Heimebaka

Halvgrove rundstykker

  • Publisert: 27.02.2017, 19:19
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hjemmelagede rundstykker er vel noe av det jeg forsker ha i fryseren til enhver tid. Alltid godt og noen f minutter i stekeovn gjr dem som nybakte igjen. Supert ta med seg som niste og som en liten enkel matbit om man fr uventet besk. I mitt kjkken ganges oppskriften s mye som mulig og fryseren fylles med nybakte, halvgrove rundstykker. Hper det smaker, vi blogges!

     

    Just simply rolls

     

     

    Ingredienser:

     5dl vann, 1 1/2dl hvete helkorn, 1ss olje, 25gr gjr, 2ts salt, ca.10 dl hvetemel

     

      

     

    Fremgangsmte:

    Kok opp 1 1/2 dl av vannet sammen med helkornet. Ha i olje og resten av det kalde vannet (Temp. skal vre 37*)

    Smuldre gjren i korn/vannblandingen og rr godt sammen (Om du bruker trrgjr, blandes den sammen med hvetemelet, da kan temp. p vannet vre hyere). Tilsett salt og det meste av hvetemelet (deigen kan godt vre litt klissete).

    Dekkes til og heves til dobbel strrelse (30-45 min).

     

    Elt deigen godt og del opp i passende biter, etter hvor store rundstykker du vil ha. Rulles til runde eller avlange rundstykker og legges p smurt eller bakepapirkledd plate. Etterheves i ca. 30 min. Pensles med lunkent vann. Stekes ved 200* i 10-15 min. p nederst rille.

     




    #rundstykker #gjrbakst #heimebaka.blogg.no #frokostbrd

  • Publisert: 27.02.2017, 19:19
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 2 kommentarer
  • Saturday Morning & Fresh Bread

  • Publisert: 25.02.2017, 11:26
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hei dere og riktig god lrdag! Rolig start p helga. Teppe, kaffe og kos, jeg elsker slike dager. Frokosten ble rett og slett rekesmrbrd med alt godt p, eplejuice og enda mer kaffe. Jeg er fornyd, magen er mett og seinere i dag blir det en tur til fjells og koselig hyttebesk med de beste, det gledes!

    Lrdag er ogs en fin brdbakedag. Man har litt bedre tid og hva lukter og smaker bedre enn nybakt brd til helgefrokosten da dere. Her kommer en superenkel brdoppskrift som blandes, heves, tmmes, etterheves og stekes. Null deling eller knaing, enkelt og greit. Kos dere med hjemmebakt brd i helgen, vi blogges!

     

    Freshly baked bread

     

     

     

    Du trenger: 1,5 l vann, 600 gr. hvetemel, 500 gr. fint sammalt hvetemel, 300 gr. fint sammalt rugmel, 100 gr. speltmel, 3ts. salt, 1,5pk. trrgjr, 7-8 ss. olivenolje (el. annen olje).

     


     

    Bland alt det trre, tilsett vann og kjr til klumpfri deig. Heves i bakebollen i ca. 45 minutter. Helles i smurte brdformer og etterheves i 15-20 minutter. Stekes p nederste rille, 200* i 50-60 minutter. Avkjles p rist.



     




     

    #brd #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #grovbrd #frokost #helgekos

  • Publisert: 25.02.2017, 11:26
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Sweet stuff..

  • Publisert: 24.02.2017, 18:20
  • Kategori: Kakeriet
  • Heeiii.

    Jeg innser n at jeg er en smule mer spesiell, enn frst antatt. Mens jeg holdt p med oppryddingen i kakebilder, ble jeg sittende mimre omtrent som om det skulle vre bilder av gamle kjente. Jeg dro p smilebndet, ristet p hodet, sukket og lo, mens tankene vandret tilbake til opprinnelsen, planleggingen og gjennomfringen av hvert eneste kakeprosjekt. Man fr rett og slett et forhold til disse klumpene av kake, som etter noe bearbeiding str frem i egen personlighet. Hugo, det lille trollet p frste bilde, ble jeg dypt og inderlig forelsket i. Ja, jeg savner ham faktisk enda. Har kjrt ut et bilde som jeg har p tavla mi, sammen med bilder av andre jeg er glad i. Jeg kunne selvflgelig fortalt dere om alle mine kakeforhold, men n skal man jo ikke utlevere seg helt p nett heller....

    holde p med kakekreering tar deg med gjennom hele spekteret av flelser, helt ut i ytterpunktene. Jeg har kjent p irritasjon, jeg har vrt bde frustrert, lei meg, litt redd og misfornyd. Men jeg har ogs ledd s trene har trillet, vrt lettet, glad og uendelig stolt. Det er fantastisk kunne formidle seg gjennom kake og marsipan og jeg hper jeg kan gi noen av dere en glad kaketitt med disse bildene n i helgesvingen. En riktig god kveld nskes dere fra meg her inne.

    Vi blogges!

     

    I Love To Bake, Its So Simple!

     

             

             

             

             


             


             


    #temakaker #heimebaka.blogg.no #marsipan #marsipankake #hobby #kakekreasjon

  • Publisert: 24.02.2017, 18:20
  • Kategori: Kakeriet
  • 0 kommentarer
  • Mazariner med Lime

  • Publisert: 23.02.2017, 11:33
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • I dag har jeg en god og gammel kakeoppskrift til dere men med en nyere vri. Mazariner med mrdeig og mandelfyll og en liten snert av frisk lime i bde kake og glasur. Siden disse ogs minner meg om bestemor, har jeg funnet frem de gamle sandkakeformene og laget kakene i dem denne gangen. Det er mektige kaker, men du verden for noen kaker. Jeg hper du tar deg tid til prve oppskriften og tid til virkelig nyte en av de ferdige kakene med en god kopp kaffe.  

    Vi blogges!

    Sweet temptations with lime

     

     

    Deig: 100gr smr, 2dl hvetemel,1 eggeplomme, 2ss sukker.

    Skjr smret i terninger, bland raskt sammen alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile i kjleskap i minst 2 timer.

     

     

    Fyll: 2dl skldede mandler, 50gr romtemperert smr, 2 egg, 1dl sukker, finrevet skall av 1 lime.

    Kjr mandlene til fint mel i en Food processor og bland med resten av ingrediensene til fyllet. Smr formene med smr eller annet fett. Ta en deigklump og trykk den rundt i formen, til bunn og sider er dekket. Gjenta i alle formene. Fordel fyllet i formene, ca. 2/3 opp, fyllet vil heve litt. Mazarinene stekes midt i ovnen ca,20 minutter p 175*

     

     

    Mazarinene skal vre stivnet i midten fr de tas ut av ovnen. La dem deretter hvile et par minutter, fr de snus p hodet. Da fr du den gjenkjennelige flate toppen. La st litt fr du forsiktig fjerner formene p mazarinene.

     



     

    Glasur: 1,5dl melis, 1,5ss limesaft.

    Bland sammen ingrediensene til en glatt rre og fordel p mazarinene, pynt gjerne med litt strimler av limeskall.


     


     

     

    Mazarin uten mrdeigbunn.

     





     

    #mazariner #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #lime #mandler #mrdeig

  • Publisert: 23.02.2017, 11:33
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Rask Suppelapskaus

  • Publisert: 21.02.2017, 09:19
  • Kategori: Matretter
  • Hei dere. God mat behver ikke ta lang tid hver gang. Denne lapskausen eller gryta er pinlig enkel, superrask og smaker kjempegodt. Dette er en av middagsrettene jeg tyr til, nr tida eller lysten til kokkelere ikke er p min side. Ikke bare er den veldig rask lage, men alt av rester kan ogs puttes i og den lager seg nesten selv p langt under en halvtime. Prv da vel!

    Alt i en kjele...

     

             

             

     

    Du trenger: 5dl vann, 1 grnnsaksbuljongterning, 1pk. frossen grnnsaksblanding (lapskausblanding), 1 boks bogskinke (og eventuelle rester).

    Slik gjr du: Kok opp vannet, tilsett grnnsaksblandingen og la koke noen minutter. nsker du en tykkere konsistens p lapskausen, tilsetter du litt maizennajevning (eller mel og vann). Tilsett oppskret bogskinke og eventuelle rester du har (makaroni, kjtt, plse, potet, grnnsaker m.m).

    Serveres med flatbrd eller hvetekranser.


             

    #lettvint #lapskaus #hjemmelaget #raskmat #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 21.02.2017, 09:19
  • Kategori: Matretter
  • 0 kommentarer
  • Hvetekranser

  • Publisert: 20.02.2017, 15:43
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hei dere! Mandag igjen og starten p en ny uke nrmere vr, fantastisk!

    I dag serveres dere nydelig myke og lette hvetekranser, like gode til suppe, cabare og gryterett som til sandwich. Kan fint fryses, de tines raskt og passer til alt. Et "must have" i fryseren. Disse er supre til niste/turmat smurt som sandwich. Det er selvflgelig en viss fare for bli bortskjemt om nisteboksen inneholder en real blings med det beste du finner av plegg, men du, det er verdt det.

    Baking with wheat

     

     

    Mine favorittsandwich er:

    Kylling, rdlk, fetaost/chevr (like god varm som kald)

    Roastbiff, rdlk, remulade & sylteagurk

    Skinke, ost, agurk, paprika & tomat

    Egghakk, hamburgerrygg & rdlk

    Leverpostei, bacon & sylteagurk

    Lykke til med bakingen, hper det smaker. Vi blogges!

     

    OPPSKRIFT HVETEKRANSER

    Du trenger: 50gr smr, 5dl melk, 50gr gjr, 1ts salt, 1ss sukker, 12dl hvetemel (eller finbakstmel)

     

      

    Smelt smret i en kjele og tilsett melken. Ha alt det trre i en bakebolle og tm over den lunkne melkeblandingen. Bland godt, la heve i ca.30 minutter (om du bruker fersk gjr, m denne rres ut i melkeblandingen, mens med trrgjr kan du tilsette den rett i melet).

     

     

     

    Deigen deles i 16 biter som hver rulles til lange plser p 40cm. Legg plsene dobbelt og tvinn, form s til runde kranser ( eller form som vanlig rundstykke eller bagett)

     

     

    Sett kransene p smurt/kledd plate og hev dem tildekket i ca.30 minutter. Dryss over litt mel fr de settes inn i stekeovn. Stekes p midterste rille 220* i 8-10 minutter.

     


      
     

    #gjrbakst #hvetekrans #sandwich #tilbehr #niste #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 20.02.2017, 15:43
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Temakake "Vellagret hvit geitost"

  • Publisert: 19.02.2017, 15:07
  • Kategori: Kakeriet
  • Kaker gir utfordringer p mer enn smaker. Denne skulle overrekkes til noen som har en stor forkjrlighet for hvit, vellagret geitost. Osten lukter tydeligvis ikke like godt for alle innen familien og dette ble satt litt ekstra p spissen. Kaken er en lett og luftig sjokoladekake med sjokoladekrem og ferske bringebr. Lokk og pynt er av marsipan og litt spesielle teknikker er brukt for f overflaten som den er. God kaketitt og nyt dagen videre, vi blogges!

     

    Smelly Cheese..

     

             


             



    #temakake #heimebaka.blogg.no #sukkertanten #marsipan #geitost 

  • Publisert: 19.02.2017, 15:07
  • Kategori: Kakeriet
  • 2 kommentarer
  • Sondres Bananamuff m/Blbr

  • Publisert: 19.02.2017, 08:59
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Goood sndag til dere! Jeg er s utrolig heldig  og privilegert, at jeg har besk av en riktig bakereser. Han serverer dere i dag sine egne BANANAMUFF med blbrstsj! Disse gjr det meste bedre p drlige dager og er helsupre til turkos med kakao. Her suser bakermesteren inn som en virvelvind og smekker sammen de lekreste godsaker p 1-2-3.

    Ha en flott dag videre dere, med eller uten baking! Her kommer uansett oppskriften.

    Blueberry cakes

     


    Til ca. 10 stk. trenger du: 1 egg, 1dl sukker, 2,5dl hvetemel, 1ts bakepulver, 1ts vaniljesukker, 2ss smeltet smr, 1dl melk, 1 banan, litt blbr.


    Visp eggedosis og sikt i det trre, tilsett smeltet smr og melk og bland godt. Mos bananen og bland inni rra. Tm over i passende former, her er det brukt medium muffinsformer som fylles 2/3 opp. Str over litt blbr og gjerne litt hakkede ntter for litt krunsj.


    Stekes p 180* i ca. 15 min. p midterste rille, til de er lys gylne.


    Et melisdryss rett fr serving.





    #hjemmelaget #blbr #banan #heimebaka.blogg.no #baking #muffins
     

  • Publisert: 19.02.2017, 08:59
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Temakake "Bildekk"

  • Publisert: 18.02.2017, 09:40
  • Kategori: Kakeriet
  • Hva lager man til tenringer som kommer innom rundt bursdagstider? Jeg gikk enkelt nok inn for et bildekk av sjokoladekake. Denne ble laget til eldstemann i tanteflokken p fjortenrsdagen. Det er jo flaut innrmme at den unge mannen faktisk har rukket  bli konfirmert fr bildene finner veien inn p bloggen, men n er de endelig p plass i kakeriet. Kaken er fylt med melkesjokoladekrem og mrk sjokoladekrem, lokk og pynt er av marsipan. Hper du liker titten og kanskje prver deg p et kakedekk til en passende anledning. God lrdag nskes dere fra meg her inne, vi blogges!

     

    Grattis med dagen som var, Simen! Klem fra tante :)

     

     

             


             


             

     

    #temakake #heimebaka.blogg.no #sukkertanten #marsipan #kakedekk #marsipankake

  • Publisert: 18.02.2017, 09:40
  • Kategori: Kakeriet
  • 4 kommentarer
  • Hjemmelagede karameller i gavepose

  • Publisert: 17.02.2017, 22:00
  • Kategori: Ste saker
  • Hjemmelagede karameller er noe av det beste godteriet jeg vet om. Myke, seige og litt harde, laget p ekte vis og gjerne fltekarameller med lakrissmak. Himmel og hav, jeg fr vann i munnen bare ved tanken. Karameller er koselig gi og f og det er ikke mye som skal til for sette et personlig preg p posen som fylles med herlighetene. Det enkle er ofte det beste og en liten slyfe av hyssing eller garn gjr utrolig mye av seg p en enkel pose.

    Hemmeligheten med gode karameller er tiden. Kort koketid gir myke karameller og jo lenger de kokes, desto hardere blir de. Men de m passes p, ellers kan man f  karameller som er "sukrete" i konsistens, som ikke holder sammen og "flaker" seg. Sett av litt god tid om du fr lyst til prve deg p denne oppskriften.

     

    Cream Caramels

     

     

    Du trenger: 100gr smr, 2dl flte, 100gr sukker, 1dl lys sirup, 1ts vaniljesukker.

    Alt blandes i en kjele, kok opp under omrring. La koke til den bestr "drpeprven" (ca. 1 time ++). Hell den ferdigkokte blandingen over i en kledd form, avkjl i kjleskap, del i biter og pakk inn om du ikke spiser alle med en gang. Karameller er ferskvare, men de er superfine fryse. Smaker akkurat som nylaget etter frysing ogs.

    DRPEPRVEN: En drpe av karamellblandingen slippes i et glass med kaldt vann. Om du kan forme karamellen til en liten kule er den ferdig, om ikke, m du smre deg med tlmodighet og koke blandingen lenger.



     

    Jeg har alltid likt karameller med litt tyggemotstand og de skal vre akkurat passe seige. Det har blitt mange forsk gjennom rene med prving og feiling av koketid, konsistens og smakstilsetning, men endelig har jeg funnet min mte til mine karameller. Denne oppskriften kan fint brukes om du nsker annen smakstilsetning ogs.







    Jeg slr et slag for hjemmelagede karameller med flte, lakris, bringebr og sitron.

    Riktig god helg til dere som titter innom, hper den nytes slik en helg kan nytes!

    Vi blogges.


    #karameller #ekte #heimebaka #godis #hjemmelaget

  • Publisert: 17.02.2017, 22:00
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • Temakake "Flaskecontainer"

  • Publisert: 16.02.2017, 15:15
  • Kategori: Kakeriet
  • Heeiiii!

    Herlig dag, bl himmel, sol og mildt. Jeg bare liker flelsen det gir alts, som et lite hint om vr. Jeg er klar for varmere tider jeg, men psken er aller best med sn, sol og appelsin, s det er helt greit at kong vinter blir ei stund til.

    I dag har jeg funnet frem kakebilder. Jeg har en del liggende og det er p tide f dem inn i "kakeriet" her inne, men jeg skal ta det bit for bit. Kaken du her fr servert er vaniljekake med melkesjokoladekrem, ferske bringebr og hakket sjokolade. Lokk og all pynt er av marsipan. Mottageren av denne kaken har gjort en suveren innsats med innsamling av flaskepant og fortjener virkelig bli hedret og satt pris p. Ha en flott dag videre dere og takk for besk!

     

    Pledge Your Bottles...

     

           

     

             


             

     

    #temakake #heimebaka.blogg.no #sukkertanten #marsipan #flaskecontainer

  • Publisert: 16.02.2017, 15:15
  • Kategori: Kakeriet
  • 0 kommentarer
  • In to The Wilderness med Villmarkskjeks.

  • Publisert: 15.02.2017, 21:52
  • Kategori: Ste saker
  • Sm, spr og passe ste kjeks er noe jeg synes er superdigg ta med p tur. Ekstra stas er det nr posene er pyntet for anledningen og kan f selv den trausteste turger til fle seg som villmarkens kvinne, eller mann. Disse er laget til gjengen med tantebarn for en tid tilbake, men n deles ideen og oppskriften her med dere. Kjeksfyllet kan varieres i det uendelige og det er like godt med plain vanilje, som sitron, bringebr, sjokolade eller for eksempel lakris. Kjeksen kan fryses, s lag gjerne stor porsjon. Fyllet lages raskt mens kjeksen tiner og litt godt er alltid kjekt ha p tur (og p lur om noen skulle komme innom).

    Disse kjeksene bringer frem minner om bestemor og bakestunder. Jeg kjenner nesten lukten bare ved tanken og det er rart tenke p at disse sm og gylne yeblikkene fr s stor pvirkning resten av livet. Jeg m rlig innrmme at jeg tror disse stundene har srget for mye av den interessen jeg har i dag, for hjemmelaget mat og kaker. Jeg minnes s mange flotte stunder og er ubeskrivelig glad for at jeg fikk vre med p alt fra karamellkoking til takkebakst. En varm tanke til alle flotte bestemdre rundt omkring. 

     

    Hjemmelagede Fylte Kjeks

     

     

     


    KJEKS Du trenger: 200gr smr, 200gr melis, 400gr hvetemel, 2-3 egg.

    Miks smr og melis godt sammen, tilsett mel og bland godt. Bland inn ett og ett egg under omrring. Kjevle ut deigen og trykk ut nskede former og strrelser. Kjeksen stekes p kledd plate 6-7 min. 180* midterste rille.



     

    FYLL/KREM Du trenger: 100gr delfiafett, 175gr melis, 2ts sitronsaft (eller annen smak), event. farge.

    Smelt delfiafett og rr inn de andre ingrediensene til en glatt rre. Sprytes i sm topper p annenhver kjeks, sett sammen. Disse holder ei stund i tett kakeboks ogs. Er du glad i hjemmelaget kjeks, eller gr du for den raskeste lsningen?

     

     

    #hjemmelaget #fyltekjeks #stesaker #kremfyll #turkjeks #bakeglede #kjeks #heimebaka

  • Publisert: 15.02.2017, 21:52
  • Kategori: Ste saker
  • 2 kommentarer
  • Lunsj som metter lenge

  • Publisert: 14.02.2017, 17:55
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Er det noe jeg setter pris p, ja utenom ei skikkelig god kake da, s er det en god lunsj. Jeg er generelt sett glad i det meste, men koser meg ekstra om mltidet bde gir meg gode smaker, energi og metter p en god mte. Jeg prver bake brd og rundstykker med jevne mellomrom, fordi jeg rett og slett elsker hjemmebakt og fordi jeg liker vite hva ting inneholder. Dagens lunsj etter endt trening er rask, enkel, metter lenge og smaker godt. Mangobanansmoothie og hjemmebakte rundstykker med laks og eggerre gir kroppen energi og krefter.

    Rolls & Smoothie

     

    MANGOBANANSMOOTHIE

    2,5dl mango, 1 stor banan, 2ss mager kesam vanilje, 3dl mandelmelk. I dag ble det brukt tint mango og da er banan super til f en tykkere konsistens p smoothien. Alt kjres i en blender til konsistensen er jevn og kremete. Tm over i to hye glass, finn noen gi det ene til og kos dere!

               

    MELLOMGROVE RUNDSTYKKER

    5 dl vann, 1 1/2dl hvete helkorn, 1 ss olje,25 gr gjr, 2 ts salt, ca. 10dl hvetemel

    Kok opp11/2 dl av vannet sammen med helkornet. Ha i olje og resten av det kalde vannet, temp. skal vre 37*. Smuldre gjren i korn/vannblandingen og rr godt sammen. Om du bruker trrgjr, blandes den sammen med hvetemelet, da kan temp. p vannet vre hyere. Tilsett salt og det meste av hvetemelet, deigen kan godt vre litt klissete. Dekk deigen til og la heve til dobbel strrelse (30.45 min.). Elt deigen godt og del opp i passe biter, etter hvor store rundstykker du vil ha. Rulles til runde eller avlange rundstykker og legges p smurt eller bakepapirkledd plate. Etterheves i ca. 30 min. Pensles med lunkent vann. Stekes ved 200* i 10-15 min. p nederste rille. Lag mange og putt i fryseren, s har du lett tilgjengelig om du vil ta med p jobb eller nyte hjemme. Velbekommen, hper det smaker!




    #smoothie #mango #banan #heimebaka  #frokost #lunsj #mellommltid
     

  • Publisert: 14.02.2017, 17:55
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Kos eller galskap?

  • Publisert: 13.02.2017, 18:52
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Hei og god mandag til dere! Jeg og byggern har vrt p tur, ikke bare for turens skyld men med et viktig forml som hovedoppgave. Slike turer tar ofte litt tid og selv om frokosten er medbrakt, skjer det av og til at vi "skeier" ut og kjper oss lunsj eller middag. I dag ble det lunsj p ei "burgersjappe", antagelig velkjent for i alle fall noen av oss. For noen er det rett slett litt tabu si hyt at man stikker innom et "slikt sted", for proppe i seg en lunsj som kun gir deg utenkelig mange kalorier, akkurat nok energi til komme deg ut i bilen igjen og drlig samvittighet hele turen hjem, mens du smgulper smaken av frityrolje mellom hvert gjesp.

     

                 
     

    Vi har gjort det fr og vi gjr det igjen og igjen, men hvorfor?

    Det er kjapp mat, smaker greit, er relativt billig og man blir mett der og da.  Smakslkene tar ikke akkurat saltomortale, det er hyt kaloriinnhold og mltidet gir lite eller ingen energi men likevel selges burgere og fries i hyt tempo.




    Denne ste kyllingburgeren sammen med pommes stripsen er rundt 1000 kcal...

    Brd, litt bacon og to speilegg er ikke fullt halvparten av kaloriinnholdet til "kosepakken" ovenfor....



    Brd, to kokte egg, litt majones, to jordbr og en appelsin nr heller ikke lenger en halvveis opp p samme kaloriskala.. Man kan faktisk spise begge disse porsjonene og havne p nesten det samme kalorimessig som en burger og pommes strips.

     

    Er du FOR eller MOT "junkfood" og hvorfor?

  • Publisert: 13.02.2017, 18:52
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 6 kommentarer
  • Fletteloff

  • Publisert: 12.02.2017, 09:15
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  •  

    God morgen og riktig god sndag til dere!

    Det burde kommet en flott kake med oppskrift her hos meg i dag, men vet dere, valget falt p en supergod fletteloff i stedet. Denne er enkel og grei, er ikke utfordrende og tar heller ikke lange tiden lage. Den er like god etter en tur i fryseren og slik bakst vet dere jeg liker. Dette er en loff med litt mer "mat" i og den er super til supper, gryteretter, salater, cabarer og alt annet godt.

     

    Wheat bread with sea salt

     

    Ingredienser: 50gr, gjr 4dl. melk 3ss. margarin/smr 2ts. salt 4 eggeplommer ca.800 gr. hvetemel

    Slik gjr du: Varm melken til 37* , tilsett gjr og rr ut (bruker du trrgjr kan denne blandes sammen med melet). Tilsett smr, salt og eggeplommer og bland inn hvetemel til deigen er glatt og jevn. Eltes og settes til heving 30 min. Del deigen i 6 emner og rull hver del til den er ca. 25 cm lang. Flett sammen tre lengder til hver loff, legg i form, etterheves tildekket i ca. 1 time. Pensles med sammenvispet egg og stekes i ca. 35 min. p 200* midterste rille. Avkjles p rist.

    Jeg synes det smaker veldig godt med havsalt og bruker gjerne det som toppstrssel, ellers er fritt frem og "pynte" fletteloffen med det du nsker (for eksempel. hakkede valntter, valmuefr, urtekrydder/salt, solsikkefr, sesamfr....)












    Eggehvitene du her fr til overs kan raskt vispes sammen med litt sukker og sitron til enkle minipavlovas, marengs/pikekyss eller fryses for senere bruk.

    N er det  kaffekos her i heimen fr turen gr til godeste mamma og pappa, der hjemmelaget pizza og verdens beste bltkake str p menyen. Gjett om jeg gleder meg alts!

    Gratulerer med morsdagen til ALLE mdre der ute, nyt dagen!



    #fletteloff #heimebaka.blogg.no #bakst #tilbehr #hvetebakst #hjemmebakt

  • Publisert: 12.02.2017, 09:15
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Rett i kjelleren!

  • Publisert: 11.02.2017, 15:37
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • Noen ganger er det behov for litt endringer og det er helt greit blse nytt liv i gamle glr. I mange r har tanken om forandringer ligget der og nskedrmmen har mang en gang mtte vike for andre og viktigere oppgaver. Derfor er det n s utrolig koselig kunne brste stv av bloggen, som for anledningen har ftt en aldri s liten makeover og invitere dere med p en tur rett i kjelleren.

    Kjelleren har endelig ftt sin etterlengtede oppgradering til vill glede, grensels beundring og stor respekt for alt arbeide som er lagt ned i prosjektet. All re, knusekos og ti ganger HURRA for min bedre halvdel som er en magiker med hammer, spiker og sag (og alt annet som skal tegnes, bygges eller fikses).

    Jeg har n ftt min egen lille hobbyhule til mine ste saker, mens Byggern him self har fikset seg en etterlengtet mancave, som inneholder just what a mancave need.

    Velkommen!

     

    BASEMENT WITH THE SWEET STUFF

     


    IN PROGRESS...her fylles veggen med kunst fra Tantegull og passende blikkskilt...

     










     

    Her entres mannehulen p eget ansvar og jeg gjr oppmerksom p egne regler for besket!








    Har det ikke blitt fint?

    #mancave #heimebaka #hobbybakeri #sukkertanten #hverdagsgleder

  • Publisert: 11.02.2017, 15:37
  • Kategori: Hverdagsgleder
  • 0 kommentarer
  • hits