Heimebaka

Hjemmelagede Hamburgerbrød

 • Publisert: 27.02.2014, 18:01
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • Hei dere! Jeg digger hjemmelaget burger og da må man selvfølgelig ha hjemmelaget hamburgerbrød også. Jeg pleier å lage en real porsjon når jeg først er i gang, så fylles fryseren og jeg har rask og god mat tilgjengelig. Disse er også supre som rundstykker med pålegg og om du vil, så former du noen av dem som baguetter og steker dem på baguettrist. Nydelig til suppe, gryterett eller salat. Rydd plass i fryseren og bak i vei, her får du oppskriften:

   

  Fine Hamburgerbrød

      

  Hjemmelagede Hamburgerbrød

  Ingredienser ca. 20stk: 2dl vann, 5dl melk, 2ss sukker, 2ts salt, 50gr gjær, ca.1kg hvetemel, 100gr smør (romtemperert), vann og eventuelt sesamfrø til pensling og pynt.

   

   

  Fremgangsmåte: Melk og vann varmes til ca. 37*C. Bland alle ingrediensene, utenom smør, i en kjøkkenmaskin. La deigen eltes godt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger og elt videre i ca. 5 minutter. Sett den tildekkede deigen til heving på et lunt sted i 30-45 minutter.

   

   

  Den ferdighevede deigen deles opp i 20 deler (flere om du ønsker mindre hamburgerbrød og mindre om du ønsker store). Om deigen er klissete så bruker du ekstra mel. Trill hvert emne til boller, legg dem på bakepapirkledd plate og trykk dem flate. Settes til etterheving i ca. 30 minutter. Pensle eller sprut vann på de ferdighevede hamburgerbrødene og dryss over sesamfrø om du ønsker det. Stekes på 225'C i 10-15 minutter. Avkjøles under et kjøkkenhåndkle på rist.

  Disse hamburgerbrødene kan fint fryses og raskt tines, om du skulle få lyst på en real hjemmelaget burger med skikkelig karbonade eller kylling.


   

  #hjemmebakt #hamburgerbrød #oppskrift #middag #lunsj #mat #ekte #burgerbrød  #heimebaka.blogg #rundstykker

 • Publisert: 27.02.2014, 18:01
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • 8 kommentarer
 • Kake med Himmelsk Krem

 • Publisert: 26.02.2014, 18:24
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • Dette er en av mine favoritter blant krydderkakeoppskriftene mine. Her får du oppskrift på en saftig og god kake med spennende kryddersmak, gulrot og en topping av himmelsk krem. Denne tåler godt lagring noen dager og blir bare bedre. Lykke til med bakingen, her kommer oppskriften:

  Krydderkake med himmelsk krem

   

           

           

   

  Kake

  Ingredienser: 4 egg, 3dl sukker, 4dl hvetemel, 2ts natron/bakepulver, 2ts kanel, 1ts salt,1ts vaniljesukker, 5dl grovrevne gulrøtter,1dl smeltet smør.

  Fremgangsmåte: Egg og sukker vispes til eggedosis. Bland alt det "tørre" i en bakebolle for seg. Vend grovrevne gulrøtter, smeltet smør og melblandingen vekselvis inn i røra. Bland godt men forsiktig sammen. Helles i en smurt rund form ca. 24-26 cm. Stekes på rist, nederste rille 180*C i 50-60 minutter. Avkjøles på rist.

   

  Himmelsk Krem

  Ingredienser: 100gr smøreost naturell, 1ts vaniljesukker, 50gr smør (romtemperert), 125gr melis

  Fremgangsmåte: Alle ingrediensene blandes godt sammen, visp kremen lys og luftig. Bre den over kaken og pynt med det du måtte ønske (bruk enkel pynt, her er det kaken og kremen som skal stå for smaksopplevelsen).           


  #krydderkake #gulrotkake #festkake #søtesaker #himmelsk #kake #dessert #mat #fløyelskrem #heimebaka.blogg.no
   

 • Publisert: 26.02.2014, 18:24
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • 10 kommentarer
 • Vaniljesaus... sausen du ikke får nok av

 • Publisert: 21.02.2014, 17:42
 • Kategori: Desserthjørnet
 • Hjemmelaget vaniljesaus er en av tingene som får frem merkelige lyder her i heimen. Ord er unødvendig, det holder lenge med mmmmingen og de lykkelige smilene. Dette er en rask vei til en liten følelse av lykke for deg som er glad i hjemmelaget vare. Kanskje blir det siste gang du velger kjøpevarianten med liksomvanilje. Her kommer oppskriften:

   

  Homemade custard sauce in sweet wrapping

   

  Hjemmelaget Vaniljesaus

  Ingredienser: 2 dl. Fløte, 2 dl. Melk, 1 Vaniljestang, 4 Eggeplommer, 1/2 dl. Sukker

  Fremgangsmåte: Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og legg både frø og stang i en kjele sammen med fløtemelken. Kok opp blandingen, trekk kjelen av platen og la den stå å godgjøre seg i ca. 15 minutter. Sil blandingen og ta vekk vaniljestangen. Visp en luftig eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland fløtemelken og eggedosisen sammen, bruk en øse eller mugge og tøm litt og litt over eggedosisen under visping, rør godt sammen. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til den begynner å tykne. Dra kjelen vekk fra platen før den begynner å koke. Avkjøl og hell over på flasker eller glass med lokk.

  Hjemmelaget vaniljesaus er et "must" til desserter som bringebærgelé og sjokolademousse. HER  finner du oppskrift og fremgangsmåte på gelé og HER  finner du oppskrift og fremgangsmåte på sjokolademoussè

              

   

  #hjemmelaget #vaniljesaus #dessert #tilbehør #oppskrift #søtesaker #ekte #smakfull #desserthjørnet #heimebaka.blogg #gelè #sjokolademoussè

 • Publisert: 21.02.2014, 17:42
 • Kategori: Desserthjørnet
 • 0 kommentarer
 • Hjemmelaget Bringebærgelè med Vaniljesaus

 • Publisert: 19.02.2014, 20:08
 • Kategori: Desserthjørnet
 • Hjemmelaget bringebærgele smaker av sommer. Den er søt, frisk og litt syrlig, akkurat slik ekte bringebær skal smake. Geléen er nokså rask å lage og inneholder få ingredienser, så her finnes ingen unnskyldning for å bytte ut butikkens dårlige etterligning. Prøv og du blir hekta! Her får du oppskriften.

   

  Raspberry Jelly

   

   

  Hjemmelaget Bringebærgelè

  Ingredienser til 8 små porsjoner: 400 gr. Bringebær (gjerne frossne), 1 l. Vann, 100-200 gr. Sukker (100 gr. gir en syrlig smak og 200 gr. gir en søt smak), 1 Vaniljestang (eller kanelstang), 8 Plater Gelatin.

  Fremgangsmåte: Kok opp vann, bringebær, sukker og vaniljestang (eller kanelstang). La koke i 20-30 minutter. Legg gelatinplatene i kaldt vann 6-10 minutter. Klem vannet ut av platene. Sil den varme bringebærlaken og tilsett gelatinen, rør godt sammen. Den varme gelèblandingen tømmes i små porsjonsglass, eller en større dessertskål. Avkjøl i kjøleskap. Serveres med hjemmelaget vaniljekrem, det finner du oppskrift på HER, blandet med fløtekrem. Ferske bringebær, blåbær og hjemmelaget vaniljesaus er selvfølgelig også nydelig til den lille, søte og friske desserten. Oppskrift på vaniljesausen finner du HER

           

           


  #bringebærgelè #ekte #dessert #hjemmelaget #søtesaker #smakfull #mat #vaniljesaus #vaniljekrem #bringebær #oppskrift

 • Publisert: 19.02.2014, 20:08
 • Kategori: Desserthjørnet
 • 15 kommentarer
 • Sjokoladekake med Appelsinkrem

 • Publisert: 18.02.2014, 20:06
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • Her kommer en annen variant av sjokoladekake. Denne er fylt med nydelig appelsinkrem og smaker fantastisk sammen med sjokolade. Synes du det tar for lang tid med appelsinkrem, så fyll kaken med sjokoladekremen i oppskriften eller en av dine egne favoritter. Håper det smaker!

   

  Chocolate cake with orange cream   

  Sjokoladekake

  Ingredienser: 200gr smør, 100gr mørk sjokolade, 2 egg, 1 1/2dl sukker, 2dl hvetemel, 2ts bakepulver, 2ts vaniljesukker

  Fremgangsmåte: Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i en kjele over svak varme. Rør forsiktig sammen. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland det tørre godt sammen og tilsett litt etter litt i sjokoladedosisen. Tøm røren i en godt smurt form på 22-24 cm. Stekes på nederste rille 180*C i 20-40 minutter. Avkjøl

  Appelsinkrem

  Ingredienser: 3 pl. gelatin, 50gr smør, 2 eggeplommer, revet skall av 1 appelsin, 1dl ferskpresset appelsinsaft, 1dl sukker, 1dl kremfløte, 2 eggehviter

  Fremgangsmåte: Legg gelatinplatene i kaldt vann. Smelt smør, avkjøl. Eggeplommer, appelsinskall, saft og sukker småkokes, i en kjele på svak varme under konstant visping til blandingen blir kremaktig. Ta kjelen av platen, visp inn smør og de myke gelatinplatene. Bland godt og avkjøl. Eggehviter vispes til stivt skum. Visp fløten til krem. Vend alt forsiktig sammen med appelsinblandingen og bre mellom kakebunnene

  Sjokoladesmørkrem

  Ingredienser: 2dl vann, 2ss smør, 2ss hvetemel, 200gr sjokolade (mørk), 200gr smør, 1dl melis

  Fremgangsmåte: Smør (2 ss.) og vann kokes opp. Lag jevning av mel og litt vann, visp inn i det varme vannet med smeltet smør. La koke noen minutter. Tilsett sjokolade i biter og rør til alt har smeltet, avkjøl. Melis og smør vispes til luftig krem. Tilsett sjokolademassen mens du rører. Bre sjokoladekremen over og rundt den fylte kaken. Strø hakket karamell over og KOS DEG!   

  #sjokoladekake #appelsinkrem #påskekake #søtesaker #dessert #kakeglad #sjokoladekrem #heimebaka.blogg.no

 • Publisert: 18.02.2014, 20:06
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • 6 kommentarer
 • Rask og smakfull blomkålsuppe

 • Publisert: 17.02.2014, 19:32
 • Kategori: Matretter
 •  

  Cauliflower Soup

   

   

  Suppe er en grei liten forrett, god kveldskos eller rett og slett som innhold i turtermosen på en utflukt. Det er smakelig, den varmer og metter akkurat passe. Her deles en av mine absolutte favorittsupper med deg, nydelig hjemmelaget blomkålsuppe med litt ekstra smak.

   

   

   

   

   
   

   

   

  Del blomkålhodet i middels store buketter og kok de møre i kraften, ca. 10 min. Tilsett fløte/melk  og finhakket hvitløk,småkok på svak varme til alt er mykt.

   

   

  Ta kjelen av platen og kjør blandingen glatt med en stavmixer. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, men da anbefaler jeg deg å la blandingen avkjøle litt, før den tømmes i bollen.

   

   

  Sett kjelen tilbake på platen og la suppen trekke ca. 5 min. mens du rører av og til. Smaker nydelig med sprøstekte baconbiter og noen buketter kokt blomkål. Serveres som den er, eller sammen med ristet brød. Håper det smaker.

   

   

  Jeg har dessverre ingen anelse om hvem som kan ha kreert originaloppskriften. Denne har jeg skrevet ned i oppskriftsboka for flere år siden, men all ære til den ekte innehaver!

   

  Tusen takk for ditt hyggelige besøk, du er hjertelig velkommen tilbake!

   

  #Blomkålsuppe #Middag #Kveldskos #Lunsj #Mat #Suppe #Oppskrift #Hvitløk #Varmrett

 • Publisert: 17.02.2014, 19:32
 • Kategori: Matretter
 • 25 kommentarer
 • Sjokoladeruter i langpanne

 • Publisert: 16.02.2014, 18:44
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • Sjokoladekake er en av mine favorittkaker og denne oppskriften gir røre til ei langpanne, slik blir det mye og ofte kake av. En enkel, saftig og nydelig god sjokoladekake er på vei, her får du oppskriften.

   

  Langpannekake m/sjokolade

     Sjokoladeruter i langpanne

  Ingredienser: 3dl sukker,200gr smør, 4 egg, 4dl hvetemel, 1/2dl bakekakao, 1ss bakepulver, 2dl melk

  Fremgangsmåte: Varm melken (ca. 30*C). Smør og sukker røres hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg under omrøring. Bland alt det tørre i en bolle for seg og rør dette inn i deigen vekselvis med melken. Røren helles i en bakepapirkledd langpanne.

  Stekes på nederste rille 200*C i 20-50 minutter (variasjon ut fra hvor stor langpanne man bruker og type ovn, følg med).

   

  Sjokoladeglasur

  Ingredienser: 300gr smør, 300gr melis, 2 Egg, 1/2 plate kokesjokolade, 4ss kaffe, 1ss bakekakao.

  Fremgangsmåte: Smør og melis røres sammen til en lett og luftig krem. Rør inn ett og ett egg. Smelt kokesjokoladen i kaffen og tilsett i smørkremen. Tilsett kakao etter hvor mørk og kraftig smørkremen skal være. På denne kaken har jeg valgt å bruke en av mine andre glasurer, den finner du oppskrift  på HER. Jeg har doblet kakaomengden fra 3ss til 6 ss. for en mørkere glasur.  #sjokoladekake #langpannekake #hjemmelaget #ekte #søtesaker #sjokoladedrøm #mat #dessert #kakeglad #baking #kake #heimebaka.blogg.no

 • Publisert: 16.02.2014, 18:44
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • 16 kommentarer
 • Terteskjell med Rekefyll

 • Publisert: 16.02.2014, 13:07
 • Kategori: Matretter
 • Dette er en enkel, smaksrik og nydelig liten rett. Den kan likegodt brukes til kveldskos som lørdagsmat, her justeres bare oppskriften etter hvor mye mat du trenger og om retten skal være et måltid i seg selv, eller en forrett. Gjør deg klar, her får du oppskriften.

  Shrimp dressed for a party...           

   

  Rekefyll til Terteskjell

  Ingredienser: 3 ss. Smør, 3 ss. Hvetemel, 5 dl. Melk, 1/2 dl. Grønnsakkraft (eller 5.5 dl. melk og 1/2 terning grønnsaksbuljong), Ferske reker, Fløtepudding, Erter, Purre, Salt, Pepper, Muskat           

   

  Fremgangsmåte: Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel. Spe med melk og kraft (event. bare melk og knus gr.sakbuljong i den varme sausblandingen). La koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat.

   


           

   

  La rekene renne godt av seg i en sil. Del fløtepudding opp i små terninger og kutt fersk purre i små biter. Bruker du hermetiske erter, tøm av laken. Bland alt sammen i den hvite sausen. Varm terteskjellene noen minutter i stekeovn. Servèr varme terteskjell med en real mengde rekefyll. Pynt gjerne med salat, ekstra reker og tynne skiver av agurk. Spis og Nyt!

   

           

   

  #Reker #Terteskjell #Rekefyll #Lunsj #Middag #Mat #Kveldskos #Oppskrift #Lørdagskos

 • Publisert: 16.02.2014, 13:07
 • Kategori: Matretter
 • 8 kommentarer
 • Appelsinfromasj

 • Publisert: 11.02.2014, 21:32
 • Kategori: Desserthjørnet
 • En enkel dessert fra Bestemors glansdager på kjøkkenet. Frisk, søt og syrlig med ren smak av ekte og saftige appelsiner. Fromasjen smelter på tungen og er aller best om den er litt syrlig og den er perfekt som en frisk avslutning på et godt måltid.

  Oppskriften får du her:

  Orange Mousse

      

           

          

           

   

  Appelsinfromasj

  Ingredienser til 4 p.: 2 Store Egg (eller tre små), 1/2 dl. Sukker, 1 1/2 dl. Kremfløte, Saft av 1 Stor Appelsin (eller 1 1/2 liten), 2-4 ss. Sitronsaft (2 ss. gir en søt fromasj og 4 ss. gir en syrlig smak på fromasjen), 4 Plater Gelatin, 1/2 dl. Kokende Vann.

  Fremgangsmåte: Legg gelatinplatene i kaldt vann 5-10 minutter og visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten til krem og bland sammen med eggedosis. Rør inn silt saft fra appelsin og sitron. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl litt og bland sammen med fløte- og eggeblandingen. Rør av og til, til fromasjen begynner å tykne, ellers vil fruktsaften synke til bunns. Hell over i dessertformer eller en stor bolle og sett i kjøleskap.

  Pynt: 1 Appelsin (skjær noen skiver og spar resten til sausen), 1 dl. Vann, 1/2 dl. Sukker

  Fremgangsmåte: Vask/skrubb appelsinskallet godt i varmt vann og tørk. Skjær i tynne skiver. Kok opp vann og sukker. Tilsett appelsinskivene og kok disse i ca. 5 minutter. Legg skivene til avrenning og la dem tørke godt. Spar på laken du har kokt appelsinskivene i, den skal vi lage saus av.


  Appelsinsaus

  Ingredienser: Laken av appelsinkokingen og resten av appelsinen.

  Fremgangsmåte: Press saften ut av det som er igjen av appelsinen, bland sammen med laken og kok inn litt. Sett til avkjøling           

  #dessert #søtesaker #appelsinfromasj #ekte #hjemmelaget #smakelig #frisk #syrlig #søt #bestemorskjøkken #desserthjørnet

   

 • Publisert: 11.02.2014, 21:32
 • Kategori: Desserthjørnet
 • 0 kommentarer
 • Pølse & kålgrateng

 • Publisert: 10.02.2014, 20:52
 • Kategori: Matretter
 • Hjemmelaget mat trenger ikke være tidkrevende eller komplisert for å smake godt. Denne enkle retten kan fylles med det du måtte ønske, som rester fra kjøtt, fisk eller lag den etter oppskriften jeg har satt opp. Det høres nesten for enkelt ut til å friste, men denne er både smakfull og mettende. Enkelt tilbehør som brød, rundstykker eller potet gjør dette til en rask og komplett middag. Det går fint an å klargjøre gratengen i den ildfaste formen, strø ost på toppen og sette den i kjøleskap til neste dag.
  Da har du en klar middag på ca. 30 minutter. I morgen er jeg på plass igjen, da med en liten søtsak og du er hjertelig velkommen inn for en titt på oppskrift, bilder og fremgangsmåte. På gjensyn!

  Grateng with goodies

   

           

   

  Grateng med pølse, kål og ost.

  Ingredienser til 4 p.: ca. 800 gr. hodekål, vann og litt salt, 3 ss. hvetemel (eller annen jevning), 3 ss. smør, 4 dl. melk, 1 terning grønnsaksbuljong, 2 dl. revet ost (jarlsberg, gauda, edamer eller en blanding, lag litt ekstra til å strø på toppen av gratengen),400 gr. røkte kjøttpølser, salt og pepper og muskat.

   

           

   

  Fremgangsmåte:

  Skjær kålen i små biter og kok den mør i lettsaltet vann. Tøm over i en sil og la vannet renne godt av. Skjær kjøttpølse i terninger. Smelt smøret i en kjele og tilsett mel under omrøring og spe med melk, rør hele tiden. Smuldre i buljongterningen og smak til med krydder. La sausen koke i ca. 5 minutter til den er tykk og glatt. Rør inn revet ost, kål og kjøttpølse, bland godt. Tøm blandingen over i en smurt ildfast form. Strø på revet ost og gratinèr i stekeovn på midterste rille 225*C i 15-20 minutter.

  Bruk gjerne oppskriften på sausen og tilsett kokt makaroni, skinke og dampet brokkoli eller fisk, stekt bacon i biter og dampet brokkoli. Her er det lov å bruke egne favoritter.   

  #Grateng #Hjemmelaget #Middag #Lunsj #Røktkjøttpølse #Ost #Hvitsaus #Hodekål #Smakfull #Mettende #Raskmiddag

 • Publisert: 10.02.2014, 20:52
 • Kategori: Matretter
 • 2 kommentarer
 • Hjemmelaget Favorittgryte

 • Publisert: 06.02.2014, 21:10
 • Kategori: Matretter
 • I dag får du servert hjemmelaget favorittgryte her på bloggen. Denne er enkel å lage, inneholder få ingredienser og smaker virkelig godt. Dropp posen med halvfabrikat på butikken og gjør deg klar! Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, så har du hjemmelaget gryte på lur om kokkeleringslysten er laber en dag. Håper det smaker, vi blogges!

   

  All in a pot.... 

   

   

  Hjemmelaget Favorittgryte

  Ingredienser: 400 gr. Reinsdyrskav eller Elgskav, 4 store Champignon (ferske), 1/4 Purre,Passelig mengde Bacon, 2 dl. Kraft ( eller vann og fond/buljong), 2-3 ss. Hvetemel (eller annen jevning om du ikke tåler mel), 1 god ss. Hjemmelaget Solbærgelè (eller tyttebærsyltetøy/gelè),Fløte   

  Fremgangsmåte: Brun reinsdyr/elgskavet raskt i stekepannen litt og litt, slik at det brunes og ikke kokes. Tøm over i ei gryte/kjele. Stek champignon og bland sammen med skavet i gryta, tilsett purre skåret i ringer. Stek bacon og bland inn i resten av ingrediensene. Tilsett solbærgelè (eller tyttebærsyltetøy/gelè). Dryss over hvetemel eller annen jevning, bland sammen. Tøm på kraften (eller vann+buljong/fond). Kok opp og la "surre" litt. Tilsett fløte og la gryta koke inn noen minutter. Smak til med salt og grovkværnet pepper. Mitt beste tilbehør er hjemmelaget potetstappe, dampet brokkoli og rørt tyttebær. Håper det smaker!
  #Favorittgryte #Finnbiff #Reinsdyrskav #Elgskav #Hjemmelaget #Ekte #Fløtegryte #Solbærgelè

   

 • Publisert: 06.02.2014, 21:10
 • Kategori: Matretter
 • 8 kommentarer
 • Saftig Sjokoladekake

 • Publisert: 04.02.2014, 18:42
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • Som kjent, så leter jeg gjerne etter en anledning til kake og den kom seilende helt overraskende, med tittelen "ukens blogg" !

  Dette er en drøm av en kake. Den er saftig, mørk og mektig. Ja, den smaker enkelt og greit  helt nydelig! Siden vi nå er i gang med feiring, så vil jeg gjerne dele oppskriften med deg og jeg håper du tar sjansen på en prøvebaking, det er den virkelig verdt.

  Håper det smaker!

   

  Sjokoladekake for Søtmunner

   

   

   

  Saftig Sjokoladekake

  Ingredienser: 180gr smør (romtemp.), 300gr sukker, 2 eggeplommer, 2dl melk, 1dl kaffe (ferdig trukket/kokt), 2ts vaniljesukker, 3ts bakepulver, 260gr hvetemel, 1dl bakekakao, 2 eggehviter.

  Fremgangsmåte: Smør og sukker røres hvitt og kremaktig. Bland inn eggeplommene. Bland kaffe og melk, tilsett blandingen vekselvis med det tørre i røra. Stivpisk eggehvitene og bland inn i røra. Tømmes i en rund form 26 cm. (godt smurt og gjerne med bakepapir i tillegg). Stekes på nederste rille 175*C i 40-60 minutter. Avkjøles på rist.

   

  Sjokoladekrem

  Ingredienser: 200gr smør, 500gr melis, 3ss bakekakao, 4ts vaniljesukker, 6ss sterk kaffe.

  Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene godt sammen. Justèr konsistensen med melis, til passe tykkelse. Smør glasuren over kaken, eller del kaken i to-tre deler og legg sjokoladekrem mellom hvert lag og på toppen.

      
           

   

  #sjokoladekake #søtesaker #heimebaka.blogg.no #sjokoladekrem #sjokoladedrøm

   

 • Publisert: 04.02.2014, 18:42
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • 30 kommentarer
 • Ukens Blogg, midtpunkt og kjendis!

 • Publisert: 04.02.2014, 10:08
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Endelig, endelig kom sjansen jeg har ventet på, nå kom min tur! Nå er det min tur til "walk of fame.......with the stars!" Åh, bare det nå kunne bli morgen. Tro om pressen står utenfor? Ja, i hvertfall lokalavisen, de hadde vel fått beskjed? Ååh, som jeg gledet meg til heder og ære, kanskje ett og annet kritisk innlegg på mine skjeve tantekaker, men det skulle jeg da saktens klare. Og alle kommentarene, hvordan skulle jeg rekke å svare på alle disse spørsmålene og hyggelige gratulasjonene? Kanskje jeg kunne spørre Gubben, han kunne kunne jo hjelpe meg med det?! Fotballfruen har jo spurt gubben sin. Jeg la hodet på puta og ventet på at nattesøvnen skulle komme, at den skulle gjøre tiden fra natt til morgen kort. Det gjorde den!

   

  Celebrity in a short moment...

   

  Vekkeklokken sendte illevarslende lyder og så på meg sinte øyne, jeg slo den i hodet og sto opp. Trampet inn på badet, tok et raskt overblikk i speilet og konstanterte det samme som dagen før. Du trenger en real dusj! Tyve minutter senere, kaffe og nistesmøring. Ja, hadde jeg egentlig tid til å gå på jobben? Skulle jeg ringe og forklare situasjonen? De ville sikkert forstå, blitt stjerne og greier. Stjerner trenger tid, tid til å stå foran speilet. Gjøre seg klar til å møte publikum. Nei, jeg drar på jobben, må vise at jeg takler situasjonen, at den ikke har gått til hodet på meg. Tenk "Kjendis dro på jobb, etterfulgt av fans". Jeg ser det for meg, de fete overskriftene, midtsidebildene og hærskaren av fans, som løper hylende rundt og besvimer i jakten på min autograf.

  Jeg dropper hjemmesmurt niste, har aldri hørt om kjendiser som smører nista si selv. De serverer sikkert koldtbord på jobben. Det må jo feires, ja, at de har en superkjendis som arbeidskollega. Putter et tørt rundstykke og en pakke fårepølse i vesken, i tilfellet noe skjer. Ikke godt å vite, kan ta tid å komme seg på jobben.  Pleier å være mengder med mennesker rundt kjendiser. Burde jeg kontakte politiet kanskje? Kreve en følgebil og en personlig vakt, ja, slik for sikkerhetsskyld. Fans pleier å være gærne, kanskje de forsøker å komme nær meg, ta på meg, eller til og med stjele jakken min. Åh, der kom det, klær, hva i alle dager skulle jeg ta på meg? Ser på klokken, søren også, dårlig tid igjen. Ok, tar det som ligger øverst i bunken og håper fansen setter pris på vanlige og jordnære kjendiser. Finner jakken, slenger vesken over skulderen, trekker pusten dypt og åpner døren. Ingen, det er ingen her? 

  Merker plutselig at jeg er lettet. Det er helt greit at jeg får være i fred her hjemme. Blir sikkert nok oppstuss alle andre steder. Jeg ankommer jobben og parkerer på en ledig plass. De er alltid ledige de plassene, plassene lengst fra inngangen. Sitter stille et minutt eller to, gjør meg klar. Ok, let the show begin! Jeg retter ryggen, drar inn magen og forsøker skyve brystpartiet opp og frem. Det kjennes ubehagelig, så jeg slipper alt ned og ut igjen. Jeg møter mange på turen inn. Noen få smiler, nikker og sier "hei", men de aller fleste ser i bakken mens de småløper videre til neste gjøremål. Ok, jeg innser jo at ikke alle leser blogg. De vet det sikkert ikke, ikke enda.

  Jeg kommer plutselig på at jeg burde bestille en time hos frisøren. Jeg finner telefonen og taster raskt nummeret jeg har i hodet. De finner nok en ledig time til meg i dag, etter jobben. Følger jo litt status med å være frisør til en kjendis. "Ja", svarer det, med en spiss stemme i telefonen, av en tyggegummispisende, ung frøken. Jeg presenterer meg og sier som sant er, at jeg skulle selvfølgelig hatt en time, helst i går! "Det er fullt", svarer hun og smeller en tyggegummiboble, det piper i ørene. "Hæ", sier jeg! "Ja, ledig time tidligst på onsdag ettermiddag", svarer hun bråkjekt. "Javel, tar den jeg da", sier jeg. Merkelig, vet ikke de det heller?

  Resten av dagen går, uten gjenkjennende blikk eller gratulasjoner. Jeg avslutter jobben og drar innom Rema på hjemveien. Lyst på noe godt til middag. Stjerne eller ikke, middagen er mitt ansvar og jeg liker det. Parkerer i garasjen hjemme og låser meg inn i huset. "Hallo", hører jeg fra stua. Jeg svarer med et "hei" og setter fra meg posene med varer på kjøkkenet. "Nå, hvordan går det med bloggdamen min", sier gubben. Jeg smiler og må som sant si at "joda, det er som før". Jeg ringer mamma, forteller litt stolt at jo, jeg er på fremsiden av blogg.no som ukens blogg. "Ja du Grethe, du Grethe" sier hun og skryter uhemmet av tittelen jeg har for en stakket stund. Ååh, fantastisk! Jeg soler meg i glansen, begynner med middagen og synes det er utrolig hyggelig å kunne være kjendis for noen dager!

  UKENS BLOGG 

  Tusen takk for anledningen til å være "Ukens Blogg" her på Blogg.no

   

  (kopi av siden til Blogg.no) 

  Heimebaka - Ukens blogg

  Heimebaka er en hverdagsblogg som skrives av Grethe Breiseth på 42 år fra Fagernes.

  Bloggen fyller 3 år i mai, og handler om mat, kaker og desserter. I tillegg skriver hun litt om hverdag, ferie og fritid, sett med et til tider skrått blikk.

   

  #Ukensblogg #Heimebaka.blogg.no

  #Funderinger #Humor #Skråblikk

  Vi stilte henne noen spørsmål for å høre hva hun hadde å si.

  Hvem er ditt største forbilde?
  Helt klart mine foreldre! De to har sammen skapt trygge rammer med tilstedeværelse, interesse, forståelse og god takhøyde gjennom oppveksten, og gitt meg verdier og holdninger jeg er stolt av å inneha.

  Hva er ditt beste barndomsminne?
  Bestemors medisterkaker. Ingen over, ingen ved siden av. Jeg kjenner det kribler i magen og tennene løper i vann bare ved tanken. Ingen sak med årets potetplukking, når man visste hva som ventet til middag: Nypotet, hjemmelagede medisterkaker og en drøm av en saus. Det er minner å ta med seg til etterfølgelse og overlevering til neste generasjon, det!

  Hva får deg til å gråte?
  Jeg er nok i kategorien emosjonell, og kan lett ta til tårer - spesielt i sammenhenger der jeg blir glad, rørt eller stolt av noen. Jeg kan også gråte av en dokumentar eller en film som berører et treffende tema. 

  Hva får deg til å le?
  Samvær og lek med tantebarn, ekte, direkte, herlig og naturlig. Man ler aldri så godt som man gjør med små barn og deres fantastiske måte å være seg selv på. Ingenting er flaut, jo villere grimaser, desto bedre. Latteren sitter løst, og den kommer fra magen.

  Hva er det siste klesplagget du kjøpte?
  Bukse. Eller det vil si tre bukser. Kjøp av klær er dessverre ikke min sterke side, og om jeg først kommer over noe jeg liker og som passer så blir det flere av samme sort. 

  Hva er ditt største ønske for 2014?
  Mye tid og mange gode opplevelser med familie og venner, at drømmejobben går i boks og at kjøkkenmaskinen fungerer uten trøbbel! Aller mest ønsker jeg selvfølgelig at alle beholder helsen og at året bringer nye og positive hendelser.

  Vi gratulerer Grethe som #ukensblogg. Du kan besøke bloggen hennes her.

   

   

 • Publisert: 04.02.2014, 10:08
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • 24 kommentarer
 • Ovnsbakt Kyllingbryst med Urter og Hvitløk

 • Publisert: 03.02.2014, 20:21
 • Kategori: Matretter
 • I dag serveres du saftig kyllingbryst med spennende smak og ovnsbakte poteter her hos meg. Om du skulle få rester av kylling, anbefaler jeg å skjære den i tynne skiver og bruke den til pålegg. Det smaker på ei skive brød det! God fornøyelse, vi blogges!

   

  Chicken breast, herbs, garlic & potato slices

   

           

   

  Ovnsbakte poteter

  Dette trenger du: Amadine poteter, fersk timian, fersk hvitløk, olje, salt og pepper


  Slik gjør du: Potetene deles i to, eller fire og legges i en ildfast form. Hvitløk deles i fedd eller biter, om du bruker kinesisk hvitløk. Strø bitene over potetbåtene. Hakk fersk timian og dryss over poteter og hvitløk. Ringle over olje og krydre med salt og pepper. Settes på midterste rille på 170*C

   

           

   

  Kyllingbryst

  Dette trenger du: 1 Kyllingbryst pr. person (jeg har her brukt kyllingbryst fra Stange, disse er nokså store, men kan fint brukes som pålegg om det blir noe til overs), fersk timian, fersk koriander, fersk hvitløk, fersk sitron, smør, salt og pepper

  Slik gjør du: Fersk timian, koriander og hvitløk småhakkes. Rør dette sammen med litt smør, salt og pepper. Løsne skinnet på kyllingbrystet forsiktig og "dytt" litt av urtesmørblandingen innunder, legg skinnet på plass igjen. Legg kyllingbrystene i en ildfast form. Skvis over litt fersk sitronsaft og dryss på salt og pepper. Nå kan de settes inn sammen med potetene. Stekes på midterste rille 170*C til kjernetemperaturen er 60*C, eller at du kjenner den er spenstig men fast. Ta kyllingbrystene ut av formen, brunes på begge sider i en tørr stekepannen, slik at skinnet blir gyllent og sprøtt. Legg tilbake i formen og la stå på benken og godgjøre seg til resten er ferdig

  Temperaturen i stekeovnen kan gjerne økes til 225*C når det kun er potetene som står der. Saus til dagens saftige og smakfulle rett, ble kraften med stekte biter av sopp og en liten skvett fløte. Her kan du bruke den sausen du synes er best eller en salat til.

   

  #kyllingbryst #stange #urter #hvitløk #potetbåter #ovnsbakt #timian #utfordring #chickenbreast #garlic #potatoslices

   

 • Publisert: 03.02.2014, 20:21
 • Kategori: Matretter
 • 10 kommentarer
 • Amerikanske Muffins

 • Publisert: 02.02.2014, 21:21
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • Muffins finnes i utallige varianter og brukes benevnelsen "Amerikansk", ja, så betyr det "stor"! Stor muffins, fyldig muffins, mettende muffins, en "i stedet for mat muffins"! Denne oppskriften inneholder opprinnelig kakao og sjokolade, men siden det er søndag og kjøkkenets skuffer og skap ikke inneholdt noen av dem, ble disse to ingrediensene byttet ut med bringebær. Riktig god søndag og en god start på ny uke ønskes deg fra meg, kanskje sees vi igjen til nye smakebiter av salt, søtt eller syrlig.

  Søtt & Syrlig Med Bringebærmuffins

   

   

  Amerikanske Muffins

  Ingredienser (5-6 stk): 75gr smør, 1dl sukker,1 egg,1/2ts vaniljesukker, 1/4dl melk, 1 1/2dl hvetemel, 1/2ts bakepulver, 1ss kakao (kan utelates), 50gr sjokolade (kan utelates). Utelater du kakao og sjokolade, så tilsett 1/2 ts. vaniljesukker ekstra.

   

  Fremgangsmåte: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg (om oppskriften ganges opp, så husk at eggene bør tilsettes ett av gangen, rør godt mellom hvert) Tilsett vaniljesukker, så melk. Bland inn mel, bakepulver og kakao, tilslutt hakket sjokolade.
   

  Her kan du velge små former, middels former eller store former og fylle dem halvfulle. Stekes ved 200*C på midterste rille i 12-15 minutter. Avkjøl litt og nyt!
  #muffins #amerikansk #hjemmebakt #ekte #kake #oppskrift #søtesaker

 • Publisert: 02.02.2014, 21:21
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • 8 kommentarer
 • Oss "Kjerringer" med blogg

 • Publisert: 01.02.2014, 13:14
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Vi mennesker har alle et behov for oppmerksomhet og mange måter å søke det på, for eksempel blogging. En ting står klart som dagen, ulikhetene, altså tingene vi søker "blest" om. Det jeg her forsøker å formidle til deg som har forvillet deg hit inn, er at vi har tapt. Vi har tapt  vi vanlige, trauste, mat eller bakeglade, huslige og grå kjerringer. Vi har tapt kampen om oppmerksomheten, vi har tapt lenge før vi kanskje skjønte at vi var i kamp og vi nådde ikke engang oppløpssiden!

  A blogger`s trust.....

   

  Hver morgen våkner vi kjerringer opp med trøtte øyne, sminkeløse, eller med det som måtte være igjen av gårsdagens enkle pynt ,klint utover ansiktet ,til ugjenkjennelige teatermasker . Håret har i løpet av natten vært ute på sin egen reise og det stritter motvillig når vi forsøker å glatte over med hendene, før vi stapper føttene i store, utslitte tøffler og svinger den utvaskede morgenkåpen rundt en hutrende kropp. En kropp som kanskje har sett sine "beste dager", en kropp som er litt hengslete, som har runde kanter og som merkverdig nok har mistet alle sine tegn på stramme linjer, om de da noen gang har vært der. Vi subber inn på kjøkkenet, slenger på litt kaffe, sjekker dagens aviser og eventuelle nye, fristende blogginnlegg. Mens den fjerde kaffekoppen supes streifer tanken inn på egen blogg. Burde kanskje laget et nytt innlegg, men om hva?

  Et innlegg om egen interresse for fotografering kanskje? Et flott innlegg med mange bilder og så kunne man jo håpe på "kreditt" for fantasi, vinkling, lys og motiv. Utebilder? Nope! Det snør, det snør flak så store som vaskefiller og det man kan skimte av himmelen, har en ubestemmelig farge av møkkete bomull.

  Interiørbilder da, kanskje? Hyllen over sengen er jo ganske søt, den med lysestaker og den fine pynteuglen på. Nei, der finnes også nesespray, halslinser og ladekabel. Ikke for at det hører til der, eller ser pent ut, men for at det er praktisk. Ok, kjøkkenet da? Det pleier jo å være nokså ryddig. Uffda, hadde helt glemt å tømme oppvaskmaskinen etter seinvakta i går. De fine krukkene som sikkert hadde tatt seg flott ut på en bilde, er skjult bak tallerkner, kopper og bestikk som ikke fikk plass i tryllemaskinen før jeg dro. Badet er uaktuelt, det finnes lite spennende til et blogginnlegg der inne. Stua da? Nei, skulle ha skiftet gardinene, de står ikke helt til fargen på dukene, ikke lysene eller putene heller. Dessuten ligger bunken av regninger som skal betales på bordet, slik at de ikke glemmes, ja, og en tallerken etter frokosten da.  Og en ladekabel, oppskriftsboka, den brukte jeg jo nettopp, her i stua.

  Ok, "new in", det pleier å være populært. Et innlegg om nyinnkjøpte saker. Jeg tenker meg om. Det nyeste er slikkepotten jeg kjøpte til jul. Den vekker neppe noen oppsikt, kanskje ett og annet lunkent trykk på "likes" knappen, om jeg poster en hemmelig kakeoppskrift til, men nei, ikke akkurat slik jeg hadde sett det for meg.

  Hår da? Hårfrisyrer og stylingtips! Etter en rask sjekk i speilet, blir jeg påminnet årene som har gått. Alle forsøk med hjemmepermanent , helbleking og tuppering, Alle de gangene vi jentene prøvde oss som frisører på hverandre. Med blandede resultat. Tustene som sitter igjen på hodet, kan knapt nok kalles hår og eventuelle frisyrer har to valg. Rett ned eller opp i klype. Ok, den utgår! 

  Sminke, tja, jeg har da noe sminke, eller? Sminkepunges begredelige innhold gliser mot med et hjerteløst smil. Mascaren virker halvtørr og den fine øyeskyggen jeg kjøpte til sesongens eneste julebord i fjor, eller året før, er i biter etter et uhell der den traff gulvet med et lite dunk. Dette vil neppe bidra til en rødglødende "likes"knapp av hurtige trykk.

  Gjenbruk kanskje? Gjenbruk er "in", har faktisk sett noen poster med det. Leter litt, det eneste jeg finner bevis på av typisk gjenbruk her i heimen, er gubbens t-trøyer, som etter endt "arbeidssesong" ender sine dager som filler til skopuss, eller annet praktisk. Nei, jeg pakker vekk fotoapparatet og lar blogg være blogg.

  Jeg tasser duknakket rundt og innser at "løpet" er kjørt, finner frem bestemors beste oppskrifter og tenker at siden vi kjerringer ikke har noe annet spennende å "fare" med, kan jeg i alle fall forsøke å gjøre middagen etter beste evne. Ja, for hjemmelaget mat er godt? Gubben sukker da i alle fall tilfreds etter inntatt måltid og sender et fornøyd smil,mens han mumler et "takk for maten, det var kjempegodt!"

  Yes, en kommentar og "likes"!

  Kjerring.

   

 • Publisert: 01.02.2014, 13:14
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • 17 kommentarer
 • Fristende Muffins

 • Publisert: 01.02.2014, 10:50
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • I mine barndomsår fantes ikke cupcakes. Disse små, søte fristelsene, med høye og luftige topper av himmelsk krem. Men, vi hadde MUFFINS! Vi hadde muffins med bær, nøtter, korinter, sjokolade eller bare muffins. Små myke kaker i fargerike former. Her får du en oppskrift på enkle og gode muffins, den kommer fra egen oppskriftsbok og er gammel. Disse er for anledningen fylt med hakket sjokolade, men bruk fantasien og fyll dem med det du måtte ønske, eller spis dem som de er. Det beste jeg vet er lunken, nybakt muffins og iskald melk. Håper det smaker, vi blogges!

   

  Helt Enkelt Bare Muffins

   

        

   MUFFINS

  Ingredienser (8-10 stk): 1 egg, 1dl. sukker, 2 1/2 dl. hvetemel, 1ts. bakepulver, 1ts. vaniljesukker, 2ss. smeltet smør, 1dl. melk

  Fremgangsmåte: Visp eggedosis. Tilsett melk og smeltet smør vekselvis med siktet mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland godt. Ønsker du fyll i muffinsen, tilsettes det nå (nøtter, sjokolade, bær, syltetøy eller annet). Fyll røren i passende former.
  Stekes på rille nr. 2 180*C ca. 15 minutter.

      #muffins #søtesaker #kaker #baking #hjemmebakt #ekte #heimebaka.blogg.no

 • Publisert: 01.02.2014, 10:50
 • Kategori: Bakeoppskrifter
 • 8 kommentarer
 • hits