var ferdig på 15 minutter. Den blir nokså mørk i fargen, men jeg ville ha senket temperaturen til 200* om den skal stå tiden ut. Avkjøles på rist. Rør sammen melis og litt vann og ringle over. Og dere, skal det virkelig nytes, så skjær av et godt stykke med lunken kanelkrans og server med kald melk. Kaffe fungerer selvfølgelig også. Håper det smaker, vi blogges!

     


     

    #kanelkrans #hjemmebakt #heimebaka.blogg.no #gjærbakst #kardemomme #kanel #kringle #hvetebakst

  • Publisert: 03.03.2017, 17:43
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Potato Puffs

  • Publisert: 03.03.2017, 09:36
  • Kategori: Matretter
  • Jeg elsker potet! Aller best liker jeg vanlig kokt potet, litt "fløsut" som vi sier her jeg holder til, men det er gøy med forandringer av og til. I dag har jeg lyst til å servere dere lette, fine og smakfulle potetpletter eller potetpuffer. Disse kan varieres i det uendelige med endringer i tilsetning av krydder, etter hva du ønsker å servere dem til. Helt enkle til egg og bacon, hvitløk og chili til steik, kylling eller fisk og spacy krydret til lørdagens biff. Jeg må jo innrømme at jeg synes de tar seg godt ut på tallerkenen og om du sprøyter rosettopper, i stedet for å lage de slik jeg har gjort her, så får hele måltidet et litt eksklusivt preg. Ekstra hyggelig er det om man venter besøk og gjerne vil sette litt ekstra pris på middagsgjestene og overraske med noe litt utenom det vanlige, men likevel safe å servere. God fredag så lenge dere, en godbit kommer seinere. Vi blogges!

    Potetpuffer

     

             

     

    Du trenger: 6 poteter, 1ss smør, 1 dl matfløte, 2 eggeplommer, 1/2ts salt, 1/2ts. revet muskatnøtt, 1/2ts pepper, 50gr parmesan (eller annen ost), 2 eggehviter.



             


    Slik gjør du: Skrell potetene før de kokes møre. Hell av kokevannet og mos potetene, tilsett smør, matfløte, eggeplommer, krydder og revet ost og rør godt sammen. Avkjøl blandingen.
     


             

    Stivpisk eggehvitene og rør dette forsiktig inn i potetblandingen. Fordel mosen i 6 smurte muffinsformer eller muffinsbrett. Stekes på midterste rille, 225* i ca. 20-25 minutter. Smaker godt både som varme og kalde og til retter med kylling, kjøtt eller fisk. Som jeg nevnte tidligere, så blir disse også veldig fine om de sprøytes ut som topper eller rosetter på en stekeplate (smurt).


     

    #potetpuffer #tilbehør #heimebaka.blogg.no #potet #hverdagsliv #blogg #mat #hjemmelaget

  • Publisert: 03.03.2017, 09:36
  • Kategori: Matretter
  • 8 kommentarer
  • Quick, Hot & Easy

  • Publisert: 02.03.2017, 11:01
  • Kategori: Matretter
  • Hei dere. Allerede torsdag og siden det snart er helg passer det med en superrask og enkel godbit. Dette ble lunsj her i heimen for å få brukt opp rester etter tacomiddag, men disse kan fylles med alt godt og spises både varme og kalde. Lenger ned på siden finner du mine favoritter til lompefyll og jeg håper dere finner noen som frister. Jeg må kaste meg rundt for å nå gjennom målene for dagen og akkurat nå ønsker jeg meg så veldig en god tur ut i sola for litt ekstra energiboost så her må det skjerpes. Ønsker om en flott dag sendes til dere fra meg her inne, vi blogges!


    Jeg har brukt: Tacolomper, karbonadedeig med krydder, rødløk, tomat, champignon, tomat, salsasaus & rømme. Lompene fylles, rulles og legges tett i en ildfast form. Strø ost over og sett på midterste rille, stekes ca.20 min. på 180* 




    Mens godbitene står i ovnen fikses en enkel salat, avocado moses og krydres og VOILA, så har du en varm og velsmakende lunsj/middag/kveldsrett.


     

    MINE FAVORITTLOMPEFYLL

    Krydret kylling, sprø salat, rødløk, rømme, fetaost & tomat (kald, men kan varmes uten salaten)

    Ost, skinke, purre & tomat (varm& kald)

    Laks, philadelphiaost & gressløk (kald)

    Reker, chili, tomat, sitron & avocado (kald)

    Egghakk (egg, gressløk/purre, majones, salt & pepper), reker & tomat (kald)

     


     

    #kjøkkenkjappis #tacolomper #lunsj #heimebaka.blogg.no #smårett #restemat #digg #mat

  • Publisert: 02.03.2017, 11:01
  • Kategori: Matretter
  • 6 kommentarer
  • hits